banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 05:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2010, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Adrenalin je napisao:
Citiraj:
da bude jos zalosnije, ti Turci danas su veci Evropljani...

:D ...i da se nadovežem... nikada se Osama nije borio više za američke interese... nije da sam sakastičan... ko je pametan, shvatio je davno...

Al' ovaj iznad mene, ko da za CNN radi i zarađuje žestoko... mensčini...

Jarane, men' dosadilo u struci radit', imal' posla?

dovoljno, nema !!!

bio sam u Mostaru vise puta, osim sto je jedan dio grada orijentalan, i nisam vidio bas toliko mrznje...ljudi zive normalno i tako...
ima na forumu ljudi koji zive tamo, pa mogu valjda bolje opisati kako to izgleda u svakodnevnici...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ниси видио мржње?
ниси ти онда био у Мостару :)
прођи мало градом, обрати пажњу на графите, распитај се у чијем си дијелу града итд..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ниси видио мржње?
прођи мало градом, обрати пажњу на графите, распитај се у чијем си дијелу града итд..

ovako, kolega, mrznje ima, ali kod koga?
ovako, ovi sto su "sljegli" sa strane i nikad nisu ni vidjeli niti culi druge vjere niti druge nacije, neobrazovani puk, koji ima interesa samo od busanja u prsa i galamom o tome ko je veci "vjernik"... da, od tih ces cuti. a tih ima svuda, pa i na ovom forumu, ti ne vide dalje od svog nosa, i selidba u mostar je plafon koji mogu dosegnuti...
od pravih mostaraca, eh sad ti mislim iskljucivo na domicilnu raju, neces nikada.
pun nam je kufer vise i nacionalne mrznje i poticanja neke "nacionalne svijesti". zatupljeno, bezglavo, odvratno, gnusno...
pun nam je kufer dijeljenja ljudi na srbe, hrvate, muslimane, a ne gleda se u ono sustinsko, moralno, ljudsko. sve veliki vjernici, a spremni da se late maca cim ga ugledaju i srce im ogrezlo u mrznji... a ne, dobri moji, ne ide Bog skupa sa tolikom zlocom!
pune su nam crkve i dzamije od ovih toboze vjernika, i pun mi je djon i ovih velikih domoljuba koji gledaju samo da prevare i okradu ovu svoju domovinu. jebenu, ovakva kakva je, kad noramalan covjek sa zdravim i normalnim porivima u njoj ne moze da opstane...

mi jednostavno zelimo i hocemo da zivimo jedan normalan, civiliziran, postojan i blagoslovljen zivot. u miru i ako je ikako moguce i bar u nekom sitnom blagostanju.
ja sam iz Mostara. i svi ljudi koji su rodjeni u ovom gradu dijele isto ovakvo misljenje.
a stradali jesmo. 10 godina zivota mi je propalo ovdje gledajuce kako se krve i pljackaju ovi sto su dosli sa strane. doduse, ima tu i nasih, ali znamo kojoj vrsti olosa oni pripadaju. neka im Bog sudi.

zao mi je sto od svoje mrznje i pakosti i ne vidite da postoje ljudi malo drugaciji, koji prije svega imaju vjeru u Boga i nadu da ce ipak jednom doci vrijeme blagog naroda.

Mostarac!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
cicak je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ниси видио мржње?

ovako, kolega, mrznje ima, ali kod koga?
ovako, ovi sto su "sljegli" sa strane i nikad nisu ni vidjeli niti culi druge vjere niti druge nacije, neobrazovani puk, koji ima interesa samo od busanja u prsa i galamom o tome ko je veci "vjernik"... da, od tih ces cuti. a tih ima svuda, pa i na ovom forumu, ti ne vide dalje od svog nosa, i selidba u mostar je plafon koji mogu dosegnuti...
od pravih mostaraca, eh sad ti mislim iskljucivo na domicilnu raju, neces nikada.
pun nam je kufer vise i nacionalne mrznje i poticanja neke "nacionalne svijesti". zatupljeno, bezglavo, odvratno, gnusno...
pun nam je kufer dijeljenja ljudi na srbe, hrvate, muslimane, a ne gleda se u ono sustinsko, moralno, ljudsko. sve veliki vjernici, a spremni da se late maca cim ga ugledaju i srce im ogrezlo u mrznji... a ne, dobri moji, ne ide Bog skupa sa tolikom zlocom!
pune su nam crkve i dzamije od ovih toboze vjernika, i pun mi je djon i ovih velikih domoljuba koji gledaju samo da prevare i okradu ovu svoju domovinu. jebenu, ovakva kakva je, kad noramalan covjek sa zdravim i normalnim porivima u njoj ne moze da opstane...

mi jednostavno zelimo i hocemo da zivimo jedan normalan, civiliziran, postojan i blagoslovljen zivot. u miru i ako je ikako moguce i bar u nekom sitnom blagostanju.
ja sam iz Mostara. i svi ljudi koji su rodjeni u ovom gradu dijele isto ovakvo misljenje.
a stradali jesmo. 10 godina zivota mi je propalo ovdje gledajuce kako se krve i pljackaju ovi sto su dosli sa strane. doduse, ima tu i nasih, ali znamo kojoj vrsti olosa oni pripadaju. neka im Bog sudi.

zao mi je sto od svoje mrznje i pakosti i ne vidite da postoje ljudi malo drugaciji, koji prije svega imaju vjeru u Boga i nadu da ce ipak jednom doci vrijeme blagog naroda.

Mostarac!

SVAKA ČAST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ниси видио мржње?

e Aleksandre, sta se imam ja raspitivati po gradu, ja nisam neki sudija koji treba suditi, kada dodjem u Mostar idem kao turista, sigruno ne raspitivati se...
o kakvim grafitima pricas...
je li znas da je u Banja Luci bilo grafita Srbi Srbima napolje sa Balijama (ili tako nesto), jesu li grafiti stvarni odraz situacije u jednom gradu ili ljudi koji zive u tom gradu...
e da i po Seheru imas grafita Bosna itd...

ja sam i napisao da sam bio kao turista, a pitao nekoga ko zivi tamo da opise svakodnevnicu, a i to si dobio...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
sunchica je napisao:
SVAKA ČAST.

Mostarac, sta reci nego ^ :wink:
I zaista, oko tih grafita, i u bl je bilo svakakvih sranja po zidovima.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

не онолико.
али то није ни битно, само сам навео као једну ствар.
и пусти те приче како сваки мостарац размишља као ти.. зајеби..
такви као ти су у мањини.
реци ми колико има Срба данас у Мостару?

Да се вратимо теми..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J4FjGGIgc3E[/youtube]

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[quote="АЛЕКСАНДАР"]
реци ми колико има Срба данас у Мостару?
svakim danom sve vise. to ti mislim govori sve. i koliko su prevareni oni koji su otisli sa kucnog praga, kojima je stosta obecano, i od svega nista. gonjaju donacije da poprave kuce. i da se vrate da samru, tu, na svome, jer im nikad nigdje bolje bilo nije.

ovo sto si postavio... napusena i pijana bagra... tu su samo da ujedu i uvrijede sto je moguce vise. koliko oni znaju sta to znaci, samo se govori. pola od njih ti ne bi ni karti znalo pokazati gdje je turska. uostalom ovo je vjerovatno sa gradskog derbija, gdje se slije masa, samo poradi jedne stvari, kavge. na ovakve utakmice se ne ide. usput da ti kazem, na predzadnjem gradskom derbiju polomili su auta ispred moje zgrade, polupali stakla na radnjama... navijanjem (ustvari huliganstvom) daju sebi za pravo da unistavaju tudju imovinu. bez obzira cija je, ili hrvatska ili muslimanska... neizivljena rulja, djecurlija od nekih 17 godina... niti idu u skolu nit sta znaju. a sta drugo mozes ocekivati od njih? ta nijedan niti radi niti privredjuje, pa da moze cijeniti sto svoje sto tudje steceno...
ovoga doduse ima na zapadu u civilizovanijim drustvima. kad je gradski derbi tu je navise problema...
tako da... ne mozes ovo mjeriti sa normalnim svijetom. eto da ti napomenem, i to da je na zadnjem gradskom derbiju nije pukla niti petarda. nadam se da ce se dozvati pameti.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 23:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Sejo se malo muci dok razmislja... nervira ga ono A po zidovima.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

а просјек година тих Срба је ~70.
добро си рекао, долазе да умру тамо гдје су рођени.
елем, подјеле постоје, и колико год неко покушавао рећи да не постоје оне су ту и сваким даном су само све веће и веће.
не радујем се ја томе, него једноставно треба погледати реалности у очи и схватити да на силу ништа не може.
ено Брчко, које је као дистрикт и где су права и једних и других и трећих макс загарантована (је `л?) па је опет подјељен град...

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

splasnule su tenzije. nisu nimalo kako ce... nema narod sta da jede. ili ima ali na kapaljku.
mladji idu vani, ako ima gdje i ovi sto su otisli davno vec su se snasli. ima ih masa sto zive u nevesinju a rade u mostaru... polako, aleksa, nije bas to tako crno ko sto pricas. polako, ne moze preko noci, ako si cijeli zivot imao muju kao komsiju i navikao si na njega, nece ti bome opet taj mujo smetati. ukoliko nije oprljao ruku.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zbog poraza Srbije na meti hrvatske trgovine i objekti IZ u Banjoj Luci!

Policija u Banja Luci provodi istragu i još uvijek traga za počiniteljima izgreda koji su se u tom gradu zbili nakon što je u srijedu nogometna reprezentacija Srbije pretrpjela poraz od Australije na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, prenose u petak mediji u BiH, naglašavajući da su se na meti vandala našle prodavaonice hrvatskih tvrtki i vjerski objekti Islamske zajednice. Zamjenik načelnika banjalučke policije Željko Domazet potvrdio je kako je skupina navijača Srbije nakon završetka utakmice s Australijom razbila izloge na prodavaonicama "Kraša", "Varteksa" i "Croate".

"Policija je obavila očevid i traga za počiniteljima", kazao je Domazet, prenosi "Oslobođenje".

Domazet je rekao kako je i prije utakmice postojala procjena da su mogući izgredi pa su poduzete preventivne mjere kojima su, kako je ustvrdio, spriječene teže posljedice očekivanog nasilja.

Najopsežnije mjere poduzete su kao bi se zaštitilo gradilište ne kojemu su obnavlja Ferhat-pašina džamija porušena tijekom rata.

Po navodima "Dnevnog avaza" koje policija nije potvrdila, divljanje srpskih navijača zapravo je trajalo puna četiri sata, a na brojnim objektima pričinjena je znatna materijalna šteta.

Navodno su razbijena stakla na džamiji Gazanferija dok je pokušaj napada na Ferhadiju policija uspješno spriječila. Nema podataka da je tijekom izgreda netko ozlijeđen.

Mediji u Federaciji BiH podsjećaju kako su prodavaonice u vlasništvu hrvatskih tvrtki bile metom napada vandala i prije dvije godine kada su u Banjoj Luci organizirani prosvjedi nakon hrvatskog priznanja neovisnost Kosova.

Izgrede u Banja Luci mediji u Republici Srpskoj gotovo su u cjelosti prešutjeli.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 10:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ako jesu polupali ta stakla,naći i ubiti od batina.Pendrekati do besvjesti.Nebitno čiji su izlozi.Ako ti ne možeš dostojanstveno podnjeti poraz onda si konjina kojoj nije mjesto ni na livadi,a kamo li u gradu.
Ovo mu isto dođe kao kad u HR na stadionima viču "Ubi Srbina",a Srba ni na puškomet.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ako jesu polupali ta stakla,naći i ubiti od batina.Pendrekati do besvjesti.Nebitno čiji su izlozi.Ako ti ne možeš dostojanstveno podnjeti poraz onda si konjina kojoj nije mjesto ni na livadi,a kamo li u gradu.
Ovo mu isto dođe kao kad u HR na stadionima viču "Ubi Srbina",a Srba ni na puškomet.

ovo postavih kao odgovor na prozivanje one utakmice gradskog derbija u Mostaru za koju se Aleksandar bio zakacio...
sve ti je to isto... ovo je bagra (nebitna nacionalnost)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ne treba ih tuci, dovoljno je da ih se natjera da plate stetu i kaznu , pa bi drugi put dobro razmislili kad krenu u divljanje.
Najcrnje od svega je sto su to pretezno klinci koji i ne poznaju nekog ko je druge nacije.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
_zoka je napisao:

ovo postavih kao odgovor na prozivanje one utakmice gradskog derbija u Mostaru za koju se Aleksandar bio zakacio...
sve ti je to isto... ovo je bagra (nebitna nacionalnost)

Јесте, багра је. И то је оно што ја хоћу да кажем. Подјељеност постоји и никад више среће овдје.
Не оправдавам никога, но другачија је ситуација кад неко ко је затворен у неку квази државу у којој не жели да буде, навија за свој народ који му је ПРВИ КОМШИЈА (како је то то тужно), а неко ко никад није видио Турчина за неке Турке само зато што имају исту вјеру. А тај исти са тим Турчином нема ама баш ништа заједничко осим и те вјере, коју, руку на срце не практикује како треба ни 10 % муслимана из БиХ.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Gledao sam stotine emisija na tv gdje mladi mostarci sa zapadne strane izjavljuju da ne idu niti imaju potrebu, a niti žele da idu na istočnu stranu, a slično govore i oni sa istočne strane.
O srbima u svemu tome ne treba ni pričati jer njih realno skoro da i nema.
btv.
Veća "harmonija" vlada između Sarajeva i I. sarajeva nego između istočnog i zapadnog mostara.
To su činjenice, a drugo je šta bi ko želio.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Јесте, багра је. И то је оно што ја хоћу да кажем. Подјељеност постоји и никад више среће овдје. Не оправдавам никога, но другачија је ситуација кад неко ко је затворен у неку квази државу у којој не жели да буде, навија за свој народ који му је ПРВИ КОМШИЈА (како је то то тужно), а неко ко никад није видио Турчина за неке Турке само зато што имају исту вјеру. А тај исти са тим Турчином нема ама баш ништа заједничко осим и те вјере, коју, руку на срце не практикује како треба ни 10 % муслимана из БиХ.

Morate jedno shvatiti - muslimani iz BIH koji "navijaju" za tursku (nikad nisam, niti cu) to rade ISKLJUCIVO iz inata srbima i hrvatima zbog navijanja za susjedne drzave umjesto za svoju...dakle - drugih razloga NEMA (ako si pratio zadnje kvalifikacija i BIH-Turska sve ti je moglo biti jasno)...kako ne kuzite to. Cisti inat i revolt - i sto je najgore i pali kod vas jer evo ocigledno mislite da se tu gaji ljubav prema turskoj... 8) cccc

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

А јок не гаји се?
У Зеници читав цвјећњак и стадиони у турским заставима.
У Сарајеву самити, састанци и остале догодовштине све са Турцима.
Шта се ви имате инатит Србима и Хрватима? Људи навијају за своје, ви навијајте за своје и ћао.

Немој ми те фазоне молим те :)

И да, добро је неко повукао паралелу. Источно Сарајево и Сарајево су сигурно повезанији и боље функционишу него Мостар.
Дајем главу да је тако.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 20:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jun 2010, 21:12
Ja ću samo nešto o Jarčeviću: kreten seoskog glasa, koji se bavi pseudoistorijom i izmišlja kojekakve teorije da su Srbi najstariji narod na svijetu. Uz njega postoje još ''istoričara'' koji to tvrde, a perjanice su im Jovan I. Deretić, Olga Luković-Pjanović, Dragoslav Jevđević, i zadnjih par godina Miloš Grozdanović (na youtube-u ima dosta klipova koje sam postavlja pod nickom SORABIAMG, a možete naći i klipove sa Deretićem). Niko od navedenih nije ni pokušao studirati istoriju, struke su im ekonomija, klasična književnost, mašinstvo i astronimija!? Da ne bude zabune, Srbin sam ali ovakve teorije su van svake pameti

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]