Block out je napisao:
Da li je antiestetsko djelo lose djelo???
Nekome su bitne i druge osobine zasto vi te ljude i njihove stavove ne uvazavate!?
Ne, njima treba "opaliti konceptualnu samarcinu, da se vrate gdje im je mjesti"! Gdje je to mjesto?
Oni su glupi.
To sto slusaju je smece.
Da se malo najedu vanago,...itd, itd.
Divim se loveless-u sto je sve uvrede dostojanstveno istrpio i nastavio da brani svoje teze.
Tvrdoglav je i previse ali to je i normalna reakcija poslije "napada".
Mislim da je covjek i njegova tema pravo osvjezenje za ovaj podforum. Necu se sa njim sloziti sa nazivom teme "Najbolji albumi svih vremena!"
Ali mislim da je to mala "provokacija" da privuce vise paznje sto je i postigao.

Ako stvarno misli 100% da su to najbolji albumi svih vremena onda je to njegovo legitimno pravo. Na nama je da se slozimo ili ne i da obrazlozimo to.
U svakom slucaju poslusali smo neke nove bendove a sto se mene tice i veoma kvalitetne.
I da, poenta muzike nije da samo prenese emocije.
"Rime ima ali smisla nema". Ja sam vise za smisa.
Imas primjer Pank-a i svima je jasno na cemu se pank subkultura zasniva.
Svi muzicki (umjetnicki) pravci su nastali u jednom odredjenom kontekstu (socio-politickom, topoloskom) pa je prema tome besmisleno raspravljati da li su bolji Bitlsi ili Metalika. Porediti Monalizu i Disanov pisoar. I jedno i drugo je znacajno za svoju epohu i razvoj umjetnosti uopste. Sta je znacajnije uticalo o tome se da raspravljati ali jedno je sigurno, da nije bilo Monalize ne bi bilo ni pisoara.
Vracam se na muziku ali blisko Disanovoj DADI tacnije neodadi i fluxusu kada sam vec tu.
Ako je Pere Ubu previse avangardan sta je onda Dzon Kejdz!?
Ovo je pomalo nepošten post. Upasti na pola teme i redom ljude isprozivati, ne uzimajući u obzir nekoliko prethodnih rasprava na iste ili slične teme je nepošteno. Pogotovo, ako se uzme u obzir, ko je kome u stvari govorio da je muzika koju sluša smeće. Tako da, loveles ne samo da ništa nije odbranio, nego je nastavio da izbacuje iste fraze i način ''argumentovanja'' (koji je, uostalom, koristio i na nešto starijoj temi o Dream Theater i Queensryche).
Ne znam da li si pratio temu od početka, ali mi se čini da ni u jednom trenutku rasprava nije bila oko toga da li je ''antiestetsko djelo loše djelo''. To čak nije tema. Performansi Džona Kejdža, sa stanovišta rasprave o najboljim albumima pop muzike, nisu baš relevantni.
Citiraj:
Svi muzicki (umjetnicki) pravci su nastali u jednom odredjenom kontekstu (socio-politickom, topoloskom) pa je prema tome besmisleno raspravljati da li su bolji Bitlsi ili Metalika. Porediti Monalizu i Disanov pisoar. I jedno i drugo je znacajno za svoju epohu i razvoj umjetnosti uopste.
Govoriti kako je loveless faca a ostali papci koji ga bezrazložno napadaju, i onda napisati ovakvu rečenicu može samo ukazivati da si nabrzaka prelistao temu. Jer se loveless sve vrijeme satirao da nas ubijedi kako su 'Bitlsi bolji od Metalike, a Monaliza lošija od Disanovog pisoara jer je potonji hrabriji i eksperimentalniji.
Loveless jeste rekao nekoliko tačnih stvari, ali je češće pokazivao da o stvarima o kojima govori nema pojma, pritom se skrivajući iza velikih riječi i fraza koje u biti ništa nisu dokazale. Kasnije, u pomanjkanju i dotičnih, koristio bi se indignacijom.
Ima tu još nekoliko stvari o kojima bi vrijedilo nastaviti pričati, ali o tome drugom prilikom.