Citiraj:
Ovo što se dešava meni vjerovatno se dešava i drugim borcima Republike Srpske, pa se zato obraćam vama. Zovem se Dragan Brestovac, borac sam prve kategorije, do skora ratni vojni invalid šeste grupe, penzionisan zbog karcinoma bešike u odmaklom stadiju.
Živim u Bijeljini kod Brata i snahe a žena i djeca u Barajevu kod Beograda. U Bijeljini sam od 1996 gdje smo došli iz poznatih razloga iz Sarajeva. Naveo sam da sam bio invalid šeste grupe sve do 10.09.2010 godine.
U ratu sam ranjen četiri puta - u predjelu glave, nogu, vrat i kuk. Zbog bolesti i gelera koji imam u karlici od 14 milimatara tražio sam od vojne komisije misljenje, tj. da mi prizna vecu grupu invalidnosti. Komisija je bila iz Srpskog Sarajeva. Tražili su od mene da im dostavim mišljenja ljekara o mojim ranama. Pošto rak besike lijecim na institutu za urologiju u Beogradu nisam bio u mogucnosti da nalaze vadim u Bijeljini nego sam sve preglede platio na vojnoj bolnici u Beogradu. Ponovo sam se javio toj istoj komisiji i ako sam primao hemoterapije i bio sam sav otečen i vidno bolestan.
Dotična gospoda a posebno jedan stariji doktor me je počeo ismijavati zbog toga sto sam htio da se moja bolest poveže sa učešćem u ratu i posljedicama mog ranjavanja. CT snimak karlice, na kojem se vidi geler, nije htio ni da pogleda nego je zahtijevao od mene EMG snimak koji nisu ni trazili da dostavim. Kad sam im pokazao papir na kojem su napisali koje nalaze traze od mene i od kojih doktora, a na kojem nije bilo napisano da trba da se dostavi taj EMG snimak, rekli su da ih to ne interesuje i poslali su me kući.
Danas sam dobio rješenje na kojem sam postao invalid devete grupe. Ludo zar ne? Čak su u tom rješenju naveli da sam ja trazio sam komisiju zbog bolova u desnoj ruci
i čestih glavobolja, što je ravno ludosti i to je takva laž da ne mogu da vjerujem! Dotični gospodin je ismijavao moju bolest iako je vidio u kakvom se stanju nalazim. Citiram njegove riječi: "Ja bih dobio Nobelovu nagradu kad bi rekao da je učešće u ratu i tvoje ranjavanje moglo dovesti do karcinoma".
Znajući da vojnicima NATO koji se razbole kod nas daju ogromne oštete, zemlje koje su tehnićki i naučno mnogo jace od nas, pobunio sam se na njegovu ironiju i
licimjerstvo. Nije htio sa mnom da razgovara. U rješenju je navedeno da su me oni pregledali i da je ta moja desna ruka zdrava i da su me sve komisije do njih
nestručno ocjenjivale. Niti su me oni pregledali, niti su sa mnom razgovarali.
U daljem tekstu navode da ja nemam validnu medicinsku dokumentaciju o mojim ranjavanjima? Dostavio sam im potvrde od moje brigade o datumima ranjavanja. Dostavio sam im opis mojih ranjavanja od doktora koji je bio tad u Rajlovcu. Svi ti papiri njemu ne znače ništa, iako datiraju iz rata.
Po njegovim rječima koje pišu u rjesenju ja nemam validnu medicinsku dokumentaciju o svojim ranjavanjima? Nemogu da vjerujem da meni 17 godina od posljednjeg ranjavanja može biti bolje i da sam iznenada zdrav! Super! Tako mi moja država zahvaljuje? HVALA DRZAVO I HVALA SLUŽBENICIMA KOJI SU JE UZURPIRALI!
Penzija koju treba da dobijem od moje drage države za koju sam krvario i borio se četiri godine i tri mjeseca, tj.rješenje koje sam dobio kaže da ce mi isplatiti
480 maraka od oktobra i novembra 2009. godine a onda 300 maraka mjesečno? Nisam je ni dobio a uzeše 180 maraka!? Super! Uzeli mi 120 maraka invalidnine plus 180 penzije!Bravo moja državo u krvi stvorena leševima i našim dijelovima tijela omeđena!
Sad mi kažu žali se, a ja umirem od raka. Ali nema veze, ja ću svoju bolest zamoliti da stane pa ću da šetam od drugostepene komsije vojne na Palama do drugostepene
komisije za žalbe PIO RS u Banjaluci. Svakako imam para na bacanje!
ZAKON VLADA, HVALA BOGU! ZAŠTO NISAM PONUDIO NEKU MARKU SA NEKOLIKO NULA ONOM STAROM DOKTORU? KAKO SE TOGA NISAM SJETIO?
Gospodo, ostala su mi još neki djelovi tjela čitavi i zdravi pa vas molim da i njh uzmete pa da izgradite drzavu po mjeri čovjeka! A možete da ih prodate, možda hvali para za preporod i prosperitet naše tj. vaše ćaćevine.
HVALA ŠTO IMATE RAZUMIJEVANJA ZA PROBLEME BORACA I INVALIDA RATA I PORODICA POGINULIH I NESTALIH!
VAŠ DUBOKO ZAHVALAN DRAGAN BRESTOVAC!
http://www.banjalukalive.com/pisma-cita ... ovini.html