Kakva noć - takav i san.
Ušuškam se pored otvorenog prozora i ponovo odgledam The Hangover. Trebam li reći šta sam sanjao?
Sanjao sam da sam se posvađao, ali kulturno, bez visokih tonova, onako - u pola glasa, sa ženom i da se razilazimo.
Podžapali smo se oko neke jakne. Kao ja hoću da kupim jaknu od nje a ona neće da primi novac i kada snese jaknu niz stepenice - ja neću da je uzmem... tako nešto... nekakvo nadmudrivanje, palmuđenje, drži - ne daj... Probudim se ja u pola noći, kad neki alkosi galame na ulici. Ovaj mu dao jaknu da je pričuva a on je spustio negdje uz put - bila mu je preteška, i sada je ne mogu naći.
Zatvorim prozor i vratim se u krevet.
Probudio sam se odmoran, veseo i čio iako je san bio prilično neprijatan.
Umalo da zaboravim, poslije sam sanjao
da smo na forumu, udruženim snagama, napisali roman.
Tema je bila krajnje zanimljiva, moram je odmah zapisati
da ne bih zaboravio. Pisali smo roman o smaku svijeta.
Povezali smo to sa ovim predskazanjima vezanim za 2012. ali priču smo razvili u potpuno drugom smjeru. Naravno to je sve bilo savršeno jasno u snu ali sada se sjećam samo nekih detalja. 800 je navela tezu da smak svijeta nema veze sa ovim ili onim, već da zavisi od nas samih. Onda je Taško pričao o 1300 pravednika ili solunskih kaplara ili... ajd znaj čega i koga... i da oni čuvaju svijet. Tada je Veljo spomenuo nekakve svete ljude, sveštenike (ustvari nisam siguran da su baš svi sveštenici), koji se mogu izbrojati na prste jedne ruke, zbog kojih se odlaže smak svijeta. Onda je Džabaleban napisao da ljudska bića na zemlji sakupljaju pozitivna i negativna iskustva koja poslije smrti nose sa sobom i prenose nekom višem biću koje onda procjenjuje da li život na Zemlji još uvijek ima smisla. Odnosno, to uzvišeno biće mjeri da li ima više ljudi koji su zadovoljni svojim životima i svime što su postigli, brakom, porodicom, djecom, karijerom, prijateljima i sl., ili ima više onih koji su se vratili nesrećni usljed nekakvih životnih trauma, ubistava, trpljenje teške nepravde, nekog oblika ropstva, ovisništva i sl.
Jest malo konfuzno al' u snu je bilo tako detaljno objašnjeno... a ja se sada ne mogu sjetiti pola stvari.