banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2010, 02:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Аутобусу бањалучког "Аутопревоза", у којем је био већи број школараца, отказале су кочнице, али је трагедија у Бањалуци избјегнута тако што је ударивиши у два паркирана возила успио да се заустави на једном брежуљку изнад магистралног пута.

Из бањалучког Дома здравља су потврдили да су пружили хитну помоћ Јованки Гојић (45), путници која је била у аутобусу, а која је задобила лакше повреде, пише бањалучка штампа.

Кочнице су аутобусу отказале на низбрдици, у Улици Симе Пандуревића код бањалучког Новог гробља, а возач је, вјероватно, покушавао да се заустави, ударајући у паркиране аутомобиле, испричала је станарка те улице.

Очевици су истакли да је ово трећи пут у протеклих годину дана да аутобусима који свакодневно превозе дјецу у школу у овој улици отказују кочнице.

Драгослав Михајловић, генерални директор "Аутопревоза", био је на службеном путу у Теслићу и кратко је одговорио да ће разговарати након што се заврши састанак, али се касније није јавио.

Шефови "Аутопревоза" рекли су да не могу давати изјаве без одобрења генералног директора, али су незванично испричали да је аутобус који је у незгоди претрпио већу материјалну штету уредно прошао све техничке прегледе.

Ђ.В.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=21891

Strava i užas, ali hvala Bogu sve se dobro završilo. Prije par sedmica planuo im autobus, pa sad ovo.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 08:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
То је лоше када се не може ослонити на технику.... Али добро да су босански возачи jедни од најбољих на свету! Када смо шли аутобусом у Требиње, на једној страни пута била је планина, на другој - литица.
И возач се показао као прави професионалац, мада то jе био узак и кривудав пут.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Meni to nikako ne ide u glavu, kako je moguce da mu otkazu kocnice??? Kakve su krntije u pitanju? Za noznu razumijem, svasta se moze desiti u sistemu, ali je rucna nemoguca za razjebati, jer i kad se razvali, ona "uhvati", jedino je nemoguce otpustiti... Jel to nesto od Kineza?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pre nekolio sedmica sam cuo da su vlasnici/sefovi bivsa vojna lica i da od radnika ocekuju da ima sva dugmad na kosuljama budu zakopcana... Ako je zahtijevanje tolike preciznosti po PS-u istinito, zasto se onda i vozila isto tako ne odrzavaju. Istina, bar su cista, ali ciscenje ne kosta nista...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Autoprevozovi autobusi poklon su naroda Japana narodu RS, moja tetka koja živi u BG divila se njihovoj čistoći i funkcionalnosti uspoređujući ih s onim kršem kod nje.
Ipak, vrijeme nemilosrdno teče, pa bi ovo trebala biti opomena.

P.S.: Slažem se to da su bosanski vozači najbolji i najpouzdaniji.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali ti autobusi nisu proizvedeni u Japanu.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 21:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kakve veze ima jesu li proizvedeni u japanu ili ne? Cinjenica je da su dali sve od sebe.
Otkud to da su vozaci ovde najbolji na svijetu, ne kazem da nisu, al ne znam ni zasto bi bili :roll: .

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 09:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Svaka cast soferu na pribranosti ali autobus detaljno pregledati i ako se ustanovi da nije bio tehnicki ispravan vlasnika dobro ribnuti po dzepu.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 17:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Apr 2008, 10:54
Vuk_samotnjak je napisao:
Svaka cast soferu na pribranosti ali autobus detaljno pregledati i ako se ustanovi da nije bio tehnicki ispravan vlasnika dobro ribnuti po dzepu.

Kako li je uspio ubrzati?
Sta je sa motornom kocnicom?
Zasto nije ubacio u brzinu i kocio motorom? Bolje da rasturi motor nego da neko nastrada.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ugledni gradjanin je napisao:
Zasto nije ubacio u brzinu i kocio motorom? Bolje da rasturi motor nego da neko nastrada.

Mislim da su vecina "japanaca" automatic, pa je kocenje motorom gotovo nemoguce.

Drugo, "japanci" mozda nisu proizvedeni u Japanu, samo je japan ih donirao. Trece, stari su vec 10 godina sto je puno za gradske autobuse koji se vozaju po 15 sati dnevno u prosjeku. Cetvrto, nisu predvidjeni za velike uzbrdice i nizbrdice zbog automatskog mjenjaca, a kod nas se koriste cak i za prigradske linije kao Dragocaj i sl.
Tako da tu ima dosta propusta.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 01:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
ugledni gradjanin je napisao:

Kako li je uspio ubrzati?

Ako je sofer bio toliko pribran da udara parkirana auta ili stubove onda nikako ne sumnjam da je zaboravio smanjivati brzinu motorom :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 09:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Svi su automatik, ne znam koje sve mogucnosti kocenja ima autobus, ali motorom sigurno, ne zbog mjenjaca. Ima onaj sistem retarder, ali on se vjerovatno ne ugradjuje u gradske autobuse.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33

za ovo ne treba po dzepu vec u zatvor(ako se ustanovi da nije sve bilo po PS)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]