V@nja je napisao:
U kom smislu su ti smetale? Kolika ti je dioptrija? Ja nosim dioptrijske naocale, ali par puta kad sam nosio suncane nisam imao nikakvih problema.
Nesto sam gledao po netu, nasao par zanimljivih kombinacija rama/staka i se opet opasno vodim mislju da kupim jos jedan Aviator

Inace, to su jedine suncane naocale koje priznam, da ne nosim njih, ne bih ni nosio suncane naocale

Zavisi, uglavnom smeta, zbog dioptrije. Pogotovo ako imaš astigmatizam.
Ja nosim sočiva, astigmatizam nemam, i nikad nemam imao problema sa sunčanim naočalama, čak nekad teško da mogu gledati bez njih (ustvari, često).
Ali, ima ljudi kojima zaista smetaju. Mada može biti i do loših naočala...
Ja razmišljam o RB Caravan:

i još jednim sličnim, kakve mi rođaka ima, ali nikako ne mogu skontati koji su model (muški, uglavnom, da me se ne shvati pogrešno

).
ERROR je napisao:
Koja paljevina...200 km, 300 km, ali sta ces, ima se , moze se,kazu ko ima masla i po mu..ma ga maze...
Najzesce je to sto se likovi ubijede da je to optimala u zastiti....
Da ne mogu naci naocale ok izgleda i cijene s polaroid staklima, a koje po cijeli dan svakodnevno ne skidam, mozda bi i ja, nije da nemam, ali meni to vise mirise na fancy raju koja se fura na marke i da ljudi vide....
Ima i toga. RB su, recimo, zaista precjenjene. Jesu "svjetlosnim godinama" ispred ostalih naočala (bar meni i mojim očima), kvalitet je na nivou uvijek, a i (subjektivno, naravno) dizajn im je odličan (i ima modela za svakoga). Ali nema teorije da im je proizvodna cijena preko 10 dolara...a za koliko se prodaju...(a o Gucci, (mislim da postoje), Dior i sličnim da i ne govorim, ispod 400 maraka nema ništa...)
Prije je, prije rata i '90-ih bila šema sa pilotima koji su ih za 25$ kupavali u NY na dokovima, ali toga više nema...nema ni pilota kod nas...

Tako da...svjestan sam da sam "ovca", ali opet bih uzeo, uvijek, RB.