banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2010, 00:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Dec 2008, 20:36
Citiraj:
Ovo što se dešava meni vjerovatno se dešava i drugim borcima Republike Srpske, pa se zato obraćam vama. Zovem se Dragan Brestovac, borac sam prve kategorije, do skora ratni vojni invalid šeste grupe, penzionisan zbog karcinoma bešike u odmaklom stadiju.

Živim u Bijeljini kod Brata i snahe a žena i djeca u Barajevu kod Beograda. U Bijeljini sam od 1996 gdje smo došli iz poznatih razloga iz Sarajeva. Naveo sam da sam bio invalid šeste grupe sve do 10.09.2010 godine.

U ratu sam ranjen četiri puta - u predjelu glave, nogu, vrat i kuk. Zbog bolesti i gelera koji imam u karlici od 14 milimatara tražio sam od vojne komisije misljenje, tj. da mi prizna vecu grupu invalidnosti. Komisija je bila iz Srpskog Sarajeva. Tražili su od mene da im dostavim mišljenja ljekara o mojim ranama. Pošto rak besike lijecim na institutu za urologiju u Beogradu nisam bio u mogucnosti da nalaze vadim u Bijeljini nego sam sve preglede platio na vojnoj bolnici u Beogradu. Ponovo sam se javio toj istoj komisiji i ako sam primao hemoterapije i bio sam sav otečen i vidno bolestan.

Dotična gospoda a posebno jedan stariji doktor me je počeo ismijavati zbog toga sto sam htio da se moja bolest poveže sa učešćem u ratu i posljedicama mog ranjavanja. CT snimak karlice, na kojem se vidi geler, nije htio ni da pogleda nego je zahtijevao od mene EMG snimak koji nisu ni trazili da dostavim. Kad sam im pokazao papir na kojem su napisali koje nalaze traze od mene i od kojih doktora, a na kojem nije bilo napisano da trba da se dostavi taj EMG snimak, rekli su da ih to ne interesuje i poslali su me kući.

Danas sam dobio rješenje na kojem sam postao invalid devete grupe. Ludo zar ne? Čak su u tom rješenju naveli da sam ja trazio sam komisiju zbog bolova u desnoj ruci
i čestih glavobolja, što je ravno ludosti i to je takva laž da ne mogu da vjerujem! Dotični gospodin je ismijavao moju bolest iako je vidio u kakvom se stanju nalazim. Citiram njegove riječi: "Ja bih dobio Nobelovu nagradu kad bi rekao da je učešće u ratu i tvoje ranjavanje moglo dovesti do karcinoma".

Znajući da vojnicima NATO koji se razbole kod nas daju ogromne oštete, zemlje koje su tehnićki i naučno mnogo jace od nas, pobunio sam se na njegovu ironiju i
licimjerstvo. Nije htio sa mnom da razgovara. U rješenju je navedeno da su me oni pregledali i da je ta moja desna ruka zdrava i da su me sve komisije do njih
nestručno ocjenjivale. Niti su me oni pregledali, niti su sa mnom razgovarali.

U daljem tekstu navode da ja nemam validnu medicinsku dokumentaciju o mojim ranjavanjima? Dostavio sam im potvrde od moje brigade o datumima ranjavanja. Dostavio sam im opis mojih ranjavanja od doktora koji je bio tad u Rajlovcu. Svi ti papiri njemu ne znače ništa, iako datiraju iz rata.

Po njegovim rječima koje pišu u rjesenju ja nemam validnu medicinsku dokumentaciju o svojim ranjavanjima? Nemogu da vjerujem da meni 17 godina od posljednjeg ranjavanja može biti bolje i da sam iznenada zdrav! Super! Tako mi moja država zahvaljuje? HVALA DRZAVO I HVALA SLUŽBENICIMA KOJI SU JE UZURPIRALI!

Penzija koju treba da dobijem od moje drage države za koju sam krvario i borio se četiri godine i tri mjeseca, tj.rješenje koje sam dobio kaže da ce mi isplatiti
480 maraka od oktobra i novembra 2009. godine a onda 300 maraka mjesečno? Nisam je ni dobio a uzeše 180 maraka!? Super! Uzeli mi 120 maraka invalidnine plus 180 penzije!Bravo moja državo u krvi stvorena leševima i našim dijelovima tijela omeđena!

Sad mi kažu žali se, a ja umirem od raka. Ali nema veze, ja ću svoju bolest zamoliti da stane pa ću da šetam od drugostepene komsije vojne na Palama do drugostepene
komisije za žalbe PIO RS u Banjaluci. Svakako imam para na bacanje!

ZAKON VLADA, HVALA BOGU! ZAŠTO NISAM PONUDIO NEKU MARKU SA NEKOLIKO NULA ONOM STAROM DOKTORU? KAKO SE TOGA NISAM SJETIO?

Gospodo, ostala su mi još neki djelovi tjela čitavi i zdravi pa vas molim da i njh uzmete pa da izgradite drzavu po mjeri čovjeka! A možete da ih prodate, možda hvali para za preporod i prosperitet naše tj. vaše ćaćevine.

HVALA ŠTO IMATE RAZUMIJEVANJA ZA PROBLEME BORACA I INVALIDA RATA I PORODICA POGINULIH I NESTALIH!

VAŠ DUBOKO ZAHVALAN DRAGAN BRESTOVAC!

http://www.banjalukalive.com/pisma-cita ... ovini.html

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Veoma mi je žao tih ljudi, slušam ljude iz ministarstva zdravstva i boračke zaštite, kako je "teško" dokazati da je "nova" bolest posljedica učešća u ratu. Kako ih nije samo sramota tako nešto pomisliti? Te ljude što se sada šprdaju sa najugroženijim kategorijama bih po kratkom postupku, za neke stvari stvarno nema opravdanja.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 01:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Što je najgore, niko iz ovoga neće izvući nikakvu pouku. I sljedeći put, kada naše brižne vođe budu pozivale da primimo metak radi "viših ciljeva", svi ćemo pohrliti.

Jebeš otadžbinu kad ovako živiš!

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мучно мучно.. Јадан човјек.
Најгоре што он није усамљен, има много таквих као он.
Не само да су добили нову болест, него и од посљедица првог рањавања немају добру инвалидску групу.
Ено мој ћале.. човјек има гелере у кори великог мозга а води се као десета група или тако нешто.
Углавном, има 20 км инвалиднине.
Знали су полетит и правит ревизије за ове што поткрадају државу и за посјекотину на нози имају инвалиднину по 600 км.. као да ће то нешто помоћи кад ће се комисија поново почастит и све ће остат по старом.
СРАЊЕ!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 02:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
kliber je napisao:
Što je najgore, niko iz ovoga neće izvući nikakvu pouku. I sljedeći put, kada naše brižne vođe budu pozivale da primimo metak radi "viših ciljeva", svi ćemo pohrliti.

Jebeš otadžbinu kad ovako živiš!

:thumbright:

Nikad mi nece biti jasni takvi ljudi. Skoro sjedim u drustvu sa par ljudi, popilo se i onda su krenuli da se preseravaju o ratu, srBstvu i slavnom vojevanju.Ovima sto su bili najgrlatiji u dokazivanju svoje ljubavi prema otadzbini niko nije ni bio u ratu, lupetaju gluposti o cinjenicama vezanim za ovaj prosli rat i po cijelokupnoj prici covjek bi pretpostavio da sjedi u drustvu lavovskih heroja koji bi nozem napadali tenkove. A moj stari ranjen u ratu, prosao kojekakvih sranja i ja jedini cutim. Da je bilo rijec o nekakvim nafuranim klincima, jos bih mogao i da razumijem. Ali ovo su ljudi u 20-tim godinama, prosto covjek ne moze da vjeruje sta laprdaju. A da dodje do nekog novog obracuna, mene bi sutnuli na prvu liniju jer sam niko i niciji, a oni bi fino ladili dupeta. Popisam se ja na taj patriotizam. Sto rece jedan pametan momak : "Ako je otadzbina majka,fakat fura cedomorstvo".

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 08:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Dec 2008, 20:36
dosta je samo reci sramota za ovakvu drzavu koja baca pare na sve strane

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slični problemi sprječavaju život i pravdu do te mjere da prosječan čovjek ne može biti ni milostivi Samarićanin :(
Jedan čovjek tvrdi da je u ratu izgubio SVE, pa čak i porodicu, a spava na autobuskoj stanici.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]