banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2011, 10:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2010, 09:52
_zoka je napisao:
Opet,toliko se priča o tome šta je Džiboni rekao,a niko nije dao link do Džibine izjave.....Samo link do teksta u kojem neko kaže da je on nešto rekao...

Rekla,kazala....a,ko od nas nikad nije rekao neću ovo,neću ono...
Ne znam zašto se toliko halabuke diže oko gostovanja pjevača iz susjednih nam zemalja...
Zato što su nekada nešto rekli?
Ceca u Zagrebu!!!!
Pevaj Ceco,meni ne smeta!
Bolje da Ceca peva u Zagrebu,Oliver da piva u Beogradu,nego treći svjetski rat na pomolu!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 10:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nasmjeshiti luzer je napisao:
A ja upravo gledam snimke koncerta i radujem se što mi draga nije Džiberov fan pa nisam morao da idem na ovo megalomansko kenjkanje bez ideja.

Ne voliš njegovu muziku?Super.Ne znači da treba da kenjaš po nekome ko je ostvario nešto o čemu ti i ja možemo samo da sanjamo.....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
_zoka je napisao:
A ja upravo gledam snimke koncerta i radujem se što mi draga nije Džiberov fan pa nisam morao da idem na ovo megalomansko kenjkanje bez ideja.

Ne voliš njegovu muziku?Super.Ne znači da treba da kenjaš po nekome ko je ostvario nešto o čemu ti i ja možemo samo da sanjamo.....

Ostvario je brdo veoma dosadne muzike. Ne znam za tebe Zoka, al' ja to ne želim, sve da mi se publika rasprostire odavde do Novog Zelanda i sve u šta uperim prst bilo moje. Valja se barem malčice kenjati po nekome ko ostvari brdo veoma dosadne muzike :) .

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
(Laže ko ćuko, da ga samo vidiš kad popije koju pa zapjeva "Daaaajeeeem tiii peeeerleee i nooooteee" :) )

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:17 
Veteran
Veteran

Popokatepetl je napisao:
(Laže ko ćuko, da ga samo vidiš kad popije koju pa zapjeva "Daaaajeeeem tiii peeeerleee i nooooteee" :) )

Čuj kad sam pijan :confused4: :confused4: :confused4: ?..Kad sam pijan pjevam i Kud bi s tobom osim u teatar i Ružan pametan i mlad i La Isla Bonita i Vasu Ladačkog i Droga i Mladi i Sanjam da se opet grlimo u klasju i Mjesečina k'o dukat krut i Bandiera Rossa i Spremte se spremte i Hej Sloveni i Eminaaaa u hladu jasmina sve u jednom komadu. To je samo za odabranu publiku. Zar nismo rekli da što se desi u četiri zida ne napušta iste :D ?

E da, sad sam se sjetio, ima Džibo jednu dobru. Tempera. Da, da, ta je dobra. I samo ta. Al' kad čujem ostatak reperoara, shvatim da je Ana Stanić je umjetnica pez premca.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Luzeru, baš si luzer...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Vjerovatno to što muzičari svjetskog kalibra sarađuju sa njim govori više o njegovoj muzici nego bilo šta što ja i ti kažemo.Ti ćeš reći da je to zbog love,ali ja sumnjam da je jednom Vlatku potrebno da se prodaje,ili Manu Cache-u i Levinu.Da je jednom alternativnom muzičaru tipa Urbana potrebna popularnost među mainstream publikom koja ide na Džibonijeve koncerte..

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Ne mogu , ne zelim i necu da vjerujem da jos uvijek raspravljate o minulom koncertu i to na osnovi lazne polemike !? Okrenite se buducnosti,kad ce Baja mali Mindza da odrzi koncert ili Seka,to je prava alternativa Dziberu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 18:47 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
Vjerovatno to što muzičari svjetskog kalibra sarađuju sa njim govori više o njegovoj muzici nego bilo šta što ja i ti kažemo.Ti ćeš reći da je to zbog love,ali ja sumnjam da je jednom Vlatku potrebno da se prodaje,ili Manu Cache-u i Levinu.Da je jednom alternativnom muzičaru tipa Urbana potrebna popularnost među mainstream publikom koja ide na Džibonijeve koncerte..

Jok, ćeif im da prave dosadnu ziku.
Bunch of fuckin' hippies :lol: !

Ne znači to ništa. I onaj čupavi naj bubnjar Milorad, Milovan, Miodrag nešto, svira za Čolom. Onaj lik iz Eyesburn-a sa Brenom. Ajmo sad svi singalong - Nikad nećeš biti kao moja mati!.. :) Ili - Tamo samo kamen kuca!... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma isto je to...zarada vrhunskoh bubnjara ovde i tamo.....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Kud bi s tobom osim u teatar

Miodrag nešto, svira za Čolom. Ajmo sad svi singalong

:angry7:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:29 
Administrator
Korisnikov avatar

A sve se ne zna,ko fol.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:42 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
A sve se ne zna,ko fol.... :lol:

Jesam ja možda tvrdio da ne znam?
Paz' sad, nabolja Čolina:

Majsko suuuuuunce pojavi se,
moja maaaaaaaaala ne brini seeeee
eto mene dok zvijezde dogoreee
e e eeeeeeeee
eto me do zoreeeee!
:D

E tako...
Kad je već ljakasto nek' bar udara u sridu, a ne k'o Džibo, il' onaj pak Massimo, sve nešto okolo, on bi kao da bude nešto fin i osjećajan, al' da ga vole i ljakovi.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
luzeru, ne shvatam koji je tvoj cilj na ovoj temi - da ljude koji vole Gibonnija pokušaš nagovoriti da ga ne vole? Ja nisam bio na koncertu, niti ga slušam, ali da je on kvalitetan kantautor, nikad ne bih porekao.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:06 
Veteran
Veteran

points je napisao:
luzeru, ne shvatam koji je tvoj cilj na ovoj temi - da ljude koji vole Gibonnija pokušaš nagovoriti da ga ne vole? Ja nisam bio na koncertu, niti ga slušam, ali da je on kvalitetan kantautor, nikad ne bih porekao.

Nemam ja neki cilj...samo taj Džibo je stvarno posto pain in the ass, i da, mislim da je priča o njemu baš naduvana.

Sve što je kvalitetno kod njega to je "Tempera" i poneki komadić melodije u pjesmi, ostalo je dosadno aranžersko nakplanje bez ikakve muzičke ideje. To čak nije ni muzika a kamoli kvalitetna.

Kvalitetni kantautori su recimo:
Bajaga
Darko Rundek
Elvis J Kurtović
...

Koliko su ljudi pričali o Džiboniju ja sam mislio da je to neki novi Bach i sl...kad sam poslušao o čemu je riječ...pf. Mislim, realno, kako to može?

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 17 Feb 2011, 20:19, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
ne zelim da podcjenjujem ovaj dogadjaj ... ali po reakciji ljudi se vidi kakva su desavanja u gradu sto se tice svirki ... tacno je narod gladan dobrih koncerata.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ma luzer voli tako....vjerujte....znam ga....

Naravno meni to ne smeta...jer imamo razlicite ukuse....on je mene naucio gomili dobrih stvari vezanih za muziku...a vjerujem da sam i ja njega bar nesto....sviramo u dva ista benda...a meni je Dzibo na momente genijalan...a njemu je dosadan.....ne znam samo kako ga moze neko stavljat u istu recenicu za Joksimovicem i Merlinom....isto kao da poredim Korn sa PapaRoach i Linkin Parkom....nemoguce....Dzibo je uvijek imao visoke standarde kad je u pitanju pop muzika (Colic npr u zadnje vrijeme nema nikakav standard a kamoli visok)....nikad nije pribjegavao nekim izlizanim fazonima samo da bi se svidio publici (kao Joksimovic)....i napravio je po mom nekom ukusu jednu od najboljih pop pjesama ikada (posoljeni zrak i razlivena tinta)...jedan je od rijetkih koji u godinama kad svi prepjevavaju turske pjesmuljke radi iskljucivo svoju muziku, pa cak se na neki nacin jos vise zatvara forsirajuci ikavicu i dalmatinski naricaj....na kraju krajeva mene njegove pjesme pogadjaju na neki nacin....da li je to zato sto sam kao i on djete sa mora ili zato sto sam iz Splita ili zato sto sam emotivan kad je u pitanju muzika...neam pojma....al jednostavno je tako...

Poenta price...luzeru...ne prdi bez veze...ne svidja ti se i ok...dao si nam do znanja....al nama (u prvom redu zoki i meni kao forumskim borcima za alternativnu muziku) se svidja....i ti tu ne mozes nist...

Za kraj evo jedna koju nije svirao na koncertu a meni je bas dobra...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Phfb4XVZI0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:23 
Administrator
Korisnikov avatar

[
Bajaga

Bajaga je kvalitet,a Džiboni nije?Grohotom se smijem...Bajagine pjesme se svode na dva akorda,a tekstovi su,sa par izuzetaka,kao iz "Vesele sveske"...Da se razumijemo,volim ja i Bajagu...Kako ne voliti čovjeka čija pjesma je nizostavni dio svakog kolceta na narodnim veseljima....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Bajagine pjesme se svode na dva akorda,a tekstovi su,sa par izuzetaka,kao iz "Vesele sveske"
Moracu sastavit fino pravilnik u kojem ce pisat da je na pdf muzika zabranjeno pisanje protiv Bajage i Pearl Jama 8) ....mislio sam da su svi to vec naucili...ali...a ja sve kao branim zoku...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 20:48 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
[
Bajaga

Bajaga je kvalitet,a Džiboni nije?Grohotom se smijem...Bajagine pjesme se svode na dva akorda,a tekstovi su,sa par izuzetaka,kao iz "Vesele sveske"...Da se razumijemo,volim ja i Bajagu...Kako ne voliti čovjeka čija pjesma je nizostavni dio svakog kolceta na narodnim veseljima....

Na tragu si...
Bajagine pjesme su dva akorda i tekst iz vesele sveske.
Džibine su 4 akorda, melodija ajmo malo gore malo dole po skali, gomila aranžerskih ukrasa koje je svaki svirač odsvirao i otpjevao milion puta...tekstovi, kako koji, neki su stvarno dobri, neki su njnjnj...

Zašto je Bajaga dobar a Džibo nije? Zato što (skoro) svaka Bajagina pjesma od 2 akorda ima jasnu ideju koju gotovo momentalno čuješ, a Džibina ima mnogo više toga al' ideju vodilju nećeš čuti ma koliko slušao, jer je nema :), al' zato ima mnošto pitkih vokalnih i sviračkih fraza...
Zaključak - prava zanatska, aranžerska "muzika". Al' muzika nije samo zanat...

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 17 Feb 2011, 20:52, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]