jenny je napisao:
Nesto razmisljam da otvorim radnjicu modelarstva u BL,da li vec ima koja radnja? sta vi o tome mislite, dali je takvo nesto potrebno u BL? Gdje bi bilo najbolje da je otvorim ?
Što se mene tiče, ideja je odlična. U BL se makete mogu kupiti samo u Merkatoru, i to samo Revell program. O isplativosti stvarno ne mogu da pričam, ali kao što vidiš na ovoj temi, zainteresovanih ljudi ima. Mislim da je najbolji prijedlog dao alkibijad:
Citiraj:
pa ja mislim da ako pored maketa nabavis pribor maketarski,table war games figure tipa warhammer i lotr,te karte tipa magic the gathering i ostale,i ako je lokacija neka dobra,da bi se moglo privuci dosta musterija...samo sa maketama sumnjam.
Npr. imaš u BG radnju M-Hobby koja ne prodaje isklučivo makete i maketarski pribor ,već imaju i nekih igračaka, publikacija itd. Kada bi se otvorio u BL jedan "hobby shop" gdje bi se prodavale makete (da nisu Revell, jer njih već ima) i pribor za maketarstvo (npr. dekal-papir, vidiš da ga ljudi traže

, zatim boje, lakovi, ljepkovi, airbrushevi, turpije, burgije, literatura itd.), die-cast modeli, zatim figure, wargaming, možda čak i neke zezancije tipa igračke mačevi, štitovi, light sabre-ovi

kostimi i slični rekviziti za freakove, mislim da bi to bio pun pogodak. Zatim, ne bi bilo loše da imaš opciju naručivanja, znači da ljudi mogu reći "treba mi to i to", ostave neki avans a ti nabaviš taj artikal preko interneta ili kao već...
Za poslovni prostor ne moraš puno da brineš, možeš pronaći neki jeftiniji lokal, uopšte nije bitna lokacija jer u Banjaluci nećeš imati konkurenciju (bitno je da se dobro izreklamiraš i očekuj navalu nenormalnih mušterija). Na primjer, pomenuti M-Hobby u Beogradu se nalazi bogu iza nogu, a tamo imaju i konkurenciju, pa opet im posao cvjeta.
P.S. evo baš sam upitao burazera kako se kreću cijene iznajmljivanja poslovnih prostora: kaže da je u centru grada oko 1000-2000 maraka mjesečno, a van centra se može naći i za 500 maraka mjesečno... eto, pa se preračunaj. Ja te u svakom slučaju podržavam