@_zoka
Jedan od moderatora mi je vec objasnio kako stvari funkcionisu, tako da, hvala na trudu.
@Silvio
Ja nisam nikakav decko, ja sam prije ciko, u petoj deceniji zivota.

U svakom slucaju hvala sto se zauzimas za moj cause.
.....
Meni nije nikakav problem da diskutujem o politici na desetinama ostalih foruma, problem je u tome sto je ovaj forum jedini na kojem se moze procitati relevantno misljenje o nekim temama koje mene zanimaju.
Nacin na koji uredjujete forum vjerovatno zavisi o dostupnosti moderatora i njhovom slobodnom vremenu. Nije lako drzati sve na uzdi, ukoliko se zeli drzati civilizovan nivo rasprave medju forumasima. Evo recimo, ja sam registrovan vec dvije godine, i osim nekoliko obrisanih postova mislim da nisam pravio probleme, niti narusio nivo na bilo kojoj temi na kojoj sam ucestvovao.
Posjecenost i kvalitet nekog foruma u velikoj mjeri zavisi od moderacije i odnosa prema korisnicima. Ja sam vec nekih desetak godina clan jednog bosnjackog foruma, koji se zahvaljujuci losoj moderaciji sveo na 1 post dnevno od nekih 300 u prosjeku. Jos uvijek ponekad "navratim" tamo, ali sve rjedje i rjedje, jer o temama koje me zanimaju mogi raspravljati na kvalitetnijem mjestu, sa kvalitetnijim diskutantima.
Ne zelim reci da ovdje moderatori rade lose, do sada nisam stekao takav utisak. I ovo pravilo o 200 postova je, pretpostavljam, smisljeno da bi se moderatorima olaksao posao, i sacuvao nekakav nivo.
Ali moram priznati, "ne bi bilo fer prema ostalima koji su cekali . . . " meni kao starijem ciki zvuci smijesno, ipak je ovo samo forum, nije recimo CIPS pa da nije fer ako neko prodje preko reda.

Ne vjerujem da cu vise pisati na ovu temu, osim u slucaju da neko ospori nesto od stvari koje sam rekao.
A traziti pristup na politiku sigurno vise necu ni jednom.