banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2010, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
pa ja mislim da ako pored maketa nabavis pribor maketarski,table war games figure tipa warhammer i lotr,te karte tipa magic the gathering i ostale,i ako je lokacija neka dobra,da bi se moglo privuci dosta musterija...samo sa maketama sumnjam.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
alkibijad je napisao:
pa ja mislim da ako pored maketa nabavis pribor maketarski,table war games figure tipa warhammer i lotr,te karte tipa magic the gathering i ostale,i ako je lokacija neka dobra,da bi se moglo privuci dosta musterija...samo sa maketama sumnjam.

fazon Land of Magic ZG ? :tongue:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Tačno tako...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mi@86 je napisao:
alkibijad je napisao:

fazon Land of Magic ZG ? :tongue:

napusti temu 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
jenny je napisao:
Nesto razmisljam da otvorim radnjicu modelarstva u BL,da li vec ima koja radnja? sta vi o tome mislite, dali je takvo nesto potrebno u BL? Gdje bi bilo najbolje da je otvorim ?

Što se mene tiče, ideja je odlična. U BL se makete mogu kupiti samo u Merkatoru, i to samo Revell program. O isplativosti stvarno ne mogu da pričam, ali kao što vidiš na ovoj temi, zainteresovanih ljudi ima. Mislim da je najbolji prijedlog dao alkibijad:
Citiraj:

Npr. imaš u BG radnju M-Hobby koja ne prodaje isklučivo makete i maketarski pribor ,već imaju i nekih igračaka, publikacija itd. Kada bi se otvorio u BL jedan "hobby shop" gdje bi se prodavale makete (da nisu Revell, jer njih već ima) i pribor za maketarstvo (npr. dekal-papir, vidiš da ga ljudi traže :D , zatim boje, lakovi, ljepkovi, airbrushevi, turpije, burgije, literatura itd.), die-cast modeli, zatim figure, wargaming, možda čak i neke zezancije tipa igračke mačevi, štitovi, light sabre-ovi :D kostimi i slični rekviziti za freakove, mislim da bi to bio pun pogodak. Zatim, ne bi bilo loše da imaš opciju naručivanja, znači da ljudi mogu reći "treba mi to i to", ostave neki avans a ti nabaviš taj artikal preko interneta ili kao već...
Za poslovni prostor ne moraš puno da brineš, možeš pronaći neki jeftiniji lokal, uopšte nije bitna lokacija jer u Banjaluci nećeš imati konkurenciju (bitno je da se dobro izreklamiraš i očekuj navalu nenormalnih mušterija). Na primjer, pomenuti M-Hobby u Beogradu se nalazi bogu iza nogu, a tamo imaju i konkurenciju, pa opet im posao cvjeta.

P.S. evo baš sam upitao burazera kako se kreću cijene iznajmljivanja poslovnih prostora: kaže da je u centru grada oko 1000-2000 maraka mjesečno, a van centra se može naći i za 500 maraka mjesečno... eto, pa se preračunaj. Ja te u svakom slučaju podržavam :)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 13:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
Ja sam zatvorila radnju tu gdje zivim , i imam magazin robe sa kojim bih pocela u BL. Vidim trazite dekale i primere i ostalu opremu ....... osim maketa u mojoj radnji je bio sav pribor , alat i ostalo sto je trebalo za praviti makete i diorame...... Ova idea mi je pala na pamet ( da otvorim radnju u BL) neki dan, jer stvarno neznam sta cu sa materijalom. Preko interneta nemam zivaca , a ako vama odgovara ja bih mogla i da tog materijala malo donesem kuci ( bl) pa da se cujemo i napravimo posao....... Za sad bez narucivanja , vec sta nadjete da vam odgovara to i kupite, dok se ja malo ne organizujem.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK, ako imaš neki spisak robe na stanju, postavi ovdje, vjerujem da će biti zainteresovanih da naruče nešto :)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 15:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
E to se trazi stavi neki katalog pa ce mo raditi hihi.Usvakom pogledu podrska i od mene pozz

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
I ja sam zainteresovan za kupovinu maketarskog pribora i materijala. Takva radnja bi dobro došla u Banjaluku. Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo jos nesto od mene ovo je moja prva kupljena maketa u merkatoru posto nisam imao alata tada a bio sam znatizeljan kao cu ga napraviti ja sam ga i zajebo malo vise i onda je on tako bio u ormaru dugo dugo mijeseci da bi sad ga ponovo uzeo raditi.Uradio sam ga u fazonu winter naravno ovo sam samo ga prefarbo i ugrubo odradio sad idu one slatke patnje.Posto sam i njegove orginalne dekale poljepio na prvi rad ostao sam bez njih jer sam ih morao prebojiti jbg pa sam se snaso sa nekim njemackim hmm neznam kavim dekalima cisto da izgleda kao izgleda.Postavljam slika jos cim ga zavrsim do kraja pozz
http://i1080.photobucket.com/albums/j32 ... C02000.jpg

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Darijan fino radis makete,kad se ja opet bacim na izradu trazicu par savjeta od tebe.sta ti ganjas,posto vidim ima s brodova,podmornica i ww2 oklopnjaka:)
jenny,ako otovris ja cu ti biti redovna musterija,a razmisli o tome sta sam ti ja pisao za ostali sadrzaj prodavnice,koliko sam ja vidjeo u bg makete nisu ni 40% posla.
Warrior of the Light ima li drakena i miga?vise volim gledati tvoje nego praviti svoje makete:p

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
Darijan fino radis makete,kad se ja opet bacim na izradu trazicu par savjeta od tebe.sta ti ganjas,posto vidim ima s brodova,podmornica i ww2 oklopnjaka:)
jenny,ako otovris ja cu ti biti redovna musterija,a razmisli o tome sta sam ti ja pisao za ostali sadrzaj prodavnice,koliko sam ja vidjeo u bg makete nisu ni 40% posla.
Warrior of the Light ima li drakena i miga?vise volim gledati tvoje nego praviti svoje makete:p

E druze hvala ti mada ja sam tele jos uvijek i dugocu biti ali trudim se ima toga za uciti.Radim uglavnom WWII a novije stvari koje mi se svid.iJavi se slobodno pa pomocu ti koliko mognem a dok zavrsim sa onim panzerom postavicu slike ima tu dosta posla mada sam ga zezno odmah na pocetku, ali sad mi u petak stize nabavka uuuuu onda ce se raditi al bas raditi nako na tenane.poozzz

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Još radim na Tornado-u (Revell), sinoc sam zavrsio sa gitovanjem i šmirglanjem. E sad da vas pitam kakve kistove da koristim (gdje da kupim) pošto još nemam airbrush. Na drugim forumima sam pročitao da se boja treba razrediti poprilično- da bude kao tečni jogurt (bukvalno).

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 15:39 
Početnik
Početnik

Vidim da zainteresovanih ima, moracu ja da sjednem u auto i da dodjem dole da se raspitam o tehnickim stvarima......... Ima li raje da prave drvene brodove tj'one stare? Zato sto imam i puno drveta za to?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 16:02 
Početnik
Početnik

U svakom slucaju hvala vam.........

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Toper je napisao:
Još radim na Tornado-u (Revell), sinoc sam zavrsio sa gitovanjem i šmirglanjem. E sad da vas pitam kakve kistove da koristim (gdje da kupim) pošto još nemam airbrush. Na drugim forumima sam pročitao da se boja treba razrediti poprilično- da bude kao tečni jogurt (bukvalno).

Pretraži moje ranije postove na ovoj temi, siguran sam da sam pisao o farbanju i o kistovima :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 19:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Raja ima li ko kakvu ideju za neku hrdju po ovoj mojoj podmornici help help help

http://i1080.photobucket.com/albums/j329/slobo2/7.jpg
http://i1080.photobucket.com/albums/j329/slobo2/5.jpg
http://i1080.photobucket.com/albums/j329/slobo2/4.jpg
http://i1080.photobucket.com/albums/j329/slobo2/3.jpg
http://i1080.photobucket.com/albums/j329/slobo2/2.jpg
http://i1080.photobucket.com/albums/j329/slobo2/1.jpg

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pogledaj ima li u Merkatoru boja Revell 83, to bi trebala biti boja rđe. Takođe, pogledaj po nekim maketarskim forumima, možda nađeš bolje rješenje.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 23:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jenny je napisao:
Ja sam zatvorila radnju tu gdje zivim , i imam magazin robe sa kojim bih pocela u BL.

Koliko prostor bi ti bio potreban za takvu radnju?Ima u Merkatoru jedan od 20 kvadrata,ulaz sa vanjske strane...Kirija je 22 evra po kvadratu bez pdv-a....

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
jenny je napisao:
Vidim da zainteresovanih ima, moracu ja da sjednem u auto i da dodjem dole da se raspitam o tehnickim stvarima......... Ima li raje da prave drvene brodove tj'one stare? Zato sto imam i puno drveta za to?

Mene interesuju drveni brodovi, samo ako nisu prevelike cijene. Mozes li dati malo vise informacija?

Ako se ne varam, ti si bila aktivna na jednom drugom BL forumu. :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]