'Nacturnal yourney'!
Dobru dusu imas i Bog ce te prosvetliti ukoliko prihvatis i ostvarujes Njegove Zapovesti.
Na optuzbu ili konstataciju da sam 'adventista' neka ti odgovori clanak 'Kako je proricala Jelena Vajt' (koji ce se nastaviti) sa stranice
http://www.forum.hr. Jesam adventista, ocekujem Slavni Hristov Dolazak, i jesam Jehovin svedok - jer svedocim za Istinu Jehove Gospoda, i jesam metodista - jer prihvatam Hristov Put, i jesam katolik - jer sam za Univerzalnu Hristovu Crkvu koju bi gradili svi probudjeni narodi, i jesam pravoslavac jer nastojim da se drzim praiskonske vere,...
Stih iz Besede koji pominjes autenticno glasi: "Blazeni/blagosloveni u duhu su siromasni, jer njihovo je Carstvo Nebesko." Dakle oni koji se ne vezuju za mamona, i koji sve materijalno dozivljavaju kao Boziji dar koji treba staviti u sluzbu opste dobrobiti.
Vader!
U tvom osvrtu i tvojim primedbama pokazuje se upucenost u bazicne religijske spise i misli, no mislim da ta upucenost nije dovoljno izbrusena, da ne blista tako da kroz nje moze zraciti puna Istina. Ipak, priznajem, tvoja obrazlozenja su mi prvi ozbiljniji kamen spoticanja na forumima.
Pitas ko je kompetentan da definise zlo? Kazem: Bog koji je Sve-u-Svemu, Svevidece Oko. A da bi razlikovali Dobro od Zla tu je Hristov Zivot i Deset Zapovesti, te Beseda na Gori: i pored izvesnih kopisticko-redaktorskih zahvata na njima, ovi hagiografski segmenti ipak najvecim delom definisu Hristov Zakon i ono sto je dobro. (Treba videti i Dvanaest Isusovih Zapovesti izlozenih u 46. poglavlju Evandjelja po svetoj Dvanaestorici). Kada ispunjavamo te Zapovesti, uzjahacemo i Hristovog Belca, i videcemo u punini sta je Dobro, a preko Dobra i ono Zlo i Lazno. Za sve se ipak trazi cist i cistiji zivot, svetla dela. I ko cisto zivi on ce i imati osecaj za dobro, on ce imati zdravu logiku, jer on je izgradio senzitivnost Srca.
... 'Knjiga Isusa Navina' je jedna grozota nad grozotama, izmisljotina kasnijih vekova, koja Gospoda predstavlja Ubicom i Zatornikom. Taj spis, kao i vecina starozavetnih kvazihronologija, u globalu nemaju veze sa istinom, jer su potpuna negacija Boga i Bozijeg zakona. Bog kaze 'Ne ubij!' Ako on to kaze, to je univerzalna zapovest, i zapovest za sve, pa i za Njega Samog, jer niko nije iznad Zakona i Kosmickog Reda. Ni Isus Hrist se nije stavio iznad Zakona koji je dao, vec je dosao da ga osvetli u svome izvornom obliku i da ga za uzor ispuni. Nijedan Boziji prorok i pomazanik NIKADA nije ubijao, jer Bog ne pomazuje i ne nadahnjuje ubice, vec one koji cuvaju i spasavaju i postuju zivot, koji je On dao i koji odrzava. Dakle, takvi tekstovi su falsifikati i promulgacije opsednutih 'umova' koji su se uvek borili protiv proroka i ciste Bozije reci.
Mnoge starozavetne spise kao i Kur'an diktirao je i inspirisao je isti (zlo)duh! U to sam potpuno siguran, to verujem i to znam, i to mogu argumentovati. Zato sam i rekao: dzihad telogija, paganizirani judaizam i pogromasko krstastvo su jedno, jedna gadost podignuta protiv Duha ljubav i Harmonije. Kada se zlo hoce opravdati pozivanjem na Bozije Ime, kao sto je to cinio Muhammed, krstasi i inkvizitori, te brojni znani i neznani judejski starozavetni pisari i zreci, onda je to nesto najstrasnije: susta hula na Duha Svetoga,... To su sve satanski stihovi! I ono sto u njima kao odgovara istini, nije istina, jer nije od Istinitog i ne nosi svetlost Istine.
Bog je Nepromenljiv, i Njegovi Zakoni su nepromenljivi. Tacno je da on Istinu moze etapno objavljivati, ali SUPROTNOSTIMA ne moze uciti. Ako ima suprotnosti to pokazuje da nije od Boga, jer Bog je Savrsenstvo. Ne moze Bog jednom uciti prastanju a drugi put pozivati na osvetu! Isus citira sta je receno starima, kako su pouceni, ali ne kaze da je to Njegov Otac dao. Govorio je Gospod nesto i u stilu: "Oko za oko" (Ko izbije oko - bice mu izbiveno oko; Ko otegne mac - od maca ce stradati), ali tvrdokorni judejski um to nije razumeo, odnosno gotovo sve je izvrnuo. Covek treba da se opredeli da li ce slediti Isusovog Oca, Presvetog Oca, Duha Ljubavi, ili Oca Lazi, Oca fariseja, sadukeja, hipokrita, dzihad jurisnika, krstasa i inkvizitora. Da li ce ziveti kao sto je ziveo Isus Hristos ili razbojnik Isus Bar-Abba!
Takodje covek ne moze istovremeno da sledi presvetog Oca, Jehovu, i Allaha (cije samo ime kaze, kao sto je jos Krouli primetio, 'Bog koji to nije' ( odnosno 'bog koji nije Duh' Al-la-h: al/el = bog, la = ne, 'h' je slovo Duha). Ovim ne kazem da drugima treba uskratiti pravo da obozavaju nesto drugo izvan Jehove Boga, svako ima pravo da obozava i knjigu, i oltar, i svoju sektu, i svoju konfesiju, i svoga pontifa, i svoj sportski klub, i svoj stomak, i svoj mobilni telefon, i crni kamen u Mekki, i razne bogove koje su ljudi, ljudske fantazije i demonske indukcije izmislili. Mi hriscani ne oduzimamo drugima idole, samo ih razotkrivamo i zaobilazimo, jer na to nas je Gospod pozvao; mi uvazavamo Prvu i Drugu Boziju zapovest i odbacujemo sve idole: slavimo samo Jehovu, Boga, Njemu se klanjamo, a ljude i Boziju tvorevinu (pa cak i kamenje!) postujemo kao zivot iz Boga.Ali kamenu da se klanjamo, bez obzira odakle on dosao ili bio uzet, to nikad nismo radili niti nam pada na um da to radimo i da hulimo time na Jehovu Gospodu. Ima i toboznjih hriscana koji obozavaju kamenje u vidu kipova, ali valjda ce se i oni jednom, u nekoj inkarnaciji ili u onostranome, otrezniti, valjda ce shvatiti da taj oblikovani kamen ne reaguje na njihove molitve i da ne predstavlja Boga koji je Sveprisutna Svetlost.
Sto se tice Eliseja, Ilijinog naslednika, objasnjenje je isto kao i za Isusa Navina, Mojsijevog naslednika u prorockoj sluzbi. Dakle, navodno Elisejevo proklinjanje dece je izmisljotina i podmetanje podmuklih, grehom zaslepljenih kopista i dvorsko-svestenih pisara koji su svima drugima videli samo sebe: proklinjace i osvetnike.. Jer: Bog ne proklinje, pa ne proklinju ni njegovi proroci, oni samo ukazuju na prokletstvo koje moze doci kroz bezakonicki zivot, ukazuju na bic i sekiru zvanu Zakon setve i zetve. (Kad citas Letopise i Knjige o kraljevima, mozes videti da se njihovi autori stalno pozivaju na druge, ranije knjige. Upravo te izvornike oni su menjali, prepravljali, dometali im mnogo sto-sta, vec po stupnju svoje svesti i interesu organizacije koju su zastupalii branili.)
Stavak II Petr. 2:12 na koji se pozivas, je najverovatnije redaktorski falsifikat, (kao i kraj Poslanice), ne autenticna Petrova misao. Ja bih ga procitao po smislu: "... Po /iskvarenoj/ prirodi nacinjene za hvatanje i trosenje,.../ Cak i da nije ovaj izvorni smisao datog verza, treba znati da nijedan apostol nije bio potpuno prosvetljen. Sam apostol Pavle to kaze i priznaje: "... DELIMICNO saznajemo i DELIMICNO prorokujemo,..." (I Kor. 13:9 ) Zasto bi se zivotinje ubijale? Za hranu? Pa Bog je (v. Postanak, 1. pogl.) ljudima za hranu dao zelenje, bilje, plodove zemlje, ne zivotinje. (Cak su i lavovi i ceo rod macaka jeli bilje, koje je na ondasnjoj planeti imalo drugaciju vegetacionu konstelaciju i zastupljenost!) Kasnije su judejski spisatelji izmislili kako Bog posle potopa navodno odredjuje da covek moze jesti sve zivotinje (izmislja i da je Noje zrvovao zivotinje koje je spasio: pa kako su se one mogle razmnoziti...?), a u vreme Mojsija Bog navodno donosi jos jednu, trecu "vecnu" uredbu, pa odredjuje kako se jedne zivotinje mogu jesti a druge ne mogu. No Bog nije imao sizofreniju, niti je podeljen, vec je uvek jedno isto ucio, objasnjavajuci tu jednu istinu sa raznih strana i faseta. A ta istina kaze: covek ne treba jesti svoju bracu iz zivotinjskog sveta, ne treba uzimati krv i meso. Tako i Novi zavet nije imun od redaktorskih interpolacija i falsifikata, o cemu najbolje svedoce 4. Evandjelja koja imaju mnostvo medjusobno suprostavljenih izvestaja. Dakle, covek treba da ima cist um, da bi logicki i intuistivno osetio sta je Istina, sta odgovara Istini.
Isus, kao i njegov brat Jakov, od rodjenja nikada nije uzimao meso niti cisto vino. (Novozavetni izvestaji su falsifikat.) On je iz Jehovinog Hrama isterao trgovce zrtvenih zivotinja i ptica. No, tvrdokorni Judejci su i posle njegove Zrtve nastavili da prinose krvne zrve. I to im je se krvavo vratilo: u ratu protiv Rimljana su stotine hiljada njih poginuli, a Hram im je razrusen. Od njega je danas ostao samo deo zapadnog zida pred kojim neki danas 'mole' izvodeci za oko javnosti skaredne pokrete kukovima...
Gospod nista imperativno ne naredjuje (ti moras!), vec samo ukazuje, ponudjuje i zapoveda (ti trebas), odnosno postuje slobodnu volju svoje dece. Bog nikome ne bi zapovedio, nalozio 'Ubij', jer on kaze 'Ne ubij!' (Tacnije: Ne trebas ubiti! Jos tacnije: Neces ubijati!) Mi se mozemo pozivati na Boga, i ubijati, opravdavati necije ubijanje, ali utoliko teze cemo sebe osuditi u Zakonu uzroka i posledice, Zakonu koji je stvorio greh a koji odrzava Gospod, jer je u sluzbi nase spoznaje i otplacvanja grehova, karme.
Dobru si stvar pokrenuo, i rascistilo smo neke stvari, bez obzira sto smo odstupili od centralne teme. No u Duhu, sve je sa svim povezano,...Na neke osvrte ja mozda blagovremeno ne reagujem, ali ipak nastojim da se kad-tad osvrnem na ono sto nosi dozu ozbiljnosti i vodi nekim razjasnjenjima.
888
Aurora Aurea
aurora_a@ptt.yu