banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2003, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
Pravoslavlje stagniralo? Gospodo, Božja Istina je nepromenjiva i večna. Takva je bila oduvek, takva će vavek i da ostane

Odavde je vidljivo koliko ti ne razumiješ ni osnovne stvari kad je u pitanju duhovnost.
Istina i Zakoni mogu biti nepromjenljivi i to se ne osporava ali stagnacija u duhovnosti sa tim nema veze. Čovjek treba živjeti u skladu sa Zakonom a kroz to i napredovati. Čovjek mora napredovati u duhovnosti a ne stagnirati što nam se i govori u Svetom Pismu. Evo samo jedno od mjesta gdje se govori o tome da trebamo napredovati:

"Da se sveti priprave za djelo službe, na sazidanje tijela Hristova; dokle dostignemo svi u jedinstvo vjere i poznanje sina Božijega, u čovjeka savršena, u mjeru rasta visine Hristove; da ne budemo više mala djeca, koju ljulja i zanosi svaki vjetar nauke, u laži čovječijoj, putem prijevare; nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u onome koji je glava, Hristos." (Efescima 4, 12-15)

Dakle vidljivo je da moramo uzrasti kroz sazidanje (izgradnju) Hrista u nama dokle dostignemo Hristovu visinu i da više ne budemo mala djeca. A sve ovo nam poručuje Sveto Pismo koje nikada ne dovodi u pitanje kršenje Zakona i osporavanje Božije Istine.

Dakle Maran Ata kao što sad možeš da naučiš opravdanje za vaše ne-mijenjanje u duhovnom smislu time da ne treba mijenjati Božije zakone pada u vodu, to je apsurd. To možete prodati onome ko ne poznaje Sveto Pismo.

Neki se drže Božijih zakona i napreduju a SPC se navodno drži zakona i - stagnira.

Citiraj:
ni Pravoslavna vera koja ne može da odstupa od te nepromenjive Istine

A vi kao imate nepromjenljivu istinu :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2003, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Citiraj:
ПС: Да не треба можда да вас од сада уместо реинкарнисаних пајаца називам: реинкарнисани магови-пајаци са истока Буда-Летине ?

Cova je jednostavno...talentovan. :D

Mi smo budale Hrista radi, a vi ste mudri u Hristu...
1 Kor.4,10

Vaderu, kako mislis da se nista ne mijenja kod nekih koji se predstavljaju kao jedini ispravni. Evo, vidis da nas kanadski prijatelj postaje sve mudriji i mudriji, pa cak i kreativniji u svojim epitetima za druge. :lol:
Vidis kako "napreduje"?
Bas mu hvala na svim potvrdama. Samo naprijed!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2003, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Citiraj:
opravdanje za vaše ne-mijenjanje u duhovnom smislu

Претпостављам да себе сматраш "квалификованим" да доносиш суд о томе колико је ко духовно узнапредовао. Видиш, то је нешто чиме се Православни верник неће никада бавити, јер је у изричитој надлежности Господа. Стојати по страни и паметовати о нечему о чему се нема појма је превише неозбиљно и представља чисто шарлатанство.

А кад мало боље размислим... нису ли управо то "реинкарнисани" пајаци Буда-Летине или Бин-Ладени, или Билк-Линтони, или Боже-Лудака ? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 10:04 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[quote="Micelijus] U zajednici sam sa svima koji se tebe boje i koji čuvaju zapovijesti tvoje.[/quote]

Amin.

A Isus je rekao: Ko god vrši volju Oca mog Nebeskog, on mi je brat i sestra i majka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У реду БЛа-БЛа-трућовци... одшетало се мало од теме овог топика. Подсетимо се...

5. Петар Х. (гуру култа из плавог небодера) – који подели својим следбеницима одреда титуле "реинкарнисаних" звучних имена Хришћанске прошлости, чак и самих Апостола, а не би ме чудило да за себе тврди како је "реинкарнација" самог Христа. На окупљањима се његови следбеници моле "боговима" (Буди, Кришни, ХариМатаХари, БадаваТиКити, ...) да им подари натприродне способности, и ко зна шта све не.

Сад, мене интересује нешто...

ЗБОГ ЧЕГА ИКАД ИКО СЛЕДИ ОНО ШТО ЈЕ НЕКИ СМРТНИК ФАНТАЗИРАО ИЛИ ЈОШ УВЕК ФАНТАЗИРА ???? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Micelijus je napisao:
U zajednici sam sa svima koji se tebe boje i koji čuvaju zapovijesti tvoje.

Amin.

A Isus je rekao: Ko god vrši volju Oca mog Nebeskog, on mi je brat i sestra i majka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vidi ti konstatacije...

Citiraj:
На окупљањима се његови следбеници моле "боговима" (Буди, Кришни, ХариМатаХари, БадаваТиКити, ...) да им подари натприродне способности, и ко зна шта све не.

Nisam znao da nas kanadski prijatelj ima i toliku “moc” pronicljivosti...hm.

Pa onda pitanje:

Citiraj:
Сад, мене интересује нешто...

ЗБОГ ЧЕГА ИКАД ИКО СЛЕДИ ОНО ШТО ЈЕ НЕКИ СМРТНИК ФАНТАЗИРАО ИЛИ ЈОШ УВЕК ФАНТАЗИРА ????

Ma ko to moze odgovoriti na ovako “mudro” pitanje? :lol:

Usput, postovi su malo poduzi...
Nema se vremena za gubljenje...je l` tako ono bese? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zbog cega nisam ni ocekivao razuman odgovor ?!? :-? :wink: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
Zbog čega ikad iko sledi ono što je neki smrtnik fantazirao ili još uvek fantazira ????

Na ovo ti mogu vrlo jednostavno odgovoriti ali zašto bih kada ti uopšte ne prihvataš ono što pišemo(o) i samo se izruguješ bez obzira što je ono što pišem(o) po Svetom Pismu jer tebe to ne interesuje, ti si u startu "odlučio" da smo mi sluge đavola i nećeš da slušaš.
Na oči si stavio zatamnjene naočale na kojima ti piše "bez obzira šta govore - ne slušaj ih i suprotstavljaj im se".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prijatelju... par pogresnih stvari si naveo...

1. Prihvatiti ono sto vi pisete moze samo onaj ko je clan tog kulta.
2. Izrugivanje je poprilicno teska kvalifikacija. Ako se to pogleda iz mog ugla, rec je samo o naglaavanju apsurdnosti toga sto pisete.
3. Pisati "po Svetom Pismu" moze svako. Karakteristika pseudohriscanskih kultova i sekti i jeste u tome da se baziraju na Bibliji. Ali, avaj... njihova zloupotreba Biblije je strasna.
4. Sam si sebe nazvao slugom djavola. Ja vas tako nisam nigde okvalifikovao.
5. Sta ja drugo radim na ovom forumu nego slusam i govorim? Poslusati je nesto drugo od slusati.
6. Ovo sa naocalima je interesantno, ali nije tacno. Objasnjeno u prethodnim tackama.

Dakle...

- Verujete u reinkarnaciju o kojoj nema ni reci u Svetom Pismu.
- Verujete tamo nekom smrtniku da on komunicira i prima poruke od "boga". Slucajno je taj smrtnik i guru sekte.
- Verujete da se istorija ponavlja i da dolazi vreme da se Hristos ponovo pojavi. Ne bih se cudio da imate i datum.
- Verujete da je lokacija Raja nigde drugde nego u BL.
- Verujete u sve belosvetske knjige koje je nekad neko prozvao "svetim".
- ... itd ...

Po svim kriterijima, ne mojim, nego svetski opstepihvacenim, vi ste samo jos jedan od mnogih religijskih kultova. Samo je pitanje koliko ste totalitarni i destruktivni. Sva ta konstrukcija koji je vas guru zamislio zapravo visi na tananoj niti, koja se sastoji u vasem verovanju u to sto je taj obicni smrtnik tu isfantazirao. A to i jeste tema ovog topika.

Zbog čega ikad iko sledi ono što je neki smrtnik fantazirao ili još uvek fantazira ????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 17:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
Nemojte ljudi ovaj maranata je dobar. Njegovo ponasanje je refleksno sto samo pokazuje nivo inteligencije. Probajte jos koji put vidjecete da uvjek isto reguje bez trunka inteligentne kreativnosti i činjenične opravdanosti koja karakteriše ljudsku inteligenciju. Mislim da to njegovo stanje treba kao takvo prihvatiti i razumjeti jer kad i kako ce se to promjeniti vi nemozete uticati.

I mislim da upravo takvi ljudi mogu da:

Slijede ono što je neki smrtnik fantazirao ili još uvek fantazira ????

dakle nesto što nema veze sa realnošću ali oni odlicno reaguju na dresuru jednoumlja koja je karakteristična za sve velike vjerske religije a pogubna za duhovnost istih.

Mislim da je ovo ipak u skladu sa temom ako ne neka reaguje moderator.

Pozdrav no hard feelings maranata jer razumijem te odlicno, nisi ti los kao sto neki misle.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Na ova isprazna pitanja ti je odgovoreno dosad X puta.

A sam si rekao...”” procitao sam samo prvih par redova pa dalje nisam citao...nema se vremena za gubljenje...”, i tako lijepo, kad god nemas odgovor napises ovakve “mudre” izjave. :oops:
Usput, sta i vrijedi tebi nesto pisati, kad tvoji stavovi odudaraju i od Pravoslavlja, pa ni sam ne znas sta hoces. :o Ti dovodis u pitanje vjerodostojnost Jovanovog otkrivenja a PC ga priznaje kao Bozije otkrivenje.
U Svetom Pismu pise...ne svjedoci lazno na bliznjeg svoga, a ti mene lazno optuzi kako sam “popljuvao sve pravoslavno”, pa to ne dokaza nicim. ...”kad god govori laz, govori svoje, jer je lazac i otac lazi...”, pa sad malo “rezonuj”, koga ti to slijedis, a malo pusti druge na miru. Drugim rijecima, pozabavi se malo sobom. 8)

Doskora nam se tvoj kompanjon koga si doveo na forum da ti pomogne protiv sektasa, nametao izjavama o “laznom otkrivenju”, za vladiku Nikolaja tvrdio da je...”smutljivac, prevrtljivac, nacionalista, da propagira antisemitizam...”, a gle cuda, nedugo zatim, taj isti vladika biva kanonizovan, a nas “Hriscanin” nestaje s foruma. :oops:

Na kraju krajeva, je l` ti mozda mislis da ti neko duguje neke odgovore nakon toliko eskiviranih postova koji su ti pitanjima bili upuceni?
Ali da ne mislis da si “popustio u svojoj premudrosti”, evo ti odgovori na sva tvoja pitanja “Gospode koji si dosao”=”Maran Ata”

-reinkarnacija ti je objasnjena na 7 stranica na forumu,
-svaki hriscanin treba da izgradi svoj odnos sa Bogom, i da slusa Boga, ako GURU poput tebe to ne moze, nemoj se, bre, ljutiti ako neki mogu,
-istorija se u mnogome ponavlja,...”sve sto je bilo ponovo ce biti, i nema nista novo pod suncem..” a Hristov drugi dolazak je obecan Svetim Pismom, a...”o tome danu i casu ne zna niko”..., malo manje tvojih fantazija i bilo bi bolje...,
-lokacija raja je na podrucju ex YU, i to je dokazano Svetim Pismom, svoju nemogucnost da nesto shvatis, prihvati kao cinjenicu, premda bi ti vise volio da je recimo u KANADI,
al` ...,
-knjige su svete, a svoju zatucanost i neobrazovanost bi mogao staviti u drugi plan.

Pokusaj malo svoje nezadovoljstvo samim sobom lijeciti na neki drugim forumima poput hrvatskog monitora, zacarane sume, grupe i sl., jer vidim da i tamo pokusavas sa svojim otrcanim nastupima, ali bezuspjesno.

`Aj, sad za kraj prestani nas “muvati”, pa reci kojoj ti vjerskoj zajednici pripadas, mogao bi neko stvarno pomisliti da predstavljas PC?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Хвала на комплиментима реинкарнисаи пајацу из култа гуруа Петра ---> Боже-Лудака.

Натерао сам се да прочитам шта си писао, и сконцентрисаћу се само на оно што је предмет ове теме. Твом наставку ПЉУВАЊА није се чудити, јер си то урадио са својим првим постом са којим си се појавио на овом форуму. Дакле...

1. Реинакрнација у Светом Писму не постоји. Оно што се наводило као евентуални "доказ" тога јесте неколико стихова Библије, извађених из контекста, и интерпретиран на потпуно погрешан начин. У реинарнацију нису веровали ни Јевреји, којима је Стари Ѕавет оригинално дат, а не верују ни Хришћани са којима је склопљен Нови Завет. То учење не постоји ни у једном спису првих отаца Цркве - директних апостолских ученика. Реч је дакле о нечму што измисли гуру вашег култа.

2. Однос са Богом јесте неопходан, али није и довољан услов спасења, јер се две највеће Божје заповести односе како на Бога, тако и на ближње своје. Целокупна замисао се управо и остварује на Евхаристијском скупу - Литургији, где се окупљају људи ЈЕДНЕ вере, који су се ЈЕДНОМ кртили и заједничаре како међу собом, тако и са ЈЕДНИМ Господом (Еф. 4,5).

3. Понављање о коме се говори у (Проп. 1) се односи на цикличне појаве у природи попут кружења воде и временских доба. Нема апсолутно никакве везе било са реинкарнацијом, било са понављањем историјских догађаја. Чиста уобразиља.

4. Локација раја, тј. царства Божјег је доказана Светим Писмом:
Rim. 14,17. Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu svetome.
Luk. 17, 21 ...carstvo je Božije unutra u vama.

Мислити да су Рај и Пакао физичка места уживања и патње НИСУ никад били део Божје науке. Рај и Пакао су СТАЊА ДУШЕ која се или приклонула животворном Богу, или није. Па самим тим има или вечни живот, јер је Бог Живот, или има вечну смрт, јер није уз извор Живота.

5. Само једна књига је света - Библија. Остало су само жеље појединаца. Примера ради, веровати да је куран богонадахнута књига аутоматски значи не веровати самом Богу кад је рекао: ЗАКОН И ПРОРОЦИ СУ ДО ЈОВАНА. Одбацити део Библије зарад показивања како су и остале књиге "свете", је одбацивање дела Божјег Откровења.

Рекло би се да се гуру боји истне коју Православни проповедају јер се може десити да дечици којој је поделио звучне "реинкарнације" баце тај лилихип, и кажу му: ИДИ БРЕ ЛЕЧИ СЕ, ДЕЦА ТИ СЕ СМЕЈУ. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 00:38 
Početnik
Početnik

Maranata: Натерао сам се да прочитам шта си писао, и сконцентрисаћу се само на оно што је предмет ове теме.

Ovaj maranata se vec poslije ovog jednog posta pocinje mjenjati. Sta to govori o njemu, ono sto sam vec rekao on je dobar i trudi se samo jos uvjek ima mnogo da nauci i to po onoj Znanje napuhuje a ljubav izgradjuje.
Zato maranata nemoj da ides odavde kao hriscanin mozda nesto i naucis.
a ovi njegovi simptomi me podsjetise na jednu pricicu a mislim da je i u kontekstu ove teme pa cu je staviti u sljedecem postu.

Pozdrav maranata dragi prijatelju. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 01:02 
Početnik
Početnik

Evo i pricice:

Maranata mozes da je citas posto vidim da se trudis ali dovoljno je da procitas i sam naslov ali nemoras jer nisi jos tome dorastao ovo je vise za druge koji tebe mozda nerazumiju.

Poslusnost
Besede učitelja Dragana pohađali su ne samo njegovi učenici već i ljudi iz svih vjerskih zajednica on nikada nije citirao sveto pismo, umjesto toga, izgovarao je riječi pravo iz svog srca u srca svojih slušalaca. Prisustvo mnogobrojnih slušalaca naljutilo je jednog sveštenika koga su njegovi vjernici napustili da bi slušali učenje učitelja Dragana. Sebični sveštenik dođe u hram, odlučivši da raspravlja sa Draganom. Hej učitelju, uzviknu. Čekaj malo, ko god te poštuje poslušaće ono što kažeš, čovjek kao što sam ja te ne poštuje, možeš li mene naterati da ti se pokorim? Dođi gore do mene i pokazaću ti, reče Dragan. Sveštenik se ponosno progura kroz gomilu do učitelja. Dragan se nasmeši. Pređi na moju levu stranu. Sveštenik posluša. Ne reče Dragan, bolje ćemo razgovarati ako si na desnoj strani. Pređi ovde. Sveštenik ponosno prekorači nadesno. Vidiš, primeti Dragan, ti mi se pokoravaš i ja mislim da si ti plemenita osoba, sada sedi i slušaj.

Mislim da je analogija sa maranatinim simptomatičnim ponašanjem jasna.

Pozdrav za maranata ako je doovde pročitao dragog prijatelja za kojeg i ova priča potvrđuje da je dobar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шта је било "реинкарнисани" пајацу ? Немаш коментар на пост ? А видим ни твоји другари из култа Петра из балавог небодера. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 11:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Samo ukratko,

-nemam nikakvu informaciju o bilo kakvom reinkarniranom apostolu, ili nekoj zvucnoj licnosti, nikad nisam pripadao nikakvom kultu,

-jedini GURU kojeg sam upoznao je samoproklamovani "Gospod je dosao" alias Maran Ata iz Kanade, nadam se i posljednji takvog tipa,

-tvoja pseudofantastika me ne interesuje,

-tebi ni ne trebaju nikakvi odgovori, na koja si dobio milion odgovora, vec samo zelis da svadjas, ni to me ne interesuje,

-pokusaj da se "olaksas", na drugim forumima, mada vidim da ni tamo nemas uspjeha, ako neko hoce moze da provjeri, rijec je o ovim adresama, tj. forumima na kojima se doticni bezuspjesno prepucava: http://www.monitor.hr, http://www.grupa.org, http:forum.drenik.net,

-ti si lazov dokazani, s takvima nema sta da se prica.

Dakle, nemam vise razloga da bilo sta po bilo kom osnovu s tobom komuniciram. Jednostavno je bezveze.

Citiraj:
Хвала на комплиментима реинкарнисаи пајацу из култа гуруа Петра ---> Боже-Лудака

Ovo je obraz pravoslavnog vjernika?

Citiraj:
Натерао сам се да прочитам шта си писао

Nema vise potrebe da se "naterujes", postova vise neces ni dobiti.

I ovo je mudrost "pravoslavnog vjernika":

Citiraj:
Шта је било "реинкарнисани" пајацу ?
А кад мало боље размислим... нису ли управо то "реинкарнисани" пајаци Буда-Летине или Бин-Ладени, или Билк-Линтони, или Боже-Лудака ?
"Реинкарнисани" пајацу, олади мало.

Знаћеш ти већ шта је мера... и без мог прецизирања. Дискусија у којој су текстови предугачки више није дискусија, него трибина за говоранције. А знамо како људи захрчу кад грену досадне говоранције, зар не ?

... иди од мене сотоно;

Како ти кажеш "реинкарнисани" пајацу...

Изгледа да вам се придружило још једно клепетало. Сада ћете моћи квалитетније да клепећете
...

PITANJE ZA MODERATORA: Ako gorepomenuti nema osjecaj da bruka samog sebe, moze li se ovaj forum zastiti od vrijedjanja, jer sam procitao u pravilima foruma da je zabranjeno svako vrijedjanje i sl.?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 12:20 
Početnik
Početnik

Ha, Ha, Ha, nisam mogao a da se naglas ne nasmijem ovom nasem zabavljacu koji nazivajuci druge pajacima ocito gleda u ogledalo.
Ocito da maranata zeli da ga ovdje neko slijedi njega i njegov kult kao i u onoj pricici gore navedenoj.
Ali stvarno je zabavan i drag nema sta.
Pozdrav dragi prijatelju sve najbolje samo naprijed smijeha i zabave nikad dosta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нисам знао да имам овако верног обожаваоца у лику пљувача животе. Човек је на добром путу да изда књигу о мени...

Једино што морам да носим кишобран кад год сам на овом форуму, како и мене не би попљувао... све фрца пљувачка док тај лик прича. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]