Znaš šta popokat,,,,, ma lakše mi je nekako reći jarane iako ti ne želiš biti moj jaran
Istina živa, završio sam srednju školu i eto intelektualno zakržljao.
Nisam ja kriv što su me umjesto na fakultet poslali prvo u „sabirni centar“ a onda sa vrećicom u ruci u bijeli svijet.
No, iako intelektualno hendikepiran znam da svaki grad odnosno gradska vijeća usvajaju prostorne i regulaciono-urbanističe planove.
Obično se ti planovi usvajaju na duži rok te se unaprijed predvidi sva komunalna infrastruktura te objekti od društvenog značaja za koje postoji potreba ili će postojati zbog demografskog i socio-ekonomskog razvoja.
Pretpostavljam da je u slučaju New Yorka i kvarta gdje se nalaze tzv.blizanci također bila predviđena gradnja džamije i to možda ranije nego se desio nesretni teroristički čin.
Ali dovoditi u pitanje gradnju bogomolje za po veličini respektibilnu religijsku zajednicu kao što su muslimani New Yorka sa terorističkim činom je zaista dno dna moralnog i civilizacijskog sunovrata!
Džamija je mjesto za molitvu a terorista je terorista iako može biti inspirisan pogrešnim tumačenjem bilo koje religije.
Historija nas uči da je terorista inspirisanih pogrešnim tumačenjem religije stalno bilo (Krstaški ratovi,II sv.rat, pa na kraju i posljednji rat u BiH je imao dijelom takvu dimenziju) ali je stalno bilo i razumnih ljudi koji su znali razlučiti dobro od zla i plemenita religijska učenja od povampirenih mišljenja.
Šta bi bilo kad bi smo mi u Bosni primjenili taj bolesni princip na kojeg se pozivaju pojedini indotrinirani New York-čani?
Zamisli da neko razmišlja ovako:
„On je nas gađ'o granatama 3 godine, ehhh sad ne treba dozvoliti vjerskoj zajednici iz koje je on ponikao da sebi pravi bogomolju u mom gradu“ (nebitno dali crkva ili džamija)
Eto toliko od mene.Izvini što nisam stigao završiti fakultet

,,,još uvijek imam vremena