banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 23 Nov 2010, 23:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Zar je poznavanje poznatih bodybuildera uslov za poznavanje bodybuildinga? Ja mislim da ne. To mi je kao ovi klinci sto prvo nabubaju godinu izlaska svakog albuma nekog pevaca pa onda izadju i govore kao su vatreni obozavaci zbog toga. :)

Mislim da je svima jasno da nepravilno izvodjenje vezbi ima dosta posledica. Neke vezbe vise, neke manje. Ko nepravilno radi mrtvo dizanje rizikuje ozbiljnu povredu kicme. I to je to. Svaki pocetnik bi trebao da se konsultuje sa nekim ko ima vise iskustva i nauci sa manjim tezinama pravilno izvodjenje.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 10:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dark_master je napisao:
Bench se zovi bench press jer forsiras prsa, ne triceps ili rame.

Ne,bench press se zove tako jer se radi o klupi (eng.-bench) i pritisku (eng.-press).U samom nazivu bench press se ne vidi ništa što bi upućivalo na to da je to vježba za prsa....To da li će vježba više pogađati grudi ili tricepse zavisi od načina na koji izvodiš vježbu.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 11:16 
_zoka je napisao:
dark_master je napisao:
Bench se zovi bench press jer forsiras prsa, ne triceps ili rame.

Ne,bench press se zove tako jer se radi o klupi (eng.-bench) i pritisku (eng.-press).U samom nazivu bench press se ne vidi ništa što bi upućivalo na to da je to vježba za prsa....To da li će vježba više pogađati grudi ili tricepse zavisi od načina na koji izvodiš vježbu.

Upravo tako, kod nas se to zove potisak sa klupe (ravne, kose ili kontra-kose, sa bucicama, dvorucnim tegom itd).
Grudi su primarni misic koji ta vjezba pogadja, a ta ista vjezba spada u osnovne vjezbe jer pogadja vise misica nego izolaciona koja bi pogadjala samo grudi...

Citiraj:
Normalno da ne moze neko sklon nizem rastu narasti 20 cm ili sto se tice teretane ne narasti 20 cm.

Da, o tome ja pricam, necu da pametujem kolika razlika treba biti ali poenta je da neces ostati kepec u teretani ako su ti roditelji preko 180 cm visoki (evo sebe navodim kao primjer).

Ne postovjecujem se sa klincima u teretani, ni blizu tome kad vidim sta rade klinci, ja dizem "smjesne" kilaze bas zbog toga jer mi je cilj rast misica, a ne snaga.
Ovaj "stojeci biceps" kako kazes radim 100 posto ispravnom tehnikom za razliku od onih sto se klate naprijed-nazad pa ih sutradan kicma boli, govorim cisto da se zna da nisam nafurani klinjo od 17 god koji zeli da dize sto vise na benchu da bi zadivio nekoga.
I da dodam, radim noge za razliku od vecine populacije po teretanama, cjeli jedan trening samo gornjem dijelu nogu ide.
To sto ti pominjes klince koji se povredjuju zbog velikih tezina to je njihov problem, njima moze i teg pasti na glavu i jos milion stvari u teretani, ali to je stvar njihove nesmotrenosti pri treningu, isto kao sto mogu da se slupaju autom pa kazes da je auto kriv zbog toga.
Sto se tice powerliftinga ja ne znam koliko oni (u procentima) ukljucuju prednje rame i triceps, ali znam da ga ukljucuju vise nego bilderi 100 posto...njima nije cilj da izgledaju lijepo kad stanu ispred ogledala (ili na binu) vec da pravilnom tehnikom dignu sto vise na bench pressu, cucnju i mrtvom dizanju...

Citiraj:
A siguran sam da ti sve znas, jer si prepametan kao i svi klinci u adolescentnom dobu sto tako misle.

Psovke (vrijedjanje) su argumenti onih koji nisu u pravu. :wink:

Jean-Jacques Rousseau

Edit:
Citiraj:
Taj tvoj Milos objasnjava onako kako bi trebalo biti pri savrsenim treningom,ali ima ono ali....

Taj "moj" Milos ima decenije iskustva iza sebe i rada sa nekim od najvecih imena u bodibildingu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 13:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
sarcev je za postovanje.
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 14:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
Nick_85 je napisao:
@dark_master

Ne znas ko je Milos Sarcev,ne znas sta je PL,mislim da si s ovim pokazao koliko je tvoje znanje :lol:

Zar bih trebao da znam? Znaci ako neko ne zna sve bodybuildere on nema znanja koje primjenjuje u sportu? A meni je dovoljno da znam koje Jay cutler, Ronny Coleman ili Arnold. Dokle je taj Milos dogurao? Vidim koliko je poznat dok nisam cuo za njega. Btw imam dvdovie od Arnoldovog intervijua. Imam 200 cm i 105 kg. Ne znas ni kako izgledam. Glup post za nekoga ko je 1985 god. Stariji si 4 godine od mene.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 16:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Ljubi te majka,105 kila na dva metra nije nikakav uspjeh....

Malo o Šarčevu,za kojeg ti nisi čuo...što opet više govori o tebi nego o njemu....
Spoiler:
Contest history

1988 AAU Mr. Universe, Light-Heavyweight, 3rd
1989 WPF Mr. Universe, Light-Heavyweight, 1st
1991 Grand Prix Denmark, 5th
1991 Grand Prix England, 9th
1991 Grand Prix Finland, 4th
1991 Grand Prix Italy, 7th
1991 Grand Prix Spain, 7th
1991 Grand Prix Switzerland, 6th
1991 Niagara Falls Pro Invitational, 4th
1991 Night of Champions, 11th
1991 Mr. Olympia, Did not place
1991 San Jose Pro Invitational, 3rd
1992 Arnold Classic, 8th
1992 Chicago Pro Invitational, 5th
1992 Grand Prix England, 8th
1992 Grand Prix Germany, 10th
1992 Grand Prix Holland, 12th
1992 Grand Prix Italy, 10th
1992 Ironman Pro Invitational, 6th
1992 Niagara Falls Pro Invitational, 4th
1992 Night of Champions, 5th
1992 Mr. Olympia, 16th
1992 Pittsburgh Pro Invitational, 4th
1993 Chicago Pro Invitational, 3rd
1993 Grand Prix England, 5th
1993 Grand Prix Finland, 3rd
1993 Grand Prix France (2), 3rd
1993 Grand Prix Germany (2), 5th
1993 Grand Prix Spain, 4th
1993 Niagara Falls Pro Invitational, 3rd
1993 Night of Champions, 5th
1993 Mr. Olympia, 10th
1993 Pittsburgh Pro Invitational, 3rd
1994 Grand Prix England, 8th
1994 Grand Prix France (2), 6th
1994 Grand Prix Germany, 4th
1994 Grand Prix Italy, 4th
1994 Grand Prix Spain, 4th
1994 Mr. Olympia, 13th
1995 Canada Pro Cup, 3rd
1995 Houston Pro Invitational, 5th
1995 Niagara Falls Pro Invitational, 4th
1995 Night of Champions, 6th
1996 Canada Pro Cup, 3rd
1996 Florida Pro Invitational, 3rd
1996 Night of Champions, 4th
1997 Canada Pro Cup, 1st
1997 Grand Prix Czech Republic, 8th
1997 Grand Prix England, 8th
1997 Grand Prix Finland, 8th
1997 Grand Prix Germany, 7th
1997 Grand Prix Hungary, 7th
1997 Grand Prix Russia, 7th
1997 Grand Prix Spain, 9th
1997 Night of Champions, 2nd
1997 Mr. Olympia, 10th
1997 Toronto Pro Invitational, 1st
1998 Grand Prix Finland, 5th
1998 Grand Prix Germany, 5th
1998 Night of Champions, 11th
1998 Mr. Olympia, 11th
1998 San Francisco Pro Invitational, 5th
1998 Toronto Pro Invitational, 7th
1999 Arnold Classic, 5th
1999 Grand Prix England, 5th
1999 Ironman Pro Invitational, 2nd
1999 Night of Champions, 5th
1999 Mr. Olympia, 10th
1999 Toronto Pro Invitational, 2nd
1999 World Pro Championships, 5th
2001 Night of Champions, 10th
2001 Toronto Pro Invitational, 7th
2003 Grand Prix Hungary, 6th
2003 Night of Champions, 9th

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Милош је сјајан спортиста.
Не могу да вјерујем да постоји неко ко није чуо за њега а иоле се занима за теретану.
Још као клинац сам имао неку књижицу од њега са основним вјежбама.. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Zoka i Aleksandar mi uzese rijec iz usta :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 21:32 
Najbolji srpski bodibilder.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2010, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Meni je arnold idol od djetinjstva. I to je dovoljno za mene. Na 200 cm 105 kg je sasvim dovoljno i veliki je uspjeh sobzirom da sam imao 80 kg kada sam krenuo, bio sam jako mrsav! Idealna tezina za visinu ( moje misljenje)za mene. Ja da sam htjeo ici dalje pio bi produkte ili uzimao steroid. Ja ne zelim masu vise, vec samo odrzavam izdefinisane misice i sasvim su dovoljno masivni, i trener mi kaze da nemam potrebe vise za masu.Max za moje tjelo na prirodnoj bazi.(Pio sam samo amino radi bolje defenicije) Nije mi u cilju izgledati ko kin kong. Ronny je odvratan cisti steroidi, dok Arnold vise izgleda prirodno. Za osvajanje titule 2010 nigdje nisam vidio toga Milosa. Mene ne zanima sprska muzika ni zivot sugavi korputirani a kamoli sprski bilderi! Nemate pojma koliko mi je zao sto sam se rodio u ovoj sugavoj RS. Ne mozes nista sam postici svojim trudom. Korupcija te prati od osnovne skole pa do tvoga posla.. Jos koju godinu i ode u Njemacku kod sestre. Ova RS je propast!

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 00:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Treba mi savjet. Drug mi dao protein svoj koji stoji 1 godinu. Znaci otvorio ga i pola kante popio dok je isao u teretanu.Skroz je prestao trenirati zbog faxa. E sada.Pise MFG 2008. EXP 2011. Rok jos vazi. Ali ne znam da li valja to piti posto je bio otvoren,a stajao 1 godinu? Elite isolate neki protein.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 19:20 
Citiraj:
Pio sam samo amino radi bolje defenicije

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne znam kakva je ovo bolest da piju liq amino za definiciju...

Citiraj:
i trener mi kaze da nemam potrebe vise za masu.

Kakav je to trener bodibildinga (ako to uopste treniras) koji kaze da nema potrebe za vise misica (uz nizak procenat BF)??

Citiraj:
Ronny je odvratan cisti steroidi, dok Arnold vise izgleda prirodno.

Arnold je sinonim za hemiju, kao i svi IFBB pro takmicari...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Za sta sluze amino-kiseline? Objasni mi,MOLIM TE. Amino kiseline ti ocuvavaju misic , dok mrsavis da ne gubis na misicnoj masi dok uzimas amino, izgradjuju bolju defeniciju. Nije svima u cilju da izgradjuju masu samo. Ako ides previse u masu , ides dole u defeniciji Do granice moje izdefinisanosti, ne trebam vise masu izgradjivati. Stvarno mi je dosta prepucavanja sa klincem koji nema pojma o ovome sportu. Bitno je da ti znas ko je sprski bilder Milos. Time sto hoces postici da uvijek tvoja zadnja ispadne ''pametna '' ispada bas suprotno. Prihvati se malo prirucnika prije nego sto ostavis komentar, ispadas glupavo.

Poslednji put menjao dark_master dana 27 Nov 2010, 20:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 20:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Amino-kiseline služe da tvore proteine....Imaju istu ulogu kao i proteini,rast mišićne mase....Za očuvanje služe samo u slučaju da si na super-restriktivnoj dijeti...Izgleda da si ti jedini ovde ko nema pojma....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Amino-kiseline Imaju istu ulogu kao i proteini,rast mišićne mase....

Vecu glupost nisam cuo.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 20:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
U hemijskom smislu, aminokiseline su jedinjenja koja sadrže amino grupu (-NH2) i karboksilnu grupu (-COOH). U sastav aminokiselina ulaze sledeći elementi a to su C, H, N i O. Njihova glavna biološka uloga je izgradnja proteina, mada postoje i aminokiseline koje ne ulaze u sastav proteina i nazivaju se neproteinske aminokiseline (npr. ß-alanin, ornitin i citrulin). Sve aminokiseline koje grade proteine su α-aminokiseline pošto su amino i karboksilne grupe vezane za isti, α-atom ugljenika.
Do sada sam se trudio biti pristojan....Više neću.Dečko,više pameti i znanja o bodibildingu ima ona bućica od deset kila nego ti....Ljudi su ti pokušali pomoći i pristojno diskutovati sa tobom.Očigledno da su progriješili.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 20:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I taj tvoj post sta objasnjava? Da amino vezu proteine sto fakticki izgradjuju bolju definiciju misica. Protein samo hrani misic da buja i vise ide u masu, dok amino veze i izgradjuje defeniciju! Zavrsavam diskusiju sa klincima koji pucaju na visoko. Nemate pojma ni kako izgledam.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 21:05 
Administrator
Korisnikov avatar

dark_master je napisao:
Zavrsavam diskusiju sa klincima koji pucaju na visoko. Nemate pojma ni kako izgledam.

Bitno da ti znaš kako MI izgledamo....
E,da.....Hvala!Odavno mi niko nije rekao da sam klinac....Pogotovo ne neko toliko mlađi od mene... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 21:10 
Administrator
Korisnikov avatar

dark_master je napisao:
I taj tvoj post sta objasnjava? Da amino vezu proteine sto fakticki izgradjuju bolju definiciju misica. Protein samo hrani misic da buja i vise ide u masu, dok amino veze i izgradjuje defeniciju! Zavrsavam diskusiju sa klincima koji pucaju na visoko. Nemate pojma ni kako izgledam.

Ne obratih pažnju na prvi dio posta....Amino ne veže proten.Više aminokiselina povezanih zajedno čini protein.
Citiraj:
Proteini ili belančevine su veliki organski biomakromolekuli sastavljeni od amino kiselina, koje su poređane u linearne lance i spojedne međusobno peptidnim vezama između ugljenikovog atoma i amino grupe dve aminokiseline

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2010, 21:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najvažnija kemijska reakcija aminokiselina je formiranje peptidne veze koja omogućava povezivanje dvije aminokiseline i stvaranje lanca aminokiselina (peptidi i proteini). Peptidna veza je veza između karboksilne grupe jedne aminokiseline i amino grupe druge aminokiseline, u kojoj se atom ugljika veže za atom dušika uz oslobađanje molekula vode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]