breskvica je napisao:
crni_bl ti zivis u velikoj zabludi da je to sve bilo tako "krasno", kako kome..bilo je i sirotinje i bijede, po selu ali i po gradovima..ako si imao crvenu knjizicu i uzdizao tita u nebesa imao si mozda nesto
Ali citav taj period SFRJ je bila jedna obicna maska, koja je pala na kraju i susjedi su nam pokazali sta zaista misle o nasem suzivotu i tako divnom i idealnom stanju u drzavi.
I nisi mi odgovorio na pitanje, sta su nam ostavili Tito i njegov rezim nakon njegove smrti, sem masu nacionalnih problema? to sto je na njegovoj sahrani bilo puno stranih delegata meni licno ne znaci nista (jer on nije nista drugo ni radio za zivota nego putovao, krstario, klopao i sklapao prijateljstva i glumio pocasnog clana nekih "odi mi dodji mi" akademija znanosti i umjetnosti..a jest bas komunizam ostavio dubok i bogat trag u kulturi i umjetnosti

i sve one prelijepe zgrade i arhitekturu iz tog perioda..
I mora da se salis da je neko tada vozio mercedesa sem nekog goozonje ili njemackog gastarbajtera (jer je kao sto sam navela bilo takvo blagostanje unutar drzave, da je masa ljudi morala bjezati u "fasisticku" njemacku, silu protiv koje su se jedva izborili..ocevi su im ginuli da bi par godina kasnije sinovi mogli ici na arbajt tamo i da im svabo komanduje, veliki uspjeh druga nam Tita
mozda se neki od vas sjecaju tog vremena rado jer su bili mladi, pa im sve lijepo bilo, a pogotovo radne akcije u sijenu
Aleksandar ja sam sve, samo nisam "titoljubac" , ali opet ga ne bih usporedila nikako sa pavelicom monstrumom..to je ipak pretjerano ..i ako neko mrzi tita toliko onda treba mrziti citav beograd i vlast tadasnju, jer su oni svi stajali iza njega i slijepo ga pratili u rezimu i anti srpskoj politici koja je vodjena, i cije posljedice se danas najvise vide..i bojim se samo da se ta greska nece vise moci ispraviti
Samo jos nesto, svi Srbi kojima je tadasnji komunisticki rezim super (sada unazad gledajuci, s obzirom na sve kako se izdesavalo i koje su posljedice danas), i koji uzdizu tu bagru koja je naredila streljanje jedinog pravog srpskog sina i najodlikovanijeg oficira u istoriji moderne srpske države, su za mene izrod i nista drugo..
ali to je samo moje licno misljenje

breskvice da si musko rekao bih ti izrod ti u gacama...

ko je rekao da je bilo sve krasno i divno?! Navedi mi jedan sistem gdje sve krasno i divno? Navedi mi jedan sistem, gdje se protivnici sistema ne proganjaju i da nije represivan?
Crvenu knjizicu je imalo puno ljudim, a nije bas svima bilo sve med i mlijeko, a nisu Tita svi ni uzdizali, vidjelo se kada je umro da se bagra ohrabrila...
Maska nije pala, vec su ljudi pali na ispitu...okani se susjeda, uvijek prvo gledaj u svoje dvoriste pa onda u tudje...ako ti kazes da su samo susjedi krivi, zavrsavamo ovu diskusiji...
Tito je nakon smrti ostavio zemlju, koju vjerovatno nikada necemo ni imati vise...kazes masu nacionalnih problema, pa nije Tito umro 90-te, malo ipak prije, a do rata se i dalje nije gledalo ili nije bilo bitno ko si i sta si...nije se sve desilo kao sto ti mislis, bure baruta i bum...pripremano je to sve dugi niz godina, i cekao se pogodan trenutak, ne samo sa jedne strane vec sa vise strana...
Jedini pravi srpski sin je izdao MARSALA...da na pocetku ti sa nekim saradjujes, a poslije kada te treba dokrajciti udje ta osoba u pakt sa fasistima, al se zajebe ili ti ga zajebes manevrom zvanim Neretva, i na kraju rata pobjedis...ti bi vjerovatno tog "prijatelja" zagrlila i rekla, haj jebo to, znam ja da ti mene volis

Aleksandar je veoma interesatna osoba, rekao bi tipicna ratna generacija, a i ti si cini mi se...