banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 07:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2010, 11:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shoole je napisao:
Као, занемаримо тренутне проблеме, не гледајмо како нам је сад, који проблеми постоје данас, јер ће за "икс" година наступити благостање.

Ako pogledaš objektivno,ista priča je i kod zagovornika odcjepljenja...Sad se malo pritrpimo ali kada se odvojimo ima da budemo kao azijski tigrovi....kad ne bude FBiH da nas vuče dole kao betonske cipele...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Слажем се.
Зато и суштина приче није у наталитету или другим стварима већ у томе "шта ако се отцјепимо". Колико ће нас коштати финансијски, како онда да фунционишемо, како све организовати.
Ово сад не функционише, битне одлуке и процеси се не могу одвијати јер немамо конензус у земљи о елементарним питањима (како организовати земљу). Ако ријешимо то елементарно питање на овај начин (самостална РС), да ли ће бити боље?

И Хрвати су кукали како су експлоатисани у СФРЈ. И отцјепили се. У суштини, сад у Хрватској постоји консензус по битним питањима. Сви грађани апсолутно прихватају Хрватску као своју државу (и оно мало Срба што је остало), све странке виде Хрватску као демократску републику у ЕУ и у НАТО. Постоје проблеми, економски прије свега. Али битан консензус постоји.
А код нас? Нема консензуса да ли требамо ући у НАТО или не, да ли организовати БиХ као конфедерацију или као неку јаку унитарну државу, а већина грађана БиХ не прихвата у потпуности БиХ као своју земљу.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Само пара и Јевреја и немамо шта да бринемо. :)
Изгледа да је Додо то провалио.. фура Јевреје к`о савјетнике а сад имамо и овог Емила Влајкија, Србенду!

Шалу на страну.. Мене занима како би се подјелио силни дуг који је БиХ узела?
Да ли се уопште зна колико тога је ишло у РС а колико у Федерацију?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa zna se jer se sve finansije koje stignu npr od MMF-a dele na RS i na fbih, tako da se zna koliki je dug RS. Isto tako se zna da je fbih pred bankrotom i o tome su vec raspravljali u njihovoj vladi

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
Smije li se znati otkud ovoliko sutanje procentima? Ogromni procenti? Izvori?

То је чињенично стање. Проценти су нека моја процена али можемо да их спустимо и на 90% или 80% ако ће тако да ти буде лакше, али не видим да то нешто мења.

А можемо то да саберемо и на нивоу комплетне Б/Х. Опет је већина грађана против исте (Срби + Хрвати).
A znamo da je većina uvijek u pravu....Većina koja je izašla 27.03.1941. na demonstracije,većina koja je kralju zabranila povratak '45.,većina koja je 1974. u skupštini izglasala novi ustav,većina koja je glasala za odvajanje BH od Jugoslavije....Sa većinom u bolju budućnost! :confused3:

Citiraj:

Нека цена мора да се плати. Нема ништа гратис.

Naravno da tebi u Austriji nije prevelika ni jedna cijena koju ja u BiH trebam da platim....LAko je tuđim qrcem gloginje mlatiti....Sjedi sa nama ovde,osjeti besperspektivnost i letargiju,gledaj kako život prolazi kraj tebe i reci da se neka cijena "mora platiti"....Mi imammo samo jedan život,i njegov prolazak mimo nas je možda prevelika cijena....

Већина није изашла на улице 27. марта али то сада није тема.
Чињеница је да већина одлучује, па како год одлучи тако је. Зато на изборима побеђује странка са највећим бројем гласова а не она са најмањим. То ваљда знаш.

Citiraj:
Naravno da tebi u Austriji nije prevelika ni jedna cijena koju ja u BiH trebam da platim....LAko je tuđim qrcem gloginje mlatiti....Sjedi sa nama ovde,osjeti besperspektivnost i letargiju,gledaj kako život prolazi kraj tebe i reci da se neka cijena "mora platiti"....Mi imammo samo jedan život,i njegov prolazak mimo nas je možda prevelika cijena...

Што се овога тиче: Све што се у РС догађа (и добро и лоше) иде и преко мојих леђа, тако да немаш бриге да само ти трпиш.

Ја и даље не капирам једну ствар: Сад (значи САД) је ситуација катастрофална. Значи "држава" БиХ не функционише апсолутно никако. Већина људи не види и не осећа ту државу као своју. Сви аналитичари се слажу да је то држава која није успела и која нема шансу да успе, итд.

И поред тог свега и даље постоје људи који тврде да је тако најбоље. Па зар није проста логика да је најбоље да се покуша нешто друго јер ово не иде. Једноставно не иде.

Ево за вас који се слажете да треба РС да остане у БиХ питање:

На који начин мислите да приволите Србе и Хрвате да заволе ту БиХ (јер без ова два народа БиХ сигурно не може да функционише)?
Урадићете групну лоботомију можда?
Наметнућете неког српског Комшића и дати му неограничена овлашћења да терором доведе Србе у ред?

Ево мене интересује, како замишљате да изведете да Срби и Хрвати прихвате нешто што сада презиру као своје.

Ја сам навео свој став и образложио сам га у кратким цртама али интересује ме да чујем вас.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Silvio Dante je napisao:
На који начин мислите да приволите Србе и Хрвате да заволе ту БиХ (јер без ова два народа БиХ сигурно не може да функционише)?
Наметнућете неког српског Комшића и дати му неограничена овлашћења да терором доведе Србе у ред?

Ево мене интересује, како замишљате да изведете да Срби и Хрвати прихвате нешто што сада презиру као своје.

Ја сам навео свој став и образложио сам га у кратким цртама али интересује ме да чујем вас.

Проблем је што Срби очекују да се Косово не одвоји од Србије, а сами би хтели да се одвоје из БиХ.
По мом мишљењу требало би дати и једнима и другима самоопредељење. Јер зашто терати неког да живи са неким у истој држави ако не жели.
Ево сад читам Прешево и Бујановац хоће у велику Албанију и чак хоће да одвоје делове Црне Горе, Македоније и Грчке. Па где би био крај одвајањима кад би се свима дозвољавало да се одвоје.
Значи самоопредељење, али само у већ разграниченим областима. А РС и Косово су такве јединице. Значи ако су дозволили Косову требали би и РС. Иако ја сматрам да је Србија само добила тиме што се решила Косова јер би Албанци убрзо отели и Србију својим наталитетом, а одвајањем РС би имала више штете него користи.
Иако ако гледамо по правди, требало је дати исте могућности и једнак третман без обзира на околности.
Значи без обзира са које стране се гледа требало би дати исто. У овом случају ако су Косову дали независност онда би требали и РС, иако сумњам да би било неког просперитета и после те независности баш као што је и на Косову сад горе 100 пута него пре независности.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Jelly, izvini, ali pricas gluposti. I Srbi u Hrvatskoj su prije trebali da dobiju drzavu nego Siptari na Kosovu, pravno gledajuci.
RS je imala samostalnost skoro kao nezaviszna drzava, a KiM nije imalo ni 10% od toga, pa su oni na kraju dobili drzavu , a mi jos ne . Da se tako gleda , u svijetu bi nastalo jos minimum 100 - 200 drzava i drzavica.
Nego, da ne otvaram novu temu, stavicu ovdje , jer ima veze sa tim da li bi i ko bi mogao samostalno opstati:
Citiraj:

Од седам ФБиХ добила чак 6,3 милијарде КМ донација

СAРAЈЕВО - Истражна комисија Парламента БиХ за утврђивање трошења донација утврдила је да је БиХ од 1996. до 2010. године донирано више од седам милијарди марака, а чак 6,3 милијарде завршиле су у Федерацији БиХ.
Поменуте суме наведене су у коначном извјештају који је комисија усвојила јуче у Сарајеву и који ће ускоро бити упућен Тужилаштву и Парламенту БиХ.

У Комисији су казали да то није ни приближна цифра, јер је у земљу ушло много више новца. У извјештају се наводи и да је од 4.000 захтјева који су одаслани на различите адресе у БиХ и ван ње, стигао одговор са само 1.363 адресе, што јасно потврђује да наведена цифра није коначна.

У Комисији тврде да су дали довољно материјала Тужилаштву БиХ за покретање истраге и давање налога Aгенцији за истраге и заштиту БиХ да прикупи податке који су остали скривени.

Констатовали су да је за седам мјесеци, колико је Комисија радила, "покренута само мала грудвица у огромном брду криминала, када је ријеч о донацијама".

Према извјештају комисије, највише донаторских пара добиле су институције ФБиХ - чак 5,7 милијарди. У Републику Српску стигло је нешто више од 216 милиона марака донација.

Предсједавајући Комисије Сефер Халиловић рекао је послије сједнице да није незадовољан радом комисије.

- Јавности смо дали доказе о раду федералне комисије, који су били сакривени и о украдених око три милијарде марака. Осим тога, скренули смо пажњу јавности на криминал који се десио у "Мерхамету". Све смо дали Aгенцији за истраге и заштиту и од њих очекујемо да наставе да раде свој посао. Очекујемо и од будућег Парламента да заврши овај посао, јер за седам мјесеци нисмо могли да завршимо све - истакао је Халиловић.

Додао је да будућа комисија која се буде бавила овим послом треба да има овлашћења као и у земљама западне Европе и да могу привести оне које позивају.

Члан Комисије Славко Јовичић рекао је да би Тужилаштво БиХ требало да изађе пред јавност и каже да је макар један лопов оптужен и осуђен и да јавност зна о томе.

- Комисија неће престати са радом, јер је тек сада почело да се одмотава клупко којем се не види крај. Колико је новца дошло у БиХ никада нико неће утврдити, али која год се цифра каже неће се погријешити. Под плаштом помоћи се крало. Да су правилно утрошена средства која су стигла као донаторска у БиХ, земља би давно била једна од чланица Европске уније - казао је Јовичић.

Он је истакао да ће нови сазив Парламента БиХ "натјерати институције да се баве својим послом и да Тужилаштво, СИПA и ОБA приведу лопове тамо гдје им је мјесто".

- Лоповима треба одузети имовину коју су на такав начин стекли, јер пресуда иако буду процесуирани не значи ништа, ако им се имовина не одузме - констатовао је Јовичић.

Члан Комисије Мирко Околић је рекао да није зачуђујуће што се не зна колико је донација ушло у БиХ.

- Приближно се влада цифрама од десет до двадесет милијарди долара, а подаци до којих је дошла комисија говоре да је ушло више од седам милијарди марака. То је отприлике седам буџета БиХ и за тај новац се могло урадити много више него што је урађено - истакао је Околић.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/48163/cir/Od-sedam-FBiH-dobila-cak-63-milijarde-KM-donacija.html

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hertzog je napisao:
Da samo su Srbi krali, u federaciji su golim prsima branili fabrike i pogone u njima... Hajde prestani da lupas i da sve prepisujes srpskom narodu i Dodiku, jer je u celoj zemlji ista situacijam, a tebi samo on pao na pamet... Sta vise situacija u fbih je daleko gora jer su i lopovi daleko veci

Jedina razlika imedu lopova u FBiH i RS, je ta sto se u FBiH se sve djeli na 6djelova dok je ovdje kod nas Mile jedini kralj. Mile moze sve odraditi sam, i odradio je, sve sto je valjalo prodao je, a para nigdje, dobili smo zgradu vlade i 6km autoputa, ostalo je od miliarde, jos 300miliona. Ja sam gledao kada su iz Cajeveca 93 izvlacili masine, kamionima Beogradskih tablica. U Federaciji bi uradili istu stvar ali nemogu se njih 6 lopova dogovoriti.

shoole je napisao:
Схватио сам по писању на овом форуму да имаш година, да ниси неки клињо, да си озбиљан у неким контовима. Је ли ти стварно вјерујеш у ово болдовано? Искрено?

Мислиш ли да ћемо ући једног дана у ЕУ и хоп, проблеми рјешени? Мислиш да у главама људи (а и у стварности) неће бити јасне границе између РС и Федерације или у Мостар између хрватског и бошњачког дијела града?
Нестаће предрасуде кад за 10 године уђемо у ЕУ? Неће Срби бити четници за већину Бошњака? А Срби ће почети да доживљавају Босну као своју?

То "идемо у ЕУ, у боље сутра" је као прича прије 60 година "идемо у праведно друштво, идемо у комунизам". Као, занемаримо тренутне проблеме, не гледајмо како нам је сад, који проблеми постоје данас, јер ће за "икс" година наступити благостање.
Banjalucki_Behar je napisao:
Za 10god ce mo biti clanica EU, bez granica, bez predrasuda, sa jednim ciljem da bolje zivimo. Zar nije bolje da tezimo ka tome, a to ce se sigurno desiti, i ovi svi ratovi ce tada postati besmisleni.

Схватио сам по писању на овом форуму да имаш година, да ниси неки клињо, да си озбиљан у неким контовима. Је ли ти стварно вјерујеш у ово болдовано? Искрено?

Мислиш ли да ћемо ући једног дана у ЕУ и хоп, проблеми рјешени? Мислиш да у главама људи (а и у стварности) неће бити јасне границе између РС и Федерације или у Мостар између хрватског и бошњачког дијела града?
Нестаће предрасуде кад за 10 године уђемо у ЕУ? Неће Срби бити четници за већину Бошњака? А Срби ће почети да доживљавају Босну као своју?

То "идемо у ЕУ, у боље сутра" је као прича прије 60 година "идемо у праведно друштво, идемо у комунизам". Као, занемаримо тренутне проблеме, не гледајмо како нам је сад, који проблеми постоје данас, јер ће за "икс" година наступити благостање.

Pogledaj mo drugar realnost. Oni su dopustili rat, pa su ga zaustavili kada su ga oni htjeli. EU ima daleko najvise ingerncija u cijeloj Evropi upravo u BiH, mogu ovdje da rade sta god hoce, da smjenjuju, da postavljaju. Oni nikada nece otici sa ovih prostora, niti ce USA, koja je nedavno otvorila novu ogromnu ambasadu u Sarajevu, u kojoj se slucajno nalazi centrala CIA.

A slazem se, nas se mentalitet nikada nece izmjeniti, mi ce mo uvjek biti podobni za sve moguce vrezije, ali sta nam je alternativa, da se koljemo, druge nazalost nemamo. To i stranci dobro znaju pa nas guraju nazor ka toj famoznoj EU, evo za mjesec dana ce nam ukinuti vize, podpisali smo sporazum o pridruzvanju sa EU, a to je prije samo neki par godina bilo ravno naucnoj fantastici.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato je u fbih idealno stanje jer tih 6 lopova godinama pokusava da se dogovori kako da dele plen, pa zbog toga kriminal stagnira u tom entitetu :roll:
Aj ziv bio ne lupaj bespotrebno na svakoj temi. Sve sto imas da izneses protiv Dodika imas temu o njemu, a cenim da je Mile kriv i za tu '93. Lepo pokupis familiju i preselite u bosanski teheran i zivite lepo do kraja zivota, a mi cemo da se patimo bez vas. Ako 3 milijarde vredi odvajanje od fbih onda neka mile nosi jos 3, samo da nas resi teheranske ruke

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hertzog je napisao:
Zato je u fbih idealno stanje jer tih 6 lopova godinama pokusava da se dogovori kako da dele plen, pa zbog toga kriminal stagnira u tom entitetu :roll:
Aj ziv bio ne lupaj bespotrebno na svakoj temi. Sve sto imas da izneses protiv Dodika imas temu o njemu, a cenim da je Mile kriv i za tu '93. Lepo pokupis familiju i preselite u bosanski teheran i zivite lepo do kraja zivota, a mi cemo da se patimo bez vas. Ako 3 milijarde vredi odvajanje od fbih onda neka mile nosi jos 3, samo da nas resi teheranske ruke

Ja sam rekao da je ista situacija u Fedrecaiji i u RS, samo ovi iz Federacije nisu mogli sve prodati, jeli se nisu mogli dogovoriti oko tala, pa upravo iz tih razloga Telekom i ogromna vecina drzavnih firmi nije prodana. Mile nije ima takvu vrstu problema.

Neznam zasto ti je potrebno ovo sovenisticko vrijedanje :roll: Mislim kucni odgoj ako nista, po tome smo mi banjalucani uvjek bili poznati. Ja svoju familiju necu nigdje sa svoje rodne grude voditi, ovo je moj grad, uvjek bio i ostao.

Mogao bih ti jos toga napisati LEPOGA, ali nezelim da se spustam na taj primitivni sovensticki nivo, mizerno i zalosno.

LEP pozdrav

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada vec ispravljas moj LEPI nacin pisanja, ti onda pogledaj svoj pravopis, koji je sve samo ne idealan. A tebe sam uvredio cime LEPI moj, sto ti kazem da imas slobodno pravo da menjas zivotnu sredinu ako ti se ovde ne svidja, sto kazem da je u fibh losije stanje nego ovde kod nas, ali vi bosanski domoljubi samo znate da pljujete po RS, a da retko takve epitete dajete drugom entitetui njegovim politicarima. Nema tih para koje mogu da se porede sa odvajanjem RS, samo da mi je videti reakcije teherana kada dobiju drzavu sa granicama sarajevske bascarsij
Lep pozdrav uz zelju za skorim opismenjavanjem da bismo mogi komunicirati :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Ја и даље не капирам једну ствар: Сад (значи САД) је ситуација катастрофална. Значи "држава" БиХ не функционише апсолутно никако. Већина људи не види и не осећа ту државу као своју. Сви аналитичари се слажу да је то држава која није успела и која нема шансу да успе, итд.
И поред тог свега и даље постоје људи који тврде да је тако најбоље. Па зар није проста логика да је најбоље да се покуша нешто друго јер ово не иде. Једноставно не иде.
Ево за вас који се слажете да треба РС да остане у БиХ питање:

BiH ne funkcionise? A u i s RS je sve bajno i svi sretni i veseli :roll: ? Hocemo i nju razvaliti, pa "pokusati nesto novo"?
I dalje se sutamo procentima iz zraka i izmisljenom vecinom, a sve bez argumenata...
Iz vlastitog iskustva znam da se ovim "pitanjem nad pitanjima" vecinom bave samo nabiguzi po kafanama i forumima, dok obicni ljudi gledaju svoj posao i zivot, pogotovo oni koji ga imaju.

Pitas kako da Srbi i Hrvati prihvate...., mislim da je odgovor vrlo jasan - da im se stvore uslovi za normalan zivot, zaradu, jednaka prava i iole sigurnu buducnost, bolice sviju kita kako se zove i odakle i dokle je drzava. Garantujem.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je jedva ostvarivo u ekonomski mocnim zemljama sveta, a o bih da ne pricamo... Kako mozes stvoriti bolje uslove za zivot u zemlji koja zivi od MMF-a, to se nece promeniti za jos 50 godina, jer nema ekonomske politike, vec samo stranacke politike... Tako da od te price nema nista. Nije nista bolji zivot u Srbiji i Hrvatskoj, pa su ljudi prihvatili te zemlje kao svoje (mislim na nacionalne manjine)... Nije ovde problem to sto ti navodis vec prisilno ujedinjenje u zajednicku drzavu... To je stvorilo otpor u narodu i tesko da bi ga bilo sta moglo ukloniti

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pita Silvio za konkretan predlog da bi se od ovog tamnog vilajeta napravila koliko-toliko normalna država.....
Ustavne promjene.Ne onakve kakve priželjkuje Hare ili Lagumdžija....Ukinuti Kantone i napraviti još jedan entitet ili prekomponovati federaciju da bi dobila dva kantona....Umjesto jedanest vlada i skupština u federaciji dobili bi dve,eventualno tri...Ogromna ušteda na izdacima za administraciju.Ukinuti parlament i vijeće naroda na BH nivou,sve zakone donosile bi entitetske skupštine /takođe ušteda)Eventualno ostaviti neku mini varijantu parlamenta.Formirati vladu BH koja bi bila zadužena da usklađuje zakone između entiteta i predstavlja BH u odnosu prema svijetu.Svako govorenje o ukidanju RS ili raspadu BH zabraniti za sledećih 50 godina i zakonski sankcionisati.Napraviti od BH nešto ala Belgija ili UK.Postoje Britanci ali su oni u isto vrijeme Englezi,Škoti i Irci,Velšani....
Konačno pažnju posvetiti poboljšanju privrede i standarda života ljudi.Ovo je utopija,znam ali ko mi može zabraniti da se nadam i maštam?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj zabraniti, a ovamo se svi lupaju u prsa demokratijom, porediti Belgiju i UK sa bih je glupo, jer su te zemlje davno nastale pod dosta drugacijim okolnostima, imaju i sada uredjenu zemlju, pa samim tim i bolje stanje u drzavi... Mi imamo Fudbalski savez RS, a ne smemo da odigramo prijateljsku utakmicu ili ne daj Boze da trazimo ravnopravno clanstvo i da igramo kao zasebna reprezentacija... O ostalim primerima, kojih je milion, necemo ni pricati, dugo bi trajalo... Zabrani jednom Skotu elementarna prava na izrazavanje, pa ces videti koliko ce ljubav da traje... A i ovako se ne ljube sa Englezima

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Stani,pa i ovo će jedno da bude davno...Sad treba prestati sve raditi što je neko uradio prije,davno....
Da,zabraniti....j3bo demokratiju....nije to za nas.Još.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U sustini se slazem sa tobom vezano za demokratiju, a kako i evropske zemlje porucuju, sve bi htele nekog novog firera :D
To da ce biti davno je istina, ali opet uzmi nas i njih gore, ratovali pre milion godina, ujedinili se i sve ostalo na tom nivou, Skoti i ostali imaju zastavu, himnu, drzavu, reprezentaciju... Kod nas je stanje totalno drugacije, mi smo se razisli nakon rata, sto je sustinska razlika izmedju njih i nas, jer je njih rat "ujedinio". Onda nas pametni ljudi i velike demokrate na silu spojise i jednom narodu (ili da tu ubacimo i Hrvate) zabrane zastavu, himnu reprezentaciju, mogucnost slobodnog opredeljenja... Netrpeljivost ovde nije od juce i ne smanjuje se, vec vekovima raste i uvek ce tako biti dok svako ne dobije svoju drzavu, tako da sumnjam da je odrziva ta prica da ce i ovo jednom da bude davno, jer je tesko jednom tvrdoglavom narodu objasniti da je ovo sto su nam oni doneli "ispravno"

Cist primer je nedavno u Srbiji kada su sa zapada rekli da mi moramo svojoj deci objasniti da je bombardovanje 1999. bilo ispravno... Gde je tu zdrav razum

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Onda nas pametni ljudi i velike demokrate na silu spojise i jednom narodu (ili da tu ubacimo i Hrvate) zabrane zastavu, himnu reprezentaciju, mogucnost slobodnog opredeljenja...

Pa ko kaže da mora biti kako "pametni ljudi i velike demokrate" kažu?Valjda postoji način da se mi između sebe dogovorimo?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dogovarali se 1992. pa nismo uspeli, a i pre toga smo imali uspesnih medjusobnih pregovora i opet isto zavrsilo... Nisam ni rekao da treba slusati zapadne pametnice

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Лажне демократее хоће да нас превареее кажу иду у Европууу лажу децу Србије/Српске/БиХ :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]