Hristov je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Ono sto sam rekao i dalje stoji, nadji mi tu temu, post kojim ja prvi prozivam vjernike zbog necega.
Ja priznajem da cesto napadam vjernike ali mislim da i imam razloga.
Kontas li ti sta pises u dvije uzastopne recenice? Ili je tebi normalno, i osobina zrele osobe, traziti izgovor u tome da ti nisi prvi poceo? Upravo tome sam se smijao,sto to koristis kao neki argument.
Jer evo ovdje ti kazes da ti je cilj da iskazes svoje misljenje o homoseksualnosti a onda kazes da Drugaciji treba da dio svoje kritike protiv vjernika sacuva za sebe. Covjeka prozivaju na 9 strana i onda kad on odgovori na te prozivke pokusavajuci da brani svoj stav ti se javljas kao neki sticenik vjernika jer ti smeta sto je on uopste vjernike i pomenuo.
Otkud ti znas sta meni smeta i otkud tebi ideja da znas motive zasto ja nesto pisem? Moja reakcija nije bila sto je on "uopste spomenuo vjernike", to je cista izmisljotina koju koristis mozda svjesno mozda nesvjesno da bi mi mogao prisiti i ostale lazi, kao u slijedecem citatu.
A kad se skupite vi i kazete da ateista ne moze biti moralan, ili da ateista nema smisao to je onda u redu? Onda to nije napadanje vec iskazivanje misljenja, vi nikog ne mrzite bla, bla. Nije u pitanju mrznja vec tolerancija, rijec potpuno strana ovoj religioznoj grupi na forumu.
Koji to "VI"? Kakvo bre skupljanje? Nadji gdje sam ja napisao sve to sto mi prisivas, inace si lazov i klevetnik. Ako imas problem sa "njima" rijesavaj to sa njima, a nemoj mene prozivati i poistovjecivati sa nekime samo na osnovu cinjenice da smo obojica vjernici. Jesi li ti svjestan koliko imas nizak prag tolerancije prema misljenju vjernika i koliko sve vjernike trpas u isti kos i tretiras ih kao jednog virtuelnog netolerantnog i nadobudnog vjernika?
Citiraj:
Ili je tebi normalno, i osobina zrele osobe, traziti izgovor u tome da ti nisi prvi poceo? Upravo tome sam se smijao,sto to koristis kao neki argument.
Naravno da je to argument, nemoj se praviti lud! Naravno da nije isto prvi napasti nekoga i odgovoriti na tu prvu provokaciju/primjedbu! Sta pises ti covjece!!
Nijednom nisam prvi napao vjernike zbog njihovih vjerovanja/ubjedjenja.
Citiraj:
Otkud ti znas sta meni smeta i otkud tebi ideja da znas motive zasto ja nesto pisem?
Ja samo tebe citiram. Rekao si da ti je cilj dati misljenje o homoseksualcima. A nekoliko postova prije govoris Drugacijem da svoju kritiku prema vjernicima zadrzi za sebe. I ja onda
napadnem tebe, sasvim opravdano, govoreci tebi da se drzih istog toga sto si njemu rekao. Ali ne, odmah Hristov skace, povrijedjenim i uvrijedjen. I sta onda, vjernici se ne smiju kritikovati??? Pa dosta vise tog elitizma, jos onda kada vam neko odgovori vi se uvrijedite. Cim se u vas dirne, frka! A na svakoj vas temi ima, govorite kako su gayevu nenormalni, da su ateisti besmisleni i nemoralni....SPUSTI SE NA ZEMLJU HRISTOV!
Citiraj:
Koji to "VI"? Kakvo bre skupljanje? Nadji gdje sam ja napisao sve to sto mi prisivas, inace si lazov i klevetnik. Ako imas problem sa "njima" rijesavaj to sa njima, a nemoj mene prozivati i poistovjecivati sa nekime samo na osnovu cinjenice da smo obojica vjernici. Jesi li ti svjestan koliko imas nizak prag tolerancije prema misljenju vjernika i koliko sve vjernike trpas u isti kos i tretiras ih kao jednog virtuelnog netolerantnog i nadobudnog vjernika?
Jesam li ja rekao ti?? Rekao sam VI, a mislim na ekipu vjernika koja dosta cesto polemise na DiR. Ti si takodje cesto na tim temama ali eto ako te zanima mislim da si dosta tolerantniji od ostalih. Medjutim, kazem ti, negdje se i ti ponasas elitisticki i netolerantno (npr. na temi homoseksualci) i ja odgovorim na to. Tvoj je problem sto to tebi smeta pa ti mislis da ja vodim ovdje neku bitku protiv vjernika. Ja na svakom podforumu, na svakoj temi nastojim biti objektivan. Negdje vise negdje manje, imam i ja svojih uvjerenja koji su subjektivni ali kao sto rekoh, nikada nisam prvi napao vjernike zbog njihovih uvjerenja, sto si ti meni prisio pa eto ja se ne bunim i ne prozivam te lazovom i klevetnikom (zanimljivo je koliko se "zapali" jedan vjernik kada mu neko odgovori ili mu se suprotstavi).
E sad, da ne bude tema samo prepucavanje Hristova i mene, meni je takodje zanimljivo konstantno svadjanje (mada svi kazu da to nije svadja vec diskusija) izmedju pripadnika razlicitih religija ovdje. I onda kazu da sam ja netolerantan prema vjernicima...
Ja cu ponoviti pitanje, zasto se stalno insistira na isticanju razlika medju religijama kad ima toliko slicnosti koje se zanemaruju?