frozen je napisao:
ne sjecam se koji si post obrisao
Onaj u kome si pisao o prelomu neke knjige.
Citiraj:
i sto ti ja zape za zub
Ništa ne razumiješ. Juče nije obrisan samo tvoj post već je obrisan i jedan post od Maran Ate i jedna od sainta, iz istih razloga. Djeluješ mi kao neko ko je vrlo malo vremena proveo na forumima (makar samo kao čitatelj) jer ne znaš na šta ispadnu forumi na kojima se dozvoli ono što se ovde dešavalo zadnjih desetak dana.
Citiraj:
ti moras da postavljas teme koje su i kvalitetne i ideje
Potpuno
netačno.To moderator
ne mora da radi, u krajnjem slučaju to može da bude poželjno ali ne i obavezno. Pogledaj druge forume. Moderator je tu da se potrudi da se učesnici ponašaju u skladu sa pravilima foruma. To ne treba da bude strogo i suviše dosljedno držanje pravila što ja i nisam radio jer bi u suprotnom bilo svega i to ne bi valjalo ali malo pomalo stvar može izmaći kontroli i onda to ne liči forum na kom postoje moderator i neka pravila. Otkud ti to da moderator mora postavljati teme? Ja sam ovde mnogo tema otvorio. Teme otvaram i tekstove pišem tek kad dobijem poticaj za to a ne zato što smatram da mi je dužnost da otvaram teme jer nije. Moderator "treba" da otvara nove teme u onoj mjeri u kojoj to "trebaju" i ostali. Opet: pogledaj druge forume. I uostalom ovde ima mnogo tema a priča se na samo zadnjih nekoliko, to je volja onih koji učestvuju, ja sa tim nemam ništa. Ne mogu i ne želim tjerati druge da se angažuju, pišu i otvaraju teme. Ovaj podforum Duhovnost i Religija je i među najdinamičnijima na ovom forumu mada ja iskreno nisam zadovoljan kvalitetom rasprava no ja tu ne mogu ništa. Zato ja povremeno odem i na druge forume gdje ima više duhovno otvorenih osoba pa tamo pišem o čemu ovde ne bih mogao.
Citiraj:
I ko te j.... ako nisi nasao za shodno da u proteklih 10 mjeseci ne usmjeris ovaj forum u pravom pravcu
Znači bilo bi ti OK da je forum u toku proteklih 10 mjeseci doveden u red preko leđa nekog drugog a sad kad se dovodi u red dijelom i preko tvojih leđa to ti smeta?
Što se tiče dovođenja u red ovaj forum je uglavnom dosta dobro stajao osim u par navrata ali to je sređeno. Stvari su malo počeli izmicati kontroli zadnjih petnaestak dana od kako si se ti pojavio ali ne samo zbog tebe. Kao što rekoh tvoji tekstovi ili dijelovi tekstova su meni bili zanimljivi, posebno u početku ali kako je prolazio dan za danom ti si počeo sve više ćaskati. Vjerujem da ima foruma koji služe za ćaskanje ali ovde se ipak treba znati red i omogućiti budućim posjetiocima koji bi da nešto pročitaju i možda nauče da mogu čitati o onome o čemu žele čitati, o onome što više-manje stoji u naslovu teme, a ne neka ćaskanja. Ovo znam po sebi, kad na drugom forumu pogledam temu koja me interesuje i naiđem na ćaskanje ili bilo šta što nema veze sa temom tu temu odmah gasim, i ako na istom forumu naiđem na nekoliko takvih tema onda ja napuštam taj forum. Shvataš li?!? Ljudi nemaju ni vremena ni volje da listaju po temi da bi na svakih deset bezveznih tekstova naišli na jedan konstruktivan. Ne želim da drugi steknu isti utisak o ovom forumu jer koja onda svrha foruma.
Ne mogu ja preduhitriti "nerede" već samo mogu upozoravati i pozivati na pravila foruma (kako sam radio i zadnjih dana) a kad to ne pomaže onda i brisati. Zar ti je teško shvatiti da moje brisanje nije ništa lično protiv osobe koju obrišem nego pokušavam zavesti neki red na forumu. Prije brisanja uvijek ide nekoliko pozivanja, molbi, upozorenja. Za dobar primjer uzmi
aharona koji se nakon poziva da se držimo tema počeo strikno držati tema što je za svaku pohvalu. Shvataš li da neko ko dolazi da čita o tome
zašto neko slijedi obične ljude ne želi da čita o prelomu neke knjige i sličnim stvarima?
Moram priznati da sam mnogo iznenađen što ti je toliko teško palo što sam ti obrisao jedan post.
Ovo sve ti ne govorim jer te želim uvrijediti ili nešto slično već ti samo pokušavam na nešto ukazati.
Nema razloga da se nalaziš uvrijeđen. No haed feelings
Nadam se da ćemo diskusiju nastaviti u pozitivnom i tolerantnom duhu.