U Beogradu postoji mnogo gej i co. klubova. Čak se razvija gej turizam, kako već to zovu. I ne znam da su se nekada skupile grupe navijača i demolirale neki od klubova. Klub zatvorenog tipa i radi svako šta hoće. Iza zatvorenih vrata.
Priča je mnogo dublja.
Dovoljno je spomenuti današnje izjave tipa
Citiraj:
„Србија ће обезбедити остваривање људских права за све грађане, без обзира на њихову различитост и никакви покушаји да им се слобода ускрати насиљем неће проћи”, закључио је Тадић.
Meni je prva asocijacija na to kome treba omogućiti ostvarivanje ljudskih prava narod na Kosmetu. Ko brine o njima.
Vlast u Srbiji se definitivno bliži "dešavanjima" koja su njih dovela na vlast.
Na B92 javljaju kako se okupilo 200 ljudi u Porodičnoj šetnji, samo da bi omalovažavali taj događaj. I kako su tu ekstremisti, klerofašisti,... Većina medija smanjuje broj prisutnih u jučerašnjoj šetnji, a ljudi su bil i vidjeli. E to je ono što liči na vrijeme prije 5. oktobra. Ne samo to.
U Srbiji govore da će se tek početkom naredne godine normalizovati snabdijevanje mlijekom?!?!?!?! Beko & co. mogu protiv države. Narod neka kupi krave i muze ih. itd itd itd
LJudi se osjećaju prevarenim. A najsvježiji je krah politike u "odbrani" Kosmeta, ni riječi o izborima.
Sve je O.K.
I u to vrijeme kao iz neba vijest organizuje se Parada.
Samo lud ili naivan čovjek je mislio da do ovih sukoba neće doći. Zašto predstavnici LGBT zajednice nisu prihvatili da organizuju na nekoj udaljenoj lokaciji? Ja tu vidim i njihovu odgovornost za dešavanja. Čak je među njima bilo sukoba zbog insistiranja na šetnji kroz grad.
Imam osjećaj da je parada poslužila da "ekstremisti" iskale bijes na ped...ma, a ne na vlasti. Odatle i napadi na stranačke prostorije DS-a. LDP-a, SPS-a, kao i RTS-a. Nema to veze sa paradom. I najmanje prava za osudu ovih nereda imaju oni koje si isti takvi "huligani" doveli na vlast.
Meni je najviše žao onih savjesniih policajaca, koji se svjesni svega ali moraju da rade svoj posao.
A ono što će LGBT dobiti nakon ovoga svega, pored ogromne medijske pažnje na "njihova zagarantovana" prava, mogu očekivati da će im biti samo gore. Organizatori su uradili domaću zadaću, ali učinili medvjeđu uslugu "običnim" LGBT... osobama.