banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 14 Okt 2010, 22:33 
_zoka je napisao:
tensSa je napisao:
_zoka je napisao:
A vas dvojica ste pametni....baš onako....I tenSsa i ja smo išli kod Tefe,vjerovatno znamo o kome se radi....

PRetpostavljam da lik vozi nabudzenog nekog pezoa, ima RS na zadnjoj sajbi.

PA kad bude opet pogledaj ima li pezoa nekog veceg ispred cini mi se...

To je gazda PanExa...Al' sa mnom je bio ok.....ne bih ocekivao od njega tako nesto.

I sa mnom je ok, asistirao sam mu par puta kad je bio bez partnera, ok lik sasvim.

Mozda ne voli Dzelifisha. :D :D

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 22:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Može biti.....

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 20:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 10:36
Macr0 je napisao:
Meni na pamet padaju 2, tj. 3 lokacije koje su najblize. Nektar, Energija u Mejdanu (ako to jos postoji?) i ta nova iznad Maxija u Boriku. Sve je na 15ak minuta hoda najkracim putanjama.

Hvala :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 11:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Istina ovo da kod tefe zna biti guzva poslijepodne,ali opet se nekao da odraditi trening

tensSa a sto je Tefa smecar :D.......BTW i meni se cini neko cudan,nepristupacan..ili sam samo stekao pogresan utisak :-?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 13:04 
Nemam pojma, sin i zena su mu ok, a on mi je supak, ono kao namiguje mi umjesto da se kao covjek pozdravi, a jednom sam otisao na put (trebao biti oko 10 dana) i nazvao njega tj. teretanu i predstavio se i rekao da sam na putu i ako nije problem da produzi za 10 dana clanarinu posto jelde necu biti tu na sta je on rekao:"ne radimo mi to tako" bla bla, nesto kenjao i pravio se majmun...od tada ne idem tamo, sada najvjerovatnije da cu krenuti u ovaj gym4life, jeste da mi je malo dalje, ali se isplati.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 16:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Ljudi jeli ide neko u ovo novu teretanu u Boriku,kakva je,imal i guzve i kada....neki utisci

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 18:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 10:36
Ozrenx je napisao:
Ljudi jeli ide neko u ovo novu teretanu u Boriku,kakva je,imal i guzve i kada....neki utisci

I mene isto zanima, jedino sto sam cuo je da je ekstra, ali niko ne pominje je li guzva i tako to...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
увече зна бити доста људи али опет није гужва јер је простор огроман..
нећете се гурати ни са ким нити мирисати нечији зној. :)
ако тренирате ујутру ту су највише два три човјека..

тамо сам од почетка и све похвале, и за теретану и за екипу :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 21:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2008, 14:02
Pogledajte koliko nas sisaju ove nase prodavnice proteina i zajebancija...

http://www.flexshop.hr/proteini-beljane ... mp;sort=2a

Ovi su iz Slovenije (Ljubljana), Ima jedan lik sto radi jeftino dostavu za BiH ali je iz Tuzle, znaci nezgodno.

Primjer: Optimum Nutrition Whey 2.3kg kosta u Sportix-u 139KM, dok je u Flexshop-u 79KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
Da ne duljimo :D

koliko je uopste realna mogucnost super kvalitetne ishrane u nasim(mojim) uslovima?
Stavljam sebe za primjer.
- ako idem u teretanu,koja kosta recimo 50km kao taj "fitnes za zivota",onda nemam ni priblizno dovoljno da izdvojim za "posebnu" ishranu, a kamoli da ubacim jos dodatne obroke,uzine,suplemente,gejnere... :D

Savjeti?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 16:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa male su šanse da imaš super kvalitetnu prehranu kao što profesionalci to rade ali ako si spreman da izdvojiš još 200-300 maraka (pod uslovom da si to možeš dozvoliti) možeš imati vrlo kvalitetnu ishranu.Ako ne,utopićeš se u 98% posjetioca banjalučkih teretana koji se dovijaju kako znaju i umiju....Realno,sa još 50-ak maraka uloženih u neki solidan whey protein i pametno korištenje mamine kuhinje možeš imati solidnu bazu za rekreativno bavljenje fitnesom i priličan napredak u količini mišića...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 19:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ako mislis ozbiljno da treniras - kako god okrenes, da li unosio samo prirodnu hranu ili smanjio prirodu a povecao suplementaciju, trebas dnevno unijeti bjelancevina 2*tjelesna masa (u gramima naravno), UH isto tako, masti pola tjelesne mase... Tako da te u oba slucaja bez 350 maraka nema nigdje.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
tensSa je napisao:
od tada ne idem tamo, sada najvjerovatnije da cu krenuti u ovaj gym4life, jeste da mi je malo dalje, ali se isplati.

Pa gde ti zivis, ako ti je Tefa blizu a ovo 'malo dalje'? :D

Ova Gym4Life je meni potpuno odgovarajuca, kako god okrenem. 8)
Startujem cim mi zavrsi kucni pritvor. :(

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Nemojte plasiti ljude i odbijati u startu.
Ozbiljnije bavljenje sa sobom povlaci totalno druge stvari i mentalni sklop.

Ako je prirodno atrofiran i mrsav, za par mjeseci dobrog domaceg jela ce da napravi cudo, bez ikakvih gluposti o 350 KM mjesecno, samo ako pravilno vjezba jede i odmara.

Na dosadasnju ishranu, moze racunari dodatni trosak od 3.5 KM dnevno i da dobije vec fin napredak:
30 dana x konzerva tune od 1.20 KM = 36 KM
30 dana x 0.5 kg mladog sira od 2.15 KM = 64.5 KM
total 100.5 KM mjesecno

Ovo pojacanje ishrani ce mu obezbjediti 90 grama zivotinjskih proteina dnevno. Da bi postizao prinos misicne mase, odnos njegove kilaze i gramaze proteina treba biti 1.3+, uz pretpostavku da prosjecna osoba ima 85 kg, minimum za prirast misicne mase je 110 grama dnevno. Normalno je da dnevno pojede barem 100-200 grama mesa i barem 200-300 ml mlijeka. U navedenim hranivima ima barem jos 30-40 grama zivotinjskih proteina, a ne treba zanemariti ni da ce proteini iz ostalih biljnih namirnica da popunjavaju praznine sa neesencijalnim aminokiselinama, iako im je iskoristivost znatno niza od zivotinjskih.
Svakako da je sjajno imati 2.0 omjer, ali ko ce to sve pojesti i imati dovoljno novaca?
Ne treba ljude plasiti i odbijati na samom pocetku, moguce je napraviti rezultat i bez pojacavanja ishrane, jer ce misici reagovati na opterecenja rastom i boljim tonusom, a to je za nekoga veliki rezultat i uspjeh, za vecinu, sve sto su uopste i htjeli postici odlaskom u teretanu, a to se moze postici uz svakodnevnu ishranu.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Добрим дијелом се слажем са овим постом.
Неко ко није тренирао прије и ко изгледа мршаво уз домаћу храну, а да мало примакне тањир што се каже, може направити сјајан напредак.
Изгледаће "нормално", неће бити мршав, имаће више кондиције, боље ће испоштоват рибу итд.. :)

Е сад, чим се прође тај неки почетнички ниво и кад људи виде да више не напредују а желе и даље да тренирају онда крену ови проблеми и питања око квалитетне исхране и новца за њу..

Ако је неко заинтересован, ових дана наручујемо Whey из Енглеске.. Пет килограма изађе око 150 КМ што је много јефтиније него код нас.
Неки форумаши су већ узимали и задовољни су.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 07:58 
Jaoj coa javi mi poslije nove godine za taj whey, samo da mi kredit ode, javi mi molim te na pp koja je marka, daj neki link, bilo sta...

Citiraj:
Svakako da je sjajno imati 2.0 omjer, ali ko ce to sve pojesti i imati dovoljno novaca?

Ja cu pojesti. :D :D :D

Salim se, sracunao sam da unosim 2.4 gr proteina po kg tjelesne tezine...200-250 gr. sira, 600 gr mesa, 3 cjela jajeta i 3 bjelanceta...sve to fino rasporedjeno u 6 obroka i fino napreduje, jedino sto moram kao krmak jesti rizu, 300-400 gr dnevno inace stagniram...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 08:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2008, 19:47
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Ако је неко заинтересован, ових дана наручујемо Whey из Енглеске.. Пет килограма изађе око 150 КМ што је много јефтиније него код нас.
Неки форумаши су већ узимали и задовољни су.

Jel' PHD u pitanju? koliko tacno izadje :D koliko otprilike traje isporuka?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
ne znam ima li ovo veze sa temom teretana, ali molim za pomoc jel vidim da ste u toku.
naime, ne bavim se nikakvim aktivnostima jedno 10-ak godina, ne krecem se, jedino sto se nastojim zdravo i raznovrsno hraniti.
prije dva mjeseca sam se porodila i pocela sam imati ogromnih problema sa kicmom.
na pregledima kod fizijatra ispostavilo se da imam skracenje dva misica i nepravilnosti i ostecenje na svim djelovima kicme,potanko opisano.
ono sto je rekla je da imam kompletno losu muskulaturu i da nesto pod hitno moram raditi.
e sad, sta ja smijem raditi s takvim ledjima?
radim vjezbe za kicmu,ali sta je sa ostalim mislicima?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 09:30 
Cisto sumnjam da je iko strucan ovdje da ti na to odgovori.

Najbolje da odes kod doktora da ti on kaze koje vjezbe smijes, a koje ne izvoditi, pretpostavljam da ce ti dati neke koje ne opterecuju kicmu...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Ima u ovoj teretani medju aerobik treninzima i neki koji se zove "korektivna gimnastika", pa mozda da odes raspitati se i pogledati kako to izgleda?
Pilates bi isto bio super za te stvari, kao i joga, ali "joga kod nas" je malo upitna. :D

Najbolje da uzivo vidis kako izgledaju ovi treninzi.

http://gym4life.com/images/stories/Rasp ... eninga.pdf

@tnssa, zena je vec bila kod doktora, ocito joj nista specijalno nije preporucio. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]