banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 09 Nov 2010, 18:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Ko se jos od nutricionizma hljeba najeo.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 18:19 
Nutricionista - osoba koja se hrani vasim gladovanjem. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Cvrkut je napisao:
Pogledajte koliko nas sisaju ove nase prodavnice proteina i zajebancija...

http://www.flexshop.hr/proteini-beljane ... mp;sort=2a

Ovi su iz Slovenije (Ljubljana), Ima jedan lik sto radi jeftino dostavu za BiH ali je iz Tuzle, znaci nezgodno.

Primjer: Optimum Nutrition Whey 2.3kg kosta u Sportix-u 139KM, dok je u Flexshop-u 79KM.

Kako se zove ta firma iz Tuzle? U Sportixu cijene su visoke a tek u Weider-ovim prodavnicama (oni nisu normalni).

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka

jellyfish je napisao:
Nije losa, samo u popodnevnim satima zna biti guzve, pa je bolje ici ujutro i oko podne ko moze, iako i tad ima par ufuranih tipova koji dolaze u to vrijeme. To mi je zamjerka. Posebno me se dojmio jedan koji dolazi oko 1 popodne i toliko je bezobrazan da ti zna reci da sidjes sa sprave da bi on vjezbao i nje pitajuci te jesi zavrsio sa serijama. Mora da je neki guzonja, vidim svi se ulizuju oko njega, nije narocito masivan ali je povisok, ne znam kako se zove. Ostalo je ok. Po mom misljenju jedna od boljih teretana u gradu.

Ček, ček govori ti da siđeš sa sprave! Golemo, takav bezobrazluk još nisam doživio.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka

boa je napisao:
hvala na savjetima i prijedlozima,
nisam naglasila da vec idem u trapiste na vjezbe, elektrostimulacije i uz masazu.
20 dana mi je prpisano, pa kontrola.
ove vjezbe su samo da me osposobe jer sam bila nepokretna,samo oke mogla pomjerati.
pitracu dr za ubuduce, jer zaista je dosadno valjati se po spuzvi kao sto datula kaze.
dangerous.datula je napisao:
Kada odes kod fizijatra, takodje ce ti reci da se svaki dan istezes. Posto je donji dio kicme u sprezi sa misicima karlice i natkoljenice, moraces istezati prednji dio noge, zadnji dio, guzu, misice kukova kao i kompletna ledja. To s vremenom preraste u prijatnu naviku koju mozes praktikovati dok gledas TV ili odmaras.

nisam mogla ni pretpostaviti da je sve tako povezano, tacno ti misici su i skraceni.
tako mi krivo sto sam se tako zapustila.
mislila sam da je dovoljno ne biti debeo da bi bio zdrav.

Za kičmu ti je najbolje plivanje.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2008, 14:02
Nije firma iz Tuzle, firma je iz Ljubljane.

Ako nekome trebaju tegovi, prodajem:
viewtopic.php?f=45&t=52958

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 01:34 
Stara kuka
Stara kuka

Kako se zove ta slovenačka firma koja ima filijalu u Tuzli?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2008, 14:02
http://www.flexshop.hr/proteini-beljane ... mp;sort=2a

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
hoce li mi objasniti neko razlike izmedju kreatina.....ja sam uzimao monohidrat,sad znam da ima i drugih vrsta.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 19:23 
Imaju oni sa transportnim sistemom, za "nonrespondere", ima i kompleksnih formula sa vise vrsta kreatina...

Sve u svemu najobicniji monohidrat radi posao.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Ja sam ih probao svakakvih,mogu reci da biotech-ov monohidrat je medju boljima a nije skup.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ja sam uzimao biotech-ov 20km pola kile.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 16:07 
Radi naravno, sve i jedan monohidrat radi...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sto se tice monohidrata meni se najbolje pokazalo kad ga pijem 1 mjesec pa 2-3 pauze,osjeti se dosta na snazi,probao sam i da ga pijem konstantno u manjim kolicinama medjutim nisam bio zadovoljan.
Najvise se osjeti na bencu i cucnju.
Benc 120Kg,6 ponavljanja,poslije faze punjenja 130kg laganica isti broj ponavljanja

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
tensSa je napisao:
Citiraj:

Citiraj:
Da li utice na visinu?

Citiraj:
Koliko minimalno treba imati godina da se ide u teretanu?

Ne postoji tachna granica, ali kao shto reche rakun, oko 13-14 godina, opet navodim Shvarcenegera koji je sa 13. godina krenuo.

[quote.

Naprotiv Schvarzenegger se upoznavao sa tegovima u 15 godini a krenuo je u bodybuilding sa 16.
I teretana utjece na rast kako da ne. Kao sto kosarka utice.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 19:19 
Citiraj:

Moze te sabiti par centimetara, ali one gluposti da ces biti kepec no comment...ja sam sada veci nego sto su mi oba roditelja bila, a i iskustva ljudi oko mene koji rade cucanj su slicna...znaci rijec je o najobicnijoj gluposti...

Gdje si nasao da je Svarci krenuo sa 16, jesi ti vidjeo kako je on izgledao sa 18?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2010, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

Moze te sabiti par centimetara, ali one gluposti da ces biti kepec no comment...ja sam sada veci nego sto su mi oba roditelja bila, a i iskustva ljudi oko mene koji rade cucanj su slicna...znaci rijec je o najobicnijoj gluposti...

Gdje si nasao da je Svarci krenuo sa 16, jesi ti vidjeo kako je on izgledao sa 18?

Procitaj njegovu biografiju. Zavisi kako treniras.Nepravilnim treningom ne da te samo uspori u rastu vec i napravi deformaciju, najcesce kod vjezbi za ledja. Gledam samo klince u teretanama 15,16 godina. Natovare kilaze , iskrive se. Bench guraju vise tricepsom nego prsima i ne spustaju skroz na prsa.Biceps stojeci vuku ledjima. A i ono sto rade pravilno rade prebrzo, tako da minimalno pogodi misic. Najbitnije je kupiti kantu proteina....Kao sto ti kazes.. No comment...
Treba povezati svjest,koncentraciju,mozak sa vjezbom. Naravno da je izgledao sa 18 tako jer ima geneticku strukturu bas za taj sport. Kao da mu je tjelo napravljeno za bodybuilding. Covjek je zavrsio psiholoski fax da bolje razumije snagu uma radi tegova .

"I actually started weight training when I was 15, but I'd been participating in sports, like soccer, for years, so I felt that although I was slim, I was well-developed, at least enough so that I could start going to the gym and start Olympic lifting. - Arnold Schwarzenegger ... ETO TI.

''Mind fail first not the body, the secret is to make your mind work for you, not against you!'' - Arnold Schwarzenegger

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 08:52 
Ajde ok ovo za Svarcenegera, ali Milos Sarcev je rekao da je Svarci krenuo sa 13 godina u gym, ali nebitno to...

Citiraj:
Zavisi kako treniras.Nepravilnim treningom ne da te samo uspori u rastu vec i napravi deformaciju, najcesce kod vjezbi za ledja. Gledam samo klince u teretanama 15,16 godina. Natovare kilaze , iskrive se. Bench guraju vise tricepsom nego prsima i ne spustaju skroz na prsa.Biceps stojeci vuku ledjima. A i ono sto rade pravilno rade prebrzo, tako da minimalno pogodi misic.

Nisi objasnio kako teretana utice na rast, vec samo da se mozes povrijediti ako nepravilno radis sto vecina nas koji vjezbamo znamo.

I nije problem sto se bench gura tricepsom, pogledaj malo powerlifting sistem bench pressa pa ces vidjeti da oni ukljucuju mnogo vise prednje rame, triceps nego bilderi...

Citiraj:
Najbitnije je kupiti kantu proteina....Kao sto ti kazes.. No comment...

Gdje sam to rekao, nadji i citiraj?

Najbitnija je ishrana, kanta proteina nista ne pomaze ako klopa nije dobra.

Edit:

Ono no comment kad sam stavio nisam mislio na tebe vec generalno, da ne pomislis da te vrijedjam. :cat:

Evo i jedan citat od Milosa Sarceva:

Citiraj:
Dizanje tegova moze samo da stimulise razvoj i ne moze nikada biti kontraproduktivno! Nase tijelo konstantno dopunjava i obnavlja ono sto se izgubi i to procesom superkonpenzacije sto znaci da stvara u vecoj mjeri nego sto je to prije bilo moguce. Druga rijec za to je rast! Osim toga, dva vrlo mocna anabolicka hormona se oslobadjaju i povecavaju tokom treninga sa tegovima (hormon rasta i testosteron) i ako se sjecate anabolizam znaci izgradnja!
Interesantna cinjenica je da je najpoznatiji bodibilder svih vremena Arnold Schwarzenegger poceo sa treninzima u istoj dobi – kada je imao 13 godina.
Ako ste gledali ijedan film gdje on glumi vidjeli ste da je prilicno visok (nemojte ga pomijesati sa Danny De Vitto-m). Vjerujem da je visok oko 6˝2´ (186-187cm).
Sada, ja cu reci i to da tinejdzeri ne treba da pocinju odmah sa intenzivnim i teskim treninzima u teretani. Trebaju polako da se adaptiraju i fokusiraju na konekciju izmedju uma i misica radeci veci broj ponavljanja kako bi osjetili misice – a ne da pokusavaju da postignu svjetski rekord.
Nakon par godina, kada njihovo tijelo bude spremno mogu dovesti trening na jedan slozeniji nivo.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 22:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ko je Milos Sarcev?Taj tvoj Milos objasnjava onako kako bi trebalo biti pri savrsenim treningom,ali ima ono ali....
Siguran sam da on bolje zna od Arnoldove biografije i njegovog intervijua... Ja nisam rekao da se mozes povrjediti, zar ne? Rekao sam da vjezba moze napraviti deformaciju nepravilnim dizanjem. A siguran sam da ti sve znas, jer si prepametan kao i svi klinci u adolescentnom dobu sto tako misle. Objasni mi ovu recenicu molim te?

'' I nije problem sto se bench gura tricepsom, pogledaj malo powerlifting sistem bench pressa pa ces vidjeti da oni ukljucuju mnogo vise prednje rame, triceps nego bilderi...'' STA?
Bench se zovi bench press jer forsiras prsa, ne triceps ili rame. Sa bilo kojom vjezbom ti pogadjas i drugu grupu misica bar 20%. Ja govorim o nepravilnoj vjezbi. Ako ne spustas skroz na prsa sipku izmedju sredogrudja prema gore, vec ispod, pogadjas 40% prsa a 60% triceps.Ako radis stojeci biceps, i dizanje koje bi trebalo biti sporo , da laktovi budu rasireni u sirini ramena, ledja ravna i koristis samo biceps ,ruke dizes,a ne da krivis ledja i vuces ledjima izbacaj, ne pogadjas biceps 100%. Itd...

Nisi shvatio post. Ja sam uopsteno pisao o klincima u teretani. Vidim da se pristovjecujes sa njima.Nisam ja taj koji se nasao povrjedjenim. Jer nemam razloga. Da upravu si sto se tice ishrane. Ko hoce da se malo ozbiljnije bavi bodybuildigom, radi veceg napredka. To nece postici samo sa regularnom ishranom sigurno. Ja sam naveo da nepravilan trening moze poremetiti kostani razvoj klinaca u pubertetu. Sto ne znaci da kod sviju mora biti tako. Jer nismo svi isti, zar ne? Neko je pametan, a neko ce iskriviti kicmu tokom puberteta teretom.

Da ti objasnjavam kako utice, bolje bi ti objasnio specijalista ortoped.
Interesantno je kako svi porede sve sa Arnoldom.Kako je Arnold ono kako je ovo.

Arnold je bio pametan kako je forsirao svoje treninge. I svakao moze reci .''Ma glupost kako Arnoldu nije nista bilo. Cista izmisljotina da utice teretana na rast''. Arnold je bio jedan i jedini. Arnold je dostigao vrhunac uspjeha u bodybuildingu ,dokazao savrseno tjelo bildera i niko ne moze biti do njega. Sumnjam da ce se iko roditi kao sto je on bio. On je legenda, kralj bodybuildinga, kao sto je Elvis bio kralj roka..
Teretana utice na razvoj i rast pozitivno ili negativno.
Kao sto kosarka utice na rast istezanjem. Genetika je nesto sasvim drugo. Normalno da ne moze neko sklon nizem rastu narasti 20 cm ili sto se tice teretane ne narasti 20 cm. Ali sigurno utice na rast i istegao bi se koji cm , nego da ne
treniras.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@dark_master

Ne znas ko je Milos Sarcev,ne znas sta je PL,mislim da si s ovim pokazao koliko je tvoje znanje :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]