banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 10 Maj 2010, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
kažu srbi najveći je..ci, albanci su daleko veći.
Nedavno sam čuo da dame u švicarskoj za "prijatelje sa kojima provode intimne trenutke" uglavnom traže albance, jer su potentni i ograničeni. Boy-toys.

I da se razumijemo, Broz je bio državnik sa integritetom, ovo danas su sve marionete.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
crni_bl je napisao:
Mnogi pricaju ovdje kako je Tito vodio jednu anti-srpsku politiku i kako je on krivac za to sto je Srbija imala i madjare i sipce ali mene samo interesuje dali iko normalan moze da zamisli upravljanje zemljom a u sukobu sa najbrojnim narodom SFRJ?
Jel vi mislite da je Tito kriv sto su madjari u Vojvodini?
Siptari su poseban tip ljudi...oni ki*om osvajaju Balkan a za to nije kriv Tito ni njegova Juga koji su 45 godina postojali....jel neko istjeravao Srbe sa Kosova u njegovo vreme? Nije,...kao i danas oni sami odlaze jer je zivot dole jaaako tezak! On je koristio silu da smiri situaciju na Kosovu jer su se prvi dizali protiv njega bas albanci, ali normalno, nije ih mogao izbrisati sa zemaljske kugle (tj. nije htjeo)!

Nažalost ipak jeste! Postojalo je tiho etničko čišćenje. Kosovo je bilo AP sa visokom autonomijom a Albanci su činili apsolutnu većinu. Na Srbe je bilo pritisaka za prodajom imovine a jedan dio njih je to dobrovoljno radio. Tito je kriv baš kao i vlast u Beogradu što je zatvarala oči i pravila se da to ne vidi. Problem je takođe bio što se novac slijevao na Kosovo a situacija se nije popravljala. Karići su tada tražili da Jugoslavija gradi fabrike na Kosovu i razvija ga umjesto davanja novca ali niko u Beogradu nije imao sluha za to.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 17:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
АЛЕКСАНДАР je napisao:
У писму Енверу Ходзи Тито казе да "СВАКА НАЦИЈА ИМА ПРАВО НА САМОПРЕЂЕЉЕЊЕ ДО ОТЦЈЕПЉЕЊА". Тито је, дакле, пренебегао цињеницу да су косметски Албанци били, као сто су и данас, национална мањина у Србији, ДИО АЛБАНСКЕ НАЦИЈЕ. Тито додаје да КПЈ ПОДРЗАВА САМО ОНЕ НАЦИОНАЛНЕ ПОКРЕТЕ, КОЈИ СУ "ЗАИСТА ПРОТИВ ИМПЕРИЈАЛИЗМА УОПСТЕ И ЗА СТВАРНО ДЕМОКРАТСКИ НАЦИОНАЛНИ РАЗВИТАК", па закљуцује: "ТО ЗНАЦИ ДА АЛБАНЦИ У КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ИМАЈУ ПРАВО ДА СЕ ОПРЕДИЈЕЛЕ КУДА ХОЦЕ И КАКО ЗЕЛЕ".

Тито подвлаци да не долази у обзир "присаједињење Косова и Метохије овој и оваквој Албанији која (...) не би била једна истински демократска творевина него играцка у рукама империјалиста"; уз инсистирање на заједницкој борби против њемацког завојеваца и свих квислинских снага, до конацне побједе, он истице: "НИЈЕ ПОТРЕБНО НАГЛАСАВАТИ ДА ИЗМЕЂУ НАС И ДЕМОКРАТСКЕ И АНТИМПЕРИЈАЛИСТИЦКЕ АЛБАНИЈЕ ТО ПИТАЊЕ (припајање Косова и Метохије Албанији) НЕ МОЗЕ БИТИ ПРОБЛЕМ."

Јосип Броз је, дакле, цврсто обецао Енверу Ходзи да це му уступити Косово и Метохију, ако Албанија постане социјалистицка дрзава.

А ТИ СЕ МАЛО РАСПИТАЈ КОЛИКО ЈЕ СРБА ПРЕСЕЉЕНО СА КОСОВА 60-их ГОДИНА И КОЛИКОМ БРОЈУ СРБА ЈЕ ЗАБРАЊЕН ПОВРАТАК ТАМО ПОСЛИЈЕ РАТА!

ti meni bas nisi jasan, ovo sto si napisao iznad je toliko smijesan argument ali dobro...jesi ovo sa nekog desnicarskog foruma pokupio...

daj neke informacije, iz koje godine potice to navodno pismo? Opisi malo situaciju...
Je li znas uopste ko je bio Enver Hodza?
Da li se to ostvarilo sta je stajalo u tom navodnom pismu tj. da li je Tito napravio to sto je navodno poslao ili je ostalo samo na "cvrstom" obecanju?

Nema nacija nikakvo pravo na "samopredjeljenje", vec je je to samo republika imala...
Cak i famoznim ustavom 1974. Tito im nije dao status republike, sto je znacalo da nemaju pravo na samooprijedjeljenje...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hercegovac27 je napisao:
Nažalost ipak jeste! Postojalo je tiho etničko čišćenje. Kosovo je bilo AP sa visokom autonomijom a Albanci su činili apsolutnu većinu. Na Srbe je bilo pritisaka za prodajom imovine a jedan dio njih je to dobrovoljno radio. Tito je kriv baš kao i vlast u Beogradu što je zatvarala oči i pravila se da to ne vidi. Problem je takođe bio što se novac slijevao na Kosovo a situacija se nije popravljala. Karići su tada tražili da Jugoslavija gradi fabrike na Kosovu i razvija ga umjesto davanja novca ali niko u Beogradu nije imao sluha za to.

Takva "ciscenja" (mada je pravilnije reci pritisci) su postojala i sa jedne i sa druge strane, sada ne znam o kojem periodu konkretno pricas...
Ti pritisci su vrseni upravo na manjinu a vecina je prodavala dobrovoljno imovinu, jer kao sto si napisao, na Kosovo su se slivale pare iz citave Juge a situacija nije bila bolja, tako da su ljudi odlazili prodavali u potrazi za boljim zivotom.

Tito je jos pokusavao da parama iz citave Juge zadrzi stanovnistvo na tom podrucju, ali ratna i poslijeratna vlast u Srbiji nije nista napravila... nisu izgradili industrijski centri ili poljoprivreda i ljudima ponudila mogucnost da tamo "normalno" zive...
vaznije je bilo graditi vile po Beogradu, otvarati firme, pljackati, krasti,otvarati racune po raznim zemljama itd...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Ja belaja, Tito dragi! :)

Godine su prosle pune muka,
ginulo se za slobodu nijemo.
Sad s pjesmom umjesto jaukaaaa
druze TITO mi ti se kunemo.

Trebali bi neki stojati mirno kada o Titi pricaju. 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
cvox je napisao:
breskvica je napisao:
kako to da je pod titovim rezimom bilo super, kada je najvise ljudi otislo trbuhom za kruhom u daleki svijet kao "gastarbajteri" krajem 60tih i 70tih godina? mjesta/sela nadomak BL na 15 km nisu imali uslove za zivot za zivotinje a kamo li za ljude..o demokratiji, vjerskoj slobodi necu ni da pricam..i istoriju su iskrivili po svom ukusu "cetnici tj. kraljevska vojska koja je tada bila regularna, za razliku od partizana, su isti kao ustase " itd... tito nista nije uradio posebno u 2.svjetskom ratu, za razliku od crvene armije..
uglavnom moje misljenje je da SFRJ i titov rezim i politika su za srpski narod bili jedna velika greska, kobna..i pitam se da li ce se ta greska moci uopste ispraviti..

i kad citam neke komentare kao juga je mogla proci kao ceska slovacka..pitam se da li su u jednoj od te dve zemlje postojali/postoje npr Jasenovac, handzar divizije, maljevi u glavu itd?
i da neko moze biti tako naivan da misli da se nakon raspada Jugoslavije , nece otvoriti stare rane?

joj kajsijice jest ti znas napisat glupost matero mila cccccccccccccccc :cat:

cvox pa odgovori na to sto si boldovo, sta ti nije jasno? p.s nisam napisala da su partizani isti kao ustase nego da su komunisti izjednacili cetnike i ustase i napisali istoriju onako kako njima pase...jer istoriju pisu "pobjednici" ali to ne znaci da je ona istinita..
A sta je to tito konkretno uradio u 2. svjetskom ratu? sta bi on mogo da nije bilo crvene armije? Nasao se jednostavno na pravom mjestu u pravo vrijeme ,i imao srece.. Samo me cudi da onako inteligentan nije uspio savladati gramatiku i jezik kako treba..

spavac odgovori mi dal su cesi ili slovaci imali iste zrtve i pokolje kao srpska strana u 2. svjetskom ratu od strane svoje "brace" hrvata i njihovog cvijeca, imaju i "njihov" jasenovac i sve, pa su se eto opet uspjeli razici na miran nacin ?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
breskvica je napisao:
cvox pa odgovori na to sto si boldovo, sta ti nije jasno? p.s nisam napisala da su partizani isti kao ustase nego da su komunisti izjednacili cetnike i ustase i napisali istoriju onako kako njima pase...jer istoriju pisu "pobjednici" ali to ne znaci da je ona istinita..
A sta je to tito konkretno uradio u 2. svjetskom ratu? sta bi on mogo da nije bilo crvene armije? Nasao se jednostavno na pravom mjestu u pravo vrijeme ,i imao srece.. Samo me cudi da onako inteligentan nije uspio savladati gramatiku i jezik kako treba..

spavac odgovori mi dal su cesi ili slovaci imali iste zrtve i pokolje kao srpska strana u 2. svjetskom ratu od strane svoje "brace" hrvata i njihovog cvijeca, imaju i "njihov" jasenovac i sve, pa su se eto opet uspjeli razici na miran nacin ?

Sta je Tito konkretno uradio u WW2?!?! :confused2: :confused2: :confused2: ....
Samo da znas breskvice da je Tito zajedno sa svojim partizanima stvorio prvi antifasisticki pokret, u Evropi (i to stoji u svim knjigama sirom Evrope), i pruzio otpor neprijatelju koji je napao tadasnju Jugoslaviju! Rusija je imala dogovor sa Hitlerom u kojem je pisalo da Rusiju nece napasti hitlerova Njemacka a namjera Stalina je bila ta da profitira po tom ugovoru dvoje zemalja i htjeo je da zajedno sa svojim "drugom hicom" podjeli Poljsku...znaci bio je na strani nacista sve dok ovi nisu iznenada napali Rusiju i onda dolazi do totalne promjene i preokreta unutar Rusije!
Tito je jedini vrhovni komandant koji je za vreme WW2 bio sa svojima "po sumama i gorama" i krvario zajedno sa njima...jedini koji je bio ranjavan je je direktno ucestvovao u borbi...
I jos jedna stvar, nemoj da sumnjas u Titovu inteligenciju....inteligentan ne znaci imati diplomu breskvice, inteligencija se pokazuje na "terenu", taj covjek je imao toliku inteligenciju da mu je sav svijet zavidio...on je stvorio treci blok (nesvrstanih), njemu su dolazili i Rusi i Ameri i to za vrijeme hladnog rata, njega se sve pitalo!!!!!!!!!!
A danas,...ovi kokosari koji vode sve ove Balkanske novo-nastale turbo drzave nisu ni 1% ono sto je bio Tito!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 22:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
breskvica je napisao:
.jer istoriju pisu "pobjednici" ali to ne znaci da je ona istinita..

Vjerovatno je on pobjrdio i oslobodio i Norvešku?Budući da je u Norveškoj bila sedmodnevna žalost povodom Titove smrti......To za gramatiku je baš bezze.....Kako to da milioni Srbijanaca nisu ovladali gramatikom?Ono,tri padeža i kapak,to je to što se tiče gramatike...

Da li se on našao u pravom mjestu na pravo vrijeme?Jeste.Ali je on uz to vukao prave poteze koji su mu omogućili savezničku pomoć.Da je Draža bio pametan i inteligentan pa i on vukao prave poteze,Englezi bi se iskrcali u Dalmaciju i onda bi on bio pobjednik.Ali on nije bio dovoljno inteligentan.....

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2010, 22:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Tito zajebao Srbe u WW2, a takodje ih najvise zajebao 94'-95' poklonivsi 13 gradova... :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 01:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

breskvica je napisao:
cvox je napisao:
breskvica je napisao:
kako to da je pod titovim rezimom bilo super, kada je najvise ljudi otislo trbuhom za kruhom u daleki svijet kao "gastarbajteri" krajem 60tih i 70tih godina? mjesta/sela nadomak BL na 15 km nisu imali uslove za zivot za zivotinje a kamo li za ljude..o demokratiji, vjerskoj slobodi necu ni da pricam..i istoriju su iskrivili po svom ukusu "cetnici tj. kraljevska vojska koja je tada bila regularna, za razliku od partizana, su isti kao ustase " itd... tito nista nije uradio posebno u 2.svjetskom ratu, za razliku od crvene armije..
uglavnom moje misljenje je da SFRJ i titov rezim i politika su za srpski narod bili jedna velika greska, kobna..i pitam se da li ce se ta greska moci uopste ispraviti..

i kad citam neke komentare kao juga je mogla proci kao ceska slovacka..pitam se da li su u jednoj od te dve zemlje postojali/postoje npr Jasenovac, handzar divizije, maljevi u glavu itd?
i da neko moze biti tako naivan da misli da se nakon raspada Jugoslavije , nece otvoriti stare rane?

joj kajsijice jest ti znas napisat glupost matero mila cccccccccccccccc :cat:

da ti ne odgovaram na sve, ovo sto ti smatras srecom, pravo mjesto pravo vrijeme...
Tito nema diplome magistra, doktora itd...ali to ga ne cini neinteligetnim, sta cak vise on je svoj zanat i znanje ucio praksom a ne teorijem...svoj zanat je recimo usavrsio u Ceskoj i Njemackoj, a borbeno iskustvo skupljao u Rusiji i Spaniji (ovde je prosao i vojnu skolu)...bio je poslije (politickog) zatvora emigrirao u Pariz, ali se poslije vratio...
sve u svemu i prije nego sto je postao marsal obisao je vec dosta i dozivio svasta...

Sta bi Tito mogao bez crvene armije? Pisalo se dosta o tome, ja bih postavio obrnuto pitanje, sta bi mogla crvena armija bez saveznika, a pogotovo Tita koji je organizovao najjaci otpor i od par stotina vojnika napravio vojsku koja je pred kraj rata brojala prema stranim podatcima preko 400 000 hiljada vojnika (neka je i 300 000 da se ne uhvatimo brojke sada)...

itd...itd...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 01:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dzabaleban je napisao:
kažu srbi najveći je..ci, albanci su daleko veći.
Nedavno sam čuo da dame u švicarskoj za "prijatelje sa kojima provode intimne trenutke" uglavnom traže albance, jer su potentni i ograničeni. Boy-toys.

Broj Albanaca na teritoriji SFRJ se za 43 godine utrostrucio!!! Od 1948. do 1991. sa 750 000 hiljada su narasli do 2,1 miliona...Od toga prema procjenama (jer su zadnji popis na Kosovo bojkotovali) u Srbiji ih je bilo 1,6 miliona. Usporedbe radi, RS ima nesto manje od 1,5 miliona (preko 90% je srpsko stanovnistvo).
Pokrajina u kojoj su imali najveci natalitet je naravno Kosovo, a ujedno je bio i najveci natalitet u Evropi sa preko 20 promila.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 01:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

BrozTvrtko je napisao:
bila jednom je napisao:
...ono sto je najcudnije je da ima i neki specijalan talas Bosnjaka koji ga isto tako mrze...

Nije cudno, nije.
Evo kako misli jedan Bosnjak, a ja se velikim djelom s tim slazem:
Citiraj:
Kao Bosnjaku, mi najvise smeta sto je pod njegovim
rukovodstvom mom narodu bilo nemoguce da bude ono sto jeste
- Bosnjak. Prvo smo, po Titinom, bili neopredjeljeni (cuj
kako jedan narod moze biti neopredjeljen, ono si sto si,
svojim rodjenjem). Mnogi bosnjacki intelektualci, koji
naravno shvatajuci besmislicu neopredjeljenosti, su
prihvatali da su "Srbi" ili "Hrvati". Ociti primjer je Mesa
Selimovic.
Tito tek 1974. dozvoljava Bosnjacima da se izjasne kao
posebna nacija, ali pod pogresnima imenom - Musliman. Opet
je izbjegao ime koje bi pokazalo da je nasa domovima Bosna i
da nemamo rezervnu. Notorna glupost - vjerska odrednica kao
ime nacije, kao da smo mi veci muslimani od Arapa, Turaka,
Iranaca i drugih, pa kao samo mi mozemo nositi pocasno ime
Musliman sa velikim M.
A tek ona ogromna JNA koja se spremala za stranog
neprijatelja. Da, vidjeli smo za koga se spremala i kome je
ta sila pripala.

Ja sam se izjasnjavao kao Jugoslaven i htio sam se izjasnjavati kao Bosanac kad su nacionalisti ukinuli jugoslavenstvo, ali i tu opciju su S-H nacionalisti ukinuli. Ne znam da li je to bila titova kreacija ili samo "kratkovidnost".
Ipak, sa svojim znanjem i iskustvom... Dabogda se Tile vratio!

bezveze je i netacno razmisljanje.
Prije Tita su Bosnjaci bili oznacavani kao "muhamedovci" ili "nenarodni element"

Tito je mnogo prije dao Bosnjacima naciju pod nazivom muslimani. Vec 1948. su se Bosnjaci mogli iznjasnjavati kao "Srbin-musliman", "Hrvat-musliman" i kao "neopredjeljen-musliman". To je vec znacilo da ste dobili naciju, iako ne imenom kojim ste vi zeljeli. Znaci vec ovdje se zapravo Bosnjak mogao izjasniti za ono sto je zelio biti kao "neopredjeljen-musliman".
Poslije se izbacuje taj termin, a uvodi "Jugosloven neopredjeljen", a za Bosnjake neslovenskog porijekla "nacionalno neopredjeljen".
1961. se uvodi muslimani jugoslovenskog porijekla tj. "Jugosloveni" za "nacionalo neopredjeljene"...
1971 dobijate i definitivno "Muslimani" kao narodnost.

A ovo za kraj JNA, da ne ulazimo u nepotrebnu diskusiju, pokazali ste i vi sta mislite o njoj...ne idem dalje u off..

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 06:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
breskvica je napisao:

kajsijice ljudi su ti odgovorili na sva ova tvoja pitanja,ja nebi da ponavljam...... 8)

Ako vec pricas nesto o Titu onda daj barem da je realno a ne rekla kazala,pljuj ti po njemu koliko oces al nemoj kenjat da nije nista uradio u WW2.....i dan danas se "bitka na Neretvi" nalazi u ratnim udzbenicima,a nije crvena armija to napravila vec partizani kojim je komadovao Tito kajsijice......
Jebalo mater jos ce ispast da je Stanjin oslobodio Jugoslaviju od fasista.......... :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
Ako vec pricas nesto o Titu onda daj barem da je realno a ne rekla kazala,pljuj ti po njemu koliko oces al nemoj kenjat da nije nista uradio u WW2.....i dan danas se "bitka na Neretvi" nalazi u ratnim udzbenicima,a nije crvena armija to napravila vec partizani kojim je komadovao Tito kajsijice......
Jebalo mater jos ce ispast da je Stanjin oslobodio Jugoslaviju od fasista.......... :roll:

Da to i ja kazem! Ako vec ne volite Tita, nije problem pa demokratsko smo drustvo, ali samo realno a ne pricati gluposti...mislim cjeli svjet zna sta je on bio i dan danas se pamte njegova djela sirom svijeta a sad se naso neko da osporava njegovu inteligenciju.....ne treba diploma....zivot se uci a za diplomu dosta sjediti malo vise na stolici i to je to....a za uraditi ono sto je ta legenda uradila eeeeee za to treba imati mozga....al za izvoz!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја мислим да сте се и ви титољупци овде наваљали тону глупости..
ковање у звијезде човјека који је нанио толико зла српском народу је по мени једнако као и величање једног анте павелића.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
http://banjalukain.com/foto_galerija/30 ... broza_tita

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 12:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
АЛЕКСАНДАР je napisao:
ковање у звијезде човјека који је нанио толико зла српском народу је по мени једнако као и величање једног анте павелића.

Jeste da su, kako ti napisa "titoljupci", navaljali svega i svacega ovdje, ali si i ti ovu drugu recenicu izvalio a da nisi ukljucio mozak.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Kako je žalosno kad je jezik brži od pameti.
Sad vidim na kakvom nivou su ovi što napadaju Tita, sve je rečeno.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 15:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
crni_bl je napisao:

Da to i ja kazem! Ako vec ne volite Tita, nije problem pa demokratsko smo drustvo, ali samo realno a ne pricati gluposti...mislim cjeli svjet zna sta je on bio i dan danas se pamte njegova djela sirom svijeta a sad se naso neko da osporava njegovu inteligenciju.....ne treba diploma....zivot se uci a za diplomu dosta sjediti malo vise na stolici i to je to....a za uraditi ono sto je ta legenda uradila eeeeee za to treba imati mozga....al za izvoz!!!

koja djela? ok neosporavam zaslugu u borbi protiv fasizma ali ostaje nakon toga jedan veliki problem, nacionalni problem unutar SFRJ..sta je on to nama pametno ostavio i koja to djela?? Izgleda da nije imao vremena da razmislja , pored safarija, krstarenja, putovanja po svijetu i skupljanja drugova..tako da se nije zapitao sta ce biti nakon njegove smrti i da li je ta njegova SFRJ mozda obicna laz i bure baruta..sto se pokazalo 1991/92 ali i puno ranije, i sto je on sigurno znao.
Syebo je Kosovo, iskrivio istoriju u korist komunjara, stvorio diktaturu, ubijao neistomisljenike i ljude na golom otoku "kako mu se digne" itd.. stvorio sliku laznog ekonomskog blagostanja, mislim ejjj narod mogao ljetovati na jadranu i voziti ladu..woow..
Jesu li to sve te silne zasluge?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
crni_bl je napisao:

koja djela? ok neosporavam zaslugu u borbi protiv fasizma ali ostaje nakon toga jedan veliki problem, nacionalni problem unutar SFRJ..sta je on to nama pametno ostavio i koja to djela?? Izgleda da nije imao vremena da razmislja , pored safarija, krstarenja, putovanja po svijetu i skupljanja drugova..tako da se nije zapitao sta ce biti nakon njegove smrti i da li je ta njegova SFRJ mozda obicna laz i bure baruta..sto se pokazalo 1991/92 ali i puno ranije, i sto je on sigurno znao.
Syebo je Kosovo, iskrivio istoriju u korist komunjara, stvorio diktaturu, ubijao neistomisljenike i ljude na golom otoku "kako mu se digne" itd.. stvorio sliku laznog ekonomskog blagostanja, mislim ejjj narod mogao ljetovati na jadranu i voziti ladu..woow..
Jesu li to sve te silne zasluge?

Reci da se salis kajsice?!? :cry: :cry: :cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]