banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 29 Nov 2010, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Nije bas neki uspjeh ako se naziru gornje partije trbusnjaka, to se manje-vise vidi i kod ljudi koji nista ne treniraju a da nisu mnogo zamasceni. Ako se hranis pravilno i imas brz metabolizam, trebas imati izrazito vidljive gornje partije, i dovoljno jasne jos 2 partije, tako da bih volio da mi posaljes sliku, iako nisi ponudio meni :)

Protein u prahu ti je prva linija odbrane i napada ako uzimas suplemente. Tecne AK su na trecem ili cetvrtom mjestu i dolaze ako si imucniji, ozbiljno se basvis time i bitno ti je da AK udje u misic u roku od 30-40 minuta poslije treninga. Pronalazis li se u cemu od ovoga?

Pojacaj ishranu prirodno, ubaci mladog sira, ribe, piletine. Whey protein, ako nadjes povoljan, zna biti veoma isplativ.

Ne zamjerite momku na neznanju, mlad je, kao da smo mi sta bolje znali sa 20 godina o ishrani i treningu? U tim godinama svakako bujas od hormona i ne moras mnogo misliti o hrani jer se sve prima na pravo mjesto, a nista na stomak i dupe, problemi ce nastati kada se odmakne od puberteta. Treba zamjeriti napadacki stav, niko nema nista protiv tvog nepoznavanja materije, vec protiv stava.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
koliko odmarate izmedju vjezbi?
koliko ima istine u tome da ne treba sjedati poslije odradjene serije?
ima li dosta proteina u tuni iz konzerve?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 15:29 
izmedju vjezbi 2-3 minute, izmedju serija minut-minut i po'. (bar ja tako radim)
za sjedenje ne znam, ja sjednem ako mi se sjedi, licno mislim da to nema neke veze, neces se "ohladiti" za minut i po sigurno.
:)
Citiraj:
tuna konzervisana u ulju 376 29.64 0.00 28.60 Riba

376 kalorija, 29.64 proteina, 28.60 masti

racun'o sam 130gr, koliko ima u ovim konzervama kod nas.

Poslednji put menjao Milan dana 29 Nov 2010, 16:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni koji imam 110kg znaci trebalo bi mi 210g proteina,pa koliko bi to ribe onda bilo,bez da se nadopunjuje ostalim namirnicama:P
ja jedino od ribe jedem tunjevinu...tensa koju ti kupujes,ja sam eksperimentisao i nasao sam jedne koje se nisu previse osjetile na ribu,ali ih vise nisam nasao u tempu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 16:28 
Ja sam one kartonske jeo...la perla, ali kako su poskupile presao sam na oslic (u zokiju 3.85 KM zadnji put bio KG zaledjenog oslica bez glave i utrobe). :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

alkibijad, ne, treba ti 150 ili vise grama za ok rezultate. Za optimalne rezultate ti treba 220+, ali ti neces trenirati samo za rast mase 5x sedmicno i podredjivati svoj zivot optimalnim rezultatima?

Posto ni ne znas koliko ti treba (nisi upucen), prvo bi trebao da izgradis kvalitetan jelovnik kojim ces mrsati a ujedno dobijati misice, jer 110 KG, ako ne trenira, moze imati samo osoba od 2+ m a da nije debela. Procitaj po forumima za domaci bodibilding (amaterski), tu ces naci masu sjajnih savjeta.

Oslic je u Zokiju 5 KM/kg, komadi tako sitni da je to tuga. Jedino vrijedi juriti lososove repove, budu 6 KM/kg, u pitanju je crveno meso+mnogo omega masnih kiselina, svi koji se bave bb-om znaju koju to tezinu ima.

Najbolja od svih tunjevina je Mistral, u Tempu je 1.35-1.39, svako malo je na akciji pa bude od 0.99 do 1.10, tada je vrijedi kupiti. Nekidan je bila akcija 3 komada za 2.05 KM, 400 grama ciste tunjevine za 2 marke je sjajno ulaganje.
Perla ima grozan okus a nije ni prejeftina.
U Dioni redovno imaju Salva tunu, 1.12 KM komad, pristojna je, kao i neku u ljubicastoj ambalazi, oko 1.20, finog okusa.

Poslije serije je najbolje da se kreces, jer je srcani ritam povisen i nije najsretnije rjesenje odmah se izvaliti u neku stolicu i primiriti, isto kao sto necete vidjeti prave sportiste da tokom treninga sjede, uvijek se krecu.
Apsolutno najpametniji nacin da provedes vrijeme izmedju dvije serije jeste taj da istezes misic koji radis u tom trenutku. Dajes mu bolju opskrbljenost krvlju i fleksibilnost, sto samo moze da poboljsa hipertrofiju i smanji rizik od povrede.
Kada zavrsis set vjezbi za recimo ledja, iskoristis 4 minuta pauze do sljedece grupe misica i dooobro istezes ledja.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 17:38 
Citiraj:
Poslije serije je najbolje da se kreces, jer je srcani ritam povisen i nije najsretnije rjesenje odmah se izvaliti u neku stolicu i primiriti, isto kao sto necete vidjeti prave sportiste da tokom treninga sjede, uvijek se krecu.

E ovako volim kad neko objasni kako treba. :) :) :)

Datula ti treniras ili kako, vidim odlicno se razumijes u materiju. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
ljudi pustite se vi toga ko koliko ima kila,imam i ja 100kg ali i plocice :D

u ovom sportu je bitan izgled,nije poenta biti mrlina od sto i kusur kg i ne liciti ni na sta :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 18:24 
Ja od marta krecem sa skidanjem masti, taman do rodjendana (2 mjeseca) skinem visak. :)

Nick koliko si visok?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala na korisnim savjetima...visok sam 201cm,110kg sam maksimalno imao....ishrana mi je uzas,nekvalitetna,neredovna itd.....zato i hocu da se malo informisem:)
gdje vam je taj zoki sto ga stalno spominjete?
ovo za sjedanje izmedju vjezbi su mi govorili u teretani,zato sam i pitao.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 18:30 
Zoki komerc je u budzaku.

Prije kasarne nekih 200 metara, sa desne strane, parking mu je nekih 50-ak metara nize sa iste strane, vidjeces da ima onaj ogromni stub od struje.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Имате у Конзуму добру туњевину... К ПЛУС.
Мени лично најбољи избор од сивх које сте овдје набројали.
Цијена је око 2 КМ.. често буде на акцији тако да можете гањати и да тада узимате.

dangerous.datula, нисам никад пробао те лососове репове?
како спремаш то уопште?
је л` то баш месо или?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 21:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Htjedoh jos reci Dark Masteru, ako mu je do definicije, nista bez pazljivo sredjene prehrane. Ako sredi prehranu, mozes nesmetano raditi trening za masu, dobijati lagano masu i gubiti masti. Kao dodatak obavezno riblje ulje ili omega 3 masne kiseline u kapsulama, time ces znatno olaksati razgradnju masti.

Lososovi repovi su komadine lososa, imac samo centralnu kost koja je kompaktna i to je to, nema ciscenja koscica i zavrzlama. Sadrzi 22.5% proteina i 13.5 masti od kojih je veliki udio omega3, a 100 g daje 220 kalorija, tako da nije bezazlena beskaloricna ribica. Posto je UH nula, a zasicene masti svega 3g na 100 g ne moras se brinuti za glikemsko punjenje jer skoro da i ne postoji, dobijas samo kvalitetne proteine i jako dobre omega masti, pa to mozes kombinovati sa svim, bilo da si na masi ili definiciji.
Priprema - od banalne tave i pecenja na istoj do svih ostalih zamisli.
Cak je solidan i u AK najvaznijim za rast mase, poluesencijalnim
Leucine 1796mg
Isoleucine 1018mg
Valine 1139mg

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 22:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Ja od marta krecem sa skidanjem masti, taman do rodjendana (2 mjeseca) skinem visak. :)

Nick koliko si visok?

visok 184cm

Sto se ishrane tice,treba krenuti od toga koji smo tip,endo,ekto,mezo,ima dosta razlike.
Opet kazem genetika je sve,endo moze trenirati redovno,spavati redovno,ishrana po ps-u i opet nije to to dok mezo ne mora striktno nista postovati od navedenog i opet 5 puta bolje izgleda,jebiga life's a bitch...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 06:24 
Citiraj:
Opet kazem genetika je sve,endo moze trenirati redovno,spavati redovno,ishrana po ps-u i opet nije to to dok mezo ne mora striktno nista postovati od navedenog i opet 5 puta bolje izgleda,jebiga life's a bitch...

Ziva istina, ja sam negdje izmedju ekto i mezo, mada vise ekto...tanke kosti, malen "frame"...ali zato cim malo mesa nabacim lako se primjeti. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 12:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2008, 14:02
@dangerous.datula

Ne mogu se gubiti masti i dobijati misicna masa u isto vrijeme...

Moguce je jedino kod totalnih pocetnika i to kratak period, ali to je samo rezultat drasticne promjene nabolje u ishrani i stilu zivota...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 13:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako ne mogu?Objasni?Ja tvrdim da mogu....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Profesor Jaksic,ovaj covjek nam treba biti uzor,55 godina i ne odustaje 8)
http://www.youtube.com/watch?v=43jKj_h4 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/b ... -62391.php

hahahhahahah jaki neki momci cim mogu 30kg bacati

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 15:37 
Citiraj:
hahahhahahah jaki neki momci cim mogu 30kg bacati

Pogledaj ovaj video i pogledaj sa kojim tezinama rade, a zatim pogledaj kakve su im none.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QkGqucO_No0[/youtube]

Poenta ovog posta je da ne moras trpati abnormalne kilaze da bi stimulisao misic na rast.

Citiraj:
Profesor Jaksic,ovaj covjek nam treba biti uzor,55 godina i ne odustaje 8)
http://www.youtube.com/watch?v=43jKj_h4 ... re=related

Predobro izgleda za svoje godine. :)

Vidi ovog japanca, 74 godine:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-5om6gbDwA8[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]