banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: paypal problem
PostPoslato: 01 Mar 2009, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Meni neki dan u Razvojnoj teta nije dala 100 KM na salteru koje sam trebao podici. Da stvar bude jos gora ja mislio da ce biti placeno ziralno sa racuna na racun pa nisam ni ocekivao gotovinu. Kad sam skontao da smo oboje pogrijesili vratim se i napravise me budalom - kao nisi uzeo pare sa pulta, naravno da sam ti dala.
Na kraju smo na video nadzoru gledali snimak i jedva smo je ubijedili da mi nije dala pare cak i kad smo snimak pregledali, inace ne bi ni dobio. Na kraju je jedva priznala gresku i dala mi pare (koje su joj stajale sa strane u tasni, a ne u novcaniku).

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 06:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
BLAF77 je napisao:
Meni neki dan u Razvojnoj teta nije dala 100 KM na salteru koje sam trebao podici. Da stvar bude jos gora ja mislio da ce biti placeno ziralno sa racuna na racun pa nisam ni ocekivao gotovinu. Kad sam skontao da smo oboje pogrijesili vratim se i napravise me budalom - kao nisi uzeo pare sa pulta, naravno da sam ti dala.
Na kraju smo na video nadzoru gledali snimak i jedva smo je ubijedili da mi nije dala pare cak i kad smo snimak pregledali, inace ne bi ni dobio. Na kraju je jedva priznala gresku i dala mi pare (koje su joj stajale sa strane u tasni, a ne u novcaniku).
omg! U kojoj poslovnici se to desilo?

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ispod Ekvatora, drugi salter od info pulta.
Ima malo i moje krivice, nisam znao sta radim jer mi je stari dao sve ispunjeno da samo predam, sto sam bez pitanja i razmisljanja i uradio. Ali da je ona svoj dio odradila kako treba ne bi bilo problema. Za dvije transakcije sam dobio samo jednu kopiju nazad, pa kad sam se vratio po drugu tek onda mi ju je popunila i dala da potpisem (a to je trebala odmah uraditi i dati mi novac). Ovim sam joj dao pokrice da kod nje bude sve u redu, sto je ona pokusala iskoristiti da me napravi budalom i zadrzi sebi 100KM za koje je morala biti u plusu ali nije htjela priznati.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 09:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2006, 03:57
druze, a koja je banka kod nas ozbiljna?

sto se tice online placanja glasam za bib, u hypu imam tekuci koji koristim

kakvo ime za banku Hype

misiim

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Ja sam zimus otvorio debitnu Visu Electron u Raiffeisenu i juce odem i stavim 100 maraka na karticu da probam napraviti taj paypal i da probam nesto preko ebaya naruciti cisto da vidim koliko je sva ta prica tacna i sigurna oko stizanja, medjutim stavio pare na banku i nakon 2 sata pokusao kreirati al se pojavljivalo ono kao kad nema novca, i sacekam skroz do navece i sinoc uspijem kreirati i pise ono We made a $1.95 USD or equivalent charge on Aug 31, 2010. Check your card statement for the unique code we sent with the charge. to je bilo sinoc oko 22 sata, danas popodne odem u Raiffeisen udjem tamo gdje se vadi listing ubacim karticu (posto je danas prvi ja idem na prosli mjesec) i izbaci mi samo kako je uplaceno tih 100 maraka na racun, nema nigdje nikakve druge transakcije... onda ubacim opet karticu i kliknem na "tekuci mjesec" i nista se ne dogodi samo mi je izbaci... Sta da radim? Mozda je jedan dan malo? I ne znam jel to banke uzimaju u taj datum ili ipak septembar, ima li ko kakav prijedlog? Hvala

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjerovatno je to prebrzo, otidji za dan-dva pa opet to uradi. A neko rece da se moze do 100 dolara potrositi i sa nepotvrdjene kartice, pa pokusaj i to ako ti je zurba. Mozda uspijes.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Ja bih rado nesto da narucim preko neta paypalom, ali ne znam odakle poceti. Valjda prvo otvorim visa elektron jel? Sta onda? Jel se ceka dugo na nju? Taj MoneyBookers nalog, je li to registracija na paypal, je li to trebam u banci odraditi? Kome je najbolje da se obratim? Je li samo u Reiffeisen moze paypal? Bi li mi neko dao pocetna uputstva?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imas vec na temi e-bay nekoliko puta objasnjeno. Mozes izvaditi visu electron u raiffeisenu, moze i od zagrebacke Unicredit banke, a ima jos jedna kojoj stalno zaboravljam ime i isto se moze koristiti za paypal. Vazno je da ima onaj trocifreni kod nazad pored sifre, tamo gdje potpisujes.
MoneyBookers i PayPal su dvije jako slicne usluge, ali nisu povezane, svaka je za sebe. Moneybookersom mozes i primati novac izvana na svoj racun preko interneta, a PayPal-om ne mozes.
Ne da mi se dalje, evo tema pa procitaj. Ima puno, ali prelistaj od kraja dok ne dodjes do onog sto te interesuje.
viewtopic.php?f=25&t=34069&p=1127711&hilit=PayPal#p1127711

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Joj brate ovo vise nervira ova pitanja. Da samo uzmete imalo citate na sajtu paypal sve je objasnjeno i onda odraditi nego ovde iznova i iznova na 2 teme ista pitanja se postavljaju.

Neznam otkud ljudima zivci da vam odgovaraju

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 10:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
@blaf77
hvala!

@ratkop
cova iskuliraj. niko te licno nije nista pitao.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Danas odem u glavnu poslovnicu Raiffeisena kod sopinga, popnem se gore kod neke djevojke, rekoh da trebam kod za paypal i ona rece da onaj automat nema mogucnosti da mi da taj kod tako da ako iko bude imao ovakav problem, nek samo ode gore pa nek kaze da je za paypal, istampa djevojka papir na kom pise sve sto vam treba :D

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
imajte na umu da na carini jos od prosle godine imaju pravo da vam naplate carinu i na pakete koji su vrijedni (samo) 50KM, ako to po slobodnoj procjeni odluce da treba... sto je jos gore ne gledaju samo cijenu nego ukupnu vrijednost, tj. vrijednost robe plus postarina, tako da ako npr. odete da kupite SD karticu od npr. 16gb i platite je 30 dolara, a postarina bude jedno 5-10 dolara, nemojte se iznenaditi da vam traze da platite jos jedno 30ak maraka obaveza....

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Što se tiče poštarine tako je bilo uvijek. Zato kada već kupujete, nazovite prodavca preko Skype-a, pošaljite mail, dimne signale, telepatija ovo ono da NE STAVLJAJU iznos poštarine na fakturu koja putuje uz robu.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
NiZ je napisao:
Meni u Hypo banci rekli da je usluga E-bankinga 40 KM, samo aktivacija. Isfuram se, odem u NLB Razvojnu i ljudi sve srede za nekoliko minuta i dva ispunjena obrasca (jest da cekam vec sedam dana na sifru ali ...)
На сајту Развојне банке пише да се мјесечно за ту услугу плаћа 2КМ. Међутим, интересују ме накнаде за уплате преко овог сервиса. Хтио бих да плаћам рачуне од комуналних услуга, и сва комунална предузећа имају рачун у овој банци осим топлане. Кад плаћам преко шалтера једино ми се за топлану обрачуна провизија јер немају рачун у тој банци. Па ме интересује какво је стање са провизијама код уплата преко овог сервиса, у односу на уплате преко шалтера?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Ja imam NLB ebanking... To košta 2 KM/mjesečno ali samo na papiru ...

Uvijek se pojavi još nekih 1.5-2 KM za neke usluge tipa "Usluga automatske obrade podataka" koja naravno nigdje u ugovoru nije navedena i vjerovatno postoji na nekom internom cjenovniku banke kojeg naravno ne možeš dobiti na uvid i kojeg mijenjaju kako im se nadigne..

Dakle, provizija na plaćanje nema ako se radi o komunalnim preduzećima (vodovod, elektrokrajina, čistoća,...) ali postoji ta famozna "Naknada za automatsku obradu podataka" za koju ne znam šta znači a nemam ni živaca da ih gnjavim jer znam da su "u pravu" i da je "u skladu" sa cjenovnikom banke...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Pa ne mogu da vjerujem nikako da se ukljucim na pay pal.
Cekam card statesment a on nikako doci

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
fantastikus1 je napisao:

Gde cekas? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
fantastikus1 je napisao:

Gde cekas? :D

cekam na autobusnoj stanici :D :D

bas ti hvala na pomoci :confused1:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Pa zasto ne odes u banku po izvod?
Pretpostavljam da nemas eBanking, pa otidji na salter i trazi izvod o transakcijama, i dovrsi proceduru.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Pa zasto ne odes u banku po izvod?
Pretpostavljam da nemas eBanking, pa otidji na salter i trazi izvod o transakcijama, i dovrsi proceduru.

dobio sam izvod postom
i sta sad treba da se uradi???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]