banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ginekolog
PostPoslato: 02 Nov 2010, 09:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2006, 21:13
Ja bih samo da dodam, da bi bilo dobro da znaš svoj RH faktor. U slučaju da je negativan, trebala bi primiti rogam (ona injekcija koja se inače prima kod rh inkompatibilnosti majke i djeteta nakon poroda) u roku od, čini mi se, 72 sata od abortusa. Ovo je neophodno kako bi se spriječilo razvijanje antitjela koja mogu da ugroze buduće trudnoće. Ako imaš pozitivan RH faktor, onda nemaš brige oko ovoga. Mada, smatram da bi svaki savjestan ginekolog ovo trebao da i sam napomene, ali za svaki slučaj da znaš.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Cuj svaka druga ostane sterilna :roll: .Da je to tako , niti jedan ljekar to ne bi obavljao,jer bi bilo zakonski zabranjeno.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 11:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Nov 2010, 16:34
Hvala svima na savjetima od srca.

A zna li neko nesto o Dr. Biljani Gojkovic? Ginekoloska ordinacija "Jelena" a mislim i da je sef ginekoloske specijalne ambulante na Paprikovcu. Ako je neko bio nekad kod nje da mi kaze nesto vise?

Jos jednom hvala.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 11:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2010, 09:49
Ja sam imala abortus iz zdravstvenih razloga u 7.nedelji.Radila sam na Paprikovcu.Nisam se posebno ni raspitivala kako se radi i sa kojom anestezijom.dali su mi opstu anest.Nista nisam osjetila.Rekli su da traje oko 5 min.Nakon sat vremena sam isla kuci.Sasvim malo sam osjecla bolove.Potpuno zanemarljivo.Krvarila sam nekih 7-8 dana.Malo se pricuvala od kucanskih poslova par dana i to je to.
Nisam platila ni jedne jedine marke,ni participaciju.
Prije toga sam rodila jednu curicu.
Posljedica naravno da moze biti ali su svedene na minimum.Imala sam jako finog dr koji mi je jos davno rekao da sto se tice steriliteta u tom sjucaju postoje jako male mogucnosti.Medicina je napredovala i o tome se ne treba brinuti.

A o toj dr nisam cula nista. Ja trebam ici kod dr Radetic u Laktase.Znate li kakva je ona?
Ustvari isla sam i prije kod nje i imam fino iskustvo.Nije nesto pricljiva i ne objasnjava puno ali je ok.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Ja redovno idem kod dr Radetic vec nekih 7 godina i potpuno sam zadovoljna! :)
Samo sam jednom isla kod drugog ginekologa.
U pravu si, Radeticka nije nesto pretjerano pricljiva, i ponekad zna biti gruba, onako dosta rutinski uradi pregled, ali osim toga drugih primjedbi nemam.
Preporucujem! :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 13:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 10:39
Opstrukcioni sterilitet posledica je neprolaznosti jajovoda, najčešće nosle upale njihove sluznice izazvanog prethodnim nasilnim prekidanjem trudnoće. Veštački prekid trudnoće je vrlo opasan, nepovoljno deluje na dalju plodnost žene jer veoma visok procenat neplodnosti prati prekidanje (naročito prve) trudnoće. Citat sa www.medicinabih.info

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laguna je napisao:
Opstrukcioni sterilitet posledica je neprolaznosti jajovoda, najčešće nosle upale njihove sluznice izazvanog prethodnim nasilnim prekidanjem trudnoće. Veštački prekid trudnoće je vrlo opasan, nepovoljno deluje na dalju plodnost žene jer veoma visok procenat neplodnosti prati prekidanje (naročito prve) trudnoće. Citat sa http://www.medicinabih.info

A ako je tog sajta, zasto je napisano ekavicom?
I ponovo, ne plasite djevojku, nije to nista, moze se desiti i da od pokvarenog zuba strada srce,desava se .

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 20:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
laoce jel se salis sa usporedbom pokvarenog zuba i abortusa?? cuj nije to nista :roll: ma dobro ti kao musko sigurno mozes to shvatiti
to ne samo da moze imati fizicke posljedice (naravno da postoji rizik buduce neplodnosti, pogotovo kod prve trudnoce..no ako uradi specijalista vjerovatno nije visok riziko) i psihicke posljedice su ogromne..i o tome jednostavno treba dobro razmisliti
ipak je to zivot, ja sam vidjela svoje malo srce u 7 nedelji kako kuca, i to udara samo tako..tako da mi je veoma glupo kad neko kaze " ma to nije jos ozivilo"
a ako neko postavi pitanje u vezi toga na javnom forumu treba ocekivati i komentare
na kraju svako ima pravo na izbor, i na sta ce se odluciti na kraju ostaje njemu prepusteno
ali ne treba bas to gledati olako, i smatrati kao neku sitnicu..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Iako je forum hajde da ne diramo u ranu koja je, vjerovatno, sama po sebi duboka i teska. Djevojka je pitala za savjet i nema potrebe da se na ovoj temi moralise i komentarise o ispravnosti ili gresnosti abortusa. Vec postoji tema o tome a ako ne postoji, onda se moze otvoriti pa tamo do mile volje diskutovati.

Pokazimo ljudskost, moralisanje imamo na sve strane.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
laoce jel se salis sa usporedbom pokvarenog zuba i abortusa?? cuj nije to nista :roll: ma dobro ti kao musko sigurno mozes to shvatiti
to ne samo da moze imati fizicke posljedice (naravno da postoji rizik buduce neplodnosti, pogotovo kod prve trudnoce..no ako uradi specijalista vjerovatno nije visok riziko) i psihicke posljedice su ogromne..i o tome jednostavno treba dobro razmisliti
ipak je to zivot, ja sam vidjela svoje malo srce u 7 nedelji kako kuca, i to udara samo tako..tako da mi je veoma glupo kad neko kaze " ma to nije jos ozivilo"
a ako neko postavi pitanje u vezi toga na javnom forumu treba ocekivati i komentare
na kraju svako ima pravo na izbor, i na sta ce se odluciti na kraju ostaje njemu prepusteno
ali ne treba bas to gledati olako, i smatrati kao neku sitnicu..

Ocigledno nisi razumjela moj komentar - nisam poredio pokvaren zub i abortus, vec do cega pokvaren zub moze dovesti, aneko bi rekao da je to nista.
Kao musko vjerovatno ne mogu shvatiti, ali kao neko ko ima malko veze sa medicinom, mogu.
I naravno da ce to uraditi specijalista, ne vjerujem da ima jos puno baba sto to rade sivacom iglom i kojekakvim slicnim prirucnim alatom.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Nov 2010, 16:34
Jos jednom ako neko zna nesto vise o strucnosti Dr.Biljane Gojkovic,"Jelena" neka javi,ili ako neka poznanica ide kod nje.
Zar je moguce da niko nikad nije cuo za nju? :roll: :(

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 09:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 10:39
Dr Biljana Gojkovic je radila u poliklinici i znam da je dobar strucnjak i prijatna je prema pacijentima.Ne znam gdje sad radi.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 23:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Ja sam isla nekoliko puta kod dr radetic i nisam zadovoljna s njom.
isla sam kod dr topic i ona mi je bila ok, tako da cu od sada ici kod nje. za nju sam cula preko ovog foruma i jos jednom hvala lijepo svima koji su je preporucili, jer stvarno nisam znala kome otici, mnogi doktori su jako neozbiljni i ne shvataju pacijentice, nazalost.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
I ja cu morati uskoro kod teta Jordanke, nazalost, ne samo na redovnu kontrolu.
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
11 minuta je napisao:
Ja sam isla nekoliko puta kod dr radetic i nisam zadovoljna s njom.
isla sam kod dr topic i ona mi je bila ok, tako da cu od sada ici kod nje. za nju sam cula preko ovog foruma i jos jednom hvala lijepo svima koji su je preporucili, jer stvarno nisam znala kome otici, mnogi doktori su jako neozbiljni i ne shvataju pacijentice, nazalost.

sta ti se nije svidjalo kod radeticke?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam u par postova na ovoj temi napisala svoja iskustva sa nekim doktoricama, zbog cega sam prelazila i kakv pristup cemu su imale.

Ono sto i mene zanima je sta drugi misle i po na koji nacin zakljucuju jel neki dr dobar ili ne.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ja idem kod doktorice Stošić - žena sve kaže kratko, jasno, sigurno, nekako samouvjereno, a pri tom je obazriva, jasna, odgovara na sva pitanja, brižna je i konkretna.

Dr Milić me isprepadao svojim nekim detaljisanjem prilikom pregleda: "Jaoo kako je fin, maleni kanalić, kao bombonica, njeežan, sladak, blah, blah.. " :lol: pa počeo tepati mojoj vagini, da sam se kompletan pregled crvenila i crvenila.. NIKAD VIŠE! Mislim, sad mi je smiješno, ali tada me ubio blam.. Još kad je navukao kondom na onaj štap za vaginalni uz, pa jebote... ahahahahaa... Znam da se to radi svuda, ali nekako kad vam pri tom neko tepa za ono što vidi, zaista bude neugodnoooooooo...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Taj covek je poprilican 'bolesnik', ne idem kod muskih ginekologa, ali sam cula dosta prica njegovih pacijentkinja, da se svima tako uvaljuje, sa takvim pricama o organu, tepanju i seksualnom zivotu cak.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Katastrofa ebote... istina ovo i za seksualni život, svašta me nešto pitao..

Ja sam otišla po preporuci, al zaista nikad više nisam kročila kod njega. Znam da tamo radi i par dobrih doktorica, ali nee...

Vidjela sam da je stručnjak za uz, na zidovima pregršt diploma i zahvalnica iz ultrazvučne dijagnostike. Čini mi se da sam ukebala i diplomu Tuzlanskog medicinskog fakulteta. Mislim šta ću, gledala sam okolo, dok se on tako istepao, pa sam čitala sve sa zidova :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 21:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Koji dr. rade na poliklinici u gradu?!
Rekoše mi kolegice na faxu, da ima neki dr. koji bez obzira na zdravstveno osiguranje studente (u određenom terminu) prima za ono kao simbolično nešto novca?

Da li je to zaista tako i funkcioniše li?
Ima li neko upućen u to?

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]