Najpametnije sto ti mogu preporuciti je odlazak kod fizijatra Svjetlane u poliklinici, i konsultovanje. Vjerujem da su dozvoljene sve vjezbe osim odredjenih sa slobodnim kilazama i generalno vjezbe sa velikim opterecenjiam i kilazama.
Trcanje zaboravi ako ne znas pravilno trcati, a ciljna grupa u trcanju svakako nisu ledja. Roleri bi sjajno dosli jer blagim sagibanjem tijela tjeraju donju a malo i srednju muskulaturu ledja da se jacaju. Posto je novonastali stav tijela pognut prema dolje, ti misici ce morati da se ojacaju da bi se privikli.
Kada odes kod fizijatra, takodje ce ti reci da se svaki dan istezes. Posto je donji dio kicme u sprezi sa misicima karlice i natkoljenice, moraces istezati prednji dio noge, zadnji dio, guzu, misice kukova kao i kompletna ledja. To s vremenom preraste u prijatnu naviku koju mozes praktikovati dok gledas TV ili odmaras.
Opet, tesko mi je povjerovati da te nisu sa takvim dijagnozama poslali na korektivne vjezbe i terapije u polikliniku :S Kakogod, fizijatar ce ti i to propisati, a nakon odradjenih vjezbi i terapija reci ce ti da nastavis vjezbati kod kuce. Posto smo mi ljudi takvi kakvi smo, ti ces vjezbati jos 10 dana i polako prestati potpuno

Tu na scenu stupa teretana, u koju mozes ici sa prijateljima/poznanicima na kraju krajeva upoznas sjajnih ljudi i time ces stvoriti zdravu naviku vjezbanja jer je daleko lakse otici u teretanu nego se sam valjati kod kuce po podu.
Insistiraj na terapijama i preporukama za vjezbe kod fizijatra, jer je tvoje zdravlje u pitanju, a kicma koja se ne tretira moze ti toliko zagorcati zivot da ces se jedva kretati i imati neprekidne bolove.