АЛЕКСАНДАР je napisao:
ниси видио мржње?
ниси ти онда био у Мостару

прођи мало градом, обрати пажњу на графите, распитај се у чијем си дијелу града итд..
ovako, kolega, mrznje ima, ali kod koga?
ovako, ovi sto su "sljegli" sa strane i nikad nisu ni vidjeli niti culi druge vjere niti druge nacije, neobrazovani puk, koji ima interesa samo od busanja u prsa i galamom o tome ko je veci "vjernik"... da, od tih ces cuti. a tih ima svuda, pa i na ovom forumu, ti ne vide dalje od svog nosa, i selidba u mostar je plafon koji mogu dosegnuti...
od pravih mostaraca, eh sad ti mislim iskljucivo na domicilnu raju, neces nikada.
pun nam je kufer vise i nacionalne mrznje i poticanja neke "nacionalne svijesti". zatupljeno, bezglavo, odvratno, gnusno...
pun nam je kufer dijeljenja ljudi na srbe, hrvate, muslimane, a ne gleda se u ono sustinsko, moralno, ljudsko. sve veliki vjernici, a spremni da se late maca cim ga ugledaju i srce im ogrezlo u mrznji... a ne, dobri moji, ne ide Bog skupa sa tolikom zlocom!
pune su nam crkve i dzamije od ovih toboze vjernika, i pun mi je djon i ovih velikih domoljuba koji gledaju samo da prevare i okradu ovu svoju domovinu. jebenu, ovakva kakva je, kad noramalan covjek sa zdravim i normalnim porivima u njoj ne moze da opstane...
mi jednostavno zelimo i hocemo da zivimo jedan normalan, civiliziran, postojan i blagoslovljen zivot. u miru i ako je ikako moguce i bar u nekom sitnom blagostanju.
ja sam iz Mostara. i svi ljudi koji su rodjeni u ovom gradu dijele isto ovakvo misljenje.
a stradali jesmo. 10 godina zivota mi je propalo ovdje gledajuce kako se krve i pljackaju ovi sto su dosli sa strane. doduse, ima tu i nasih, ali znamo kojoj vrsti olosa oni pripadaju. neka im Bog sudi.
zao mi je sto od svoje mrznje i pakosti i ne vidite da postoje ljudi malo drugaciji, koji prije svega imaju vjeru u Boga i nadu da ce ipak jednom doci vrijeme blagog naroda.
Mostarac!