banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Boze, nekima ovdje treba kao u osnovnoj skoli.

1. Naravno da je losa
2. Ali ako ima pokrice u vrijednom radu onda je bar "podnosljiva"
3. Kubrick je bio egomanijak
4. Ali i dalje obozavamo njegove filmove

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Naravno...ali Scaruffi ne pravi muziku nego objavljuje neke liste....sta je on...kada je umjetnik egomanijak onda za njega kazes da je debil al jbga pravi dobre stvari...a kad je kriticar egomanijak onda je samo debil....

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

da. Vec sam cuo ovjde da se kriticari nazivaju debilima. Kao ne prave muziku...

Eeeeee, kamo srece da na ovom svijetu ima malo vise kriticara, a malo manje muzicara... mozda bi i bilo nekog reda...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
loveless je napisao:
Cetvrto, rock muzika je MUZIKA, a ne poezija,...
Stari, upravo si se diskvalifikovao iz bilo koje rasprave o rock muzici.
loveless je napisao:
Scaruffi je egomanijak. Nije ni cudo za nekog ko posjeduje toliko znanje. Ali ni on nije toliko egocentrican da napise "objektivna". Ali ona jeste najobjektivnija lista koju sam ikad vidio. Jedina kojan uzima u obzir umjetnicka dostignuca a ne prodaju ploce (sto objasnjava izostanak Beatlesa, Bowieja i drugih).
Ok, znam i ja apsolutno svaki šaraf apsolutno svakog Mercedesa u periodu 1937-1998, pa ne davim ljude time. A lista, po bilo cemu sem po zaradi NE MOZE biti objektivna cisto zato sto su svaciji kriteriji drugaciji i SUBJEKTIVNI, objektivnost, sto se muzike tice, ne postoji.
To sto je neko dovoljno glup (ovih dana se to zove "egomanijak", cujem...) da izjavi da je objektivan je njegov problem...i ljudi koji u tako nesto vjeruju.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nema sta.. mene si uvjerio! Da zbilja, ta institucija muzicke kritike je tako beskorisna... ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam rekao da je beskorisna, već da je subjektivna. I to je ok, takva i treba da bude.
ALI...
Zato nema smisla ispirati ljudima mozak floskulama kao što je "...najobjektivniji muzički kritičar..."...čovječe, to je samo sebi kontradiktorno.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

OK, navedi mi jednog koji je obimom i znanjem ispred Scaruffija.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
loveless je napisao:
Scaruffi je egomanijak. Nije ni cudo za nekog ko posjeduje toliko znanje. Ali ni on nije toliko egocentrican da napise "objektivna". Ali ona jeste najobjektivnija lista koju sam ikad vidio. Jedina kojan uzima u obzir umjetnicka dostignuca a ne prodaju ploce (sto objasnjava izostanak Beatlesa, Bowieja i drugih).

opet ti o nekakvoj objektivnosti. molim te, uoči da se lista bezveze zove "Best Rock Albums". već to ti pokazuje jednu neobjektivnost. ko odlučuje za sve druge šta od mnogih aspekata nekog albuma njga čini dobrim? niko. svaki slušalac sebi određuje šta je ono što traži u albumu. pa tako neki traže, citiram te, "umjetničko dostignuće", ali neki ne. neki drugi traže virtuoznost sviranja (a i tu se kriterijumi dijele na brzinu, komplikovanost, broj akorda itd). neki uopšte ne traže virtuoznost, niti ikakvo umjetničko istraživanje, već hoće neku od recimo ovih stvari: iskrenost; pjevljivost ili plesnost pjesama; seksipil; političku angažovanost; očuvanje tradicionalnih obrazaca; primjenjivost (chill-out albume neki najviše cijene po tome koliko su u stanju slušaoca da čilautuju, a hc/metal albume neki najviše cijene po tome koliko su u stanju da slušaoca natjeraju da nekontrolisano poželi da započne šutku).

Lista je glupo, odnosno ne glupo nego duhovito i subjektivno naslovljena, kao i sve takve lične liste. A vidio sam ih ja pun q. I od onih koje uzimaju najbolja dostignuća, meni ova nije ona s kojom se ja najviše slažem. Tebi jeste i to je u redu. Ti imaš svoje, ja imam svoje mišljenje. Ali poenta je da ti jako voliš taj ovdje besmisleni pojam objektivnost, odnosno voliš standardizovanje, proglase, hijerarhiju, kolektivne stavove, "da se zna kome je gdje mjesto". odnosno, psiha ti ima neke od klasičnih osobina psihe fašista.

nisi ni znao da si fašistoidan? mislio si da si najveći multikulti, tolerantni tip kog znaš? e, pa sad znaš da si zapravo fašistoidan. no nije kasno da se promijeniš. sve najbolje i ugodan dan.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:

Za Scaruffijev obim ne znam, ko mi garantuje da je i on slušao to o čemu lupa...
A o kakvom znanju govoriš, majke ti?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
loveless je napisao:

Čim se mjeri to znanje da i ja kupim?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

loveless je napisao:

što ne znači da je on nekakav kompjuter s gigantskim algoritmom za izračunavanje apsolutne količine "umjetničkog dostignuća" nekog albuma. Scaruffi je čovjek od krvi i mesa koji prdi, sere, piša i povraća kad se previše napije isto ko i svi drugi. i kao i svi, ima svoj lični sistem vrednovanja nečega.

ali, on se bar ne pretvara da njegova vrijedi više od nečije druge, tako da tako nešto ne implicira nigdje na svom sajtu, a pogotovo ne stavlja tekstualno da je objektivan ili najobjektivniji. i svaka mu čast na tome, skidam kapu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Manaki je napisao:
loveless je napisao:

što ne znači da je on nekakav kompjuter s gigantskim algoritmom za izračunavanje apsolutne količine "umjetničkog dostignuća" nekog albuma. Scaruffi je čovjek od krvi i mesa koji prdi, sere, piša i povraća kad se previše napije isto ko i svi drugi. i kao i svi, ima svoj lični sistem vrednovanja nečega.

ali, on se bar ne pretvara da njegova vrijedi više od nečije druge, tako da tako nešto ne implicira nigdje na svom sajtu, a pogotovo ne stavlja tekstualno da je objektivan ili najobjektivniji. i svaka mu čast na tome, skidam kapu.

Pa, to bas ne biti tacno. U mnogim textovima on je savrseno svjestan svog znanja i velicine i cak se na par mjesta "hvali" kako je najnaslusaniji. A posto nema niti jednog drugog koji bi mu mogao preuzetit titulu i treba da mu skidamo kapu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Pa, to bas ne biti tacno. U mnogim textovima on je savrseno svjestan svog znanja i velicine i cak se na par mjesta "hvali" kako je najnaslusaniji. A posto nema niti jednog drugog koji bi mu mogao preuzetit titulu i treba da mu skidamo kapu.

ok, izvini onda, Scaruffi je fašista kao i ti. sve pet. ti si u pravu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hahaha, pa naravno da je slusao. To se vidi iy prevelikog znanja kojim raspolaze. Los "argument". hehe.

A to sto je lisu nazvao "najbolji albumi". pa lista mora da ima ime. Bitno je STA se NALAZI na toj listi.

I svi imaju ono sto vole. Neko vole Coloniu, neki Deep Purple. Ali to da "svak bira ono sto mu se svidja" nije dovoljno. Prosto nije. Trebaju nam ljudi poput Scaruffija. pravi kriticari!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Preveliko znanje?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Placa li tebe Skarufi? I koliko?
Ili, da nisi ti sam mozda Skarufi?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Hahaha, pa naravno da je slusao. To se vidi iy prevelikog znanja kojim raspolaze. Los "argument". hehe.

A to sto je lisu nazvao "najbolji albumi". pa lista mora da ima ime. Bitno je STA se NALAZI na toj listi.

I svi imaju ono sto vole. Neko vole Coloniu, neki Deep Purple. Ali to da "svak bira ono sto mu se svidja" nije dovoljno. Prosto nije. Trebaju nam ljudi poput Scaruffija. pravi kriticari!

Prevelikog?

Jeste. To je ime liste - Najbolji albumo by Scaruffi. Što će reći da su to Scaruffiju najbolji albumi. NIšta više, ništa manje.
Jeste, tebo trebaju ljudi poput Scaruffija, kad si ovca kojoj treba jasno definisati tarabe.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hvala na komplimentu, ali ja nisam Scaruffi. Jednostavno, kad sam ga otkrio i vidio da na svijetu postoji nar jedan kriticar kome nije ispran mozak popularnim i dobro prodavanim grupama bio sam presretan!! Naprijed Pjero!!!!!

A to da sam "ovca" (opet licno vrjedjanje, opa, ah da to je vec standard procedure za neke) ne pije vode:

1. vec sam u par navrata napisao da se ne slazm u svemu sa njim i
2. ono sto sam napisao o muzici su moje rijeci

Ja bih prije rekao da su neki ovdje "ovcice" kojima je mejnstrim masinerija izgradila ukus... ccccc.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:
Nevjerovatno.. ja protiv svih i opet ja pobjedjujem!

Mislim da ovim citatom treba zakljucati temu. Nema vise smisla.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
A to sto je lisu nazvao "najbolji albumi". pa lista mora da ima ime.

Oho ho! Čuješ to klepetanje i škripu? To se sad napokon pokreću zarđali zupčanici tvog mozga. Upravo si rekao da naziv liste nije bitan i porekao i svoj naslov i svoj uvodni post. To je dobro. To je moj kompliment tebi, ne kritika. Da te podsjetim kako si prije ove rečenice razmišljao o bitnosti naziva liste:

naslov teme: Najbolji albumi svih vremena!
uvodni post: Prilicno objektivna lista najboljih aluma u rocku od 60-ih naovamo. Ne volim ih sve, br.jedan recimo nisam nikad mogo preslusati od pocetka do kraja, ali mislim da je ovo OBJEKTIVNO - sustina i najvaznije u rock muzici...

loveless je napisao:
Bitno je STA se NALAZI na toj listi.

A jebemu, opet stadoše zupčanici. Bitno zašto? Bitno jer se lista zove "najbolji rok albumi", zar ne? Da se zove "Albumi s najplavljim omotom", bilo bi daleko manje bitno šta je na njoj, zar ne? Dakle, sad ti opet naziv liste jeste bitan. Uh, koja oluja i nevrijeme u tebi, sve se lomi.

Stani, razmisli i odluči se. Je li naziv liste bitan ili nije bitan? Je li ono što je na njoj bitno ili nije bitno? Ako odlučiš da je bitno, zašto je bitno? Ako misliš da je bitno zašto što nam to govori koji su albumi najbolji, onda si beznadežan.

A ja se zapravo slažem da jeste bitno. Ali ne da bismo prihvatili nečiji odabir najboljih albuma, nego prosto da bismo vidjeli da bi nam neki albumi koje još nismu slušali (a ima za sve nas takvih sigurno na toj listi) bili najvjerovatnije interesantni za poslušati, čim ih jedan muzički znalac bira za subjektivnu - ali duhovito kobajagi-uopšteno naslovljenu - top listu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]