banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2002, 21:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2001, 01:00
Djevojke,kakva su vasa misljenja o kontraceptivnim pilulama. Metoda je zaista efikasna ali ima i nekih oprecnih stavova, s obirom da imaju dejstvo na hormone i da samim tim mogu da izazovu poremecaje u oredjenim funkcijama jajnika . Naravno ako se previse i nekontrolisdano koriste.
Pisite..:smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2002, 15:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Tablete su prava stvar.
Naravno ne mogu da uticu na hormone ako si predhodno izvadila hormonske nalaze i doktor ti prepisao one koje ti odgovaraju.
Ja ih vec dugo pijem i nikad nisam imala nikakve probleme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2002, 11:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2001, 01:00
Ja sam pila Diane 35 (kazu - najbolje) i sve mi se poremetilo. Inace, nemam apsolutno nikakvih PMS znakova, ne boli me nista, sve je regularno, ali kad sam pocela piti tablete - sve mi se poremetilo: ciklus je postao totalno neredovan, dobila sam PMS i to je tako bilo citavo vrijeme dok sam ih pila. Cim sam prestala s tabletama, sve se vratilo na staro - nemam vise nikakvih problema. Mozda bi trebalo da odem kod drugog lijecnika na konsultacije i testove za tablete koje meni odgovaraju, no, citala sam da bi trebalo OBAVEZNO napraviti pauzu nakon 2 godine redovnog uzimanja ma kako tablete odgovarale organizmu. Takodjer sam citala nesto o haosu kojeg u organizmu pravi vjestacki estrogen.
Moze li Goca preporuciti ambulantu gdje je izvadila hormonske nalaze i kod kojeg lijecnika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2002, 11:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Djevojke drage,
manite se vi ti hemijskih bombi. Najzdravije za organizam, a i najsigurnije protiv zastite od polnih bolesti je koristenje prezervativa. Samim tim i muskarac preuzima odgovornost za svoje postupke. Eh, jedino je problem kad ti u kiosku pokusavaju uvaliti kondom sa oznakom "Made in Albania". Koji apsurd!!!
Medjutim, mogu se u BL naci i kvalitetniji.

Muskarci sa nasih prostora izbjegavaju gumicu, jer im, navodno, ne daju taj osjecaj, ali to su samo izgovori, jer mnogi ne znaju baratati s njima.

Jos me zanima koliko AB-pilule kostaju kod nas. U inostranstvu su jako skupe, pa tu ne pali onaj izgovor da su kondomi skupi. :wink:
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2002, 02:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Jeste da je Rosy pozvala djevojke ali ajd kad je vec rijec o kontracepciji da nastavim ovo sta je Johny napisao ...
Nekim, kako muskarcima i djevojkama kodnom ne predstavlja full uzitak .. ne znam zasto.. ali svako ima naravno pravo izbora.
Mislim da je ipak kondom najbolja zastita, jer tad oboje paze i mala je vjerovatnoca da ce bilo sta da se desi

Nego ..Johny .. koji se osim durexa mogu smatrati kvalitetnim ?? i gdje se mogu naci ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2002, 09:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Misko,
provjeri privatne poruke. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2002, 15:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Za Mari: Moras prvo otici ginekologu da ti da uputnicu i naravno da ti napise koje sve hormone moras da izvadis, jer ih treba vise, ako hoces da budes 100% sigurna. Ali on ce ti najbolje sve objasniti. Samo da znas da ima ginekologa koji otprilike znaju reci sta ti odgovara, ali ti se ipak nemoj zezati vec idi na sigurno.
Svi hormonski nalazi se vade na paprikovcu u hemijskoj labaratoriji. To ti je ona mala cetvrta zgrada iza glavne. Ne moze kod privatnika, jer to niko ne radi.
Naravno ako si iz bl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2002, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
radi potpunog obostranog uzivanja preporucio bih ugradnju spirale,,,,
ako su u pitanju finansijske poteskoce lako
je rijesiti problem ugradnjom amortizera od
kakvog polovnog auta...

ps..ima i ona narodna poslovica koja kaze

e ti bi da se guzis a da ti ne udje...

PAMET U GLAVU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2002, 22:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
autohton:
...
ako su u pitanju finansijske poteskoce lako
je rijesiti problem ugradnjom amortizera od
kakvog polovnog auta...

Uzas:) kakva plitka pamet..ne zelim da komentarisem :smile:

Iz dosadasnih komentara vidim da se momci vise boje ovi hormonskih preparata neko djevojke:)
Zaista ABpilule su najbolji i najefikasniji nacin zasigurno . Zbog toga su i popularne. Mnogi pak postavljaju pitanje koliko su zdrave? Jer sam mehanizma njihovog dejstva zapravo moze da dovede do kasnijih posljedica. Jer one zaustavljaju funkciju jajnika i to je taj problem, ako se uzmu pretjerano mogu da dovedu do prilagodjavanja jajnika na afunkciju i da na taj nacin ne dolazi do lucenja estrogena i dr. hormona, i kao kasniju posljedicu --sterilitet.
To je taj stetni efekat...tj. nus pojava koja je opisana i moze da se desi.

Naravno to nije razlog da se mnogi prepadnu i odustanu od upotrebe. Mnogo je onih pozitivnijih stvari o AB pilulama...zbog cega i jesu najsigurnije sredstvo u kontroli nezeljene trudnoce.
Naravno djevojke pisite i dalje...:smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja nikad svojoj djevojci ne bih dao da koristi pilule. Zašto? Pa iz ljubavi prema njoj.
A da sam žensko i da mi je imalo stalo do mog zdravlja zaobilazio bih pilule u velikom luku.

A to da su pilule najbolje sredstvo kontracepcije nije tačno. Zavisi šta znači najbolje. Što se tiče uticaja na organizam jasno je da nisu najbolje nego su užas a ne vjerujem ni da su najpouzdanije. Ako se ne varam za njih se kaže da su pouzdane 98% a ja sam čitao o jednoj astrološkoj metodi kontracepcije koja je pouzdana 100% i ne uključuje upotrebu nikakvih sredstava. Radi se o potpuno prirodnoj metodi bez ikakvih posljedica. Ovakve prirodne stvari će sve više zaživljavati i bolje da je tako.

Ali šta ćeš...ljudi hoće hemijsko i vještačko a to što postoji negativan uticaj na zdravlje nije ni bitno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 12:53 
Početnik
Početnik

Pa, Vader, pobogu, javljaj o tome, govori, pisi! Pozuri! Mozes na forum, mozes na mail, samo sto prije i sto detaljnije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nisam znao da ću izazvati interesovanje :smile:
Ako vas već to interesuje a još hoćete detaljno onda ćete morati sačekati :smile:.
Moram ja pronaći gdje sam to pročitao pa je najbolje da vam odatle to prepišem da bude što vjerodostojnije, a to će potrajati.
I to pod uslovom da pronađem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 15:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Moj savjet je da pitas kakvog katolickog popa (ili se to fratar kaze), oni znaju pravi odgovor i jedini, a 100% siguran
'ajd u zdravlje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 16:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader: niko ne kaze da su ABpilule najbolje sredstvo zastite od nezeljene trudnoce..one su zaista jedan od najsigurnijih nacina. Jer postotak da se desi trudonoca ne prakticno nemoguc...A najbolje nisu, jer imaju te nezeljene efekte..zato sam i postavila temu da vidim vasa misljenja.

A sto se tice tih astroloskih metoda....:smile:)
Mislim da to nije pouzano jerr najprirodnija metoda je u ustvari kontrolom ovulacijskog ciklusa. To je najprirodnije sto moze biti,ali savremena istrazivanja pokazuju da je nesigurna metoda. Iz razloga sto se trudnoce desavaju cak i za vrijeme menstruacijskog ciklusa..prema tome..nije bas sve ni u prirodi:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> prema tome..nije bas sve ni u prirodi</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Sve je u prirodi tj. nije kriva priroda već ljudsko nerazumijevanje prirode. Evo da kažem da baš u tekstu koji vam ukucavam stoji da metoda "plodnih dana" više podbacuje nego što uspijeva i to da ta metoda više podbacuje nego što uspijeva je u tekstu ocijenjeno kao skroz prirodno i normalno.

Pilule jesu dosta pouzdane ali kad se izvažu sve njihove prednosti i mane ja sam strogi protivnik pilula.

A da kažem da sam pronašao tekst o astrološkoj metodi kontrole rađanja i trenutno ga ukucavam pa ću ga postaviti kad ga ukucam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajde da vidimo i to.:smile:)
Mada nisam nesto ubijedjena...
pozdrav vader:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2002, 23:17 
Početnik
Početnik

Vader, cekamo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2002, 01:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hhe .. znae onu staru:
kad nekog hoce - hoce

sto ce reci neki se muce da naprave dijete, kontaju da su sterilni a caka je u ciklusu i nista vise ..
a neki se opet paze i mjere, broje, koriste zastitu a beban zakmeci nakon 9 mj.

U principu i nije bas lako ostati u drugom stanju, ako se uzme u obzir koliko je jajna celija "ziva" i spremna za oplodnju dolazimo do zakljuca da se ponekad treba i "potruditi oko pravljenja bebacha"
ali "mali bijeli" znaju ostati u zenskom organizmu zivi cak i 2-3 pa i 4 (rekorderi, ko na mozda ima i jacih) dana tako da se taman nakace kad se jajna c. "otvori"
cekaju smradovi jedni podli ... cekaju ;))))

o astroloskim metodama racunanja sam i ja citao, kratko, u par navrata, ali vader ce vam ne sumnjam to detaljno napisati ...

no prezervativ je ipak neprevazidjen :))
pored zadrzavanaja ejakulata u sebi, cuva "vlasnika" ili potencijalnu zrtvu (zenskog pola) i od bolesti .. a bolesti ima mali milion... to sto umanjuje osjecaj je manje-vise, ako je glava u pitanju moze i skroz da ga ugusi :)))))
naravno ima i tih baksuza koji osjete onaj 1% (ne)sigurnosti prezervativa
kad hoce onda hoce ;)))

p.s. ja sam cesto razmisljao o tome kako bi bilo lijepo kada bi mi (ljudi) mogli kontrolisati mnoge stvari .. pa tako i zene vlastitu plodnost (ili muskarci plodnost spermatozoida) .. lakse bi bilo... a kad treba bebana napraviti jednostavno "pozelis" tj "ukljucis" plodnost i to je to ..
za sad su to samo mastanja, da se tako nesto sutra otkrije [(ko kaze da vec nije, kad eksperimentisu sa genima maksimalno)] ne bi me cudilo

Toliko od mene ... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2002, 05:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Rosy.........sta ti koristish kao kontracepciju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2002, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> ja sam cesto razmisljao o tome kako bi bilo lijepo kada bi mi (ljudi) mogli kontrolisati mnoge stvari .. pa tako i zene vlastitu plodnost (ili muskarci plodnost spermatozoida) .. lakse bi bilo... a kad treba bebana napraviti jednostavno "pozelis" tj "ukljucis" plodnost i to je to ..</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Zlata ti vrijedi ovo što si rekao. To može i odavno je otkriveno. Imaju čitave knjige o tome. Brat mi je pričao nešto o tome i strogo mi je preporučio da pročitam te knjige ali još nisam. Radi se o istočnjačkim fazonima, skroz prirodno. Ti istočnjaci su kad je u pitanju duhovnost i stvari vezano za duhovnost mnogo ispred zadrtih i tehnologijom opsjednutih zapadnjaka. Radi se o nekim taoističkim tehnikama poznatim hiljade godina. Vjerujem da će vam ovo doći kao šok ali zapravo se radi o tome da muškarac, po slobodnoj volji, u odnosu svrši ali ne ejakulira napolje već u sebe :smile:. Koliko god ludo i nemoguće zvuči (i to samo zbog našeg neznanja i predrasuda) moguće je, poznato je hiljadama godina i ima i druge veoma bitne prednosti a ne samo u svrhu kontrole rađanja. Ove druge prednosti već spadaju u domen više duhovnosti, imaju veze sa duhovnim centrima u tijelu (čakrama) itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]