banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 03:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2011, 13:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ta priča je samo mazanje očiju i lafo prikaz borbe za socijalno najugroženije.Neka snize cijene autobusa,telefona,struju,grijanja,nešto što je značajnija stavka u budžetu porodice,ne budalešu oko cijene hljeba.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Neka snize cijenu abortusa...a sniziće izgleda...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
tensSa je napisao:
Nije puno meni i tebi, ali jeste onom penzioneru sto prezivljava sa 150 KM mjesecno.

Kako je krenulo bice vecini puno ...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Ako vec drzava hoce da sve obaveze prema njoj budu izmirene, normalno je da i mi ocekujemo da drzava vodi racuna o nama, svom narodu. Posto se njima j***e za narodom, nema druge nego izaci na ulice i nekome j***i majku. Bolje biti nece, samo gore i gore.....

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 07:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Evo ti države koja brine o svojim podanicima. Maxmagnums nije bio toliki podlac ko ovaj naš ljubljeni vladar Mile I Pošteni:
http://www.glassrpske.com/vijest/5/krozrs/53302/cir/Poslije-batina-otkazi-radnicima.html

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
Ovo je cisti bezobrazluk, slusam neki dan vijesti kazu sad cetveroclanoj porodici samo za hljeb treba 100 KM mjesecno....kada se uzmu rezije, lijekovi...a plata 300 KM
Bezobrazluk...kod nas su uveli neke marže, kao ne moze cijena ici vise od 1.30 KM
ali je problem sto kada bude psenice cijena ce ostati ista i samo profitiraju pekari....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja predlazem uvodjenje bonova, sto se nekada dobro zivjelo sa njima.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
nepokoreni je napisao:
Evo ti države koja brine o svojim podanicima. Maxmagnums nije bio toliki podlac ko ovaj naš ljubljeni vladar Mile I Pošteni:
http://www.glassrpske.com/vijest/5/krozrs/53302/cir/Poslije-batina-otkazi-radnicima.html

Тој радници је требало ноге поломити, јер је због њеног константног боловања и пренемагања (неоправданог), сада на танком леду још 150 људи у опасности да изгубе посао, јер је газди допиздила и медијска хајка и њено пресравање и јавно линчовање човјека који то није заслужио, и човјек хоће да затвори предузеће.
Случајно ми је друг, који је мало боље упућен у ову причу, испричао детаље, и каже да та жена није уредна с главом...
Дакле, не вјеровати пуно новинарима, јер они искриве стварну слику...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ima i toga, sokirao sam se kada sam cuo kako u Bemi radnice masovno odlaze na porodiljska bolovanja. Kako poslovati u takvim uslovima?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:03 
Veteran
Veteran

Па врло тешко, још кад узмеш да су му конкуренција Кинези који направе ципеле за 3 КМ, а он не може направити ципеле испод 20-30 КМ, бар да остане на позитивној нули...
А онда наши полуписмени новинари једва дочекају да се нека тука расплаче, па да је прогласе жртвом...
Гади ми се ово наше друштво...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Na marku zaposlenom, 75 feninga državi

Srna - 17.02.2011 10:23

SARAJEVO - Na svaku isplaćenu marku zaposlenom u Federaciji BiH posladavci moraju uplatiti u budžet 70 feninga fiskalnih nameta i zavisno do kantona i opštine, još četiri do pet feninga parafiskalnih, izjavio je direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

"To je ogromno opterećenje koje zaista onemogućava novo zapošljavanje i razvoj. Mi smo ranije, prije povećanja poreza i doprinosa, u našim aktivnostima i razgovorima sa federalnom Vladom, isticali dobar primjer iz Republike Srpske i tražili da se ujednače ti uslovi", rekao je Pandurević.

Prema njegovim riječima, poslodavci iz FBiH pred kraj prošle godine ostali su frapirani činjenicom da su u Srpskoj ti nameti - porezi i doprinosi povećani, uz protivljenje i Unije poslodavaca RS, a i sindikata.

"Uprkos negativnom stavu Ekonomsko-socijalnog savjeta RS, Vlada je taj zakon pustila u proceduru i on je izglasan. Mislim da je to pogubno. Sigurno je da će se štetne posljedice toga osjetiti već tokom ove godine", smatra Pandurević.

On je istakao da javnu potrošnju u BiH treba staviti pod kontrolu, a ne da svakih par godina zemlja pozajmljuje novac od Međunarodnog monetarnog fonda, da bi se "krpile" rupe u budžetima, te dodao da svaka odgovorna vlada mora o tome voditi računa.

"Javna potrošnja je vreća bez dna. Njima kad zatreba novca, oni povećaju namete i uzimaju od onih od kojih misle da mogu uzeti. Pri tome ne razmišljaju da će poslodavac, da bi sebe zaštitio, morati ili da smanji plate ili da otpusti jedan broj zaposlenih, a da ne govorimo o društvenom i ekonomskom razvoju i stvaranju novih radnih mjesta", naveo je Pandurević.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
"Dužnosnici i službenici institucija BiH potrošili su za godinu dana na telefoniranje i poštanske usluge 10,3 milijuna KM, utvrdio je Ured za reviziju BiH."

Pa ljudi sta vise pricati o nasoj administraciji....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ima i toga, sokirao sam se kada sam cuo kako u Bemi radnice masovno odlaze na porodiljska bolovanja. Kako poslovati u takvim uslovima?

To je ista praksa i u Mtelu svaka druga došla u trećem mjesecu dva mjeseca radi pa na porodiljski godinu dana i ne možeš ništa tu sve po ps-u.
jan_de nisam to znao za tu ženu, ali u svakom slučaju da je države i zakona sve bi bilo riješeno u startu iz korijena bez puno pompe.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Više hrane ima po kontejnerima nego po frižiderima,
ljudi se doslovno razbacuju hranom, a ovamo nešto kukaju, pun mi ih je kua, nije njima do hljeba već do luksuza, kakav hljeb.
Kad vidim preseravanja za božiće i slave zlo mi bude, troje ih u kući, a vrti tri janjca za božić, tako isto za slavu i za rođendan i onda kuka kako nema za hljeba i krade struju mimo sata, ovi ljudi su prokleti i zato će uvijek biti fukara.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Drzava je sebi odredila da je njezino 17 % a na 80 % stvari marza je manja od 15 % i cak mnogo stvari se radi sa marzom manjom od 10 % . Sta mislite koliko treba stvari prodati da jedna maloprodaja isplati plate radnicima ,plati troskove rezije ,plati drzavi porez i da na kraju nesto i zaradi ??? Uglavnom na zalost bice sve vise smanjenja plata , otpustanja radnika i gasenaj firmi jer u ovakvim uslovima je jako tesko raditi tj gotovo nemoguce ...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:35 
Veteran
Veteran

Док год су кафићи пуни, ја не вјерујем да раја нема пара...
Онај ко је сиротиња нема шта да једе, а камоли да испија кафице по цијели дан...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Država 17% da, ali marže npr za odjeću i obuću su po nekim podatcima skoro 500% i više!
Jedne patike Nike Air Max u Denveru koštaju 65 $ a u BL 350 KM pa ti vidi a sve dolaze iz Kine i Vijetnama u obe zemlje.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nepokoreni je napisao:
Država 17% da, ali marže npr za odjeću i obuću su po nekim podatcima skoro 500% i više!
Jedne patike Nike Air Max u Denveru koštaju 65 $ a u BL 350 KM pa ti vidi a sve dolaze iz Kine i Vijetnama u obe zemlje.

Mislio sam na prodavnice koje su bazirane na prodaji svakodnevnih kucnih potrepsina ...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
јан_де je napisao:
Онај ко је сиротиња нема шта да једе, а камоли да испија кафице по цијели дан...

kafica koja se ispija satima, to je trend a puno ne kosta :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 00:38 
Veteran
Veteran

aleksej je napisao:
јан_де je napisao:

kafica koja se ispija satima, to je trend a puno ne kosta :)

Можда ме ниси најбоље схватио.

"kafica koja se ispija satima"

У овом си дао одговор. Та кафица, па још једна, па још једна, узима много времена. А вријеме је новац.
Да је за ту једну кафицу исат времена лапрдања неко нешто научио или урадио, било би пуно корисније.
Наш народ је стока. И ови на власти, и обичан народ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]