Livio na kraju ispade najveći luzer. Jedni dobiše motore, drugi gitaru i pobjedu, on pojačalce od stotinjak evra. Sinoć su mi svi bili kilavi i neubjedljivi, čudno je da su svi birali pjesme na kojima nisu zvučali najsigurnije, osim Livija, koji je očigledno čuvao jake adute za kraj. I opet ćorak, bez obzira što je sinoć bio najbolji. Mada, to svakako ništa ne znači, čini se da Zele više voli vizuelni identitet i muzičke preferencije momaka iz Supernove, u čiju pobjedu skoro da nisam ni sumnjao.
Šta bi na kraju sa pričom "da će se u finalu svirati autorske stvari"? Trla baba lan, izgleda...
Kad sve saberem (ovu sezonu nisam pratio redovno kao prošlu, nekoliko emisija sam propustio), i pored raznih idiotizama, neprofesionalnosti i traljavosti, zaključujem da je bolje da postoji ovakva emisija, nego da ne postoji. Naravno, da ona nema veze sa "povratkom rokenrola" (zar je negdje bio otišao?), sa oživljavanjem scene, čak ni sami bendovi neće imati veće koristi od toga da će dobijati nešto više ponuda za tezge.
Ako bude sljedeće sezone, mislim da bi trebalo malo da izmijene koncept, jer je ovo postalo baš dosadno. Trebalo bi da se postave kriterijumi koji će važiti od početka do kraja, i kojih će se držati, a ne ovako, gdje su oni mijenjani iz emisije u emisiju. Dovesti par stručnih ljudi, koji ne moraju biti u žiriju i donositi odluke, ali koji će ljudima davati konstruktivne primjedbe i savjete, uz pomoć kojih bi se ostvario napredak u toku samog šoua. Da se to ne svodi samo na "vi ste meni za proć", "vi ste bend koji dolazi" i slične gluposti. I uvažiti koncept napretka, što će reći, ako je bend bio truba, ali su oni "vidjeli nešto u njemu", pa se popravio, ne izbacivati ih sljedeći put na foru "mi gledamo učinak u svim dosadašnjim emisijama", jer onda bilo kakvo poboljšanje nema previše smisla. Postavljati bendovima kojekakve zadatke, isfurati konačno priču sa tim autorskim stvarima, čisto učiniti stvari interesantnijim.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|