loveless je napisao:
A to sto je lisu nazvao "najbolji albumi". pa lista mora da ima ime.
Oho ho! Čuješ to klepetanje i škripu? To se sad napokon pokreću zarđali zupčanici tvog mozga. Upravo si rekao da naziv liste nije bitan i porekao i svoj naslov i svoj uvodni post. To je dobro. To je moj kompliment tebi, ne kritika. Da te podsjetim kako si prije ove rečenice razmišljao o bitnosti naziva liste:
naslov teme: Najbolji albumi svih vremena!
uvodni post: Prilicno objektivna lista najboljih aluma u rocku od 60-ih naovamo. Ne volim ih sve, br.jedan recimo nisam nikad mogo preslusati od pocetka do kraja, ali mislim da je ovo OBJEKTIVNO - sustina i najvaznije u rock muzici...
loveless je napisao:
Bitno je STA se NALAZI na toj listi.
A jebemu, opet stadoše zupčanici. Bitno zašto? Bitno jer se lista zove "najbolji rok albumi", zar ne? Da se zove "Albumi s najplavljim omotom", bilo bi daleko manje bitno šta je na njoj, zar ne? Dakle, sad ti opet naziv liste jeste bitan. Uh, koja oluja i nevrijeme u tebi, sve se lomi.
Stani, razmisli i odluči se. Je li naziv liste bitan ili nije bitan? Je li ono što je na njoj bitno ili nije bitno? Ako odlučiš da je bitno, zašto je bitno? Ako misliš da je bitno zašto što nam to govori koji su albumi najbolji, onda si beznadežan.
A ja se zapravo slažem da jeste bitno. Ali ne da bismo prihvatili nečiji odabir najboljih albuma, nego prosto da bismo vidjeli da bi nam neki albumi koje još nismu slušali (a ima za sve nas takvih sigurno na toj listi) bili najvjerovatnije interesantni za poslušati, čim ih jedan muzički znalac bira za subjektivnu - ali duhovito kobajagi-uopšteno naslovljenu - top listu.