banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2010, 12:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2010, 22:44
Pravi crnjak....
Elem ,sad gledam na TV-u ,skoro 2000 kuca je polavljeno u Bijeljini , a vodostaj jos ne opada ,naprotiv.... :(

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:17 
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vide ... 26986.aspx

USLIJED aktiviranja klizišta u tuzlanskom naselju Crvene Njive četveročlana obitelj Salihović ostala je zarobljena pod zemljom u svojoj obiteljskoj kući jutros oko 4.30 sati, javlja portal Sarajevo-x.com.

Naime, njihova dvokatnica otklizala je 50-ak metara dalje od mjesta na kojem se nalazila te je sada zatrpana zemljom do krova.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Tuzlanskog kantona Miralema Malkića, vlasnik kuće Ćamil Salihović prevezen je u bolnicu jer je zadobio lakše ozljede, a ženska osoba koji su spasioci izvukli iz kuće smrtno je stradala.

strasno....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
lollipop je napisao:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video--drama-u-tuzli-kliziste-progutalo-obiteljsku-kucu-jedna-zena-poginula/526986.aspx

strasno....

Uzas. Jutros sam citala ovu temu i mislila kako je pitanje dana kada ce poplave poceti uzimati ljudske zrtve ( narocito Drina u snimku iz Visegrada izgleda prestrasno ).

Neka joj je rahmet dusi. :cry:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 12:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Živi zakopani....Užas...Bitno da se pare troše na levate u vlasti....Zaštitu od poplava ko šiša....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sljedeci put kada se budu gadjali milionima, treba ih pitati koliko su desetina miliona izdvojili za nasipe i drenazu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2010, 22:44
Zalosno al ovo nije prva poplava koja je zadesila te jadne ljude.
Juce gladam na tv-u ljude iz Prijedora kojima vlast obecava 45 godina nasip i do dandanas nista nije preduzeto po tom pitanju.
Kad su predizborne kampanje obecavaju i sakom i kapom,a kad zagusti jedni na druge svaljuju krivicu ,a jadni narod ispasta i tako dovjeka....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
_zoka je napisao:
Živi zakopani....Užas...Bitno da se pare troše na levate u vlasti....Zaštitu od poplava ko šiša....

Potpis... Najgora moguca smrt... Zalosno.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
filozof sa vrbasa je napisao:
Sljedeci put kada se budu gadjali milionima, treba ih pitati koliko su desetina miliona izdvojili za nasipe i drenazu.

Ovo je malo ruzna tema za prepucavanje ali poplave i odroni se desavaju i u mnogo razvijenijim zemljama.
Poznavajuci nas mentalitet pola ovih poplavljenih kuca bi i sa nekim vidom pomoci bilo poplavljeno jer domacin jelte nebi dao da mu nasip ide kroz dvoriste. Ljudi nedaju pola metra zemlje za put a kamo li da mu kraj ladare i pecane ide nasip.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A i dosta kuca je nelegalno sagradjeno. Pogotovo u Semberiji i Posavini. Nazalost.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Vuk_samotnjak je napisao:

Ovo je malo ruzna tema za prepucavanje ali poplave i odroni se desavaju i u mnogo razvijenijim zemljama.
Poznavajuci nas mentalitet pola ovih poplavljenih kuca bi i sa nekim vidom pomoci bilo poplavljeno jer domacin jelte nebi dao da mu nasip ide kroz dvoriste. Ljudi nedaju pola metra zemlje za put a kamo li da mu kraj ladare i pecane ide nasip.

Управо то, катастрофе похарају и Њемачку и Аустрију, тешко се против природе може. Плус још кад код нас на то додаш незаинтересовансот власти за одбрану од непогода, па и ово што вук рече, менталитет домаћег човјека, добијеш хаос какав тренутно сад имамо...

И ко је уопште дозволио да се куће граде близу воде, кад се зна колике су Сава и Дрина и да за час посла могу поплавити читава насеља...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
И ко је уопште дозволио да се куће граде близу воде, кад се зна колике су Сава и Дрина и да за час посла могу поплавити читава насеља...

TaškoBL je napisao:
A i dosta kuca je nelegalno sagradjeno. Pogotovo u Semberiji i Posavini. Nazalost.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Писали смо у исто вријеме :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ok, ali mi se nije dalo kucati... A i ta zemljista se uglavnom dodjeljuju/kreditiraju/prodaju izbjeglicama. Sve je to jad i bjeda. I onda njih najjace sastavi.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pronađena tijela unesrećenih u Crvenim Njivama

Danas u 15 sati, spasilačke ekipe, sastavljene od pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice i Spasilačke čete Rudnika Kreka, pronašle su i druga dva beživotna tijela stradalih u današnjoj nesreći, nastaloj uslijed klizanja tla u ulici Rame Meškovića, MZ Mosnik.

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=39236

Kakva tragedija, da ti zivot. :cry: :cry: :cry:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:14 
strasno.. nemam rijeci.. mislim da se novac, nije bitno i zaduzivanje, ali da se novac mora pod hitno usmjeriti ka pravljenju nasipa sto prije i odbrana od poplava, jer ako novac usmjere na saniranje stete a nista na sprecavanje ponovne katastrofe, to su samo uzalud bacene pare...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Гледам ову репортажу у Билећи људима седми пут у години дана плави кућу ,а каже да никада до ове године није била поплављена. Не контам како и шта се дешава?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
gledam juce na tv-u one jadnike iz prijedora, kazu PETI put ove godine ih plavi.
Citiraj:
Управо то, катастрофе похарају и Њемачку и Аустрију, тешко се против природе може.

to kad se desi njima, desi se jednom i oni svoj problem rijese, naprave jebeni nasip i gotovo. a kod nas narod dobije kitu. ma treba ih plaviti svaki mjesec, kad su telad. nece niko prstom ni da mrdne. drina svake godine plavi a oni ne mogu bar malo da to sprijece. i onda kad je sezona kisa, naravno svi su bili nespremni i niko nije ocekivao tolike padavine. zali boze te sirotinje koja je izgubila sve, niko im to nece nadoknaditi.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bosna kod Modriče izgleda ogromno, Sava kod Brčkog takođe.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
strasno.. nemam rijeci.. mislim da se novac, nije bitno i zaduzivanje, ali da se novac mora pod hitno usmjeriti ka pravljenju nasipa sto prije i odbrana od poplava, jer ako novac usmjere na saniranje stete a nista na sprecavanje ponovne katastrofe, to su samo uzalud bacene pare...

Naravno. Klima se mijenja sukcesivno sa tendencijom sve toplijih ljeta i sve nepredvidljivijih zima i to je ocigledno i najpovrsnijem posmatracu. Nivo voda raste globalno i to je takodje cinjenica. Pogledaj samo desavanja u zadnjih desetak dana u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, sve to i slicno se desava zadnjih par godina a ljudi se i dalje pitaju "sta je sad ovo ?". Pa to je Global Warming in practice. Kad putujes jadranskom obalom mozes vidjeti kako plaze bukvalno nestaju iz godine u godinu, a ljudi se i dalje ceskaju po glavama i ne cine nista po tom pitanju.

Ako se strucnjaci ozbiljno ne pozabave ovim problemom na cijelom teritoriju BiH i sire, ljudske zrtve ce iduce godine biti 10 puta vece.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 07:39 
Bosna kod Modriče izgleda ogromno, Sava kod Brčkog takođe.

Ja sam ove godine izmjerio Bosnu samo 70 cm nizu od ikada zabiljezenog rekorda...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]