banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Elvis Presley je napisao:
loveless je napisao:
Ne razumijem., ja sam mislio da taj album i treba da bude smijesan. Valjda je neka parodija, sta li... ;)

Gdje nestade sva ona silna argumentacija??
Hajde Scaruffi, prosvijetli nas, sta je toliko smijesno kod tog albuma??

Scaruffi voli taj album. Ja ne. A o tome sta mislim o Queensryhceu vec postoji tema..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 17:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
1. Zjev. Nisi ti ni najmanje jasan, iz prostog razloga što ti misli nisu dovoljno dobro razrađene, a samim tim imaš problema da ih jasno formulišeš. Spontano može biti odjednom, ili u nekim intervalima spontanosti. Ali nemoj to brkati sa inspiracijom.

2. Nemam ja nikakav problem oko tvog neuzdizanja grupa koje mi se sviđaju. To me ni ne interesuje. Što se fraziranja tiče, neću više da ''presipam iz šupljeg u prazno'' na tu temu, jer verbalna interakcija naših mudrih glava upućuje upravo na to.

3. ''Preočiti'' primjeri su imali baš tu svrhu: da pokažu kako je to najnormalniji proces kod velikih, svima znanih umjetnika. I opet ponavljaš moje riječi. Ili one utiču na tebe na način da ih nisi svjestan dok ih ne počneš sam uobličavati u misli, samo ''svojim riječima''. Zato ti je onaj pokušaj sarkazma na kraju izlišan. Ili ti sve vrijeme pokušavaš biti autoironičan?

P.S. Hajde, možeš ti i bolje. Dobro si svjestan da ja množinu koristim jedino kad to stil zahtijeva, i ne udružujem se ni u kakve čopore. Nisi jedini sa kojim sa polemisao na ovoj temi. Pored toga, kad su počele priče da hoće da te banuju, oštro sam se protivio tome. Tako da, ovaj pokušaji da me diskredituješ ću pripisati trenutnom ponestanku daha.

1. Jesam jasan, ali ti naravno to ne odgovara. Pa izvrces rijeci. Sponatano jeste inspiracija. To ne moze biti iskalkulisano, isplanirano i "odluceno".

2. Pa svak je iznio svoje argumente. A sad ciji su bolji to je druga stvar.

3. Nema ponvavljanja tvojih rijeci... objasnjavam ti najprostoje ono sto ne mozes da shvatis. Ali kako objasniti slijepcu ljepotu Pikasove slike.

PS Mene je neko htio da banuje? Zasto? Zato sto nemam pravo da se ne slazem sa "vecinom"???

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Suzdržavajte se spominjanja kojekakvih književnih, likovnih i drugih ne-muzičkih dijela.

P.S. Lovelesse, zadivljena sam tvojom samouvjerenošću, zaista. :roll:

loveless je napisao:
Ja iskreno mislim da je moje zapazanje o "free jazz" elementima (koje ne moze i ne treba svak da shvati) vrlo poetsko...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:

loveless je napisao:
Scaruffi voli taj album. Ja ne. A o tome sta mislim o Queensryhceu vec postoji tema..

Ekstra su ti argumenti.
Pustimo sad i Scaruffija i temu o Queensrycheu (iako je koliko se sjecam to tema o Dream Theatre-u, Queensryche-u i "ostalim", dakle malo sira tema), ovdje je rijec o najboljim albumima, a evo ja smatram da je Operation Mindcrime jedan od najboljih metal albuma.
Zasto?

Zbog cjelosti albuma, povezanosti pjesama i price odnosno koncepta koji se provlaci kroz njega (koja je fascinantna i na kojoj mogu pozavidjeti mnogi pisci teorija zavjere i slicnih bestselera). Dalje, Queensryche se smatra zacetnikom progressive metal zvuka, koji nastaje spajanjem zvuka progressive rock bendova sa heavy metalom, a Operation Mindcrime je neki vrhunac tog novog zvuka bar sto se tice Quennsrychea jer prijethodna 2 albuma nisu toliko dobra kao Mindcrime. Dalje, prica i koncept albuma ima jak socioloski aspekt (zanemarimo sto ja studiram sociologiju), jer nam govori o stanju pojedinca u americkom drustvu, odnosno kako pojedinac moze biti izmanipulisan i iskoristen, i iako je rijec o pojedincu, problematiku mozemo prosiriti na citavo drustvo i zapitati se o ljudskoj individualnosti, slobodi misljenja i ljudskim slabostima kao sto su usamljenost, kompleksi i socijalna nepravda koji su odlike slabijih licnosti koji na kraju budu izmanipulisani.
Dalje, muzicki gledano, fino ukomponovan album sa dosta ritmicki razlicitih dionica koje ne smaraju i nisu monotono spore i dosadne (kako to cesto zna biti kod ovakvih bendova), i sa famoznim tokom, odnosno progresom energije i raspleta price koji se razvija od pocetka do kraja, i na kraju vrhuncem kako liricki tako i muzicki. Sve ovo je popraceno sjajnim vokalima Geoff Tatea, i sporednim vokalima koji se savrseno uklapaju u koncept albuma jer se u odredjenim dijelovima isticu kao svi oni koji su protiv protagoniste albuma kod kojeg je izrazena ksenofobija i paranoja. I uz sjajne gostujuce uloge likova u citavoj toj prici koji naracijom daju citavu novu dimenziju i dubinu.

Izvoli sad ti, posto kazes da je taj album smijesan, mora da imas jako cvrste argumente za tu tvrdnju, govoris to kao da smo mi koji cijenimo taj album u zabludi. Pa eto, ti nama objasni zasto je taj album smijesan?

(I nemoj si umisliti kao sto si vec umislio ranije da nama smeta to sto si ti pogodio neke "nase" bendove, ili da se ja ovdje vrijedjam na tvoje obezvrjedjivanje Queensryche, da si "pecnuo" u moj omiljeni bend, jer nisi, Queensryche volim ali daleko je to od nekog stepena obozavanja i glorifikovanja. Dakle objektivno raspravljam kao i od samog pocetka na ovoj temi.)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
loveless je napisao:
1. Jesam jasan, ali ti naravno to ne odgovara. Pa izvrces rijeci. Sponatano jeste inspiracija. To ne moze biti iskalkulisano, isplanirano i "odluceno".

3. Nema ponvavljanja tvojih rijeci... objasnjavam ti najprostoje ono sto ne mozes da shvatis. Ali kako objasniti slijepcu ljepotu Pikasove slike.

PS Mene je neko htio da banuje? Zasto? Zato sto nemam pravo da se ne slazem sa "vecinom"???

1. Spontanost nije inspiracija. Inspiracija jeste spontana. Spontanost je širi pojam.

2. Heh, o ''argumentima'' više nećemo, molim te...

3. Ah, Skarlet, postoje tri moguća odgovora - ili loše objašnjavaš, ili sam ja glup, ili oboje.

P.S. Neki moderatori su te htjeli banovati zbog navodnog flejmovanja (nekontrolisanog otvaranja tema ili tako nešto). Pošto znam neke od njih, rekao sam da mislim da to ne bi bilo u redu i da nije opravdano. Tako da, to što ti je mišljenje u suprotnosti sa mojim, mladi Žan Žače, ne znači da se neću boriti za tvoje pravo da ga slobodno iznosiš.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
loveless je napisao:

1. Spontanost nije inspiracija. Inspiracija jeste spontana. Spontanost je širi pojam.

2. Heh, o ''argumentima'' više nećemo, molim te...

3. Ah, Skarlet, postoje tri moguća odgovora - ili loše objašnjavaš, ili sam ja glup, ili oboje.

P.S. Neki moderatori su te htjeli banovati zbog navodnog flejmovanja (nekontrolisanog otvaranja tema ili tako nešto). Pošto znam neke od njih, rekao sam da mislim da to ne bi bilo u redu i da nije opravdano. Tako da, to što ti je mišljenje u suprotnosti sa mojim, mladi Žan Žače, ne znači da se neću boriti za tvoje pravo da ga slobodno iznosiš.

1. Jel to sve sto imas reci?

2. Ako zelis...

3. Mozda ipak postoji samo jedan.. :)

PS Znam na sta mislis sad. To je jedan od njih nesto bio ljut na mene, a ja nisam spamovao...

Za elvisa:

Tamo gdje je "tema sira" ja sam izio svoj stav. Drugo, ja zaista mislim da je album smijesan, jer ga dozivljavam kao (nenamjernu) parodiju. Prvo njegov koncept je pretenciozan i nepotreban. To je jedan od najgorih primjera "koncept" albuma (koji su sami po sebi balast). Drugo, iako su formalno zacetnici "progressive metala" nesrecni Queensryche zvuce kao zabludjeli fosili iz vremena hair metala. Trece, to sto album ima "sociolosku" pozadinu ga ne cini vaznim. koliko znam i Madonnini neki albumi to imaju. Cetvrto, rock muzika je MUZIKA, a ne poezija, a na muzickom polju Queensryche potpuno padaju. Ti nepodnosljivi vokali, koji bi htjeli "prevazici ogranicenje rocka" (inace cilj "progressive" muzike) zvuce ridikulozno u svom izvitropirenom pokusaju da budu "ozbiljni". Melodije su lose napisane, ali se svirackim umijecem pokusava prikriti ta cinjenica. Jer minus aranzmani i minus punoca zvuka - ono sto bi muzika sa albuma Ooeration: mindcrime bila jest samo skup losih melodija. Sa svim tim dodacima - voila - oni dobijaju na "punoci" i mazu oci onima koji od silnog sjaja ne vide sustinu.

Ukratko, O;M je bio album koji je koristeci stare forme (hair-metal) i novu tehnologiju ("cistocu" studijske produkcije) obmanuo javnost da se radio necem velikom. Pri tome je jos dodat "koncept" da se pametni metalci dice plocom koja je "inteligentna" i "socijalno svjesna". Ne, ne i ne.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Za elvisa:

Tamo gdje je "tema sira" ja sam izio svoj stav. Drugo, ja zaista mislim da je album smijesan, jer ga dozivljavam kao (nenamjernu) parodiju. Prvo njegov koncept je pretenciozan i nepotreban. To je jedan od najgorih primjera "koncept" albuma (koji su sami po sebi balast). Drugo, iako su formalno zacetnici "progressive metala" nesrecni Queensryche zvuce kao zabludjeli fosili iz vremena hair metala. Trece, to sto album ima "sociolosku" pozadinu ga ne cini vaznim. koliko znam i Madonnini neki albumi to imaju. Cetvrto, rock muzika je MUZIKA, a ne poezija, a na muzickom polju Queensryche potpuno padaju. Ti nepodnosljivi vokali, koji bi htjeli "prevazici ogranicenje rocka" (inace cilj "progressive" muzike) zvuce ridikulozno u svom izvitropirenom pokusaju da budu "ozbiljni". Melodije su lose napisane, ali se svirackim umijecem pokusava prikriti ta cinjenica. Jer minus aranzmani i minus punoca zvuka - ono sto bi muzika sa albuma Ooeration: mindcrime bila jest samo skup losih melodija. Sa svim tim dodacima - voila - oni dobijaju na "punoci" i mazu oci onima koji od silnog sjaja ne vide sustinu.

Ukratko, O;M je bio album koji je koristeci stare forme (hair-metal) i novu tehnologiju ("cistocu" studijske produkcije) obmanuo javnost da se radio necem velikom. Pri tome je jos dodat "koncept" da se pametni metalci dice plocom koja je "inteligentna" i "socijalno svjesna". Ne, ne i ne.

Njegov koncept je nepotreban...I ovo je argument?? Ko je tebe postavio za sudiju sta je potrebno ili sta je nepotrebno? A sta je potrebno? Eksperiment, inovacija? Da, to smo culi hiljadu puta (s tim sto je muzika Queensrychea ipak inovacija, svidjali se oni tebi ili ne). Nepotrebno...mogu i ja da obezvrijedim svako umjetnicko djelo nazivajuci ga nepotrebnim. Eto Mona Lisa je nepotrebna (mislim koji ce nam kurac?) pa je opet remek djelo.
Zvuce kao glam metal...Prvo, ovo je glupost ali dobro oprosticu ti jer mnogi ljudi ovdje prave gresku. Glam (Hair) metal nije muzicki pravac! Glam je pripisivan imidzu koji su koristile te americke grupe osamdesetih. Muzicki to je hard rock. Tako da tvoj pokusaj povezivanja Queensrychea sa Glamom ne da nema osnovu vec je u najmanju ruku glup.
Trece, to sto album ima sociolosku pozadinu jeste vazno, jer se izdvaja od mnogih albuma koji to nemaju vec su prosto, kako bi ti rekao "osrednji" albumi sa desetak pjesama sa potpuno nebitnim tekstovima ili konceptom.
Melodije su lose napisane??? Covjece pa sta ti pricas? Ti koji si nam prije nekoliko dana pominjao bendove poput The Dead C ili onog Beefhearta sad nam govoris da su melodije Queensrychea lose napisane?? Ti si stvarno fenomen.
Nepodnosljivi vokali??? Ti, koji si nam prije nekoliko mjeseci velicao jedan Sun O))) govoris o nepodnosljivim vokalima??? Mozes li makar u jednom postu da smanjis svoju sujetu i budes realan, hajde samo jednom!!

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 19 Maj 2010, 19:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Eto Mona Lisa je nepotrebna (mislim koji ce nam kurac?)

Nisam mislio na naseg moderatora :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

1. Ja kazem da je koncept neophodan, posebno akd treba da zamaskira neke druge nedostatke albuma. A pa mene niko nije psotavio za sudiju, sto se uopste toliko uzbudjujes zbog mojih rijeci...

2. nisam rekao glam vec hair metal. I to jeste neka siromaska verzija hard-rocka, to nisi morao da objasnjavas meni ni drugima. MIslio sam da ljudi kontaju sta je to "hair" metal. Imidz me ne zanima, ali defnitivno Quensruche muzika lici na to.

3. Velvet Underground & Nico (za neupucene - navazniji album u rocku) ima socijolosku pozadinu, kao i albumi, npr. boba Dylana, ali nemaju tu napadnu "in-your-face" konceptualnost. Dakle, je nisam rekao da ne treba album biti utemeljen u svom vremenu, problemima, bla bla, vec da se i to (kao i sve drugo) moze odraditi dobro i lose

4. Ne razumijes estetiku. Vokali grupe suno))) su namjerno ruzni. Muzika grupe Dead C je namjerno izoblicena. Tragedija je da Queensryche i slicni POKUSAVAJU da zvuce lijepo/uzviseno/iznad-rocka a pri tome ispadaju smijesni i parodija samih sebe. O tome se radi.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Tragedija je da Queensryche i slicni POKUSAVAJU da zvuce lijepo/uzviseno/iznad-rocka a pri tome ispadaju smijesni i parodija samih sebe. O tome se radi.

Ne, radi se o tome da se to TEBI ne svidja. Radi se o tome sto su oni ZA TEBE smijesni. I radi se o tome sto ti ovdje nas sve pokusavas uvjeriti u to i prikazati kao cinjenicu, a zapravo je sve to samo jedno "osrednje" i "minorno" subjektivno misljenje. O tome se radi.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa ako tako mislis onda iskuliraj. Peace, brother.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
loveless je napisao:
Dakle i Eko i Tolstoj (usput: preociti primjeri; ja sam mislio ti ces navesti makar Dzojsa) su imali dar, a da nisu... ne bi im bilo dovoljno ni 100 godina da napisu remek-djela. Jer da su bili prosjecni a "gomilali" informacije i podatke, mogli su evntualno napisati kakav istorijski udzbenik, ne umjetnicko djelo.

Не нужно. Примјер - Десанка Максимовић. Примјер - Љубомир Симовић. Они су и буквално научили да пишу. У првом случају о таленту би се и дало причати, али у другом никако. И још један аргумент је битан у овој причи - како то да Еко никако није успио да понови славу коју је стекао са ИМЕНОМ РУЖЕ? Сви остали романи, пријашњи и наредни, били су и остали у сијенци Вилијамове потраге за смислом...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa ja nikad nisam ni tvrdio "nuzno". Ja sam rekao uglavnom. A sto se tice Eca, mislim da je "F.klatno" sjajan roman. To sto nije uspio ponoviti uspjeh Ruze (mislis vjerovatno po prodaji) ne znaci mnogo. Ne, ostaje cinjenica da je inspiracija (koja uvijek dolazi spontano) presudna za umjetnost. Zato to i jeste umjetnost, a ne nauka. A umjetnost je i po tome sto ako pojedinac ima dara za nju on NE MORA biti ucen i formalno obrazovan. To je ono sto mnogi ovdje ne razumiju.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Па ко је рекао да мора бити учен и образован?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Pa ja nikad nisam ni tvrdio "nuzno". Ja sam rekao uglavnom. A sto se tice Eca, mislim da je "F.klatno" sjajan roman. To sto nije uspio ponoviti uspjeh Ruze (mislis vjerovatno po prodaji) ne znaci mnogo. Ne, ostaje cinjenica da je inspiracija (koja uvijek dolazi spontano) presudna za umjetnost. Zato to i jeste umjetnost, a ne nauka. A umjetnost je i po tome sto ako pojedinac ima dara za nju on NE MORA biti ucen i formalno obrazovan. To je ono sto mnogi ovdje ne razumiju.

Ma ti se sve nešto kolebaš, ''jesam rekao, nisam rekao, nisam tako rekao'', ali dobro.

Inspiracija dolazi spontano, ali ne možeš to dvoje izjednačavati, spontane su i neke druge, obične stvari.

Pojedinac sa darom ne mora biti formalno obrazovan, to niko nije ni govorio. Pisac ne mora studirati književnost, muzičar ne mora ići na konzervatorijum. Ali mora na neki način izbrusiti svoj dar, inače će mu propasti. Mora raditi na određenim vještinama koje su neophodne da bi se dar na najbolji način ispoljio.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma sve je jasno, nema potrebe da se ponavljam. Drugo ja se ne kolebam, vec ne mogu dopustiti da drugi prekrajaju moje rijeci, a to se stalno desava na ovom forumu. Znam sta sam rekao i sta NISAM rekao.

I ako ovdje ima isfrustriranih a osrednjih muzicara (kazem ako ima) onda kontam zasto im smetaju oni koji su "neformalnog obrazovanja" a genijalniji od njih.

Znate onaj Formanov film "Amadeus"... E.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti baš ne čitaš postove drugih? Zato ti se i dešava da pišeš stvari o kojima, očigledno, niko nije ni govorio. Da je bar duhovito, imalo bi smisla, ovako nema. Prije nego što napišeš svoj post, pročitaj prethodne, o čemu oni zaista govore. Ovako se rasprava rasplinjava. Fokusiraj se, mladi padavane, Silu zalud unaokolo ne razbacuj.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
loveless je napisao:
Prilicno objektivna lista najboljih aluma u rocku od 60-ih naovamo. Ne volim ih sve, br.jedan recimo nisam nikad mogo preslusati od pocetka do kraja, ali mislim da je ovo OBJEKTIVNO - sustina i najvaznije u rock muzici...

evo link...

http://www.scaruffi.com/music/picbest.html

objektivna top lista popularne muzike druge polovine 20. vijeka? tako nešto ne postoji, a onaj ko misli da postoji provaljuje se.
nigdje na toj strani ne piše riječ objektivan. evo šta piše, ali izgleda nisi vidio:

"Best Rock Albums of all Times
Selected by piero scaruffi"

dakle, to je lista po ličnom izboru. ili kraće, subjektivna lista. subjektivan, to je ono što je suprotno od objektivan.
luda tema. umjesto da lijepo pitaš ljude slažu li se sa Scaruffijem i da odgovor artikulisano obrazlože, ti ih ništa ne pitaš već im namećeš mišljenje, koje - što je najgore - čak ni nije tvoje, nego je tuđe. Scaruffi bi samo odmahnuo rukom kad bi ovo vidio.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Scaruffi je egomanijak. Nije ni cudo za nekog ko posjeduje toliko znanje. Ali ni on nije toliko egocentrican da napise "objektivna". Ali ona jeste najobjektivnija lista koju sam ikad vidio. Jedina kojan uzima u obzir umjetnicka dostignuca a ne prodaju ploce (sto objasnjava izostanak Beatlesa, Bowieja i drugih).

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nadam se da shvatas da je "egomanijak" u stvari losa covjekova osobina....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]