banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 10:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2010, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Mene je oduvijek interesovalo ZBOG ČEGA je tokom ww2 postojala propaganda o ''rasnoj nečistoti'' Slovena?
Šta je (s)Hitler namjeravao sa par hiljada pripadnika wermachta koji su imali slovensko porijeklo, odnosno bili su mahom kombinacija Njemaca i Poljaka?

Kada bi ljudi samo shvatili koliko su naklapanja o ''superiornoj arijevskoj rasi'' nehumana, koliko je bolesna i okrutna prema drugim narodima, gadili bi se svega što dolazi u dodir s time.

NACIZAM JE ULTIMATIVNO ZLO 20. VIJEKA!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
То није истина. Таква пропаганда је постојала само против Руса када су их нападали.
А те приче како је Хитлер хтео побит све Славене су глупост.
Ено Лужичких Срба у срцу Њемачке па ниједном није фалила длака с главе.
Да је имао нешто против њих кренуо би ваљда чистит из свог дворишта прво, као што је Јевреје.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 17:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Citiraj:
Најтеже време за Лужичке Србе било је време нацизма. Хитлер је веома лукаво измишљао начине како да их онемогући, па је одредио и дан и сат кад ће нестати последњег Србина са немачке земље и остати чиста раса Übermensch-a. Прво је расејао по целој Немачкој националне раднике и интелигенцију, обезглавио народ, хапсио, слао у логоре, забранио рад свим организацијама, а пред зградом Домовине спалио оно што је у њој нашао. Ипак је пре тога њен председник 24-годишњи др. Павол Недо, заједно са др. Јаном Цижом, склонио све што је било значајно и што се дало слонити.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Elvis Presley je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
Ma zovimo ih kako god, za mene su ludaci. Ogromna je razlika izmedju komunizma i nacizma.

Komunisticka ideologije se u praksi pokazala utopijim, ali ona nema zlocinackih elemenata, vec je zloupotrebljena. Direkta demokratija, podrustvljavanje imovine, ne znaci samo po sebi nasilje.

Nacizam kao takav proizvodi zlocin, to je zlocinacka ideologija po sebi.

Злоупотребљена? То би могло да се каже и за фашизам и он нема злочиначких елемената у себи.

Nisi u pravu. Odlicnu temu je otovrio jellyfish, odlicno je objasnjen nastanak fasizma i njegovi uzroci:
viewtopic.php?f=27&t=49997

Citiraj:
Ljudima koji osjećaju da im je otet njihov vlastiti socijalni identitet fašizam dodjeljuje kao jedinu privilegiju da su rođeni u istoj zemlji.To je izvor nacionalizma.

Почео да читам стигао до овог дела и доста ми је. Глупости. Ако хоћете да прочитате нешто квалитетно о тоталитарним режимима онда Хана Арендт. Тамо је све речено.

Уосталом између фашизма и комунизима врло је лако повући паралелу. Када овај наводи теорије завере као неопходне за настанак фашизма, исто тако теорија завере о уништењу радне класе важи за комунизам.
Разлике између фашизма и комунизма су само идеолошке у смеру лево-десно, принципи идеологија су сличнији него што многи мисле. Само се за фашизам аутоматски везују лоше ствари а комунизам спада као у ред ок идеологија. Типична игра психе.

Неко спомену Лужичке Србе и како нису настрадали од нациста. Грешка. Опасно су настрадали.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Poslednji put menjao Silvio Dante dana 29 Maj 2010, 00:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
_zoka je napisao:
Citiraj:
Најтеже време за Лужичке Србе било је време нацизма. Хитлер је веома лукаво измишљао начине како да их онемогући, па је одредио и дан и сат кад ће нестати последњег Србина са немачке земље и остати чиста раса Übermensch-a. Прво је расејао по целој Немачкој националне раднике и интелигенцију, обезглавио народ, хапсио, слао у логоре, забранио рад свим организацијама, а пред зградом Домовине спалио оно што је у њој нашао. Ипак је пре тога њен председник 24-годишњи др. Павол Недо, заједно са др. Јаном Цижом, склонио све што је било значајно и што се дало слонити.

Истина, било је тешко, али они постоје и дан данас у Њемачкој на својим огњиштима и у много већем броју него што тамо има Јевреја који су исто тако стотинама година живјели на тој земљи.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Silvio Dante je napisao:
Почео да читам стигао до овог деча и доста ми је. Глупости. Ако хоћете да прочитате нешто квалитетно о тоталитарним режимима онда Хана Арендт. Тамо је све речено.

Уосталом између фашизма и комунизима врло је лако повући паралелу. Када овај наводи теорије завере као неопходне за анстанак фашизма, исто тако теорија завере о уништењу радне класе важи за комунизам.
Разлике између фашизма и комунизма су само идеолошке у смеру лево-десно, принципи идеологија су сличнији него што многи мисле. Само се за фашизам аутоматски везују лоше ствари а комунизам спада као у ред ок идеологија. Типична игра психе.

Неко спомену Лужичке Србе и како нису настрадали од нациста. Грешка. Опасно су настрадали.

Osnovne karakteristike fasizma su ti:
Antiracionalizam - fasizam nastaje kao odgovor na ideje francuske revolucije i pogotovo na ideje prosvjetitelja. Odbacuje se razum dok se paznja usmjerava na nagone i instinkte. Ovakve ideje fasista pomogle su kontrolama mase, pa imas Musolinijeve parole "Akcija, a ne prica" itd.
Borba - fasisti su se koristili Darvinovom i Spenserovom teorijom evolucije odnosno zakonu o prezivljavanju jaceg i sposobnijeg. E sad, fasizam je proizveo nacizam a nacizam je ideologija arijevske rase u kojoj su Nijemci vladajuca rasa. Dakle iz fasisticke ideje borbe se direktno izvlaci nacisticka ideja mrznje prema drugima.
Vodjstvo i elitizam - Fasiticki rezimi su totalitaristicki i elitisticki. Ako to nije zlocinacki element onda ne znam sta jeste.
Ultranacionalizam - da si rekao da nacionalizam nema zlocinackih elemenata mozda ti i ne bih nista rekao. Ali to reci za fasizam...razlika izmedju fasizma i nacionalizma je sto u fasizmu nacionalizam prelazi u ultranacionalizam, dakle od ljubavi prema svom narodu prelazi se na mrznju prema drugim narodima, javlja se sovinizam i rasizam. Ako i ovo nisu zlocinacki elementi onda ne znam sta jesu...

A paralela sa socijalizmom postoji medjutim samo u nekim stvarima a to je mrznja prema kapitalizmu. Istina je da su i Hitler i Musolini bili clanovi socijalistickih partija mada se ne moze samo na osnovu toga reci da je fasizam blizak socijalizmu. I ovdje napominjem da mislim na izvorni socijalizam, dakle Marksove ideje, a ne ovo sto se ostvarilo u praksi, Lenjinizam i Staljinizam.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Почео да читам стигао до овог деча и доста ми је. Глупости. Ако хоћете да прочитате нешто квалитетно о тоталитарним режимима онда Хана Арендт. Тамо је све речено.

Уосталом између фашизма и комунизима врло је лако повући паралелу. Када овај наводи теорије завере као неопходне за анстанак фашизма, исто тако теорија завере о уништењу радне класе важи за комунизам.

Osnovne karakteristike fasizma su ti:
Antiracionalizam - fasizam nastaje kao odgovor na ideje francuske revolucije i pogotovo na ideje prosvjetitelja. Odbacuje se razum dok se paznja usmjerava na nagone i instinkte. Ovakve ideje fasista pomogle su kontrolama mase, pa imas Musolinijeve parole "Akcija, a ne prica" itd.
Borba - fasisti su se koristili Darvinovom i Spenserovom teorijom evolucije odnosno zakonu o prezivljavanju jaceg i sposobnijeg. E sad, fasizam je proizveo nacizam a nacizam je ideologija arijevske rase u kojoj su Nijemci vladajuca rasa. Dakle iz fasisticke ideje borbe se direktno izvlaci nacisticka ideja mrznje prema drugima.
Vodjstvo i elitizam - Fasiticki rezimi su totalitaristicki i elitisticki. Ako to nije zlocinacki element onda ne znam sta jeste.
Ultranacionalizam - da si rekao da nacionalizam nema zlocinackih elemenata mozda ti i ne bih nista rekao. Ali to reci za fasizam...razlika izmedju fasizma i nacionalizma je sto u fasizmu nacionalizam prelazi u ultranacionalizam, dakle od ljubavi prema svom narodu prelazi se na mrznju prema drugim narodima, javlja se sovinizam i rasizam. Ako i ovo nisu zlocinacki elementi onda ne znam sta jesu...

A paralela sa socijalizmom postoji medjutim samo u nekim stvarima a to je mrznja prema kapitalizmu. Istina je da su i Hitler i Musolini bili clanovi socijalistickih partija mada se ne moze samo na osnovu toga reci da je fasizam blizak socijalizmu. I ovdje napominjem da mislim na izvorni socijalizam, dakle Marksove ideje, a ne ovo sto se ostvarilo u praksi, Lenjinizam i Staljinizam.

Претеча фашизма је тзв. футуризам, где је један од идеолога био италијански песник Маринети. Прочитај нпр. "Футуристички манифест" (није велико штиво). То ти је извор фашизма, наравно уз касније примесе које ће да направе прави фашизам (где ће Маринети нпр. бити противник фашизма).

Што се тиче фашизма и национализма. Национализам као идеологија је на политичкој скали десно и самим тим мора да има додирне тачке са свим идеологијама које се на политичкој скали сврставају десно.

Што се тиче горе наведених карактеристика фашизма: А зар све то не важи и за комунизам, с тим што ову задњу можемо да променимо у ултралевичаризам (или тако неки назив).

То са Марском је смешан аргумент. Увек су та нека чупања типа, Стаљин није комуниста, то није изворно учење комунизма и сл. Па управо је свака комунистичка диктатура заснована на Марксу из простог разлога што Марксове идеје није могуће (покушати!) спровести без терора и насиља. Као што рекох, Хана Арендт: Порекло тоталитаризма, прочитајте.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 02:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Што се тиче горе наведених карактеристика фашизма: А зар све то не важи и за комунизам, с тим што ову задњу можемо да променимо у ултралевичаризам (или тако неки назив).

Ne vazi.
Prvo, komunizam nije bio okrenut protiv razuma, dakle nije kritikovao ideje prosvjetitelja niti ideje francuske burzoaske revolucije, naprotiv i socijalizam vjeruje u progres i razum, osnovne ideje prosvjetiteljstva.
Drugo, covjece pa gledaj sta ti pises. Fasisti primjenjuju zakon opstajanja jaceg i sposobnijeg u zivotu uopste, dakle oni prihvataju nejednakost ljudi i borbu medju ljudima dok socijalizam zagovara jednakost, zajednicu i saradnju.
Trece, jos veca nebuloza. Elitizam jednak socijalizmu i fasizmu. Da, ali u praksi. Ali mi pricamo o ideologijama, ova rasprava je pocela kada si ti rekao da fasizam (dakle kao ideologija) nema zlocinackih elemenata u sebi. Zato sam rekao da ja razdvajam Marksov komunizam, dakle izvorni socijalizam od onoga sto se ostvarilo u praksi, jer ovdje smo krenuli da pricamo o ideologijama. Znaci, socijalizam propagira jednakost, klasnu jednakost prije svega a na kraju i besklasno drustvo. To je totalna suprotnost elitizmu.
Cetvrto, ultranacionalizam...ne znam kako si dosao do ultralevicarstva...i ne znam kako mozes povlaciti uopste paralelu izmedju ljevice i desnice, zar to nije i smisao te dvije strane, da budu suprotne?? Socijalizam nije bio nacionalisticki nastrojen, opet naprotiv, propagirao je jednakost, kako medju klasama tako i medju narodima.

Citiraj:
То са Марском је смешан аргумент. Увек су та нека чупања типа, Стаљин није комуниста, то није изворно учење комунизма и сл. Па управо је свака комунистичка диктатура заснована на Марксу из простог разлога што Марксове идеје није могуће (покушати!) спровести без терора и насиља.

Smijesan ti je posto ocigledno nisi citao Marksa. Izvorni marksizam, dakle Marksov komunizam se nikada nije ostvario, iako su se u praksi komunisti pozivali na te ideje. Marks je imao na umu klasnu emancipaciju, besklasno drustvo, jednakost, rusenje kapitalizma, zajednicku svojinu. E sad opet mozemo uci u problematiku njegove ideologije, a vec sam pisao o tome. Ovo sto kazes da se Marksove ideje ne mogu sprovesti bez terora i nasilja...shvatam na sta ciljas ali si se pogresno izrazio. Nije u pitanju teror i nasilje vec revolucija. Mada bi se mogli sloziti oko toga da je njegova ideologija utopisticka (jer i ima korijena u ranijim utopistickim idejama).

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne vazi.
Prvo, komunizam nije bio okrenut protiv razuma, dakle nije kritikovao ideje prosvjetitelja niti ideje francuske burzoaske revolucije, naprotiv i socijalizam vjeruje u progres i razum, osnovne ideje prosvjetiteljstva.

А фашизам није окренут разуму? Јесте, само они тај разум обликују како њима одговара (као и комунисти). Такође, уздају се и у прогрес и напредак, али на свој начин и на штету неистомишљеника (као и комунисти).

Citiraj:
Drugo, covjece pa gledaj sta ti pises. Fasisti primjenjuju zakon opstajanja jaceg i sposobnijeg u zivotu uopste, dakle oni prihvataju nejednakost ljudi i borbu medju ljudima dok socijalizam zagovara jednakost, zajednicu i saradnju.

Не примењују они ништа, то је закон природе од постанка света.

Citiraj:
Trece, jos veca nebuloza. Elitizam jednak socijalizmu i fasizmu. Da, ali u praksi. Ali mi pricamo o ideologijama, ova rasprava je pocela kada si ti rekao da fasizam (dakle kao ideologija) nema zlocinackih elemenata u sebi.

Измишљотина. Нити сам ово негде написао а још мање рекао.

Citiraj:
Zato sam rekao da ja razdvajam Marksov komunizam, dakle izvorni socijalizam od onoga sto se ostvarilo u praksi, jer ovdje smo krenuli da pricamo o ideologijama. Znaci, socijalizam propagira jednakost, klasnu jednakost prije svega a na kraju i besklasno drustvo. To je totalna suprotnost elitizmu.

Хвала на информацијама, док ми ти ниси рекао ја нисам знао шта пропагира социјализам. Социјализам не пропагира бескласно друштво, то пропагира комунизам.

Citiraj:
Cetvrto, ultranacionalizam...ne znam kako si dosao do ultralevicarstva...i ne znam kako mozes povlaciti uopste paralelu izmedju ljevice i desnice, zar to nije i smisao te dvije strane, da budu suprotne?? Socijalizam nije bio nacionalisticki nastrojen, opet naprotiv, propagirao je jednakost, kako medju klasama tako i medju narodima.

Нит која повезује екстремно левичарске и десничарске идеологије су терор и насиље у идеји спровођења идеја и замисли тих идеологија. То им је сличност.

Citiraj:
Smijesan ti je posto ocigledno nisi citao Marksa. Izvorni marksizam, dakle Marksov komunizam se nikada nije ostvario, iako su se u praksi komunisti pozivali na te ideje. Marks je imao na umu klasnu emancipaciju, besklasno drustvo, jednakost, rusenje kapitalizma, zajednicku svojinu. E sad opet mozemo uci u problematiku njegove ideologije, a vec sam pisao o tome. Ovo sto kazes da se Marksove ideje ne mogu sprovesti bez terora i nasilja...shvatam na sta ciljas ali si se pogresno izrazio. Nije u pitanju teror i nasilje vec revolucija. Mada bi se mogli sloziti oko toga da je njegova ideologija utopisticka (jer i ima korijena u ranijim utopistickim idejama).

Читао сам Маркса наравно, лепо утопистичко штиво у равни са Андерсоновим бајкама.
Ко год да је покушао да спроведе у дело марксистичке идеје видели смо како се то завршило.
А ово прича да терор и насиље нису терор и насиље већ револуција је трагикомична. И нацисти су само спровели револуцију у Немачкој.

Идеја Маркса о стварању квази бескласног друштва се заснива на терору и насиљу јер не постоји други начин да се владајућој класи одузме моћ и имовина. Једноставно то је једини пут и управо то не разликује комунизам од фашизма. Разлика је пре свега у политичкој класи која заступа идеју, да ли је иста опредељена лево или десно.
Е сад због искуства које је Западна Европа имала са фашизмом и нацизмом ове идеологије су аотматски "жигосане" а левичарске су "популарне" јер нису показале своје резултате у водећим европским земљама. Па зато константно можемо са тв-а да чујемо негативне критике о десничарским идеологијама, странка и сл. док су левичарске популарне и ин.

Као што рекох, Хана Арендт, прочитај биће ти много разумљивије.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
Ma zovimo ih kako god, za mene su ludaci. Ogromna je razlika izmedju komunizma i nacizma.

Komunisticka ideologije se u praksi pokazala utopijim, ali ona nema zlocinackih elemenata, vec je zloupotrebljena. Direkta demokratija, podrustvljavanje imovine, ne znaci samo po sebi nasilje.

Nacizam kao takav proizvodi zlocin, to je zlocinacka ideologija po sebi.

Злоупотребљена? То би могло да се каже и за фашизам и он нема злочиначких елемената у себи.

Evo te "izmisljotine".
Uglavnom, napisao sam sta sam htio. Ti misli sta god hoces, (mada mislim da grijesis).
Prvo, problematicna je i sama terminologija komunizam, socijalizam, marksizam... Ja sve vrijeme govorim o marksovom socijalizmu, dakle o izvornoj ideologiji i ona ima na umu besklasno drustvo koje se ostvaruje preko revolucije i privremene vladavine proleterijata. E sad opet kao sto rekoh, u praksi se to pokazalo drugacije jer je rezim koji je dosao na vlast putem revolucije postao represivni, nije imao na umu besklasno drustvo vec ostanak na vlasti. Ali ponovo, ja pricam o ideologiji a ti da si citao Marksa ne bi pisao to sto pises.
Za razum sam ti rekao, fasizam nastaje kao kritika racionalizma. Pa nijemci su bili okrenuti selu, ideologija krvi i tla.
Silvio Dante je napisao:
Не примењују они ништа, то је закон природе од постанка света.

Dakle ti podrzavas nacisticko ubijanje drugih naroda??? :-? To jeste zakon prirode ali su ga nacisti malo preradili, kao sto su preradili i Niceovu ideju natcovjeka. Ni Darvin ni Nice nisu bili nacisti. Medjutim njihove ideje su nazalost nacisti preuzeli i prilagodili svojoj zlocinackoj ideologii.
Revolucija nije isto sto i teror i nasilje. Po Marksu je revolucija nuzna jer se samo tako radnicka klasa moze dici na noge. Dakle revolucija u smislu postizanja krajnjeg cilja. Zato moras razlikovati oktobarsku revoluciju ili ne znam tu u Njemackoj. Razliciti su im ciljevi, pa i sredstva. Opet napominjem, ako gledamo po ideologijama. Jer kao sto rekoh na pocetku ove rasprave, socijalizam nije zlocinacka ideologija, dok fasizam to jeste.

E sad, ono gdje jesi u pravu je vezano za stvaranje kolektivne svojine. Marks je rekao da instituciju privatne svojine treba ukinuti i da treba stvoriti kolektivnu svojinu medjutim nije rekao kako to uraditi. E onda se u praksi to izvelo otimanjem i nasiljem.

I citao sam Hanu Arendt, gledao dokumentarac o njoj. A ti procitaj Endru Hejvuda - Politicke ideologije.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
_zoka je napisao:
Citiraj:

Истина, било је тешко, али они постоје и дан данас у Њемачкој на својим огњиштима и у много већем броју него што тамо има Јевреја који су исто тако стотинама година живјели на тој земљи.

(s)Hitler i cijeli njemački vrh zapravo nije bio upoznat ko su i šta su Srbi, kakvi su i kakva im je istorija, jedino su znali ono što su im njihove ustaške kuje izlajale - da Pravoslavci na balkanu imaju osvajačke namjere i da su prijetnja NDH.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Da nije bilo 27.marta Hitler bi sa Srbima postupao kao sa ostalima koju su ušli u savez sa njim: Rumunima, Bugarima, Grcima, Hrvatima, Slovencima, Mađarima... jedan citat:

Citiraj:
Hitler je predloženim sporazumom garantovao Jugoslaviji neutralni status - od nje Nemci neće tražiti ništa posebno, već da i dalje ispunjava svoje trgovačke i druge obaveze prema nemačkom Rajhu, kao i da se neće zahtevati prelaz nemačkih trupa preko Jugoslavije, što je bio predmet velikog straha kod mnogih u Jugoslaviji.

Hitler je čak pristao na zahtev kneza Pavla i jugoslovenske vlade, odnosno Krunskog saveta, da se Solun da Kraljevini SHS, kao izlaz na more.

Pakt je potpisan jer drugog izlaza nije bilo

Na poslednjoj sednici Krunskog saveta 21. marta 1941. konačno su sve karte stavljene na sto, sa upozorenjem da Hitler narednog meseca želi da krene protiv Sovjetskog Saveza, jer je plan Barbarosa bio već gotov, pa vremena za oklevanje nije bilo. Hitler je znao šta sledi ako se okleva: sledi ruska zima i samim tim sudbina identična onoj koju je doživeo Napoleon u svom pohodu na Rusiju iz 1812.

Hitler je zbog toga morao da vrši pritisak na Krunski savet i kneza Pavla da se konačna odluka donese, i pošto ni Krunski savet ni knez Pavle nisu videli nijednu drugu mogućnost da sačuvaju narod i državu, prihvatili su da se potpiše Trojni pakt, što je i učinjeno 25. marta u hotelu „Belvedere“.

Ostalo je istorija koja nas je skupo koštala za državu koja je ostala nekome drugom dok smo ginuli za nju :(

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Halpert je napisao:
(s)Hitler i cijeli njemački vrh zapravo nije bio upoznat ko su i šta su Srbi, kakvi su i kakva im je istorija, jedino su znali ono što su im njihove ustaške kuje izlajale - da Pravoslavci na balkanu imaju osvajačke namjere i da su prijetnja NDH.

druze nista nije slucajno...
Znao je on sve dobro, i znao je koga ce postaviti da bude odgovoran za Balkan. Mislis da bi kazne bile kakve su bile, da nije bilo nekih oziljaka iz proslosti...
samo cu ti reci, sve se znalo ,nista nije slucajno kod Hice, sve ima uzrok i poslijedicu...

Hrvati su nebitni u cijeloj prici oko toga, NDH i Slovacku je papa stvorio, trazio od Hitlera da mu pokloni dvije drzave, ovaj to i napravio itd...
Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Evo te "izmisljotine".
Uglavnom, napisao sam sta sam htio. Ti misli sta god hoces, (mada mislim da grijesis).
Prvo, problematicna je i sama terminologija komunizam, socijalizam, marksizam... Ja sve vrijeme govorim o marksovom socijalizmu, dakle o izvornoj ideologiji i ona ima na umu besklasno drustvo koje se ostvaruje preko revolucije i privremene vladavine proleterijata. E sad opet kao sto rekoh, u praksi se to pokazalo drugacije jer je rezim koji je dosao na vlast putem revolucije postao represivni, nije imao na umu besklasno drustvo vec ostanak na vlasti. Ali ponovo, ja pricam o ideologiji a ti da si citao Marksa ne bi pisao to sto pises.
Za razum sam ti rekao, fasizam nastaje kao kritika racionalizma. Pa nijemci su bili okrenuti selu, ideologija krvi i tla.

Ја ти наводим да је претеча фашизма футуризам (из кога је проистекао фашизам) а футуризам у себи нема злочиначких елемената.
То се уклапа у твоју причу како марксизам нема злочиначких елемената али ето комунизам у пракси је показао нешто друго.

Теорија и пракса се разликују и то опасно.

Citiraj:
Dakle ti podrzavas nacisticko ubijanje drugih naroda??? To jeste zakon prirode ali su ga nacisti malo preradili, kao sto su preradili i Niceovu ideju natcovjeka. Ni Darvin ni Nice nisu bili nacisti. Medjutim njihove ideje su nazalost nacisti preuzeli i prilagodili svojoj zlocinackoj ideologii.
Revolucija nije isto sto i teror i nasilje. Po Marksu je revolucija nuzna jer se samo tako radnicka klasa moze dici na noge. Dakle revolucija u smislu postizanja krajnjeg cilja. Zato moras razlikovati oktobarsku revoluciju ili ne znam tu u Njemackoj. Razliciti su im ciljevi, pa i sredstva. Opet napominjem, ako gledamo po ideologijama. Jer kao sto rekoh na pocetku ove rasprave, socijalizam nije zlocinacka ideologija, dok fasizam to jeste.

E sad, ono gdje jesi u pravu je vezano za stvaranje kolektivne svojine. Marks je rekao da instituciju privatne svojine treba ukinuti i da treba stvoriti kolektivnu svojinu medjutim nije rekao kako to uraditi. E onda se u praksi to izvelo otimanjem i nasiljem.

I citao sam Hanu Arendt, gledao dokumentarac o njoj. A ti procitaj Endru Hejvuda - Politicke ideologije.

Ништа је не подржавам, само констатујем чињенице.
Овај закон је на снази и данас међу људима и ту у свим сферама живота.

А у чему се разликују Октобарска револуција од револуције коју су нацисти спровели у Немачкој? Обе обележене терором, насиљем и убиствима са циљем преузимања власти и уништењем неистомишљеника.
Ја ту неку разлику не видим, али никако, поготово не у циљевима а још мање у средствима.

Citiraj:
Po Marksu je revolucija nuzna jer se samo tako radnicka klasa moze dici na noge. Dakle revolucija u smislu postizanja krajnjeg cilja.

И ово је опет апсолутно преносиво на нпр. фашизам у Италији. И они су сматрали да само на тај начин могу дићи неопходну масу на ноге, да би успут почистили остатак који није с њима, а све у смислу постизања крајњег циља.

Значи по теби, марксова идеја брисања грађанске класе насилним методама је ок али када се те исте идеје пренесу на фашизам онда нису ок.
Где ту разлика?

Ревоулицја= насиље и терор (иначе кључне речи политичке идеологије јакупинаца) и то буквално свака.
Без разлике да ли је левичарска или десничарска. Е сад што ћеш ти дешавања у Немачкој да опишеш као терор и злочин а иста у нпр. Русији као неопходан метод да би дигао радничку класу на ноге, то је твој проблем.

Хејвуда нисам читао али доће и он на ред. Има ту још занимљивих штива, Мајер Ханс - Политичке религије или Ева Хесе - Осовина авангарда - фашизам, итд.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Погледајте "Тријумф воље" (Triumph des Willens). Мислим ко није већ.

http://www.youtube.com/watch?v=dfzYLM-hCTQ

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Oliver Stone - brani Hitlera, umanjuje holokaust i napao Židove

Redatelj Oliver Stone u intervjuu za Sunday Times ''umanjio je holokaust'' i rekao da je razlog velikog američkog fokusa na masakr Židova rezultat ''židovske dominacije u medijima''. Uvaženi redatelj također je stao u obranu Hitlera i iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. Upravo radi na dokumentarnom serijalu gdje će, kaže, staviti Hitlera u kontekst - "On je imao puno podrške. Od njemačkih industrijalaca, Amerikanaca i Britanaca" (News buster). Poslije se ispričao za svoje komentare rekavši da su "nespretno" izrečeni, no isprika je odbijena

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
sretan rodjendan xD hehe

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pogledajte samo kakvo mišljenje, tj. sa čime se slažu domaći skinheadi, podatke o (s)Hitleru preuzimam sa jednog nacističkog foruma o kojem se ovdje već raspravlja:

Citiraj:
Imao je viziju jedinstvene nacije, zasnovane na casti, ponosu i odanosti . Rijeci i vrijednosti koje su danas zamijenjene krivicom, pohlepom i moci.

Bio je pravi dzentlmen, zene su ga obozavale, djeca su ga voljela. Imao je cvrst karakter cestitog covjeka, nije psovao niti se ponasao nepristojno. Pretvorio je demilitarizovanu, porazenu, demoralisanu i ekonomski unistenu zemlju u svjetsku silu prvog reda za samo 15 god. od kraja I svjetskog rata.

Bitne cinjenice.

* U periodu izmedju 1933. i 1939. broj sklopljenih brakova je porastao za 9.2%
* Hitler je pokrenuo ekonomiju sa mrtve tacke.
* Hitler je stvorio sistem zdravstvene zastite za sve Nijemce, koji je kostao svega 10 americkih centi (danasnja procjena) dnevno po osobi a koji je mogao da finansira citav zdravstveni sektor . Ljudi su dobijali ono sto su placali, tako da niko nije imao razloga da se buni zbog previsokih dazbina.
* Treci Rajh je bio jedina zemlja koja nije ukidala pravo glasa zenama tokom ratnog stanja.
* Hitler je stvorio prvi zakon o zastiti zivotinja koji je zivotinje stitio od nasilja skoro koliko i ljude. Taj zakon je bio na snazi do kasnih 70-ih, kada je preimenovan tokom ''denacifikacije'' Njemacke.
* Treci Rajh je obezbijedio neogranicena sredstva za razvoj alternativnih goriva, sintetickog benzina i generatora elektricne energije.
* Hitler je takodje investirao u razvoj teorija anti-gravitacije.
* Hitler je investirao u razvoj raketne tehnologije. Raketa A-10 je bila uzeta kao osnova za kasnije lansiranje sovjetskog satelita Sputnjik.
* Medicinski eksperimenti na zivotinjama su zakonom zabranjeni.
* Pokrenuo je rat protiv Komunistickih hordi, kakav niko prije njega nije pokrenuo, ili bar jos uvijek nije.
* Moc njemacke drzave je dao u ruke Nijemaca, a ne u jevrejske ruke.
* Njegova partija je bila jedna od prvih koja je zapocela borbu protiv raka.
* Pod njegovim vodjstvom su zapocele prve provjere vozaca koji voze pod uticajem alkohola.
* NSDAP, pod Hitlerovim vodjstvom, je ohrabrivala porodicne vrijednosti, majcinstvo, ocinstvo, postovanje i cast.
* Hitler je vjerovao u prava zena, i htio je da pomogne obespravljenim i ponizenim zenama. Zbog toga je i zapoceo programe podrske majcinstvu.
* Stvorio je ekoloske zakone, da bi buduce generacije naslijedile cistu zemlju, vodu i vazduh.
* Hrabar i odlikovan ratnik u I svjetskom ratu
* Umjetnik, ljubitelj umjetnosti, klasicne muzike i arhitekture.
* Stvorio je viziju Auto-puteva i legendarni automobil Volkswagen.
* Dao je njemackim radnicima proslavu praznika rada.
* Kroz programe KdF (Kraft durch Freude) radnici u Trecem Rajhu su imali placene odmore.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 21:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Debili.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Halpert je napisao:
Pogledajte samo kakvo mišljenje, tj. sa čime se slažu domaći skinheadi, podatke o (s)Hitleru preuzimam sa jednog nacističkog foruma o kojem se ovdje već raspravlja:

Citiraj:
Imao je viziju jedinstvene nacije, zasnovane na casti, ponosu i odanosti . Rijeci i vrijednosti koje su danas zamijenjene krivicom, pohlepom i moci.

Bio je pravi dzentlmen, zene su ga obozavale, djeca su ga voljela. Imao je cvrst karakter cestitog covjeka, nije psovao niti se ponasao nepristojno. Pretvorio je demilitarizovanu, porazenu, demoralisanu i ekonomski unistenu zemlju u svjetsku silu prvog reda za samo 15 god. od kraja I svjetskog rata.

Bitne cinjenice.

* U periodu izmedju 1933. i 1939. broj sklopljenih brakova je porastao za 9.2%
* Hitler je pokrenuo ekonomiju sa mrtve tacke.
* Hitler je stvorio sistem zdravstvene zastite za sve Nijemce, koji je kostao svega 10 americkih centi (danasnja procjena) dnevno po osobi a koji je mogao da finansira citav zdravstveni sektor . Ljudi su dobijali ono sto su placali, tako da niko nije imao razloga da se buni zbog previsokih dazbina.
* Treci Rajh je bio jedina zemlja koja nije ukidala pravo glasa zenama tokom ratnog stanja.
* Hitler je stvorio prvi zakon o zastiti zivotinja koji je zivotinje stitio od nasilja skoro koliko i ljude. Taj zakon je bio na snazi do kasnih 70-ih, kada je preimenovan tokom ''denacifikacije'' Njemacke.
* Treci Rajh je obezbijedio neogranicena sredstva za razvoj alternativnih goriva, sintetickog benzina i generatora elektricne energije.
* Hitler je takodje investirao u razvoj teorija anti-gravitacije.
* Hitler je investirao u razvoj raketne tehnologije. Raketa A-10 je bila uzeta kao osnova za kasnije lansiranje sovjetskog satelita Sputnjik.
* Medicinski eksperimenti na zivotinjama su zakonom zabranjeni.
* Pokrenuo je rat protiv Komunistickih hordi, kakav niko prije njega nije pokrenuo, ili bar jos uvijek nije.
* Moc njemacke drzave je dao u ruke Nijemaca, a ne u jevrejske ruke.
* Njegova partija je bila jedna od prvih koja je zapocela borbu protiv raka.
* Pod njegovim vodjstvom su zapocele prve provjere vozaca koji voze pod uticajem alkohola.
* NSDAP, pod Hitlerovim vodjstvom, je ohrabrivala porodicne vrijednosti, majcinstvo, ocinstvo, postovanje i cast.
* Hitler je vjerovao u prava zena, i htio je da pomogne obespravljenim i ponizenim zenama. Zbog toga je i zapoceo programe podrske majcinstvu.
* Stvorio je ekoloske zakone, da bi buduce generacije naslijedile cistu zemlju, vodu i vazduh.
* Hrabar i odlikovan ratnik u I svjetskom ratu
* Umjetnik, ljubitelj umjetnosti, klasicne muzike i arhitekture.
* Stvorio je viziju Auto-puteva i legendarni automobil Volkswagen.
* Dao je njemackim radnicima proslavu praznika rada.
* Kroz programe KdF (Kraft durch Freude) radnici u Trecem Rajhu su imali placene odmore.

Ovdje ima istine, a istina boli.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]