banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2010, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ma da, kad se god nekom nesto ne svidja odmah kaze da je to zavjera. Ali realno gledajuci ovo je suvise krupna stvar da bi bila zavjera. Otkrilo bi se. Posljedice za Americku vlast bi bile katastrofalne. Slicno kao sto su Rusi izmislili da je zavjera da su Amerikanci sletjeli na Mjesec. Razumijem da su neke sitne stvari zavjera, ali krupne stvari kao ovo i Mjesec, se zaista nebi mogle dugo kriti zbog velikog broja ljudi potrebnih da se izvede citav projekt. Procurilo bi vrlo brzo. Drugo, ako su htjeli izgovor za Avganistan, bilo je puno laksih i bezbolnijih, jeftinijih i manje rizicnih nacina nacina npr. sprecavanje proizvodnje droge i sl., kao sto su to nasli bezbroj puta.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 19:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Afganistan je tu sporedan.Bitno je ono što je omogućeno ovim zakonom....."patriot act"....Veliki Brat se preselio u Ameriku...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 22:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@ Walker

http://www.snagfilms.com/films/title/the_end_of_america/

pogledaj dokumentarac The End of America od Naomi Wolf

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Погледајте ви епизоду "Соут Парка" која се бави са 11 септембром и теоријама завере :-)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 01:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
_zoka je napisao:
Afganistan je tu sporedan.Bitno je ono što je omogućeno ovim zakonom....."patriot act"....Veliki Brat se preselio u Ameriku...

=D>
'ladno... Poenta svih ratova koje "organizuje" Amerika je vracanje novca gradjana u banke i fondove. Na svaki pad berze je odgovoreno ratom. Krenuvsi od ukljucivanja Amerike u WWII pa do dan danas.
Dize se nacionalna svijest gradjana, vraca se novac u ruke drzavi, guraju se razni zakoni koji zadiru u licne slobode gradjana pod "patriotske", itd...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 08:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Otišli ste vi u širinu i to plaho!
Svi ozbiljni politički i vojni analitičari izvan granica SAD-a su se složili u jednom:
„Unatarnja stabilnost SAD-a je uvjetovana vanjskom nestabilnošću“.
To znači da neki vanjski neprijatelj MORA postojati kako bi se održao mir i stabilnost u kući.
Jučer su to bili komunisti, Rusi, teroristi,,,,,,sutra će biti nešto drugo itd.
Poznato je i to da je upozoravajuća crvena lampica za vanjski dug SAD-a već odavno upaljena.
Pametnom i išaret dosta.

Ali ako se vratimo na temu onda ne smijemo pasti u tu zamku da bogomolje bilo koje religijske grupe uvlačimo u kontekst određenih teroristički skupina i njihovih aktivnosti.
Vjera je nešto iznad dnevno-političkog i preživjet će razne potrese iako akteri mogu biti ljudi koji se pozivaju na vjeru.
Lud bi bio svaki Bošnjak-musliman kojem bi danas u Srebrenici smetala pravoslavna crkva samo zato što je neki sveštenik blagosliljao ŠKORPIONE da kolju i ubijaju za krst časni.
Kao što nema niko pravo praviti paralelu između muslimana NEW YORKA i terorista koji su srušili blizance samo zato što su nosili muslimanska imena.
Muslimani New Yorka imaju sva prava kao i svi ostali građani tog grada jer im to garantuje ustav njihove države.
Ako u tom kvartu živi respektibilan broj muslimana i ako nemaju odgovarajući prostor za upražnjavanje svojih vjerskih potreba onda je incijativa za izgradnju džamije sasvim legitimna i opravdana.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Ako u tom kvartu živi respektibilan broj muslimana i ako nemaju odgovarajući prostor za upražnjavanje svojih vjerskih potreba onda je incijativa za izgradnju džamije sasvim legitimna i opravdana.

Slazem se. Ali ne moraju forsirati da otvaranje dzamije bude na 10. godisnjicu napada za koji Amerikanci i dalje okrivljuju sve muslimane ovog svijeta. To je cista provokacija.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Malo se ova priča medijski napuhala, s obzirom da je još daleko od realizacije. Prognoze su da, uz idealno poklapanje činilaca, Cordoba House (to je valjda više nekih objekata, osim džamije, neka vrsta islamskog centra) ne može biti završen u narednih 4-5 godina. Postoje još neke prepreke oko dozvola (pošto se tu valjda nalazi neka prastara kuća čiji status još nije utvrđen). Zatim, projekat košta oko 100 miliona dolara, sakupljanje novca nije još ni počelo, a nije baš izvjesno da će tako glatko teći (za jednu manju džamiju u Njujorku je bilo potrebno 10 miliona, pa se za nekoliko godina nije uspio skupiti sav novac).

S obzirom da je među poginulim vatrogascima i policajcima koji su spasavali ljude iz WTC takođe bilo muslimana, Amerikanaca, normalno je da se dopusti gradnja objekta. E sad, vjerovatno će biti potrebno više taktičnosti sa svih strana, da se oko svega diže što manje (nepotrebne) prašine.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 17:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Apr 2008, 10:54
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
NJUJORK - Dvije muslimanske organizacije udružile su se u namjeri da naprave džamiju i kulturni centar na Menhetnu u 13-spratnoj zgradi uništenoj u napadu na Svjetski trgovinski centar (WTC) 11. septembra 2001.
Neki u tome vide priliku da se premosti kulturna razlika i da će džamija biti u službi mirnim vjernicima, dok je drugi posmatraju kao bolni podsjetnik na religijski ekstremizam, koji im je oduzeo voljene osobe.

Projekat je ove sedmice dobio odobrenje uticajnih lokalnih lidera.

Ipak, neke od porodica žrtava napada bijesni su zbog toga što će objekat biti izgrađen tako blizu mjestu pogibije njihovih najdražih.

"Ne sviđa mi se ta ideja. Nemam predrasude, ali je preblizu mjestu gdje su poginuli članovi naših porodica", rekla je Evelin Petigano, koja je u napadu na Svjetski trgovinski centar izgubila sestru.

Ipak, ima i onih koji daju podršku izgradnji džamije.

"Nisu svi muslimani teroristi. I oni su ginuli 11. septembra. Ovo je veliki gest koji će pokazati da nismo svi puni mržnje", rekao je Marvin Betea, medicinski radnik, koji je doživio trovanje tokom napada, a danas pati od PTSP-a i astme.

http://www.nezavisne.com/svijet/vijesti/59493/Hoce-dzamiju-blizu-WTC-a.html

Mozda su bas zbog toga i sruseni neboderi, jer je planom predvidjen vjerski objekat.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Nekoliko stotina pristalica i protivnika predloga da u Njujorku, u blizini mesta na kome se nalazio Svetski trgovinski centar, uništen u terorističkim napadima 11. septembra 2001. godine, budu izgrađeni džamija i islamski kulturni centar, organizovali su mitinge na tom mestu, kako bi javno iskazali svoje stavove.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/76490/Dzamija-u-Njujorku--UA-ili-URA

U New York problemi, pingvini zdravo!

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 08:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Popokatepetl je napisao:
S obzirom da je među poginulim vatrogascima i policajcima koji su spasavali ljude iz WTC takođe bilo muslimana,

Bilo je i medju pilotima. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
TaškoBL je napisao:
_zoka je napisao:
TaškoBL je napisao:
Sto su svi Jevreji taj dan izasli ranije iz zgrade.
Nije to zavjera. :roll:

E,tek ovo je glupost....Zli Jevreji,ne muslimani,su krivi...... :-?

Ja samo citam vijesti :lol:
Ovo sam sve gledao na BBCijevom dokumentarcu. Ja nemam nista protiv Jevreja kao ni protiv Muslimana. Imam protiv onih koji vuku konce, a oni su uglavnom Jevreji.
Sad ces ti reci "Nisu".
Moj sledeci potez je "Dobro zoka" posto odoh "vanka" sad i nemam snage za neka previranja.

Kakve vijesti? Vijesti sa StormFront-a?

BBC-jev dokumentarac, kazes? Vjerovatno lazes.

http://www.snopes.com/rumors/israel.asp

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
TaškoBL je napisao:
Ovo sam sve gledao na BBCijevom dokumentarcu. Ja nemam nista protiv Jevreja kao ni protiv Muslimana. Imam protiv onih koji vuku konce, a oni su uglavnom Jevreji.
Sad ces ti reci "Nisu".
Moj sledeci potez je "Dobro zoka" posto odoh "vanka" sad i nemam snage za neka previranja.

:lol:
Da je Nele mrtav, prevrtao bi se u grobu. :confused2:
Ne lazem. Bar ne svjesno. Prilicno sam siguran da je BBC-jev dokumentarac.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
TaškoBL je napisao:
Timotic je napisao:
TaškoBL je napisao:
Sad ces ti reci "Nisu".

:lol:
Da je Nele mrtav, prevrtao bi se u grobu. :confused2:
Ne lazem. Bar ne svjesno. Prilicno sam siguran da je BBC-jev dokumentarac.

Ja sam prilicno siguran da nije.

To o 4000 Jevreja koji nisu dosli na posao tog dana je izvalila neka arapska novinska agencija, a na to se nalozile budale sa svih strana.

Znaci, nije istina. Nadji imena zrtava. Pored americkih Jevreja, poginulo je i pet izraelskih drzavljana.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Usvajamo tvoj amandman.

Ali to ne mijenja moje misljenje da iza ovog nemilog dogadjaja stoji dobar dio americkih guzonja i kapitalista... Krvavije su njihove ruke nego onih indijanaca zadojenih vjerom sto su izvrsili teroristicki napad o kojem Ameri lafo nisu imali pojma.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 01:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[url]http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/milanski-nadbiskup-traži-da-se-u-milanu-hitno-izgradi-džamija[/url]

U Švedskoj problemi.
Pingvini zdravo!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]