loveless je napisao:
2. Pa svak je iznio svoje argumente. A sad ciji su bolji to je druga stvar.
loveless je napisao:
Scaruffi voli taj album. Ja ne. A o tome sta mislim o Queensryhceu vec postoji tema..
Ekstra su ti argumenti.
Pustimo sad i Scaruffija i temu o Queensrycheu (iako je koliko se sjecam to tema o Dream Theatre-u, Queensryche-u i "ostalim", dakle malo sira tema), ovdje je rijec o najboljim albumima, a evo ja smatram da je Operation Mindcrime jedan od najboljih metal albuma.
Zasto?
Zbog cjelosti albuma, povezanosti pjesama i price odnosno koncepta koji se provlaci kroz njega (koja je fascinantna i na kojoj mogu pozavidjeti mnogi pisci teorija zavjere i slicnih bestselera). Dalje, Queensryche se smatra zacetnikom progressive metal zvuka, koji nastaje spajanjem zvuka progressive rock bendova sa heavy metalom, a Operation Mindcrime je neki vrhunac tog novog zvuka bar sto se tice Quennsrychea jer prijethodna 2 albuma nisu toliko dobra kao Mindcrime. Dalje, prica i koncept albuma ima jak socioloski aspekt (zanemarimo sto ja studiram sociologiju), jer nam govori o stanju pojedinca u americkom drustvu, odnosno kako pojedinac moze biti izmanipulisan i iskoristen, i iako je rijec o pojedincu, problematiku mozemo prosiriti na citavo drustvo i zapitati se o ljudskoj individualnosti, slobodi misljenja i ljudskim slabostima kao sto su usamljenost, kompleksi i socijalna nepravda koji su odlike slabijih licnosti koji na kraju budu izmanipulisani.
Dalje, muzicki gledano, fino ukomponovan album sa dosta ritmicki razlicitih dionica koje ne smaraju i nisu monotono spore i dosadne (kako to cesto zna biti kod ovakvih bendova), i sa famoznim tokom, odnosno progresom energije i raspleta price koji se razvija od pocetka do kraja, i na kraju vrhuncem kako liricki tako i muzicki. Sve ovo je popraceno sjajnim vokalima Geoff Tatea, i sporednim vokalima koji se savrseno uklapaju u koncept albuma jer se u odredjenim dijelovima isticu kao svi oni koji su protiv protagoniste albuma kod kojeg je izrazena ksenofobija i paranoja. I uz sjajne gostujuce uloge likova u citavoj toj prici koji naracijom daju citavu novu dimenziju i dubinu.
Izvoli sad ti, posto kazes da je taj album smijesan, mora da imas jako cvrste argumente za tu tvrdnju, govoris to kao da smo mi koji cijenimo taj album u zabludi. Pa eto, ti nama objasni zasto je taj album smijesan?
(I nemoj si umisliti kao sto si vec umislio ranije da nama smeta to sto si ti pogodio neke "nase" bendove, ili da se ja ovdje vrijedjam na tvoje obezvrjedjivanje Queensryche, da si "pecnuo" u moj omiljeni bend, jer nisi, Queensryche volim ali daleko je to od nekog stepena obozavanja i glorifikovanja. Dakle objektivno raspravljam kao i od samog pocetka na ovoj temi.)