banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 14:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2010, 12:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
ajkula je napisao:
A ko odredjuje sta je prava vjera? :D

Varnava i Hristov.
Navodno imaju neki certifikat od Kačavende :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
dragann je napisao:
ajkula je napisao:
A ko odredjuje sta je prava vjera? :D

Varnava i Hristov.
Navodno imaju neki certifikat od Kačavende :)

Haha amidža, zašto se ne okušaš u Holywoodu, em glumac em smisao za humor :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Šta je jedina ISTINA?

Šta čovjeka čini POZITIVNIM?

Šta LJUBAZNO PRIVLAČI?

Šta ZAŠTIĆUJE?

Šta ISPUNJAVA ŽELJE?

Šta je BUDUĆNOST?

Šta je UPUĆENO SVIM LJUDIMA NA SVIJETU?

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 07:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Izgleda da GOSPODIN SVEVIŠNJI ne voli kipove:

http://www.mondo.rs/tg3535/Foto/Grom_ud ... Isusa.html

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iako post nema blage veze sa temom, ti po starom obicaju gledas gdje ces da metnes svaki moguci link koji nadjes, a da govori protiv hriscanstva ili Srba.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 08:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Iako post nema blage veze sa temom, ti po starom obicaju gledas gdje ces da metnes svaki moguci link koji nadjes, a da govori protiv hriscanstva ili Srba.

Ti dečko mora da si na travi! Od samog početka ništa te ne razumijem :confused1:

Zadnji link sam postavio iz razloga što smatram da BOG ma kako ga zvali ne voli one koji pokušavaju sve komercijalizirati i marektinški upakovati.
Očigledno mu nije bilo drago što su neki htijeli napraviti džinovski kip Hrista sa ciljem hvalisanja i eksponiranja u medijima.
Nije im bila dobra namjera pa je SPALIO!
Isti slucaj je i sa konvertitima. Zašto bi neko snimao video filmice o svom iskustvu te to reklamirao na netu?.
Nisam siguran da su mu dobre namjere a o motivaciji tek možemo popričati.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pazi DRAGANE Srbendo, to sto ti kazes bi imalo smisla da ti radis ista drugo osim postavljanja tekstova u svakom trecem postu o tome kako svi prelaze na islam, i iznosenju prljavog vesa Srba. Tebe izgleda interesuju samo incidenti kod hriscana i Srba pa samo linkove o njima postavljas, a islam i problemi kod muslimana u federacji - no problems.

Ja poslije svakog tvog posta moram da kupujem novi nacional-detektor, jer se prethodni prosto raspadne od vibriranja.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zbog amidze su vec dva detektora unistena.

Drago mi je sto postoje ovakvi ljudi kao sto ja Afsin. On je dokaz da vjeruje i ljubi Gospoda svim srcem svojim. Njemu vjera nije "nametnuta" rodjenjem, ko sto bi rekli neki posjetioci naseg foruma, vec je sam izabrao svoj put.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
TaškoBL je napisao:

Drago mi je sto postoje ovakvi ljudi kao sto ja Afsin. On je dokaz da vjeruje i ljubi Gospoda svim srcem svojim. Njemu vjera nije "nametnuta" rodjenjem, ko sto bi rekli neki posjetioci naseg foruma, vec je sam izabrao svoj put.

A sta je sa plemenima u dzunglama koji nemaju kontakt sa civilizacijom i samim tim nemaju kontakt sa onima koji znaju "pravu istinu"?
Znaci oni su osudjeni na propast? Zasto se njima gospod ne obrati i ne kaze im sta je pravi put? Oni ce svi zavrsiti u paklu jer su bili te nesrece pa se rodili u nekoj nedodjiji gdje je zastupljena neka divljacka i paganska kultura...

:roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
TaškoBL je napisao:

A sta je sa plemenima u dzunglama koji nemaju kontakt sa civilizacijom i samim tim nemaju kontakt sa onima koji znaju "pravu istinu"?
Znaci oni su osudjeni na propast? Zasto se njima gospod ne obrati i ne kaze im sta je pravi put? Oni ce svi zavrsiti u paklu jer su bili te nesrece pa se rodili u nekoj nedodjiji gdje je zastupljena neka divljacka i paganska kultura...

:roll:

To nema veze sa mojim rijecima. Nema potrebe da me citiras. Ja tebi ne branim da ne vjerujes u Boga, nemoj ni ti meni braniti da vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima veze sa tvojim rijecima zato sam te i citirao ali pitanje stoji za sve.
Opet dolazimo do onoga sto si prosli put rekao a to je slobodna volja. Dakle vjera/religija nije nametnuta rodjenjem.
Moje pitanje je jednostavno. Sta ce biti sa onima koji ne spoznaju tu "pravu istinu", koja god da je? Jer to je najveci grijeh, bogohuljenje, "nemoj imati drugih bogova osim mene" i te djidjamidje.
Otkud tolika heterogenost ljudi ako je jedan bog? Otkud toliko razlicitih kultura, religija, obicaja???

I molim vas samo nemojte napisati onu legendarnu "To nas bog testira da vidi kako cemo se oduprijeti iskusenju i uvidjeti pravi put" ili neku slicnu glupost.

I da, nikome ja ne branim da vjeruje/ne vjeruje.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet dolazimo do onoga sto si prosli put rekao a to je slobodna volja. Dakle vjera/religija nije nametnuta rodjenjem.
Moje pitanje je jednostavno. Sta ce biti sa onima koji ne spoznaju tu "pravu istinu", koja god da je? Jer to je najveci grijeh, bogohuljenje, "nemoj imati drugih bogova osim mene" i te djidjamidje.
Otkud tolika heterogenost ljudi ako je jedan bog? Otkud toliko razlicitih kultura, religija, obicaja???

I molim vas samo nemojte napisati onu legendarnu "To nas bog testira da vidi kako cemo se oduprijeti iskusenju i uvidjeti pravi put" ili neku slicnu glupost.

Ja ne zelim da se raspravljam s tobom, jer u startu govoris da su rijeci vjernika gluposti. Nema potrebe. Mozemo pricati o autima, sportu, izlascima, curama itd... O vjeri ne zelim da raspravljam s ljudima kao sto si ti. Ne mozes prihvatiti cinjenicu da su drugi iskusili ili dozivjeli nesto sto ti nisi ili to nisi prepoznao.
Pozdrav

P.S. Iako nisi vjernik, Bog se pise velikim slovom. Srbin si, na kraju krajeva, a u srpskom jeziku nije ispravno da se Bog pise malim slovom. Ili mozda ni u to ne vjerujes?!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kako su neki ljudi subjektivni ali i jadni!!
Kad tamo neki lik konvertira iz islama u drugu religiju to je po njima pozitivno duhovno iskustvo koje treba cijeniti i poštovati i rastelaliti na sva vrata.
A kad neko navede obrnut primjer onda je to napad na Srbe, hrišćanstvo, bogohuljenje, blasfemija i šta sve ne!!!
Jednom Hristovu nije zapelo za oko ko je otvorio temu, s kojim ciljem, s kakvim sadrzajem i na čiju „štetu“ ali mu svakako rade nacionalni detektori ukoliko se desi suprotna reakcija.
Podsjeća me na Tuđmana „zaštitnika predziđa kršćanstva“! :)
Vid mene, logično je,,,,,,,pa lik se zove HRISTOV! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:

Ja ne zelim da se raspravljam s tobom, jer u startu govoris da su rijeci vjernika gluposti. Nema potrebe. Mozemo pricati o autima, sportu, izlascima, curama itd... O vjeri ne zelim da raspravljam s ljudima kao sto si ti. Ne mozes prihvatiti cinjenicu da su drugi iskusili ili dozivjeli nesto sto ti nisi ili to nisi prepoznao.
Pozdrav

P.S. Iako nisi vjernik, Bog se pise velikim slovom. Srbin si, na kraju krajeva, a u srpskom jeziku nije ispravno da se Bog pise malim slovom. Ili mozda ni u to ne vjerujes?!

Ja se ne raspravljam ja sam samo postavio najnormalnije pitanje. Medjutim vidim da se ni to ne smije. Odmah je to diranje u vjernike pa opet ja ispadnem svadjalica neka koja sikanira vjernike jadne...
Kakvi su to ljudi kao sto sam ja???
Ne, ne mogu prihvatiti cinjenicu da su drugi nesto iskusili jer to nije cinjenica. Cinjenica je nesto sto se moze dokazati. Mogu prihvatiti da neko u nesto vjeruje pa cak i da misli da nesto osjeca. Mnogi ljudi tvrde da su ih oteli vanzemaljci i da su vrsili eksperimente nad njima u NLO-ima. Hocemo li i to uzeti kao cinjenice?

I bog se pise malim slovom.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Elvise, u pravu si. Nema Boga. Sad me pusti da zivim u zabludi da on postoji, jer je meni tako ljepse i logicnije.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

I da, nikome ja ne branim da vjeruje/ne vjeruje.

Procitaj Elvis moje postove na stranici 1 ove teme. Naime, nije bitna religija ni kako covjek dolazi k Bogu sve dok on postaje bolji. Nekog Bog moze privuci kao i ateistu ako ce to uciniti da on postane bolji covjek. Sta vrijedi ako je formalno hriscanin ako je zao, onda je gori od vecine ateista. Isto tako Bog moze djelovati kroz bilo koju religiju ili cak kroz ateizam kroz odredjene pravce, da ljude priblizi sebi ako oni istinski teze dobru. Znaci formalna religija nije toliko bitna koliko promjena covjeka na bolje jer promjena covjeka da bude dobar i zivi po Bozjim zakonima je "prava religija".

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kako neki poput Hristova i Varnave objašnjavaju činjenicu da je Arkanov rođak Igor Ražnjatović postao musliman?
Igor Ražnjatović pripada mlađoj generaciji sarajevskih rok pjevača. Bavi se i politikom: član je SDA i sarajevskog parlamenta. Ražnjatović je postao poznat i po tome što je još tokom rata prešao na islam. Sa promjenom vjere Igor je promijenio i ime. Sada se zove Hamza.

„Moji najbliži su to shvatili kao pozitivan korak. Nijesu se mnogo petljali, ali i da jesu, to ne bi pilo vode. Danas sam zadovoljan čovjek. Samo još u dokumentima nijesam promijenio ime, pa kada me neko zovne Igore, gotovo da ne znam na koga se odnosi“, objašnjava Hamza.(Ovo ide u prilog jelyfishovoj teoriji o transformaciji u boljeg čovjeka)

Na takav korak Hamza se odlučio tokom rata, kada je blizu njega eksplodirala granata ispaljena sa brda oko Sarajeva, a on nekim čudom ostao nepovrijeđen.
Slična situacija je i sa nekadašnjim košarkašem, Damirom Mirković koji je također prešao na islam. Izabrao je i novo ime: Abdulkerim.

„Okolina je reagovala čudno. Prebacivali su mi i pitali me da li me neko prisilio na ovakav korak. No ne prođe dan a da se ne zahvalim Dragom Bogu što me počastio. Imam divan brak i dvoje djece“, objašnjava Abdulkerim. (očigledno je postao bolji čovjek)

Na isti korak odlučio se i Aleksandar Aco Seksan, najpoznatiji mladi bosanski glumac.
No Aleksandar još nije promijenio ime. „Volio bih izabrati neko lijepo muslimansko ime koje nije tako često“, kaže poznati glumac.
Ugledni sarajevski sociolog, prof. dr Ismet Dizdarević, smatra da „čovjeku vjera i obredi služe da dokuči ono što želi, da se identifikuje“, te da postoji više razloga zašto se ljudi odlučuju da promijene pripadnost religiji određenu rođenjem.

O pripadnicima nekih manjih sekti da i ne govorimo jer je to po mnogima postalo pomodarstvo.

Evo Hristove, sve i riječ je u sklopu teme :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jelly, ja vec znam tvoje vidjenje ovog pitanja i postujem to.
Moje pitanje je bilo upuceno ovim formalnim vjernicima odnosno pripadnicima odredjene religije. Jer u svetim knjigama je jedan od najvecih grijehova ako ne vjerujes u tog i tog boga i ako se ne pridrzavas te ideologije.
Pitanje je jednostavno i uopste nije s ciljem da omalovazava ili propagira ateizam ili slicno. Ali nekim ljudima to nije jasno pa onda ovdje me optuzuju za svakojake gluposti.

Tashko sunce mu nisam rekao da nema boga niti propagiram svoje vidjenje niti bilo koga napadam samo postavljam najobicnije pitanje. Ako neces ili ne mozes na njega odgovoriti nemoj nista ni pisati.
A jebote...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dragann je napisao:
Kako neki poput Hristova i Varnave objašnjavaju činjenicu da je Arkanov rođak Igor Ražnjatović postao musliman?

Mozda je htio postati bolji covjek? Kao i onaj washingtonski snajperista?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2010, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tashko sunce mu nisam rekao da nema boga niti propagiram svoje vidjenje niti bilo koga napadam samo postavljam najobicnije pitanje. Ako neces ili ne mozes na njega odgovoriti nemoj nista ni pisati.
A jebote...

Bilo mi je malo dosadno, pa sam pokusao glumiti Ruzu japansku :lol:
Banovase je ovi forumski nevjernici :-?
Taman sam htio napisati kako si razmazen i da nemam sta da raspravljam s tobom :)
Spoiler:
Ruzo, bez uvrede... Dosadno mi je dok ne krenu utakmice na SP, pa onda malo prolupavam :wink:

Elem... Elvise, ja vjerujem u Boga. Nemam odgovor sta ce biti sa indijancima iz dubokih prasuma.
Ja zivim u ubjedjenju da ce svi ljudi koji su za zivota cinili dobro, pomagali drugima, brinuli se za svoju porodicu, sirili ljubav, itd. biti nagradjeni. Ja vjerujem da je najbitnije da ne cinimo zlo.
To treba da bude osnova ovozemaljskog zivota. Tako mi moj mozak i srce kazuju. Sad ce me mnogi demantovati, ali jbg... Nije do mene :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]