banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jun 2010, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ništa nije 100% tačno, ali se može dobiti približan rezultat. Boje koje se navode u sastavnicama su vrlo često potpuno netačne, pa bi najbolje bilo, ako insistiraš na tačnosti, da provjeriš po internetu prave šeme bojenja za maketu koju radiš. Za ovo je jednostavno najbolje da se uključiš na neki maketarski forum i raspitaš se... uvijek će se naći neko da odgovori.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kakav zakon site...čak i Vallejo boje imaju...warriore svaka ti dala...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo da malo postavim svoieh posljednjih radova... ova četvorica manje-više gotova...samo trebam baze napraviti i ofarbati...

Spoiler:
evo prve četvorke...btw crvena na štitu mi se toliko sviđa da se dvoumim da li da ih svima u istu boju ofarbam
Slika

dal lika iz drugog ugla (znam da desni ima mould, line skinut je nakon slikanja)
Slika

kako otprilike svi odozada izgledaju,ono dodaj/oduzmi lobanju
Slika

za warriora scale shot pored rkeme
Slika

Jedino što ne znam, šta da uradim sa plaštovima...mislim sviđa mi se što su crni, ali nekako me kopka da ih ofarbam u neku drugu boju, čisto da razbojem monotoniju...
Opet po ustaljenom rasporedu hvaljenje mog rada tipa "Džontra ti tako super farbaš da si nam inspiracija svima, meni se ne farba više kad znam da se nikad neću približiti tvojoj vještini" može da počne... svaki drugi komentar, i šaljem V@nji PP da isti bude obrisan...

Razmišljam da se na neko vrijeme okanem WH fantasy i da pređem na WH 40K, konkretno Space marince, blood ravens chapter...tu ima i raznih vozila, ono pa ću biti više "bl forum mainstream" maketar...dosadilo mi je biti individualan...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Odakle bi nabavljao WH40K makete?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 07:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Net...
Ima super web stroe, koji je u suštini jeftiniji od samog GW koji ih i pravi, plus imaju kao steam razne akcije i popuste...ukoliko razmišljaš isto...blood ravensi suzauzeti...inače ja, ti, sud...opštinski... :D
Planiram čim budem imao 50 funti da mi baš ne treba, ima super deal, oko 30 raznih SM-ova i razorback zajedno, u suštini nekih 50funti jeftinije nego da ih individualnom nabavljam....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinoć mi malo bilo dosadno pa sam započeo mrski projekat zastave konjanika br 4...mrski zato što ista zahtjeva freehand, za koji ja skila nemam...
BTW ovo je moj prvi free hand pa budite nježni s komentarima, a ostatak za sad nema potrebe komentarisati pošto nije ni počet os radom, sve je nekih 10-15% gotovo...treba izravnati bjelu, odlučiti šta s drugom stranom, pa onda ostatak farbati i odlučivati, tako da kritike dajte tek po završetku...
Spoiler:
Slika
Slika

Plan je da chaos star s desne strane malo dotjeram, a za ljevu imam dilemu, da li da nastavim CS i na njoj, ili, kao što mi je bila prva ideja,pošto isti predstavljaju neku verziju unholy templara, da desnu stranu uradim u fazonu nekog teksta, ono, crne linije s razmacima među njima...
I da na slikama je podosta uveličano, tako da (malo) bolje izgleda uživo gdje je sve minijaturnije pa ima i nekog izgleda...Na moju veliku žalost, uzimam veliku pauzu od farbanja (oko 2 mjeseca) sezona ispita dolazi...

Uskoro kad budem imao dovoljno materijala, selim svoje slike na najpoznatiji WH forum, čisto da vidim kakvi su tamo komentari...

EDIT:
Evo malo još danas radio...samo na prednjem dijelu zastave doduše, kji bi uskoro mogao biti gotov
Spoiler:
Slika

nije baš najbolje, al šta'š, čovjek se uči dok j živ, btw eksperimentiem i sa farbanjem vatre...dobro je išlo dok nisam došao do treće boje...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Evo moje makete:
Spoiler:
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

:lol:

Jutros uslikao blizu jedne kasarne :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala za slike, imam maketu Drakena pa ako se odlučim za austrijsku mašinu, ovo će da mi posluži kao dobar referentni materijal.

@Džontra, biće to odlično, ta zastava... a što se tiče crvenih chaos-starova, meni se ovako na prvi pogled više sviđaju kad su srebrne. Ali dobro, tvoj projekat - tvoja umjetnička sloboda :D Inače, sve je stvarno odlično 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Shvatam, ali imam samo dve metalic boje koje odgovaraju srebrenoj, pa bi star izgledao više kao da je od metala, a ne kao da je dio zastave u smislu "ušiven",jelte, srebrena bi mi nekako odudarala,....ako si me shvatio, pošto ne znam kako bolje da objasnim....i BTW završio sam zastavu skoro u potpunosti...sad ide pauza farbanja...uslikam danas

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK je chaosstar na zastavi, nego sam mislio na one što su na štitovima kod figura, oni mi se lično više sviđaju kad su metalik nego kad su crveni.

Ja se nešto snebivam ovih dana, započeo bih još jedan projekat i to EF Typhoon, ali je povelik zalogaj, maketa ima gomilu dijelova i treba dosta prepravki, pa se pribojavam da će da se oduži :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stigao mi juce Zvezdin T-80, ala ce biti turpijanja... Ne znam sta ste procitali o Zvezdi, ali procitajte recenzije o kvalitetu prije nego odlucite od njih narucivati (inace ruska firma). Ja sam narucio od Zvezde zato sto izgleda da samo Zvezda pravi T-80.

A prije nekih 7 dana narucio iz UK preko ebaya "Extra thin cement" od Tamiye, pa ko za inat nece da stigne, inace bih vec poceo sa montiranjem. Svima vam preporucujem koristenje tog ljepila, jer ne ostaju tragovi ljepila, a funkcionise ne onako kako smo navikli, da nanesemo ljepila na rubove i onda ih sastavimo, nego prvo sastavite plasticne rubove i predjete tankim slojem tog ljepila na par mjesta preko dodirnih tacaka, i plastika se topi, tako da na kraju imate monolitan fragment plastike, bez tragova ljepila :) A kist za nanosenje dobijete uz ljepilo, ugradjen je u cep od bocice:

Spoiler:
Slika

Znaci kljucna rijec je: "Tamiya Extra Thin Cement"

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
e ja sa radio revellov t-80 ali sam se sjebo stvar nisam imao odgovarajuce boje pa je na kraju ispao kao bukvar saren jbg.e a kako ti nerucujes preko neta ebya i ostalo koji je fazon jel trebaju neki posebni racuni kartice itd?pozz

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Darijane, evo ti tema o eBay-u, tu ces naci sve potrebne informacije: Ebay! Ja sam ovo ljepilo narucio preko eBay-a. jer ga je jako tesko naci u trgovinama na evropskom trzistu, gdje god sam gledao, nema ga. Cak ga nisam nasao ni na njemackom ni na austrijskom eBay-u, nego ga nasao na UK eBay-u: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 18:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
e hvala ti kralju pomogo si mi puno ajd javi kad dobijes ljepak i kako fercera i ja sam konto sebi nekih stvari kupovati za meketarstvo a i za posao bi nesto kupovo ajd javi kad stigne ti pozz i hvala jos jednom

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo danas imam malu pauzu od ispita pa rekoh sebi da završim započetio, što sam zadnjih 10-15 dana farbao....zaboravih pored šibice slikati, a sad mi se ne da...

Spoiler:
Posljednji u nizu - zastavnik
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Grupna slika sa maturske noći
Slika

U desnoj ruci je trebao da bude mač koji je trebao da izgleda kao da je u plamenu, s tim da je dobro izgledalo sa narandžastom i žutom bojom, ali kad sam trebao dodati bjelu, sve je otišlo...nizbrdo, malo sam samo razočaran kamenom kod prednje ljeve noge, pa izgleda kao da stoji, a ne kao da je u galopu...
Preostaje još jedan ovaj pa se bacam na drugu gospodu

Po običaju samo pozitivni komentari...a hristova ne bi ubilo da da jedan takav :lol: :lol: :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vec standardno, odlican posao!
:thumbup:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odlicno Dzontra odlicno.. A slike cu pogledati kasnije :D Nema sta da ne valja, ako se ja ne javim znaci da valja, ako se javim tesko tebi :lol: Ma super je ispalo :)

Stiglo mi danas ljepilo iz UK. Za vasu informaciju - nakon pune 2 sedmice. U subotu action!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako sam večeras ispaljen za izlaza, odlučih da izvedem čudo i dodatno se potrudim oko moieh modela...uglavnom rani WIP model tek sastavljen bez ruku (nema ruku nema džema :D ). Ovaj lik treba da bude champion unita, odnosno ono, glavni u istom. Zbog toga sam ga morao načiniti više epskim i zlim....samim tim ove dve sive stvari s strane...koje su sa drugog kita...lobanja je takva bila dok sam glavu na lancu sam sastavio i u glavi izrodio ideju... ovako će se činiti da je sami jahač još više bezobraznica malena....
Spoiler:
Slika
Slika

Za sad je privremeno zaljepljen za bazu kako se dodani djelovi ne bi polomili, a kad sam mu testno stavljao ruke izgledao se baš sjajno, al, ono, baš :D , mada mislim da li da stavim i još neki dodatak na sam štit...
BTW ako se pitate koliko lobanja na ovom liku ima...4 na repu konja, dodana siva, i dve (da dve) na šljemu, kacigi kako god...

A u stvarnom svijetu sam protiv nasilja i sadizma...a na netu ovakav manijak :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 05:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Jel moze neko da mi provjeri ili potvrdi da li u Merkatoru u BL trenutno ima da se uzme Revell Color Mix razredjivac za enamel boje, pakovanje od 100 ml u staklenoj flasici i koja mu je cijena???

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I evo još malo poradih na svomujunaku zadnjem....Emocionalno dirunt postom jednog od forumaša juče odlučih da ga nazovem "hristov" :D ... Šala mala, jahač skoro pri kraju, moram mu samo malčice štit da doradim....

Spoiler:
Slika
Slika
Slika
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]