banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 08 Jul 2010, 12:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Не знам зашто неко уопште гаси модем.

A nije ti palo na pamet da nekad nocu naidje nevrjeme, da grmi i da se stalno desava da STB ili modem crknu od udara groma? Da ne kazem da izadjem iz kuce i da me nema po cijeli dan i da jednostavno ne mogu razmisljati da li ce taj dan SLUCAJNO naici nevrjeme i da ce mi mozda modem "riknuti" a onda ce ovi iz m:tela traziti da sam kupim modem, jer to ne spada pod uslove ugovora, niti pod garanciju.....

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 12:40 
Početnik
Početnik

skypostman je napisao:
Axyflion je napisao:
Ja imam prve probleme sa IPTV-om, tacnije sa Amino STB-om.... Kada je bio dugo ugasen, jednostavno nece da se upali! Npr., navece ga ugasim (preko daljinskog za STB) i iskljucim modem, cisto da ne "drndaju" preko noci bezveze kad vec niko ne koristi ni net, niti gleda TV... Ujutro upalim Modem, i STB ali on NISTA... opet pritisnem Turn on.... NISTA..... OPET....NISTA..... Kad ga iskljucim i opet ukljucim u struju onda se ukljuci STB................... WTF? Mislio sam da se mozda ne updateuje ili nesto, ali ja kad pritisnem Power (turn on/off) ne pojavi se ona crvena tackica na STBu, uopste ne reaguje.

Da ne bih nesto zaje*ao, jutros sam ga iskljucio-ukljucio u struju prije nego sam pritisnuo dugme Power na daljinskom, ali cim sam ga ukljucio u struju on se SAM UPALIO, dakle bez pritiska na dugme POWER....? A inace iako je iskljucen ujutro je STB vruc........

Zvao sam m:tel ali kazu da nisu imali ovakvih prituzbi..... Je li imao neko slicnog iskustva, ja sam malo googlao i jedino sam nasao jedan post na nekom forumu o istom slucaju.....

Trazicu da mi donesu novi STB posto imam osjecaj da ce ovaj riknuti za manje od pola godine, jer kad vec potpisujem ugovor na 2 godine, onda bar neka sve radi ok....

Inace ovo je jedini problem sa STBom, slika je odlicna, ponekad se pojave "one kockice" ali samo na sekund.....

Исто је и код мене, рјешење не гаси модем. Јер кад рестартујеш модем, стб изгуби везу и не реагује све док се модем поново не конектује и наравно онда из почетка процедура уношење пин-а... Ако већ планираш гасити и модем и стб, прво гаси стб па затим модем, кад палиш упали модем прво, сачекај да се конектује и тек онда стб. Пробај може ли тако па јави.

Ma jasno mi je da je na stand by-u, i da izgubi konekciju iskljucenjem iz struje, ali ON NECE DA SE UPALI sve dok ga ne iskljucim iz struje pa ponovo ne ukljucim.
I do sad sam uvijek gasio prvo STB pa onda Modem, i ukljucivao ih obratnim redoslijedom (naravno ukljucivao sam STB kad vidim da je modem uspostavio konekciju), ali STB nece nikako da se ukljuci, nema to veze sa njegovom konekcijom, jer on ne reaguje na dugme POWER, ne pojavi se ona crvena tackica naprijed....

I ovo mi je sve glupo, "nemojte ga nikako gasiti" ali ako crkne od "over usage" ili od udara groma za to ste vi krivi a ne m:tel......

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 12:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Мени се то(неће да се укључи) дешавало само кад је нестајало струје а стб је био укључен. Као што кажеш морао сам га искљути из струје и поново укључити. Иначе модем не гасим никако, или веома ријетко. А стб гасим, и нема никавих проблема осим ово кад нестане струје.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Axyflion je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

A nije ti palo na pamet da nekad nocu naidje nevrjeme, da grmi i da se stalno desava da STB ili modem crknu od udara groma? Da ne kazem da izadjem iz kuce i da me nema po cijeli dan i da jednostavno ne mogu razmisljati da li ce taj dan SLUCAJNO naici nevrjeme i da ce mi mozda modem "riknuti" a onda ce ovi iz m:tela traziti da sam kupim modem, jer to ne spada pod uslove ugovora, niti pod garanciju.....

друже мало си истрипан :D

ја не знам никог коме је црк`о од грома а уосталом и да цркне како ће ови из мтела доказат да је до тог.
једноставно престао радит и ћао.
мом колеги редовно мјењају модеме јер му сваки ради цирка 3+мјесеца, више не.. :)
чак му је чова из техничке дао свој број телефона и рекао да не зове више мтел него да зове њега лично.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 16:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jun 2010, 17:10
Aleksandre,možeš li mi reći o kom se modemu radi? Ja sam uveo ADSL u septembru 2008,a modem Huawei Ht882 još uvijek radi.Nikad ga nisam ugasio.Radi non-stop.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2010, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
meni je u subotu riknuo modem od groma,sekund prije nego sto sam stigao da iskljucim iz struje..ja naivan zovem ih i kazem da ne radi,vjerovatno zbog udara groma..u utorak dosli,postavili novi modem,naveli da je ovaj neispravan i to je to...inace sve radi normalno,ne gasim uopste ni stb ni modem...mada cu poucen iskustvom sve iskljucivati sa prvom grmljavinom...posto sam zadovoljan kvalitetom usluge, potpisujem na dvije godine...o cijenama je diskutabilno raspravljati, svako ima svoju racunicu..

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
milan1980 je napisao:
Aleksandre,možeš li mi reći o kom se modemu radi? Ja sam uveo ADSL u septembru 2008,a modem Huawei Ht882 još uvijek radi.Nikad ga nisam ugasio.Radi non-stop.

Huawei је и тај само нисам сигуран за модел.
Вјероватно исти.
Ма то је код њега неки трип.. немам појма, ником није јасно..
Углавном какав год да донесе ради око три мјесеца и онда му ставља други :)
Момак је иначе члан на овом форуму, тако да може потврдит. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 09:04 
Početnik
Početnik

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Axyflion je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:

друже мало си истрипан :D

ја не знам никог коме је црк`о од грома а уосталом и да цркне како ће ови из мтела доказат да је до тог.
једноставно престао радит и ћао.
мом колеги редовно мјењају модеме јер му сваки ради цирка 3+мјесеца, више не.. :)
чак му је чова из техничке дао свој број телефона и рекао да не зове више мтел него да зове њега лично.

A meni je crko od groma pa sam morao kupiti novi modem speedtouch-ov pa su oni onda dosli i setovali ga...... Istripan? To sto ti nikad nisi imao nikakvih problema, a drugi jesu, i zato vode racuna ne znaci da tripuju.....

Eto taj "cova" radi bez naloga sluzbe, a ja sam zvao ove moje lokalne jednom kad je riknuo, i drugi put kad je otisla maticna a ja nisam znao sta je bilo, rekli su mi da oni ne mogu prstom mrdnuti, cak ni doci kuci da utvrde kvar dok ne dobiju nalog od ovih iz tehnicke podrske u BL...

Ajde nam daj svima broj tog "cove" pa niko od nas nece vise tripovati.....

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 10:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jul 2010, 09:50
Danima razmisljam o ovoj temi, citam postove, ali i pravim neku vlastitu racunicu. Naravno, razumijem da se nekima isplati, a nekima ne, i to je sasvim normalno. Sto se mene tice, meni se itekako isplati uvesti IPTV. Evo ciste racunice:
Ono sto trenutno placam, a bice mi pokriveno Open Trio paketom je sljedece:
- Telefonska pretplata: 9,95 KM
- Dodatne usluge (identifikacija dolaznog poziva i naknada za popust pri pozivanju drugih mreznih grupa): 2,34 KM
- ADSL paket Optima: 29,25 KM
- Troskovi poziva fiksni-fiksni: prosjecno oko 18 KM.

Znaci, svaki mjesec oko 60 KM, marka-dvije gore-dole.

E sad, planiram da uzmem paket Open Trio, i to sa dodatnim prijemnikom za klince. To ce me izaci tacno 71,37 KM mjesecno. Sto znaci da me TV paket izadje 11 ili 12 KM mjesecno, i to na dva televizora. Jednostavna racunica. Da ne govorim da dobijam 50% brzi internet od onog koji sad imam, da cu imati mogucnost neogranicenih razgovora fiksni-fiksni, plus dodatne usluge, tipa videoteka.

Na sve to, bitna cinjenica je da u mjestu u kojem zivim nemam mogucnosti za kablovsku, tako da mi se ovo cini puno boljim izborom od Total TV-a.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 12:50 
Početnik
Početnik

vlade_divac je napisao:
Danima razmisljam o ovoj temi, citam postove, ali i pravim neku vlastitu racunicu. Naravno, razumijem da se nekima isplati, a nekima ne, i to je sasvim normalno. Sto se mene tice, meni se itekako isplati uvesti IPTV. Evo ciste racunice:
Ono sto trenutno placam, a bice mi pokriveno Open Trio paketom je sljedece:
- Telefonska pretplata: 9,95 KM
- Dodatne usluge (identifikacija dolaznog poziva i naknada za popust pri pozivanju drugih mreznih grupa): 2,34 KM
- ADSL paket Optima: 29,25 KM
- Troskovi poziva fiksni-fiksni: prosjecno oko 18 KM.

Znaci, svaki mjesec oko 60 KM, marka-dvije gore-dole.

E sad, planiram da uzmem paket Open Trio, i to sa dodatnim prijemnikom za klince. To ce me izaci tacno 71,37 KM mjesecno. Sto znaci da me TV paket izadje 11 ili 12 KM mjesecno, i to na dva televizora. Jednostavna racunica. Da ne govorim da dobijam 50% brzi internet od onog koji sad imam, da cu imati mogucnost neogranicenih razgovora fiksni-fiksni, plus dodatne usluge, tipa videoteka.

Na sve to, bitna cinjenica je da u mjestu u kojem zivim nemam mogucnosti za kablovsku, tako da mi se ovo cini puno boljim izborom od Total TV-a.

Ja se slazem, koristim Optimu, fix tel. tu i tamo, ne bas 18 KM mjesecno, ali nisam ni previse daleko.

Pa, mislim da jeste dosta bolji izbor od totalTV-a a u nekim slucajevima i od kablovske, npr. u mom mjestu radi Elta i kad sam uporedio njihovu ponudu kanala, nije se mogla porediti sa m:tel-ovim IPTV-om, prvo sto ima puno vise kanala (i to kvalitetnijih), a drugo sto je i kvalitet slike puno bolji, pogotovo ako imas LCD televizor, ako je kablovska analogna, kao sto je ovdje slucaj. I ja koristim dosta fixni, jedino mi je malo glupo sto nisu ubacili bar "nesto" besplatnih minuta poziva prema mobilnoj mrezi, posto sad veliki broj ljudi odjavljuje fiksne telefone.

Videoteka sad i nije nesto, nema puno filmova, neki se placaju (nadam se da to znas) kao sto npr. "Beogradski fantom" kosta 2,50 KM, malo su nerealni sa tom cijenom, ali vecina filmova je besplatna. Dosta dobrih filmova se emituje na HBO-u, ali meni je malo previse da se placa 7,50KM mjsecno samo za 3 HBO kanala...

Moja preporuka je IPTV....

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
7.50KM za HBO je još i jeftino. Pogledajte na drugim mrežama koliko košta...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 20:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jun 2010, 17:10
Vlade_Divac:Pažljivo sam pročitao tvoj post.I računicu koju si napravio.S obzirom da dosta razgovaraš u fiksnoj mreži,tebi se možda isplati uvođenje IPTV.Ne znam samo da li si računao u cijenu i dodatni STB koji će se plaćati 6 km na pretplatu.I obaveznu RTV pretplatu,koju Open Trio ne obuhvata.A da će klinci imati šta da vide,to sigurno.Ima 6-7 kanala sa crtaćima.Od toga jedan sinhronizovan Minimax.Dobar je i Boomerang sa starijim dobrim crtanim filmovima. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2010, 22:21 
Početnik
Početnik

Moguce, nisam provjeravao koliko kostaju drugdje, s jedne strane nije ni to toliko lose, npr. u mjesecu daju dosta dobrih filmova, a da iznajmis u videoteci (i to sa piratima) svaki DVD ce te doci bar 1 KM (inace uz film dobijas i specijalne efekte, kasalj, smijeh u publici, neko ustaje i napusta salu, posto su svi filmovi snimani u bioskopu), sto bi znacilo da ova 3 HBO kanala kostaju koliko 7 (i po) filmova mjesecno.

@Milan1980
Pa to jeste, ali kad poredis sa TotalTV-om dodje jeftinije, jer da bi gledao preko totala na 2 tv-a moras uzeti jos jedan total prikljucak i placati duplo.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 13:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2010, 13:27
@Milan1980
Pa to jeste, ali kad poredis sa TotalTV-om dodje jeftinije, jer da bi gledao preko totala na 2 tv-a moras uzeti jos jedan total prikljucak i placati duplo.[/quote]

Total kuća - gledaš sve pakete koji si uplatio na glavnom risiveru na još 2 tv po cijeni 7 km svaki!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 13:57 
Početnik
Početnik

poređenje Total tv ponude kanala sa IPTV ponudom Tv kanala

1. Total ima a IPTV nema:
Fox(nacionalna tv iz Srbije)
Avala(nacionalna tv iz Srbije)
Košava (nacionalna tv iz Srbije)
Studio B (tv grada Beograda)
Enter (beogr. tv)
Metropolis (beogr. tv)
Kopernikus ( Tv iz Niša)
Palma Plus (tv iz Jagodine)
Spectrum (tv iz Beograda)
Alfa Sarajevo
Sci Fi ( naučna fantastika- preveden )
TV 1000 ( filmski - preveden)
Halmark (filmski -preveden9
Kanal D (sinhronizovani crtići)
Ultra ( sinhronizovani crtići+serije)
Sportklub (sportski srp. komentator)
Sportklub + (sportski srp. komentator)
Sportklub Hrvatska ( sportski Hrv. komentator)
Sportklub Slovenija
ESPN AMerika
Motors tv ( sinronizovan)
Golfklub (srpski komentator)
F&H (preveden)
Sinemanija (filmski)
Film + ( filmski)
Pink Music (muzički)
Histori (dokumentarni -Preveden))
Viasat Histori (dokumentarni- preveden)
Discoveri ID (dok. preveden)
Doq (dok. preveden)
Fox Life ( serijski)preveden
Fox Crime ( krim-ser) preveden
Viasat Nature ( dok preveden)
Viasat Explorer (dokument preveden)
Entertainment ( zabavni ) preveden
Disney
Disney XD ( preveden)
Zone romantica (hrvatski prevod)
BBC entertainment (bez prevoda)
MTV Adria ( preveden)
DM sat (besplatan )
Top Music (muzički)
Balkanika tv ( muzički besplatan)
Top šop tv ( prodaja)
Tv DUGA ( krajiška muzika besplatan)
Astro tv (astro+muzika besplatan)
Svet plus
Obiteljska tv OTV (iz Distrikta)
Free xtv1
Free xtv 2
X dream
Slo 1
Slo 2
slo 3
Bht 1 ( samo nekodiran sadržaj)
hrt 1 ( samo nekodiran sadržaj)
+ 3 HD kanala
Eurosport HD 1 ( srpski komentator)
Eurosport HD 2 ( srpski kom.)
NG HD (bez prevoda)
+ besplatni kanali preko jednog od satelita sa (koje ima i IPTV u svojoj ponudi):
Rusia Today
Cnn,Rai Uno, Tve Espana, France 24
Bloomberg
Vesti, Cnbc, tv 5 monde,DW,BBC world, Euronews,

2. IPTV ima Total nema:
Jim Jam ( bez prevoda)
Baby Tv ( bez prevoda)
Carton Netvork ( bez prevoda)
HrT 1
Hrt 2
Nova tv
Rtl
Travel tv
Espn Classic
Disc. Science ( bez prevoda)
Disc. world ( bez prevoda)
Da vinci learning
Extreme sports
Hbo
Hbo digital
Hbo comedy
Mtv Hits
Mtv Dance
Mtv two
Vh 1
Nat geo wild
Dorcel
Private spice
Boomerang

Poslednji put menjao tvfun dana 11 Jul 2010, 14:28, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
tvfun je napisao:
Total kuća - gledaš sve pakete koji si uplatio na glavnom risiveru na još 2 tv po cijeni 7 km svaki!

Ово стварно?
Дај линк.

edit: Нашао :wink:
http://www.totaltv.tv/Ponuda/413/Total+TV+kuca.shtml

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 16:31 
Početnik
Početnik

Pa nisi ih bas sve nabrojao, evo vec sam vidio par kanala koje imam na IPTV-u, a sto si napisao da nema. Sto se tice HD kanala, naravno da moze HD ali ako kupis HD receiver (a nije iskljuceno da ce biti kasnije i STBovi sa HDMI izlazom). Da ne pominjem da je cijena opreme skuplja od 48KM prikljucne takse za IPTV.
Mene Iptv dodje dakle oko 16 KM mjesecno na 2 TV-a a za toliko novca mjesecno mogao bih gledati paket START 1 + PLUS i to na jednom TV-u preko totalTV-a.

Ne znam je li ova antena radi kao obicna satelitska sto se tice "200 ostalih kanala" ali ako moram traziti kodove radi Duge, Kosave,Avale,Kopernikusa... onda .... neka hvala.....

Inace, jedino mi je zao Fox Life i Fox Crime, jer su predobri kanali....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 16:33 
Početnik
Početnik

Uh, napisah ovo glupo... Mislio sam da ce biti STB sa HDMI izlazom za IPTV kasnije....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
za sportofile arene su neprocijenjive, pogledajte pregled njihovih prenosa za ovu sezonu uglavnom sve sto je vazno a na totalu to je dodatnih 1o,50 km...+ Hrtovi, bitna sportska stavka...kazu u mtelu da ce do avgusta biti novih tridesetak kanala ...po meni nedostaju sos,history,fox..,i ne bi bilo lose da ubace Bel ipak je to gradska televizija,kakva-takva...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 17:31 
Početnik
Početnik

Po meni najveći nedostatak IPTV je sportklub i sportklub + jer je on otkupio prava za englesku premier ligu u naredne tri godine, Wimledon i brojne teniske turnire a koliko se može pročitati on će pokrenuti uskoro i svoj HD kanal na kome će prenositi premier ligu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]