banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RAT BENDOVA 2010
PostPoslato: 15 Dec 2010, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Popokatepetl je napisao:
Koliko sam skontao, problem sa bendovima koji dobro sviraju, imaju solidne autorske stvari ili čak albume, i odudaraju od "Bon Džovi-Motli Kru" formule je što im onda poslije Zele ne može prodavati svoje pjesmice. Zato i ispadaju (npr. Forever Storm), prosto od njih neke velike vajde nema.

To je to.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 10:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Biće razbijenih glava nakon ovogodišnjeg rata bendova.Zele čuvaj se mraka,klinci napadaju....

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Onaj Zele je šabančina teška. Ne znam kakav je on uopšte autoritet, napravio jednu dobru pjesmu prije 20 godina

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A šta tek reći za Gobca i Vinka? Može li Vinko uopšte biti kompetentan da sjedi u žiriju? :)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
To je televizija, show ... Sta ocekujete? Nije Veliki Brat, nije Farma ali jeste Rat Bendova ..... Neko tamo, iza coska prati gledanost, neko iza drugog racuna kako to iskoristiti i kad se sve sabere, Zele u biti samo dobija nesto medijskog prostora, fin cek a ko j... bendove .....
Pogledajte postove .... Vise pricate o ziriju nego o bendovima .... Da li je i vama bitnije sta i kako sviraju ili ta prica, "atmosfera" koju vam OBN servira?
I sta ste se natakarili na Forever Storm? Najbolji bend jos nije ispao :P

Liviooooo, Liviooooo, Livio, Livio, Liviooooo, Livioooooo, Livio o ooo, Livio, Livio, Livioooooooooooooooo :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa diskutujemo o kompletnoj emisiji; i o izvođačima i o žiriju :D

Kako se nećemo natakariti na Forever storm kad upravo diskutujemo o kvalitetu muzike? :)
A pošto je najbolji bend ispao... ostaje nam da tračamo žiri. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Inače ja bih volio učestvovati u tom showu tako što bih brojao zaradu od sms poruka i trpao je u svoj džep.
Supernova je lep bend.
Livio seljak trio mi je nekako tezgaroški bend.
Kao što neko reče autorske stvari i samo autorske stvari.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ono što je JK ili bubamara u narodnjacima, što je amadeus bend u popu to su bendovi poput supernove u rocku, tj. smiješni, presmješni :lol:
Mogu svirati kao predgrupa modne revije :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ipak je to sve jedna smijurija, kad drze onog krestavca iz atlantide u ziriju.
Kako rece moj klinac prosle godine, "ovaj pjeva ko Zed iz policijska akademije".

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne priča se o bendovima iz nekoliko razloga, a među glavnima su taj da su oni u svemu izgleda u drugom planu, kao i činjenica da su, iako generalno prilično bolji nego prošle godine, užasno nezanimljivi. Što je najgore, manje svojom zaslugom, a više zbog samog koncepta emisije (ili nepostojanja bilo kakvog smislenog koncepta). A on se uglavnom svodi na to ko će isfurati "originalniji" stajling, ili po stoti put odsvirati "Fool For Your Loving" ili "Are You Gonna Go My Way", kao da u rokenrolu postoji samo dvadeset pjesama, pa ih se mora stalno vrtiti. I na sve to se pojavi "Larva" koja svira neki alternativni/indi rok, i oni su automatski "neponovljivi", "originalni", "samosvojni". Niđe veze.

I ja sam za autorske stvari, ako ništa, bilo bi interesantnije. Mada, tek tad bi nastala zbrka, jer bi Zeletu svaka pjesma koja nije u "na-na-na" fazonu bila "loša". Da ne bi bilo zabune, ja mislim da se Zele konta u produkciju, te da zna napisati finu i catchy pjesmicu, ali sumnjam u njegov ukus i sud, jer nikad nije napisao ozbiljnu pjesmu. Divlje jagode su muzika za motorijade i slična okupljanja, kad se raja malo zacuga, i onda svi mlate glavom i dernjaju se "motori, motori". Što je u redu, i sam sam išao na njihove koncerte i dernjao se, i još to činim kad god mogu, ali to je krajnji domet te muzike, i ona nikoga neće natjerati da razmišlja, da se preispita, neće inspirisati, već je samo trenutni "shot" zadovoljstva.

Što se bendova tiče, moj utisak je sljedeći:

Supernova - Bon Džovi wannabies, dobar pjevač za taj rok '80, gitarista takođe dobar, ostali tu i tamo. Nakon drugog nastupa već su užasno dosadni, ne znam jesu li svirali išta autorsko, ali pitanje je da li mogu išta novo da ponude, s obzirom na uzore.

EKG - slična priča kao psa Supernovom, samo što oni plivaju i po malo "žešćim" vodama. Volio bih čuti neke njihove pjesme, jer kontam da bi moglo da bude zanimljivo.

Livio Berak - koliko god ih Zele dizao u nebesa, mene nisu ničim posebno impresionirali. Odlično i preiskusno čovjek pjeva i svira, standardan repertoar (ali ko god je svojevremeno išao na svirke sjajnog BL cover benda "Karavan", koji je imao sličan repertoar kao Livio Berak, zna da smo mi imali i bolje od Livija :) ). Jedinu autorsku stvar koju sam čuo su izvodili u baražu protiv Forever Storma, i bila mi je dosadna i prežvakana. Dobar bend, ali takođe nezanimljiv nakon nekoliko nastupa.

Larva - dobar bend, zanimljiv uglavnom zato što nisu ostali izgubljeni u '80-im, pa se čovjek uvijek može nadati nekoj pjesmi koja ne spada u standardni repertoar. osim te činjenice, nisu se izdvojili ničim drugim, i mislim da nemaju nikakve šanse za pobjedu. Bilo bi zanimljivo čuti njihove pjesme.

Od ovih što su ispali, najzanimljiviji su mi bili Zona katastrofe, prvenstveno zbog pjevača, koji je, na sreću, uspjevao da "uništi" i najklasičniji rokenrol klasik (u pozitivnom smislu, of kors).

Meni su Fadil i Dario najinteresantniji dio Rata bendova, šta god neko mislio o njima. Nekad lupaju gluposti, ali češće ubodu "u sridu".

(Valjda će sad NiZ biti zadovoljan :D )

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 17:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne diraj atlantidasa dijecka,dobar je, posten ,ima bijele zube,placa pice drugarima,samo je veliki tremaros.Uocio sam to kod njega i kod onog Pere iz N. Misela.Kad ih nesto pitaju u ziriju, grce se i nervozno lupaju po stolu rukama da imam osjecaj da ce ga polomiti ,a noge ispod rade kao propeleri.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ne priča se o bendovima iz nekoliko razloga, a među glavnima su taj da su oni u svemu izgleda u drugom planu, kao i činjenica da su, iako generalno prilično bolji nego prošle godine, užasno nezanimljivi. Što je najgore, manje svojom zaslugom, a više zbog samog koncepta emisije (ili nepostojanja bilo kakvog smislenog koncepta). A on se uglavnom svodi na to ko će isfurati "originalniji" stajling, ili po stoti put odsvirati "Fool For Your Loving" ili "Are You Gonna Go My Way", kao da u rokenrolu postoji samo dvadeset pjesama, pa ih se mora stalno vrtiti. I na sve to se pojavi "Larva" koja svira neki alternativni/indi rok, i oni su automatski "neponovljivi", "originalni", "samosvojni". Niđe veze.

I ja sam za autorske stvari, ako ništa, bilo bi interesantnije. Mada, tek tad bi nastala zbrka, jer bi Zeletu svaka pjesma koja nije u "na-na-na" fazonu bila "loša". Da ne bi bilo zabune, ja mislim da se Zele konta u produkciju, te da zna napisati finu i catchy pjesmicu, ali sumnjam u njegov ukus i sud, jer nikad nije napisao ozbiljnu pjesmu. Divlje jagode su muzika za motorijade i slična okupljanja, kad se raja malo zacuga, i onda svi mlate glavom i dernjaju se "motori, motori". Što je u redu, i sam sam išao na njihove koncerte i dernjao se, i još to činim kad god mogu, ali to je krajnji domet te muzike, i ona nikoga neće natjerati da razmišlja, da se preispita, neće inspirisati, već je samo trenutni "shot" zadovoljstva.

Što se bendova tiče, moj utisak je sljedeći:

Supernova - Bon Džovi wannabies, dobar pjevač za taj rok '80, gitarista takođe dobar, ostali tu i tamo. Nakon drugog nastupa već su užasno dosadni, ne znam jesu li svirali išta autorsko, ali pitanje je da li mogu išta novo da ponude, s obzirom na uzore.

EKG - slična priča kao psa Supernovom, samo što oni plivaju i po malo "žešćim" vodama. Volio bih čuti neke njihove pjesme, jer kontam da bi moglo da bude zanimljivo.

Livio Berak - koliko god ih Zele dizao u nebesa, mene nisu ničim posebno impresionirali. Odlično i preiskusno čovjek pjeva i svira, standardan repertoar (ali ko god je svojevremeno išao na svirke sjajnog BL cover benda "Karavan", koji je imao sličan repertoar kao Livio Berak, zna da smo mi imali i bolje od Livija :) ). Jedinu autorsku stvar koju sam čuo su izvodili u baražu protiv Forever Storma, i bila mi je dosadna i prežvakana. Dobar bend, ali takođe nezanimljiv nakon nekoliko nastupa.

Larva - dobar bend, zanimljiv uglavnom zato što nisu ostali izgubljeni u '80-im, pa se čovjek uvijek može nadati nekoj pjesmi koja ne spada u standardni repertoar. osim te činjenice, nisu se izdvojili ničim drugim, i mislim da nemaju nikakve šanse za pobjedu. Bilo bi zanimljivo čuti njihove pjesme.

Od ovih što su ispali, najzanimljiviji su mi bili Zona katastrofe, prvenstveno zbog pjevača, koji je, na sreću, uspjevao da "uništi" i najklasičniji rokenrol klasik (u pozitivnom smislu, of kors).

Meni su Fadil i Dario najinteresantniji dio Rata bendova, šta god neko mislio o njima. Nekad lupaju gluposti, ali češće ubodu "u sridu".

(Valjda će sad NiZ biti zadovoljan :D )

Popkane ,bio si hirurski precizan,brz kao raketa,direktan kao metak.Respect.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zadovoljan :D I sve sto si rekao upravo potvrdjuje osnovnu tezu: to je samo jos jedan televizijski proizvod, nista vise, i svi koji ocekuju nekakvo kulturno uzdizanje, otkrivanje novih vrijednosti u domenu muzike gledajuci RB su se malko zaebali.

I da, Livio najstrasnije podsjeca na Dadu :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 18:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dadu kajsemenetiće Gobca ?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisi ni blizu ..........

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 18:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A lokalca ,tezgaroša Dadu.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mah, vjerujem da niko nije ni očekivao "kulturno uzdizanje" i "revoluciju na muzičkoj sceni jugoistočne Evrope", ali jeste zanimljiv i koliko-toliko nepredvidljiv šou. Ako je onaj prvi to donekle i bio, ovaj nije nikako. Em je dosadan, em svi već znamo fazone. Mislim da se na to ljudi najviše žale.

Ali, manimo Rat bendova, ja više volim žive svirke, baš sutra kontam da idem da premijernu svirku nekih levata.

A pisati za nekoga da je "lokalac" i "tezgaroš" a ne znati o čemu se uopšte radi je ružno, pisati samo da bi se nešto napisalo je glupo (oboje znam iz vlastitog iskustva).

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
ja više volim žive svirke, baš sutra kontam da idem da premijernu svirku nekih levata.
I, kako je bilo? :D :lol: :lol: :lol: :P :P

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 21:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
Popokatepetl je napisao:
"Karavan"

:D :D :D :D :D
Gdje me nađe.
Svjetski a komšija.
Popokatepetl je napisao:
Meni su Fadil i Dario najinteresantniji dio Rata bendova, šta god neko mislio o njima.

Slažem se, i dodao bih Adrijanu koja je odlična otkako se udebljala. Napreduje u smislu progresa.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta ćeš, kad je onaj vaš vilajet oko zelenih zgrada dao nekoliko vrsnih muzičara, ne mo'š da se ne spomene :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]