banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 05 Jun 2010, 11:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Jun 2010, 23:54
Evo par fotografija kakava je slika. I ove su slikane telefonom ali su solidnog kvaliteta.
Kod:
http://img191.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=05062010093.jpg

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 13:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
svaka cast na trudu, ako ti se da uslikaj par slika sa nekim digitalcem ali sa udaljenosti sa koje inace gledas tv, 2-3m, pa da imamo i to.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 13:42 
Voajer
Voajer

Nije problem ali to mogu tek za par dana posto IPTV nije kod mene nego kod sestre a moram onda i stalak ponijeti jer trebam slikati bez blica a nemam DSLR nego obicni kompakt :D A za sad vam mogu reci da je slika odlicna ako mi vjerujete :D bar na ovom LG-ju :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 16:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jun 2010, 17:10
Evo da javim da sam danas podnijeo zahtjev za uvođenje IPTV-a.Vagao sam hoću li ili neću.Ali što da ne.Da probam.Ne sumnjam da će biti odlično.Bar po slikama kolege Dex-a.Rekoše mi u Mtel-u da će radnik doći u najkraćem vremenu.Očekujem ga početkom sedmice.Ne vjerujem,bar kod nas u Foči,da ima toliko prijava.Javiću o utiscima. :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Do kad vazi ono mjesec dana 5 km ? :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010, 17:19 
Početnik
Početnik

Ma biće duže sigurno.Ako se ono pitanje odnosilo na mene.Nego zezaju za onaj drugi STB.Ako ga uzmeš moraš dodati 6 km na pretplatu.Svaki mjesec. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 06:22 
Voajer
Voajer

Saleee86 je napisao:
Do kad vazi ono mjesec dana 5 km ? :D

Zvao sam ja m:tel i pitao kazu da nemaju nikakvo obavjestenje kada ce prekinuti :D ali bolje ti pozuti nikad se ne zna :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 06:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Jbg. Tema je IPTV u Banjaluci, a ja sam u Prijedoru pa ne znam je li u redu pisati u ovoj temi. :D
Da li neko zna hoće li biti uskoro dodavanja novih kanala na IPTV. Lično, subjektivno, više od pola ovih kanala neću nikada gledati dok mi recimo fale kanali tipa History, Explorer, Fox Crime - Life...
Stvarno daleko je previše u ponudi nekavih stranih dosadnih državnih info-news-world-today, besplatnih FTA kanala koji vjerujem nisu zanimljivi ni stanovnicima država odakle su, a samim tim i prilično kanala bez prevoda ili titla - npr. od 4 ili 5 Discovery kanala samo dva imaju titl, Travel, DaVinci... itd.
Ne sviđa mi se previše ovakva programska šema ali o ukusima ne treba raspravljati, pa me zanima ako neko zna hoće li i kojom dinamikom MTEL dodavati nove kanale u svoju ponudu.
Iskreno, ne znam isplati li se obavezati IPTVom na dvije (2) godine sa ovakvom ponudom, ali od Elte bježati moram jer često imam osjećaj da signal primam preko loše pozicionirane sobne antene - još samo nedostaje Elti da počne davati kape svojim korisnicima da ih ipak malo zaštite od velikog snijega na njihovim kanalima. :D
Što se tiče kvaliteta slike mogu reći da je puuuno kvalitetnija od (analogne) Elte, jednostavno nije uporedivo, ali biti kvalitetniji od Elte i nije nikakav napor - valjda to mogu svi koji ulaze u posao oko distribucije TV signala. Inače, nikad mi nije bilo jasno zašto je Elta ovoliko loša i zašto ne mogu sastaviti sat vremena da svi programi rade, ili neće, ili ne znaju, ili kombinacija istih.
Može li neko uporediti kvalitetu slike IPTV sa Total TV.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 17:20 
Početnik
Početnik

Evo dođe i taj dan.Danas su mi bili ljudi iz Telekoma,i uveli IPTV.Čekao sam 4 dana.Prvi utisci su i više nego sjajni.Zaista.Kvalitet slike i zvuka je fantastičan.STB,za sada,ne blokira.Nije teško za rukovanje.Moram samo da proučim opciju videoteke.Takođe se iskreno nadam da će Mtel brzo širiti svoju ponudu kanala.Bar je tako rekao čovjek što mi je uveo IPTV. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
nakon dvadeset dugih dana,napokon...slika , ostao sam bez teksta, fantasticna..za sada odlicno..

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 22:03 
Voajer
Voajer

Danas se otkrio jos jedan problemcic vezan za IPTV, naime kada nestane struje STB uredjaj se mora resetovati sto je malo nezgodno za ljude koji ne znaju nista o tehnici :D pri tome mislim na: bake, deke, tetke, ujne, strine, tece, striceve i ostalu mnogobrojnu tehnicki nepismenu rodnbinu :D. Problem se brzo i jednostavno rjesava resetovanjem STB uredjaja iskljucivanjem i ponovnim ukljucivanjem uredjaja iz/u sruje/struju pa sam bio u mogucnosti da tetki preko telefona objasnim postupak :D Ovaj mali nedostatak bi mogao biti kljucan za odustajanje ljudi od IPTV-a jer ljudi ipak prije svega zele da sto manje misle ako ne moraju :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2010, 18:11 
Početnik
Početnik

Danas poče SP u J.Africi.Na žalost,i na IPTV je zatamljena slika RTS1 i HRT2.Ako je neka utjeha,bar puste uvodne emisije.Čim se završila prva utakmica,odmah su pustili signal. :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2010, 20:33 
Pripravnik
Pripravnik

da..al nije zanemarljivo,uvodne emisije na nasim emiterima su strahota, tako da puno znaci sto se mogu pratiti na rts i hrt..a ovih 90 min se istrpi, samo da nije onaj psihopata marjan kraj mikrofona...koja je sad fora sa zatamnjivanjem i ostalim sportovima ubuduce, ide svj. u kosarci itd?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 11:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
Kad li ce se ovi iz m:tel - a smilovati da dodju i da to konacno prikopcaju, cekam vec vise od 15 dana......

Moze li mi iko reci Kakva je slika na LCD televizorima?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:18 
Pripravnik
Pripravnik

ja sam cekao dvadeset dana, a poslednjih 5 sam ih zvao deset puta da pozure zbog svjetskog, kazu guzva je sad se ceka od 15 do mjesec dana a sto se tice slike... bez konkurencije definitivno...no. 1!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 15:28 
Početnik
Početnik

charles je napisao:
ja sam cekao dvadeset dana, a poslednjih 5 sam ih zvao deset puta da pozure zbog svjetskog, kazu guzva je sad se ceka od 15 do mjesec dana a sto se tice slike... bez konkurencije definitivno...no. 1!!!

E pa dobro onda super (mislim sto se tice kvaliteta slike), posto sam sad trenutno u ovom prelaznom periodu na analognoj anteni (i to sobnoj), a imam LCD TV pa je to cisti horor.....

Mislim ovi su kao zvali da provjere parice valjda, i nista...... to je bilo prije 7 dana...... Od njih ni traga ni glasa... A ovako je bilo i za ADSL isto, cekalo se po mjesec dana i onda kada konacno pocnu da rade instalacije, tu se nadju "neki" koji se ubacuju preko reda (zivim u manjem mjestu, pa je STELA osnovni zakon), pa oni npr dobiju ADSL ili IPTV za par dana, dok neki (kao ja) cekaju 5 puta duze....

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:06 
Početnik
Početnik

E ovo nema smisla NIKAKVOG..... prijavio sam se oko 5.6. danas je 28. i njih JOS uvijek nema.......Prije cemo uci u EU nego sto cu dobiti IPTV cini mi se....A jos nisam iz BL i rekli su mi da nema guzve (jer su ljudi koji su prijavili na samo par dana prije mene, dobili IPTV jos prije pocetka SP), ali ja ne znam sta oni rade... da rucno prave SetTopBoxove do sad bi zavrsili... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 19:33 
Pripravnik
Pripravnik

ha to ti je to, dvadesetak dana znaci koji dan gore dole, nego ne budi lijen pa ih svaki dan prozivaj da dodju tako sam i ja radio..

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 20:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 20:20
Onda mislim da sam ja ipak rekorder! Ugovor sam potpisao 01.06. i danas sam bio u Mtel Laktasi i pitao hoce li biti ista od toga, a oni mi kazu da nebudem dosadan i da ce mi javiti - samo ne znam šta! samo da napomenem da vec imam ADSL i cetveroportni modem :angry4:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 21:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2009, 10:07
Evo sa jednog drugog foruma,by logic:
Citiraj:
Nadam se da je ovo dozvoljeno posto je moj autorski rad al sam objavio u drugoj sekciji foruma pa se tek onda sjetio da mogu i ovdje.

Evo konacno je i to doslo u Bih. U petak 26.06.2010 konacno sam dobio IPTV od Mtel-a i kao sto sam obecao pisem prve utiske o toj usluzi. Poucen iskustvom sa Mtelom koja su do sada uglavnom losa sto se tice podrske i brige o korisnicima do dobre sto se tice kvaliteta ADSL usluge.

1.Paketi

Dostupna su tri paketa. Dva su klasicna triple play dok je najeftiniji samo paket IPTV I telefonija. Cijena paketa se ne moze gledati globalno vec samo u odnosu na mjesecnu potrosnju telefona. Sto je veca potrosnja unutar fiksne mreze realna cijena je manja jer paketi ukljucuju flat rate razgovore unutar fiksne mreze Mtela.Sve detalje mozete vidjeti na linku koji je dat ranije.

2. Programi

Dostupna su 4 paketa programa i to osnovni paket Koji ukljucuje 54 programa i to 20 "domacih" i 34 strana programa od kojih je 8 sa titlom ili komentarom na nasem jeziku i to Eurosport, Eurosport2, MiniMax, National Geographic, Discovery Channel, Discovery Animal Planet, Discovery Travel&Living i Travel TV. Namjerno kazem nasem a ne srpskom da ne izazivam flame war.Po meni vrlo zanimljivi programi i definitivno bolja ponuda od Total TV-a. Mana je sto ni u jednom paketu za sada nema HD programa. Unutar dodatnog paketa open IPTV plus ni jedan program nije sa prevodom. Open IPTV sport ima 4 sportska kanala koji uglavnom imaju samo reprize i americke sportove tipa basebal, americki footbal i sl. HBO je svima poznat i sva tri kanala su sa prevodom.

3. Kvaliteta signala.

Ovo mi je bila najveca strepnja u neku ruku. Kazem u neku ruku zato sto Mtel nudi 30 probnog perioda unutar kojeg imate sve programe i dodatne usluge u ponudi i otkljucane. Ako vam se ne svidi otkazete i naplate vam samo 5 KM+PDV.

za divno cudo kvaliteta signala je perfektna. Niti jedno smrzavanje, artefakti niti bilo sa slicno. Perfektno. Da li je to zato sto je usluga stvarno kvalitetno odradjena poucena istom uslugom u Srbiji ili je to zato sto jos sistem nije opterecen ne bih znao. Uglavnom Zvuk i slika 5+. Zvuk mi ide na moje Z-5500 pa to jos vise dize kvalitet svega toga.

4. Oprema

Citajuci divnu kolumnu jednog od omiljenih novinara BUG-a mislio sam da ce isto tako biti i kod Mtel-a. Za divno cudo uredjaj koji su mi instalirali daje utisak kvalitete. Tehnicke karakteristike mozete procitati na tom linku ali utisak je da je kvalitetno napravljen i vjerujem da i to doprinosi kvaliteti same usluge. Uredjaj se pali u dvije sekunde i programi su vam dostupn za razliku od uredjaja za odstrel iz kolumne Drage Galica (obavezno procitati). Daljinski je klasicni univerzalni daljinsski koje je srednja zalost ali opet bolji od daljinskog iz spomenute kolumne. Ionako imam Logijev Harmony i sve ide na logija. Software je jasan, pregledan brz koliko software od IPTV-auopste moze biti brz. Prebacivanje unutar softwarea ili kanala ima zadrsku od 1-1,5 sek i nije nepodnosljivo. Nudi dosta funkcija ali ga ne mogu porediti sa ostalim IPTV sistemima jer nisam imao dodira sa njima. Nudi pretrazivanje po imenu ili zanru, automatsko prebacivanje na kanal koji oznacite za to, listu omiljenih kanala i sl. U ponudi je i videoteka koja je trenutno vrlo oskudna al vjerujem da ce se vremenom to popunjavati. Meni nezanimljivo jer imam svoju videoteku a za ostalo tu su torrenti ;).

Unutar softwarea mozete upravljati svojim nalogom, imate pregled trenutnog zaduzenja pa vas racune ne bi trebao iznenaditi.

5. Zakljucak
Po meni ocjena je vrlo pozitivina pogoto ako se uzme u obzir da je to usluga koja je tek u povojima na nasim prostorima. Vrlo vjerovatno cu je zadrzati i uzeti jos jedan set top box za roditelje jer to kosta po meni vrlo prihvatljivih 6 KM+pdv.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]