banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 19:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
:D :D :D
boze dragi....pa sta je bio onda po tebi Tito? Jer nije bio vrhovni komandant jedne vojske, narodne vojske? Jer mozda nije cjeli rat bio u uniformi? Ne ne to su bili hitler,musolini i stalin u pravu si....ne lupetaj silvio!!
Ok ako cemo o vojskovodjama mozda Tito nije najbolji primjer za pisanje jer je istorija puna raznih vojskovodja jos od Rimljanja preko Mongola pa sve do danas ali apsurd je uopste porediti Tita, kao komandanda i borca, sa ostalima koji su pisali istoriju WW2....

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 18:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Svakakva li se fukara naziva vojskovođama :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 04:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
crni_bl je napisao:
:D :D :D
boze dragi....pa sta je bio onda po tebi Tito? Jer nije bio vrhovni komandant jedne vojske, narodne vojske? Jer mozda nije cjeli rat bio u uniformi? Ne ne to su bili hitler,musolini i stalin u pravu si....ne lupetaj silvio!!
Ok ako cemo o vojskovodjama mozda Tito nije najbolji primjer za pisanje jer je istorija puna raznih vojskovodja jos od Rimljanja preko Mongola pa sve do danas ali apsurd je uopste porediti Tita, kao komandanda i borca, sa ostalima koji su pisali istoriju WW2....

Па био је и краљ Петар Други Карађорђевић врховни комадант једне војске па га то не чини никаквих војсковођом.
Био је он у униформи и после рата.

Е да ми је твој мозак бар три дана да се одморим ко човек...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
ajkula je napisao:
Iako mi je jasna tvoja opcinjenost nacistima, cemu posebna tema u "cast" najvecem krvoloku 20.vijeka? :-?

Tema je stvarno ok, sto pokazuje ovoliko stranica. Ne mora covjek biti opcinjen nacistima da bi ga zanimala istorija...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moze dva nagradna pitanja? Moze, a?

1. Koliko je trajalo to ''Hitlerovo Zlatno doba Njemacke''? Godinu, dve, tri?
2. Da li bi se Njemacka ipak izvukla iz recesije, kao sto se izvukla vecina zapadnih zemalja, bez ''pomoci'' Hitlera i kompanije?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
1. Pa Hitler je dosao na vlast 1933. Tako da je privredni rast krenuo vec prvih godina njegove vladavine, ako uzmemo u obzir da je rat zavrsio 1945. onda recimo da je 10ak godina trajalo (+/-2-3god)... Na sve to se moze dodati da je Nemacka (zapadna) poprilicno brzo stala na noge, nakon zavrsetka rata, a da se nakon ujedinjenja upet rapidno penjala na vrh...

2. Drugo pitanje je poprilicno diskutabilno, ali glupo je da odgovorim da nebi, mada, od svih zemalja, Nemacka je mozda bila i u najgorem polozaju, jer je izmedju 2 svetska rata pretrpela najvise gubitaka, u svakom pogledu, tako da bi se o oporavku od recesije moglo pricati, ali da li bi bila uspesna kao danas ne znam... Hitler je pokrenuo ili ojacao neke grane industrije, tako da danas imamo brendove koji su poznati u svetu, a koje je recesija mogla da ugasi... Sve je to, ona stara SBBKBB

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
svabo se digao iz nicega, za razliku od engleza, francuza, holandeza... koji su imali kolonije koje su vijekovima pljackali i koje i dan danas pljackaju.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 22:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbg,i Švabo je imao kolonije......

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da, samo sto su ovi ostali drzali pola zemaljske kugle.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 22:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa i Njemci su na ovaj ili onaj način pljačkali pola Evrope...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
bem ti telefon, napisem post od 300 recenica i mutavi telefon izbrise ne da mi se ponovo pisati. samo cu dodati da je Hitler bio budala a ne vojskovodja, rommel je bio vojskovodja, da ga je Hitler poslusao pri odbrani Evrope na ddan, sad bi mi sprehovali njemacki. I ovi sto prozivaju hertza kako moze gotiviti hitlera, on ga posmatra kao lidera koji je sa malom drzavom doveo citav svijet na koljena a ne kao osobu koja je pobila milione jevreja i isto toliko zarobljenika...tako da to ostavite sa strane, a najveca greska Hitlera je bila sto je imao Musolinija za saveznika...da je Italija imala iole snaznijeg lidera ili armiju, klinac bi Hitler slao svoje najbolje trupe u Afriku....

a zlatno doba Njemacke za istoriju je trajalo 2-3 godine ali za Njemacki narod 10ak godina...odnosno od kada ih je Hitler sve zaposlio...

a to drugo pitanje je glupo jer je njemacka bila najvise pogodjena velikom depresijom od zapadnih zemalja tako da se ne moze porediti sa jednom Francuskom dok je Engleska dobila pomoc od Amerike.

Poslednji put menjao Frenki dana 28 Apr 2010, 23:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
_zoka je napisao:

Pa nije isto pljackati evropu i kolonije koje su oni drzali koje su bile bogate, raznim dobrima (skupocenim dobrima), uz to nemacka je pljackala evropu u ratu, a ovi su imali zalihe i u ratu i u miru pa ih je Nemacka opet potukla...

I hvala Bogu da je neko napokon shvatio poentu mog pisanja o Hitleru (Frenki)... Ne velicam ja Hitlera kao osobu i ne pravdam zrtve iz tog rata, cak naprotiv... Jednostavno kao istorijsku licnost i kao lidera u ratu... U istoriji me je on najvise oduseviom, mozda zato sto nam je najsvezije... Cezar takodje... gde ima u istoriji da detaljno ucis o mirnodopskom razdoblju, sva istorija se svodi na ratove i na bitke...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ма херц не вриједи се расправљат ..
једном је започета тема на неком другом мјесту и ја сам имао сличан став као твој и на крају сам испао луди фашиста :)
оно ниђе везе.. свако има своје мишљење.. и у оваквој расправи га се неће одрећи .. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertz, Frenki i ostali... To Zlatno razdoblje je trajalo mozda tek dve, tri godine... Od 1935. pa do rata. Kakvo vas Zlatno radoblje spopalo, a mrtvacki sanduci dolaze sa frontova?

Ili ako vam nije jasno, Njemacka bi bez Hice bila 1942. tamo gdje je bila 1955. Samo su sprckali preko 10 godina i ko zna koliko miliona zivota. To uspijeh?

Slikovitije, neko je prvu godinu faksa zavrsio sa svim desetkama, drugu sa devetkama, a na trecoj se odao alkoholu, drogi i kurvama... Cetvrtu nije ni upisao jer zaglavio robiju zbog pokusaja pljackanja neke bake na ulici. Opet pitam da li je to uspijeh?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 15:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Hertzog je napisao:
1. Pa Hitler je dosao na vlast 1933. Tako da je privredni rast krenuo vec prvih godina njegove vladavine,

Znas li koje godine je otvoren Dahau?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Obrisano :D by mod

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rat protiv imperijalista... Hahhaha, sjasi Kurta da uzjasi Murta...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Hertzog je napisao:
_zoka je napisao:

Pa nije isto pljackati evropu i kolonije koje su oni drzali koje su bile bogate, raznim dobrima (skupocenim dobrima), uz to nemacka je pljackala evropu u ratu, a ovi su imali zalihe i u ratu i u miru pa ih je Nemacka opet potukla...

I hvala Bogu da je neko napokon shvatio poentu mog pisanja o Hitleru (Frenki)... Ne velicam ja Hitlera kao osobu i ne pravdam zrtve iz tog rata, cak naprotiv... Jednostavno kao istorijsku licnost i kao lidera u ratu... U istoriji me je on najvise oduseviom, mozda zato sto nam je najsvezije... Cezar takodje... gde ima u istoriji da detaljno ucis o mirnodopskom razdoblju, sva istorija se svodi na ratove i na bitke...

ma divota... dodje i otme ti sve, pobije ti sve i ja trebam da kazem da je veliki... da te pitam zemljak kako bi se ti osjecao da je Hico tako velik i mocan, i da gonja tebe?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ono sto je Hertz htio da kaze je da su svabe najjebeniji narod u evropi. svi su bili u krizi tad, svabe su se izvukle iz toga najbrze i plus sto su pokorili citavu evropu preko noci. i da nije bilo amera, ko zna kad bi se evropa oslobodila nacista.
niko ovdje ne velica zlocine i njegovu bolesnu ideju, covjek mu se jednostavno divi kako je za takvo kratko vrijeme ipak uspio tako velike stvari napraviti- dici ekonomiju, napraviti silu br.1 u evropi i pokoriti evropu.
Dahau je otvoren tamo negdje 1932., a mozda cak i 1933., ne znam tacno i tamo su prvo slali neistomisljenike, kad je hitler poceo da se obracunava sa neistomisljenicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 06:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Nije da se miješam, ali...
Ne razumijem zašto si neko daje obavezu da mrzi, a rodi se 60 godina nakon nečega i nikada ne upozna lik i djelo čovjeka kojeg će spominjati do smaka svijeta?
Da bi imali pravo da zastupate bilo kakve ideje "za" i "protiv" prvo si uzmite za obavezu da pročitate "Mein Kampf" i nemojte od te knjige bježati "ko đavo od krsta", (a ni od knjiga generalno)

Dugo sam mislio da sam antifašista, ali radije bi se držao one "mrzim crnce i rasiste", jer ko se dugo bori protiv zvijeri, prijeti mu opasnost da i sam postane zvijer, Nietzsche.
Masovni pokreti i pokušaj da se točak sistema koji gazi okrene u suprotnom pravcu često završavaju u frustracijama i samoći pojedinca.

Bilo je časno biti partizan 1941., ali je bilo časno i biti ustaša u Odžaku 1945. poslije pada Berlina.

htjeli ili ne to priznati, Adolf Hitler je bio izuzetna ličnost.

Smrt fašizmu!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]