banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2010, 20:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Njihovi proizvodi su skupi jer se prave na tradicionalan način.Gledao sam ja reportažu o njima..."pogon" im je ogromna prostorija puna šporeta na drva da bi se dobio što bliži kvalitet domaćem proizvodu.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
boa je napisao:
Vjevoricinus je napisao:
Tegla pekmeza od šljiva od 850g je oko 10 ili 12 KM, nisam siguran, a manja tegla slatka od dunja sa orasima (ha ha ha) je oko 8KM - čini mi se.

ti se zajebavas kad kazes da 12 km nije skupo, jel tako?
znas li ti sinek koliko traje 850g snjezani i patuljcima, ok ne njima, recimo jednoj cetveroclanoj porodici?!
to se zove bakino.....i imali su dzem od zelenog paradaijza koji ja ne mogu prezaliti sto se vise ne radi.
od ajvara je najbolja kirogina ljutenca

Ih, mama, ti se odmah naljuti. :D
Znaš me - znam te... Jesu, njihovi proizvoodi su preskupi, al' ako pricamo o kvalitetu - oni su najbolji.
Ni meni ta tegla ne potraje. Kradu, pas im mačku, garant ima manje nego što piše. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
_zoka je napisao:
Megle mlijeko je ista cijena,a bihaćko je...Domaće....Ja od danas kupujem Megle,pola tetrapaka prolio danas pokušavajući da naspem u kafu mlijeko...J3bem i njih i njihov čep....

Ako cemo cjepidlaciti, bihacko nije nase :wink: .

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Boa, meni recimo nije skupo. U Reformhausu.u i skuplje placam odredjene proizvode a taj ajvar je jednak savrsenstvu. jbg, nemamo svi sporete i mogucnost da pravimo ajvar. A radije cu dati 6 Eu za teglu ajvara nego na Starbucks kafu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
сад ће мајица да каже да јест и онда ће и ова тема отић у першун :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Boa, meni recimo nije skupo. U Reformhausu.u i skuplje placam odredjene proizvode a taj ajvar je jednak savrsenstvu. jbg, nemamo svi sporete i mogucnost da pravimo ajvar. A radije cu dati 6 Eu za teglu ajvara nego na Starbucks kafu.

Ja mislim da kad moja mama prestane da pravi ajvar, da cu i ja prestati da ga jedem.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
A bakini kolaci ?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 21:47 
ajkula je napisao:

kad dodjes u BL, javi se da ti lollipop pokloni jednu teglu ajvarca... pravila ljetos od 150 kg paprika.. kad umrla nisam, dok smo ispekli, ogulili paprike, samljeli sve i mijesali 2 ogromne serpe dok se skuhao... jest trud samo takav, ali je okus neprocjenjiv.. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
ajkula je napisao:

kad dodjes u BL, javi se da ti lollipop pokloni jednu teglu ajvarca... pravila ljetos od 150 kg paprika.. kad umrla nisam, dok smo ispekli, ogulili paprike, samljeli sve i mijesali 2 ogromne serpe dok se skuhao... jest trud samo takav, ali je okus neprocjenjiv.. :D

Ti sigurno kupujes paprike na veliko :D .

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
strancima nije problem da obore cijenu svoje robe koju prodaju kod nas i time neko vrijeme idu na svoju štetu, ali će time postići da će naša roba biti nekonkurentna (zbog nešto veće cijene od njihove) pa će uništiti i ono malo naše privrede što imamo, a kasnije oni mogu lako dići cijenu svojih proizvoda, jer više neće imati konkurenciju. Kasnije mogu raditi šta žele.

Ovo je i moj muz rekao nakon sto smo ustanovili da su domaci proizvodi skuplji od uvoznih. Istim ovim rijecima. :)
Meni se inace svidjaju Vitaminikini prozivodi. Sad ima i kod nas u AT kupiti dosta nasih proizvoda. Vise covjek ni u inostranstvu ne moze i ne mora biti zeljan domacih proizvoda. Sjecam se kako smo prije davno kupovali cokolade od rize, kafu i eurokrem i krem banane kad smo isli za Austriju, punu jednu putovaljku domace hrane. :oops: :D A sad ima svega i ovde, i turskih proizvoda, azijskih... cak i crnci imaju svoje shopove... :D :)
Ne kupujem iskljucivo domace kad odem u RS, ne razumijem se bas na prvi pogleda cije je sta kao neko npr ko tamo/tu zivi, pa se nekad prisilim da pogledam i procitam odakle je, da bih "pomogla" nasem trzistu.
Mada, sto se tice ukusa, svejedno mi je, navikla sam na ukus austrijskih proizvoda pa mi je sve ostalo drugacije, tako da mi je svejedno da li je namaz-sir ili jogurt iz SLO ili HR ili SRbije ili iz BiH. Sve i jedan ce imati drugaciji ukus od onog sto sam navikla i sto jedem svaki dan. Tu kod nas su mi salame grozne, a i virsle, a i vecina mesnih proizvoda. Uopste ih ne jedem kad odem na odmor. A i tjestenina mi nije nesto, kao ni riza. A o hljebu da ne pricam.... joj, ako ovako nastavim, lista ce biti duga. :oops: :D "Minhenski hljeb" nije los. Cini mi se da sam jednom u Merkatoru uzela . Priblizan je austrijskom koji jedem svaki dan.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 00:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2007, 14:13
АЛЕКСАНДАР je napisao:
сад ће мајица да каже да јест и онда ће и ова тема отић у першун :)

a sta cu reci da jeste...??

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 01:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ма ништ`, опуштено :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 01:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
laoce je napisao:
ajkula je napisao:

Ja mislim da kad moja mama prestane da pravi ajvar, da cu i ja prestati da ga jedem.

Takodje :)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
Ma hrana je najmanji problem, ima je i previše, kad bi malo manje jela bilo bi dobro baš!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 08:43 
DANA je napisao:
Ma hrana je najmanji problem, ima je i previše, kad bi malo manje jela bilo bi dobro baš!

Sta rece i osta ziva. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 17:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2007, 14:13
http://www.komorars.ba/a2/index.php/pg/0.html

Citiraj:
Uvozimo domaće

Iako raspolaže znatnim hidropotencijalom Republika Srpska je za samo deset mjeseci ove godine uvezla čak 3.995.793 litara prirodne i gazirane vode, za šta je izdvojeno 21.551.902 KM. U toku prošle godine za uvoz 53.159.994 litrara vode utrošeno je 32.778.308 KM.
Prema podacima Ministarstva trgovine i turizma RS, najviše vode, oko 86,57 odsto uvezlo se iz Srbije, zatim Slovenije i Hrvatske, te ostalih zemalja. Uzme li se u obzir da kapaciteti postojećih fabrika vode u RS, kruna iz Mrkonjić Grada i vitinka iz Kozluka zadovoljavaju godišnje potrebe građana za gaziranom i negaziranom vodom uvoz je nepotreban i uništava domaću proizvodnju, slažu se stručnjaci.
U preduzeću "Kruna", koja oko 90 odsto proizvodnje plasira na tržište RS, kažu da uvozna voda uništava domaću proizvodnju, jer se u prodaji konstantno nalazi više od 40 različitih robnih marki flaširane vode.

Pa vi izvolite i kupujte vodu iz Sr,Hr ...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 17:24 
iz licnih pobuda, radije cu piti onu iz zimbabvea nego krunu..
inace, slazem se da dosta toga uvozimo dok nam prozvodnja istih namirnica propada.. ali neko ocito ima koristi debele od toga

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Najbolji je ajvar Bakina tajna, i ja taj kupujem... Nisam probala džem, ima li ko da kupuje?
Imam sad domaći, al kad nema, samo Bakina tajna... Mljac :love7:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 21:52 
moj laoce, da ti vidis kako se ja sa prodavcima na pijaci nagadjam, i jos znam tacno kad treba otici i kako se cenkati s njima..
zlo krme, ispasce sad da se hvalim, ali ove godine 100 kg domacih sljiva s nase plantaze otislo na dzem koji sam pravila.. obavezno dobijes teglu kad se vidimo na kafi..
a ajkuli ostadoh duzna ajvar ali cim opet dodje tu je tegla..

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moji uvijek kupuju Vitinku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 288 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]