banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 10:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2010, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
jako(mislim cak i previse) razredjena crna boja,nisam stavljao bezbojni lak,a sve mi se cini da sam trebao

Uljane boje? Pa ako si radio prljanje jako razrijeđenom uljanom bojom na podlozi farbanoj uljanom bojom, za očekivati je da se boja skine jer će je rastopiti uljani razrjeđivač... Znači, najbolje je da nakon farbanja pređeš maketu nekim akrilnim lakom na vodenoj bazi (npr. onaj Pronto Multisuperficie "vosak za parket i podove" koji sam ranije pominjao), pa onda radiš prljanje tušem ili temperama ili nečim drugim na vodenoj bazi. Kad se to osuši, opet nabaciš sloj akrilnog laka da se to zaštiti, pa onda završni sloj mat laka. Tako ja radim najčešće.

Citiraj:
da nisi eurofajtera u merkatoru uzeo?nije to dovoljno sto si mi pred nosom mig-21 smakeo :D
u merkatoru jos samo ostao jedan tornado,f-117 i b-2.
kad kontas drakena raditi?

Jesam u Merkatoru ali baš davno, kad se otvorio. Inače sam primjetio da im je ponuda jako tanka u zadnje vrijeme, ali to mi čak odgovara jer nemam love, a već imam nekoliko maketa koje treba uraditi :lol: Draken planiram da radim čim završim EF-a.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
NEMA NEMA NISTA U MERKATORU JUCE SAM BIO TANKO SAVA PRAVA RAJA STA CE MO???JA KONTAM U ZAGREB ZAPALITI PO MAKETE

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
kako mislis prljas tusem?razredjujes ga sa vodom ili sta?
pa dobro ovako sam postigao da boja nabubri,izgleda kao da je tenk stajao dugo vani...eto izmislio sam novu tehniku:)
tek kad sam zavrsio prljanje doslo mi je iz guzice u glavu da nestavljam razredjivac na boju....na greskama se uci,najbolje na tudjim,al kad njih nema:P
sad cu da sjencim panele(jel se tako zovu izbocine),nasao sam olovku za sjencenje obrva,izgleda mi da bi moga sa njom,sta ti mislis?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da će moći ta olovka, ali mislim da bi bilo još bolje da radiš drybrush, da sad ne objašnjavam šta je to, potraži na netu, ima gomila tutorijala 8)

Ovo što sam pominjao tuš i temperu, njih zapravo koristim za "washing" tehniku kod koje ih unosim u udubljenja na maketi tj. linije panela itd. - simulira prljavštinu i prašinu koja se tu kao nakupila. Važno je da maketa prije toga bude prelakirana SJAJNIM lakom. Siguran sam da sam pisao o tome na forumu, prelistaj malo. Tuš razrijedim vodom jako malo, a preporučljivo je kapnuti i kap tečnog sapuna da bolje klizi :lol: Što se tiče tempera, najbolje je uzeti crnu i bijelu pa miješati do željene nijanse (naravno, uz dosta vode). Onda to tankim kistom unosim u udubljenja, pa kad se osuši odstranim višak krpicom ili štapićem za uši i sl.

Pročitaj i ovo, mislim da sam već postavljao:
http://www.4shared.com/document/ZX8p2gQP/WD_online.html

Citiraj:
NEMA NEMA NISTA U MERKATORU JUCE SAM BIO TANKO SAVA PRAVA RAJA STA CE MO???JA KONTAM U ZAGREB ZAPALITI PO MAKETE

Ma da je meni da sastavim ovo što imam, trebaće mi bar pola godine za to, pa ću onda da razmišljam o nečemu novome. A sigurno će tamo doći dopuna uskoro...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jeee! i peti je gotov,zadovoljan sam svime osim glavom koja visi, čini mi se da nisam baš boju kože potrefio, ali ideja o istoj mi se dopala...
Spoiler:
Slika
Slika
Slika
Slika

I grupnjak,ovaj grupna slika...
Slika

kao i obično nek dizanje mog rada u nebesa počne...ne još...još malo...sad

EDIT:džontra brani ugled foruma u bijelome i dalekom svijetu, dobro ne branim ugled foruma, al ajd, ono, da zvuči više epski

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
kao i obično nek dizanje mog rada u nebesa počne...ne još...još malo...sad

Ma ne valja to ništa :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ajd što me hvale ovde, to je razumljivo ja sam vaš idol (a jest mogu pretjerivat kao niko drugi :D ), al me na inostranom forumu hvale ko da im plaćam, i to još tri komentara za prvu temu moju...ja fasciniran...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

svaka cast odlicno su ispali,svidja mi se chain mail i stitovi...mogao bi da stavis nesto sa strane cisto da imamo sa cime uporediti velicinu figurica.
chaos su mi od svih rasa najruzniji......jos nisam prezalo sto sam prodao svoje bretonce:(

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brzi i mali update...kao i obično komentarisati...

Slika
Slika

sad ide mini pauza zbog faksa, a i zbog potrebe da si naručim potrebne boje, te se bacam na dovršavanje ostatka pješadije i ovih likova, dosad neviđenih kako na forumu tako i na ovim prostorima

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2010, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Dzontra, moze li fotka od citave kolekcije da vidimo kako to sve zajedno djeluje? :)

Ja sam zapoceo makete ali sam stao kad sam vidio da imam samo boje za airbrush a da nemam airbrusha :D Poceo sam Leoparda 2A5 i Merkavu IV da radim, pa sam morao stati jer mi nedostaju prave boje, a u medjuvremenu je iskrslo nesto drugo.. Znate kako to ide...
Evo slika (tip na tenku je porucnik Gruber :lol: )

Spoiler:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Moram ga jos maskirati, "uprljati" pa dekale postaviti. Ima jos par dijelova koje moram montirati, uglavnom sitnice.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2010, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kani se ti kista i šaranja tenkova, lati se olovke i pisanja epova jednom jedinom, i njegovom Sanču Pansi...
a što se tiče tvoieh "radova" ako se to i tako može nazvati (dojam na osnovu viđene jedne slike jer mi se iz nekog čudnog razloga imageshack jako sporo otvara)...grubera makni, jer onako kvari dojam...tenk nije loš, ali mislim da fali trunčica weatheringa...misliom, nemoj misliti da je ovo "ja znam farbat, a ti ne " (iako jeste :D ), ali ovako s jednom bojom preko komplet tenka nekako nedostaje dubina...opet, ovo je dobronamjeran komentar (iako nije :D )

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2010, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaci tako ti meni, ne valja ovo ne valja ono.. Ajde sad smo 1:1, pretpostavljam da ce tvoj iduci komentar biti pozitivan :D

Tenk nije farban uopste to je boja plastike, citav tenk jos nije zavrsen, znaci jos je baustela, ali rekoh ajde da postavim sliku da vidite kako napreduje. Tek kad kupim prave farbe moci cu da ga farbam. Ima tu jos posla.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2010, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

a jebo ga ti, a ja još stručne sudove ovde dajem :D
nemoj ubuduće da se to ponovi, sad mi nije žao zbog zlonamjernih komentara...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2010, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slusaj ti... Nemoj da ja opet ep o tebi ispjevam, a vidio si kakve ja epove pisem! :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fino sastavljena maketa,samo naprijed...jesu li gusjenice iz jednog djela?
ja sam prestao da sklapam tenkove jer me nervira gusjenice da sastavljam iz milion djelova....kako ces ofarbati tockove kad si okacio gusjenice?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala. Gusjenice su iz jednog dijela, gumene, samo se na jednom mjestu sastave i zalijepe. Kad se stave moze tenk da se vozi po tlu, ali posto nije na daljinski to nije neki faktor, jedino da mi se djeca jednog dana igraju njime :D
Sto se tice farbanja, radicu samo maskiranje vidljivih povrsina, kod tockova necu nista dirati, to je standardna boja Leoparda, znaci moze da se i ne farba. Samo cu "gume" jos malo doraditi posto trenutno izgleda malo razmazano na rubovima.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

koja je skala maketa?kako kontas maskirati?jel masking tape-om il ces odokativnom metodom?
vidim merkava ima mrezu na pozadini kupole,taj mi se detalj svidjeo kad sam radio abramsa.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Skala je 1:32, zato sam postavio jednu sliku gdje drzim tenk u ruci, da se vidi velicina.

U ovom postu sam postavio neke slike od narudzbe, tu ces vidjeti na kutiji od Leoparda po kojoj shemi cu ga maskirati. Bez masking tape cu maskirati, ne trebaju mi ravne linije tako da ne vidim potrebe za masking tape.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
pozdrav za sve maketare na forumu........jeste da je cudno ali skoro sam saznao da postoji ovaj forum.......bavim se maketarstvom od malena.........ali sobzirom da je BL do skora bila siromasna s maketama tj uopste ih nije bilo......sad kao nesto ima u mer.....,medjutim ja sam zbog toga ovaj predivni hobi razvio na drugu stranu........tako da pored maketa od plastike posjedujem i makete koje sam licno napravio od drveta i mislim da cu mnogima zagolicati mastu cim ih uslikam i postavim na forum....toliko od mene za pocetak poz.....

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pozdrav FLY i dobrodosao na forum! :)

Ajde bas me interesuje kako si to uradio, ne stedi rijeci i savjete! :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]