banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 20:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jun 2010, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hristov je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Ono sto sam rekao i dalje stoji, nadji mi tu temu, post kojim ja prvi prozivam vjernike zbog necega.
Ja priznajem da cesto napadam vjernike ali mislim da i imam razloga.

Kontas li ti sta pises u dvije uzastopne recenice? Ili je tebi normalno, i osobina zrele osobe, traziti izgovor u tome da ti nisi prvi poceo? Upravo tome sam se smijao,sto to koristis kao neki argument.
Jer evo ovdje ti kazes da ti je cilj da iskazes svoje misljenje o homoseksualnosti a onda kazes da Drugaciji treba da dio svoje kritike protiv vjernika sacuva za sebe. Covjeka prozivaju na 9 strana i onda kad on odgovori na te prozivke pokusavajuci da brani svoj stav ti se javljas kao neki sticenik vjernika jer ti smeta sto je on uopste vjernike i pomenuo.

Otkud ti znas sta meni smeta i otkud tebi ideja da znas motive zasto ja nesto pisem? Moja reakcija nije bila sto je on "uopste spomenuo vjernike", to je cista izmisljotina koju koristis mozda svjesno mozda nesvjesno da bi mi mogao prisiti i ostale lazi, kao u slijedecem citatu.
A kad se skupite vi i kazete da ateista ne moze biti moralan, ili da ateista nema smisao to je onda u redu? Onda to nije napadanje vec iskazivanje misljenja, vi nikog ne mrzite bla, bla. Nije u pitanju mrznja vec tolerancija, rijec potpuno strana ovoj religioznoj grupi na forumu.

Koji to "VI"? Kakvo bre skupljanje? Nadji gdje sam ja napisao sve to sto mi prisivas, inace si lazov i klevetnik. Ako imas problem sa "njima" rijesavaj to sa njima, a nemoj mene prozivati i poistovjecivati sa nekime samo na osnovu cinjenice da smo obojica vjernici. Jesi li ti svjestan koliko imas nizak prag tolerancije prema misljenju vjernika i koliko sve vjernike trpas u isti kos i tretiras ih kao jednog virtuelnog netolerantnog i nadobudnog vjernika?

Citiraj:
Ili je tebi normalno, i osobina zrele osobe, traziti izgovor u tome da ti nisi prvi poceo? Upravo tome sam se smijao,sto to koristis kao neki argument.

Naravno da je to argument, nemoj se praviti lud! Naravno da nije isto prvi napasti nekoga i odgovoriti na tu prvu provokaciju/primjedbu! Sta pises ti covjece!! Nijednom nisam prvi napao vjernike zbog njihovih vjerovanja/ubjedjenja.
Citiraj:
Otkud ti znas sta meni smeta i otkud tebi ideja da znas motive zasto ja nesto pisem?

Ja samo tebe citiram. Rekao si da ti je cilj dati misljenje o homoseksualcima. A nekoliko postova prije govoris Drugacijem da svoju kritiku prema vjernicima zadrzi za sebe. I ja onda napadnem tebe, sasvim opravdano, govoreci tebi da se drzih istog toga sto si njemu rekao. Ali ne, odmah Hristov skace, povrijedjenim i uvrijedjen. I sta onda, vjernici se ne smiju kritikovati??? Pa dosta vise tog elitizma, jos onda kada vam neko odgovori vi se uvrijedite. Cim se u vas dirne, frka! A na svakoj vas temi ima, govorite kako su gayevu nenormalni, da su ateisti besmisleni i nemoralni....SPUSTI SE NA ZEMLJU HRISTOV!
Citiraj:
Koji to "VI"? Kakvo bre skupljanje? Nadji gdje sam ja napisao sve to sto mi prisivas, inace si lazov i klevetnik. Ako imas problem sa "njima" rijesavaj to sa njima, a nemoj mene prozivati i poistovjecivati sa nekime samo na osnovu cinjenice da smo obojica vjernici. Jesi li ti svjestan koliko imas nizak prag tolerancije prema misljenju vjernika i koliko sve vjernike trpas u isti kos i tretiras ih kao jednog virtuelnog netolerantnog i nadobudnog vjernika?

Jesam li ja rekao ti?? Rekao sam VI, a mislim na ekipu vjernika koja dosta cesto polemise na DiR. Ti si takodje cesto na tim temama ali eto ako te zanima mislim da si dosta tolerantniji od ostalih. Medjutim, kazem ti, negdje se i ti ponasas elitisticki i netolerantno (npr. na temi homoseksualci) i ja odgovorim na to. Tvoj je problem sto to tebi smeta pa ti mislis da ja vodim ovdje neku bitku protiv vjernika. Ja na svakom podforumu, na svakoj temi nastojim biti objektivan. Negdje vise negdje manje, imam i ja svojih uvjerenja koji su subjektivni ali kao sto rekoh, nikada nisam prvi napao vjernike zbog njihovih uvjerenja, sto si ti meni prisio pa eto ja se ne bunim i ne prozivam te lazovom i klevetnikom (zanimljivo je koliko se "zapali" jedan vjernik kada mu neko odgovori ili mu se suprotstavi).

E sad, da ne bude tema samo prepucavanje Hristova i mene, meni je takodje zanimljivo konstantno svadjanje (mada svi kazu da to nije svadja vec diskusija) izmedju pripadnika razlicitih religija ovdje. I onda kazu da sam ja netolerantan prema vjernicima...
Ja cu ponoviti pitanje, zasto se stalno insistira na isticanju razlika medju religijama kad ima toliko slicnosti koje se zanemaruju?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro, na ovo sam vec navikao, ali bas ova izjava je onako vrhunac toga, a i dosta je svjeza tako da:
oficir s ruzom je napisao:
Uvjek sam rekao nisu krivi niti religijie, niti fanatici, jer se i njihovo zavrsi brzo...krivi su bezboznici kojima NISTA nije SVETO...osim "use, nase i podase".

I to dolazi iz usta jednog vjernika. A na mene galame kako vodim neku bitku protiv vjernika i kako sam netolerantan... :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Elitizam i jednih i drugih....prvi misle da su bolji zato što imaju Boga/šta već/ iza sebe drugi misle da su bolji zato što im zdrav razum čuva leđa...
Činjenica je da vjernici više vole napadat nas nevjerne, a mi nevjerni više volimo podbadat vjernike...žalosno je samo to što bilo kakva diskusija u roku od tri posta ode u međusobno napadanje...
Mad prije su se likovi poput masterminda i njemu sličnih lako ignorisali...danas ljudi ne mogu da ignorišu tuđe stvari, mada ja bih (gle čuda) okrivio neke vjernike (sad već bivše mary juana i kim deal).
s drugima se jednostavno nema smisla raspravljat, jer se jednostavno vidi da su likovi na forumu radi propovjedanja (oni kojima je 90% i više postova na DiR, tačnije 97,100 i 98.nešto, ljudi su ili došli propovjedati ili imaju duple nickove)... čim vidim njihove nickove odmah preskačem post....

BTW ja lično priznajem s hristovim se uvijek dalo normalno komunicirati bar s moje strane...barprije dok smo se na tu temu raspravljali...sad je došlo magično doba maketarstva, gdje oboica pod uticajem dugoročnog ,ponekad čak i nenamjernog, snifanja maketarskog ljepila imamo samo srećne misli...

Ali napadajte me koliko hoćeta ali sam siguran da je religija jedan najveći izvor sukoba kroz istoriju, i jedna od najgoih stvari koja se mogla čovječanstvu desiti...Lično vjernike ne smatram manje vrijednim...samo čudnim ponekad

Sa korita Ivanova

Poslednji put menjao Džontra dana 02 Jun 2010, 18:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Elvise covjece sta je tebi, znas li ti citati? Ja nisam rekao da ne smije da kritikuje vjernike nego sam osudio laz na koju su i ateisti reagovali, i metaforicki rekao DA "KAD BI DIO KRITICIZMA sacuvao za sebe.....", tj, kad bi vise bio kritican prema sebi, to sam rekao kao odgovor na njegovu laz. I ti od toga podigao hajku, kao da cekas jedva priliku da se razracunas sa vjernicima. Sta je s tobom?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
i metaforicki rekao DA "KAD BI DIO KRITICIZMA sacuvao za sebe.....",

A ja odgovorio isto tako "KAD BI i ti dio kriticizma sacuvao za sebe".
I dje zapelo?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 18:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
"Desila nam se religija, hajde de budemo toliko pametni da nam se ne desi i antireligija"...-ako je greska hajmo nauciti nesto iz nje :wink:

Nikad se ne raspravljam s jednim ateistom a da sam toliko umisljen da sam u pravo zato sto sam vjernik a on nevjernik, stvar je samo ko ima jace argumente i ko se moze bolje snaci u određenoj temi i ko moze bolje da odbrani svoj pogled na svijet.
Imati Boga iza leđa (u smislu argumenta) i to koristiti u raspravi s ateistom ne vidim da je iko ovdje radio cak niti mnogi od nas s 100 % postovim na DiR...ne znam odakle to?

Dzontra Volta je napisao:
forumu radi propovjedanja (oni kojima je 90% i više postova na DiR, tačnije 97,100 i 98.nešto, ljudi su ili došli propovjedati ili imaju duple nickove)... čim vidim njihove nickove odmah preskačem post....

Osjecam se prozvan jer su mi postovi 100 na ovom podforumu, ne iz razloga propovjedi koliko iz razloga sto me interesira taj segment zivota jace nego ostali, cesto idem i na druge podforume kao sto su drustvo i nauka i obavezno humor ali se (bas sto ne zelim da kvarim sebi prosjek postova) ne ukljucujem u rasprave ali ih redovnije citam.
Na ovom podforumu nisam radi ikakve propovjedi nego cisto radi diskusije...a i najvise me u zivotu zanima vjera i njoj posvecujem vecinu svog slobodnog vremena kao uostalom i vremena provedenog na netu.

Dobro, na ovo sam vec navikao, ali bas ova izjava je onako vrhunac toga, a i dosta je svjeza tako da:
oficir s ruzom je napisao:
Uvjek sam rekao nisu krivi niti religijie, niti fanatici, jer se i njihovo zavrsi brzo...krivi su bezboznici kojima NISTA nije SVETO...osim "use, nase i podase".

I to dolazi iz usta jednog vjernika. A na mene galame kako vodim neku bitku protiv vjernika i kako sam netolerantan...

Da...jos se niti tinta nije osusila a ta izjava je prozvana 2 puta. Ukontekstu rasprave sam rekao da nije kriva religija niti fanatici, jer se i njihovo (religijsko fanaticarstvo zavrsi brzo) krivi su bezboznici kojima NISTA nije SVETO...i naravno podvukao "Neka nađe ko hoce da se nađe"....ako si ti nevjernik to je jedan stvar, a ako ti pored toga NISTA nije sveto to je ona stvar na koju sam alaudirao...

Poslije sam u postovima objasnjvao da izjava nije usmejrena na ateista ali si iz nekog razloga to uredno zaobisao ( ciljano ili ne ciljano), i sad kazem da je osoba kojoj nista nije sveto ( kakav je bio i karikaturist prvoubijeni, jer sam gledao dokumentarac o njemu i njegovi ga drugovi tako opisivaju) dovodi do onog stanja u kojem se nasao svijet u tom momentu jer je inicijator tog slucaja.

Teko toliko posto sam prozvan ....a za ostalo eto vam vitra eto harmana...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Haha pa to ja treba tebe da pitam Elvise, ti si otvorio temu.

Evo ti se vadis na to da nikad prvi nisi napao vjernika i to ti kobajagi treba dati neki imunitet. Sad ja tvrdim da nisam prvi napao Drugacijeg nego sam reagovao na njegovu laz. Na sta si ti reagovao, na sta su drugi reagovali. Ko je sada kriv? :lol: :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficire, ako u pola noci probudis Elvisa i jellyfisha, moci ce ti u cugu nabrojati listu religioznih fanatika ovog foruma. A nema nas malo :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Haha pa to ja treba tebe da pitam Elvise, ti si otvorio temu.

Evo ti se vadis na to da nikad prvi nisi napao vjernika i to ti kobajagi treba dati neki imunitet. Sad ja tvrdim da nisam prvi napao Drugacijeg nego sam reagovao na njegovu laz. Na sta si ti reagovao, na sta su drugi reagovali. Ko je sada kriv? :lol: :D

Zato sto bi postovi na onoj temi bili izbrisani, zato sam otvorio ovu temu.
A ako cemo da trazimo uzroke svega...
Hristov je napisao:
Ti prvi hriscani su bili izmedju ostalog i zene i djeca i starci, bilo ih je nekoliko stotina, i ubijani su u arenama zbog vjere a ne zbog fanatizma kako ti zelis da ih predstavis, ubijani su ne ubivsi nikoga. Oni su bili primjer blagosti i covjekoljublja, a ne vi homoseksualci. Zahvaljujuci vjernicima ti danas znas da citas i pises, zahvaljujuci njima ti imas gdje da se lijecis, medju ljudima koji su osnovali Srpsku Akademiju nauka su se nalazili vjernici, itd...

Ako ovo nije elitizam ne znam sta jeste.
I onda bilo ko ko pokusa reci da ovo nije bas tako (a nije) kao svjesno laze i klevece vjernike...ma daj!

A o oficiru ne bih...odoh da gledam utakmicu ali kada bih krenuo da citiram tvoje izjave protiv ateista propustio bih cijelu utakmicu.
A mene takodje to toliko ni ne brine, sta mislite o nereligioznim (bezboznicima - kako pogano zvuci, pozelis da ih na lomacu bacis odma'), vise me zanimaju svadje medju religioznima, cemu toliko insistiranje na razlikama?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Covjek je nazvao prve hriscane fanaticima a maltene u istoj recenici nazvao homoseksualce uzorom covjekoljubivosti za razliku od fanaticnih hriscana, na sta ja odgovaram primjerima koliko on ima da zahvali vjernicima, na sta ti to zoves elitizmom. Vazi. :roll: Ko koga pravi budalom ovdje? Pratis li ti uopste citav dijalog i kontekst price, ili ti zvona zvone na uzbunu samo kad vjernik kaze nesto lijepo o vjeri? :roll: Ponavljam ti po ko zna koji put da nisam reagovao zato sto je bilo ko vjeru kritikovao, nego zbog ocigledne lazi na koju su reagovali i deklarisani ateisti. Da je spomenuo sve najgore o crkvi a da je istina, ne bih nista rekao, ali je rekao podlu laz i zbog toga sam reagovao, od cega si ti napravio farsu.
I sta hoces da kazes onim uporedjivanjem kako ti mene nisi nazvao klevetnikom a ja tebe jesam? Pa ako smatras da si time pokazao da si bolji od mene super obojici, ja se sigurno necu nasaditi na glavu zato sto je neko bolji covjek od mene :roll:
I ta prica o tome kakvi su vjernici, odmah se naljute ovo-ono, koliko sterotipa majko mila, kao da su vjernici dosli sa Marsa pa imaju specificnu konfiguracju u glavi. Obracas se meni i kazes da sam ovakav-onakav, a kad krenes nabrajati primjere pricas o nekom desetom forumasu. :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje sam ja rekao da branim Drugacijeg??
Covjek je rekao da nema predrasude prema drugima. Nije uporedio uopste prvobitne hriscane i gayeve u smislu koji su "bolji". Uostalom, ne vidim gdje je pogrijesio, nikoga nije omalovazavao, dok je jedan od prvih postova na temi homoseksualci ajkulin gdje pise da su homo gadovi pred bogom itd. A i hriscanstvo propagira jednog boga itd. To se moze nazvati onako kako je on napisao, da su mislili da su oni samo u pravu (prvobitni hriscani), mada je to pretjerano, priznajem, ja mislim da je takvo stanje danas, a ne tada.

A ti onda nastupas sa pricom da je razvoj kulture zasnovan na vjernicima, kako sve ovo sto znamo moramo zahvaliti vjernicima itd...

Uglavnom, iako ne podrzavam homoseksualce (nebitni su mi totalno), nazalost oni odnose pobjedu. Covjek je otvorio temu u kojem su ga uglavnom svi popljuvali na razne nacine a na kraju je najveca frka ispala jer je rekao nesto lose protiv vjernika (pa neka to i bila laz).
kad si toliko covjekoljubljiv, zasto nisi osudio svo ono prozivanje? Ja cu opet reci, ti si i jedan od toleratnijih, ali cim se pomenu hriscani ti se odmah zapalis...

Samo malo objektivnosti...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A mene takodje to toliko ni ne brine, sta mislite o nereligioznim (bezboznicima - kako pogano zvuci, pozelis da ih na lomacu bacis odma'), vise me zanimaju svadje medju religioznima, cemu toliko insistiranje na razlikama?

Pa gledaj to ovako, vecina vjernika su OK, medjutim MI religiozni fanatici i elitisti kako nas zovete ti i jellyfish naglasavam razlike jer nije fazon kad MI moram zivjeti sa cinjenicom da se neko drugi osjeca elitno a ne vjeruje u isto sto i MI, i zato iznosim prljav ves jedni drugih. Moj zivot ima smisla samo onda kad MI mogu da popujem i nalazim mane ateistima, pri tome pokazujuci vlastitim primjerom kako treba biti moralan, naravno sve do onog trenutka kad mene licno neko kritikuje, nakon cega se pretvaram u krvozednu zvijer spremnu da pribjegne najradikalnijim mjerama da bi uklonio hulitelja moga velicanstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kad si toliko covjekoljubljiv, zasto nisi osudio svo ono prozivanje? Ja cu opet reci, ti si i jedan od toleratnijih, ali cim se pomenu hriscani ti se odmah zapalis...

Ko ti je rekao da sam covjekoljubiv? :oops: Za to se obrati jellyfishu, on je sigurno stao na njihovu stranu.....

Otkud ti to da se zapalim kad se spomenu hriscani? Moram li ti po x-ti put ponoviti da sam reagovao na laz i bla-bla-bla....

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Ko ti je rekao da sam covjekoljubiv? :oops: Za to se obrati jellyfishu, on je sigurno stao na njihovu stranu.....

Ne znam zasto me stalno prozivas. Na ciju stranu sam stao? Ako mislis na homoseksualce, nisam stao na njihovu stranu, ali nisam ni protiv njih. Jer uvazavam svacije misljenje i slobodu izbora, ne da stajem na neciju stranu.

Hristov je napisao:
Pa gledaj to ovako, vecina vjernika su OK, medjutim MI religiozni fanatici i elitisti kako nas zovete ti i jellyfish

Ne sjecam se kad sam te nazvao religioznim fanatikom. Jedino sto nazivam fanaticima ove sto se zalazu za kamenovanje i terorizam i ove klasicne kreacioniste. A koliko znam ti nisi jedan od njih. Bas mi nije jasno sta sam ja to rekao kad me stalno prozivas u negativnom kontekstu.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 02 Jun 2010, 22:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Otkud ti to da se zapalim kad se spomenu hriscani? Moram li ti po x-ti put ponoviti da sam reagovao na laz i bla-bla-bla....

Reagovao si na prvi negativan pomen hriscana na temi koja nema veze sa njima.
A zasto nisi reagovao na prozivanje homoseksualaca nenormalnim, neprirodnim, bolesnim, psihicki poremecenim, perverznim...
Odlicni su ti kriteriji, HRISTove...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cekaj sad cu ti se opravdam... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 09:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Hristov je napisao:
Oficire, ako u pola noci probudis Elvisa i jellyfisha, moci ce ti u cugu nabrojati listu religioznih fanatika ovog foruma. A nema nas malo :lol:

:lol:

Nakon sto se Ahmed nejavlja...mislim da znam ko bi bio prvi s ove Islamske strane...
A s krscanske nakon sto nema Meriya...mislim i tu da znam ko bi bio drugoplasirani... :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 18:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Hristov je napisao:
Covjek je nazvao prve hriscane fanaticima

Jeu fanatici, jer su išli u smrt zbog odbijanja da malo okade tamjanom pred oltarom nekog paganskog boga. Kont im je skroz bez veze.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:
Hristov je napisao:

Jeu fanatici, jer su išli u smrt zbog odbijanja da malo okade tamjanom pred oltarom nekog paganskog boga. Kont im je skroz bez veze.

I ti ga sad usra...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drugačiji je napisao:
Hristov je napisao:

Pa ne moze se svoj bog tako cesto mijenjati kao sto homoseksualci mijenjaju seksualne partnere, za to treba nedostatak licnog dostojanstva i zivljenje samo sa svrhom da se ugadja tjelesnim prohtjevima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]