banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 19:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2010, 16:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Isto kao što se bezbroj planeta svakog dana u svom rotiranju poklapa sa drugim,to je brate kao kad bi mrav videvši u svom okruženju da je nikla travka i da je daleko od njega (nekoliko metara daleko)nikla još jedna travka EUREKA uzviknuo bi mrav jer ne vidi da se na celoj zemlji to dešava.Kako bi to mrav objasnio?
Po čemu je travka koju si naveo poimeničo drugačija od svih ostalih.
Brate lekar obavesti da je neka osoba teško obolela i sva pažnja je usmerena na nju a sem nje svakog dana na hiljade obolevaju ne zapaženo...razumeš poentu.

Sad ako može da pitam kako objašnjavaš fenomen II Solunjanima 9-11?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
mary juana je napisao:
to što si pokazao, znači ono što je neko želio da znači i ti si to popušio.
da su ti rekli da znači i nešto sasvim drugo ti bi i to ladno popušio, i to je ono o čemu ti govorim.

Nije bitno sto mi koji samo amaterski mozemo tumaciti slike pravilno ili nepravilno mislimo o ovome. O tome postoji citava nauka i ljudi koji se tim bave rade to profesionalno i potkovani iskustvom svojih prethodnika.
Kad odes na pregled kod doktora dobijes nalaz, a zatim daljim metodama (terapijom) provodis lijecenje.
Kod ozbiljnih stvari (a takva je situacija ovde) trazi se misljenje i drugih doktora dok se ne dodje do sigurne dijagnoze. Opet ponavljam, kroz iskustvo i bezbrojne primjere svaki dan je lakse i brze covjeku da prebrodi probleme, kao sto je i onima koji prevode ove stvari iskustvo prevodjenja vijekovima iza nas stvorilo neke definitivne pokazatelje.

Jedno je zelja, a drugo egzaktna nauka. Svaki ozbiljan naucnik ili bi pojasnio o cemu se ovde radi ili ne bi ni objavio prevod .

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
pavle je napravio rmx paganstva i upute Isaa a.s pa od njega napravio nekog kao lika sa Olimpus planine :) Trojstvo je 1000000% paganska doktrina, i jasno je kao dan da se nalazi u paganskim mitologijama.

Hvala Bogu sto me uputi...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Nije Pavle, nego pagani koji su osnovali crkve nazovihrišćanstva s ciljem da tako spriječe prodor pravog i istinskog hrišćanstva, Biblija ne podupire takva učenja niti ona postoje u bilo kom djelu Biblije.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Nije Pavle, nego pagani koji su osnovali crkve nazovihrišćanstva s ciljem da tako spriječe prodor pravog i istinskog hrišćanstva, Biblija ne podupire takva učenja niti ona postoje u bilo kom djelu Biblije.

Ma da, oni su lažno prihvatili kršćanstvo kao oficijelnu vjeru ( rimljani) a onda od nje napravili chaos.
Ako čitaš knjige Pavla, drastično se razlikuju od vjere SZ i poimanju Allaha.

Muhammed savs je donio istinu o poslanicima , uključujući i Isaa a.s

Imaš ovdje lijepih materijala:

www.pozivuraj.com

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
114_AhmeD nemoj da se prerano raduješ ako je ovo sve prepisano pući će i Kur an, jer je i u njemu nešto prepisano.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
114_AhmeD nemoj da se prerano raduješ ako je ovo sve prepisano pući će i Kur an, jer je i u njemu nešto prepisano.

De pokaži dio koji je prepisan , nemoj tako gluposti valjati

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
i kada smo vas od faraonovih ljudi izbavili, koji su vas najgorim mukama mučili: mušku vam djecu klali a žensku u životu ostavljali; - a to vam je bilo veliko iskušenje od Gospodara vašeg -

i kada smo zbog vas more rastavili i vas izbavili, a faraonove ljude, na oči vaše, potopili;

i kada smo Musau četrdeset noći obećanje ispunjavali, vi ste, u njegovu odsustvu, sami sebi čineći nepravdu, tele obožavati počeli.

Zatim smo vam, i poslije toga, oprostili da biste zahvalni bili;

i kada smo Musau Knjigu, koja rastavlja istinu od neistine,* dali da biste Pravim putem išli;

i kada je Musa rekao narodu svome: "O narode moj, prihvativši tele, vi ste samo sebi nepravdu učinili; zato se Stvoritelju svome pokajte i jedni druge poubijajte. To je bolje za vas kod Stvoritelja vašeg, On će vam oprostiti! On prima pokajanje i On je milostiv";

A u Bibliji imaš Druga knjiga Mojsijeva 32. glava
Citiraj:
1. A narod vidjevši gdje Mojsije za dugo ne slazi s gore, skupi se narod pred Arona, i rekoše mu: hajde, načini nam bogove, koji će ići pred nama, jer tome Mojsiju koji nas izvede iz zemlje Misirske ne znamo šta bi.

2. A Aron im reče: poskidajte zlatne oboce što su u ušima žena vaših, sinova vaših i kćeri vaših, i donesite mi.

3. I poskida sav narod zlatne oboce što im bijahu u ušima, i donesoše Aronu.

4. A on uzev iz ruku njihovijeh, sali u kalup, i načini tele saliveno. I rekoše: ovo su bogovi tvoji, Izrailju, koji te izvedoše iz zemlje Misirske.

5. A kad to vidje Aron, načini oltar pred njim; i povika Aron, i reče: sjutra je praznik Gospodnji.

6. I sjutradan ustavši rano prinesoše žrtve paljenice i žrtve zahvalne; i posjeda narod, te jedoše i piše, a poslije ustaše da se igraju.

7. A Gospod reče Mojsiju: idi, siđi, jer se pokvari tvoj narod, koji si izveo iz zemlje Misirske.

8. Brzo zađoše s puta, koji sam im zapovjedio; načiniše sebi tele liveno, i pokloniše mu se, i prinesoše mu žrtvu, i rekoše: ovo su bogovi tvoji, Izrailju, koji te izvedoše iz zemlje Misirske.

9. Još reče Gospod Mojsiju: pogledah narod ovaj, i eto je narod tvrda vrata.

10. I sada pusti me, da se raspali gnjev moj na njih i da ih istrijebim; ali od tebe ću učiniti narod velik.

11. A Mojsije se zamoli Gospodu Bogu svojemu, i reče: zašto se, Gospode, raspaljuje gnjev tvoj na narod tvoj, koji si izveo iz zemlje Misirske silom velikom i rukom krjepkom?

12. Zašto da govore Misirci i reku: na zlo ih izvede, da ih pobije po planinama i da ih istrijebi sa zemlje? Povrati se od gnjeva svojega, i požali narod svoj oda zla.

13. Opomeni se Avrama, Isaka i Izrailja, sluga svojih, kojima si se sobom zakleo i obrekao im: umnožiću sjeme vaše kao zvijezde na nebu, i zemlju ovu, za koju govorih, svu ću dati sjemenu vašemu da je njihova dovijeka.

14. I ražali se Gospodu učiniti zlo narodu svojemu, koje reče.

15. Tada se vrati Mojsije, i siđe s gore sa dvije ploče svjedočanstva u rukama svojim; i ploče bjehu pisane s obje strane, otud i odovud pisane.

16. I bjehu ploče djelo Božije, i pismo bješe pismo Božije, urezano na pločama.

17. A Isus čuvši viku u narodu, kad vikahu, reče Mojsiju; vika ubojna u okolu.

18. A on reče: nije to vika kako viču koji su jači, niti je vika kako viču koji su slabiji, nego čujem viku onijeh koji pjevaju.

19. I kad dođe blizu okola, ugleda tele i igre, te se razgnjevi Mojsije, i baci iz ruku svojih ploče, i razbi ih pod gorom.

20. Pa uze tele koje bijahu načinili i spali ga ognjem, i satr ga u prah, i prosu ga po vodi, i zapoji sinove Izrailjeve.

21. I reče Mojsije Aronu: šta ti je učinio ovaj narod, te ga uvali u toliki grijeh?

22. A Aron mu reče: nemoj se gnjeviti, gospodaru; ti znaš ovaj narod da je brz na zlo.

23. Jer rekoše mi: načini nam bogove, koji će ići pred nama, jer tome Mojsiju koji nas izvede iz zemlje Misirske ne znamo šta bi.

24. A ja im rekoh: ko ima zlata, neka ga skida sa sebe. I dadoše mi, a ja ga bacih u vatru, i izađe to tele.

25. A Mojsije videći narod go, jer ga ogoli Aron na sramotu pred protivnicima njegovijem,

26. Stade Mojsije na vrata od okola, i reče: k meni ko je Gospodnji. I skupiše se pred njega svi sinovi Levijevi.

27. I reče im: ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po okolu od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svojega i prijatelja svojega i bližnjega svojega.

28. I učiniše sinovi Levijevi po zapovijesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri tisuće ljudi.

29. Jer Mojsije reče: posvetite danas ruke svoje Gospodu, svak na sinu svom i na bratu svom, da bi vam dao danas blagoslov.

30. A sjutradan reče Mojsije narodu: vi ljuto sagriješiste; zato sada idem gore ka Gospodu, eda bih ga umolio da vam oprosti grijeh.

31. I vrati se Mojsije ka Gospodu, i reče: molim ti se; narod ovaj ljuto sagriješi načinivši sebi bogove od zlata.

32. Ali oprosti im grijeh: ako li nećeš, izbriši me iz knjige svoje, koju si napisao.

33. A Gospod reče Mojsiju: ko mi je zgriješio, onoga ću izbrisati iz knjige svoje.

34. A sada idi, vodi taj narod kuda sam ti kazao. Evo, moj će anđeo ići pred tobom, a kad ih pohodim, pohodiću na njima grijeh njihov.

35. I Gospod bi narod zato što načiniše tele, koje sali Aron.

A Zeitgeist kaže da je to zbog toga što je to bio period Bika, u tom trenutku se ušlo period Ovna. Sve u svemu ni jedna sveta knjiga neće moći da funkcioniše, ako makar jedna titla u njoj nije istinita. Vidiš Ahmed u kakvim smo problemima.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Pronađoh zanimljiv citat na Wikipediji:

Citiraj:
In comparative mythology, there is always the danger of parallelomania, as Samuel Sandmel (1962) calls it, the excessive and superficial identification of what are really mythic universals. Sandmel cautions that: "We might for our purposes define parallelomania as that extravagance among scholars which first overdoes the supposed similarity in passages and then proceeds to describe source and derivation as if implying a literary connection flowing in an inevitable or predetermined direction."

Čini mi se da Zeitgeist cilja upravo na ovo: podaci koje navode nisu netačni, ali način na koji su dozirani može nepažljivog gledaoca da navede na pomisao da su pobrojana božanstva dijelila potpuno isti životopis. Paralelomanija? Zapravo, "biografije" ovih božanstava baš i nisu toliko paralelne kako bi se moglo zaključiti nakon prvog gledanja: radi se o tome da u tim biografijama postoje slični elementi, motivi koji se ponavljaju u svim pričama ali ne na potpuno isti način. Prisustvo tih paralela može se pripisati snažnom uticaju solarnog kulta, ali nikako ne dokazuje da su sva ta božanstva zapravo proistekla iz tog istog solarnog kulta. Lično mislim (vjerujem :) ) da su osnivači velikih religija i ezoteričnih učenja stvarno postojali kao istorijske ličnosti, a da je na njihovu kasniju reputaciju (božanstva i sl.) uticao kult Sunca (a možda je isti kult uticao i na same osnivače tj. na oblikovanje njihovih učenja).

Čitava ta nadogradnja od mitskih elemenata zapravo je, ja mislim, mnogo manje važna od zajedničke suštine koju dijele sve religije i učenja usmjerena na dobro i pozitivno, a to su ove stvari:
- postoji viša sila (ili više sile), viši smisao života, više biće i sl. s kojom smo mi neraskidivo vezani
- mi ne živimo zemaljske živote uzalud, nego imamo određeni zadatak koji se tiče našeg odnosa s tom višom silom ili višim smislom ili Bogom
- postoje nevidljive i ovozemaljskom umu nespoznatljive stvari, koje su veoma bitne
- zemaljsko bitisanje je prolazno ali je sam život vječan
- postoji u svemiru nešto što se brine da se dobro vrati dobrim, zlo zlim, kako se sije tako se žanje, odnosno postoji "karma"
- sva ona silna priča usmjerena na LJUBAV kao ključ u odnosu čovjeka i vječnosti

Lično mislim da su ove stvari ono na šta treba da se obrati pažnja u komparativnoj religiji, a mnogo manje je bitno kojeg je datuma koji bog rođen i sl.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Warrior of the Light pa i rečeno je da oni dijele neke zajedničke kakrkterisitke.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
i kada smo vas od faraonovih ljudi izbavili, koji su vas najgorim mukama mučili: mušku vam djecu klali a žensku u životu ostavljali; - a to vam je bilo veliko iskušenje od Gospodara vašeg -

i kada smo zbog vas more rastavili i vas izbavili, a faraonove ljude, na oči vaše, potopili;

i kada smo Musau četrdeset noći obećanje ispunjavali, vi ste, u njegovu odsustvu, sami sebi čineći nepravdu, tele obožavati počeli.

i kada smo Musau Knjigu, koja rastavlja istinu od neistine,* dali da biste Pravim putem išli;

i kada je Musa rekao narodu svome: "O narode moj, prihvativši tele, vi ste samo sebi nepravdu učinili; zato se Stvoritelju svome pokajte i jedni druge poubijajte. To je bolje za vas kod Stvoritelja vašeg, On će vam oprostiti! On prima pokajanje i On je milostiv";

Citiraj:
1. A narod vidjevši gdje Mojsije za dugo ne slazi s gore, skupi se narod pred Arona, i rekoše mu: hajde, načini nam bogove, koji će ići pred nama, jer tome Mojsiju koji nas izvede iz zemlje Misirske ne znamo šta bi.

2. A Aron im reče: poskidajte zlatne oboce što su u ušima žena vaših, sinova vaših i kćeri vaših, i donesite mi.

4. A on uzev iz ruku njihovijeh, sali u kalup, i načini tele saliveno. I rekoše: ovo su bogovi tvoji, Izrailju, koji te izvedoše iz zemlje Misirske.

5. A kad to vidje Aron, načini oltar pred njim; i povika Aron, i reče: sjutra je praznik Gospodnji.

6. I sjutradan ustavši rano prinesoše žrtve paljenice i žrtve zahvalne; i posjeda narod, te jedoše i piše, a poslije ustaše da se igraju.

7. A Gospod reče Mojsiju: idi, siđi, jer se pokvari tvoj narod, koji si izveo iz zemlje Misirske.

8. Brzo zađoše s puta, koji sam im zapovjedio; načiniše sebi tele liveno, i pokloniše mu se, i prinesoše mu žrtvu, i rekoše: ovo su bogovi tvoji, Izrailju, koji te izvedoše iz zemlje Misirske.

10. I sada pusti me, da se raspali gnjev moj na njih i da ih istrijebim; ali od tebe ću učiniti narod velik.

11. A Mojsije se zamoli Gospodu Bogu svojemu, i reče: zašto se, Gospode, raspaljuje gnjev tvoj na narod tvoj, koji si izveo iz zemlje Misirske silom velikom i rukom krjepkom?

12. Zašto da govore Misirci i reku: na zlo ih izvede, da ih pobije po planinama i da ih istrijebi sa zemlje? Povrati se od gnjeva svojega, i požali narod svoj oda zla.

13. Opomeni se Avrama, Isaka i Izrailja, sluga svojih, kojima si se sobom zakleo i obrekao im: umnožiću sjeme vaše kao zvijezde na nebu, i zemlju ovu, za koju govorih, svu ću dati sjemenu vašemu da je njihova dovijeka.

15. Tada se vrati Mojsije, i siđe s gore sa dvije ploče svjedočanstva u rukama svojim; i ploče bjehu pisane s obje strane, otud i odovud pisane.

18. A on reče: nije to vika kako viču koji su jači, niti je vika kako viču koji su slabiji, nego čujem viku onijeh koji pjevaju.

19. I kad dođe blizu okola, ugleda tele i igre, te se razgnjevi Mojsije, i baci iz ruku svojih ploče, i razbi ih pod gorom.

20. Pa uze tele koje bijahu načinili i spali ga ognjem, i satr ga u prah, i prosu ga po vodi, i zapoji sinove Izrailjeve.

21. I reče Mojsije Aronu: šta ti je učinio ovaj narod, te ga uvali u toliki grijeh?

22. A Aron mu reče: nemoj se gnjeviti, gospodaru; ti znaš ovaj narod da je brz na zlo.

23. Jer rekoše mi: načini nam bogove, koji će ići pred nama, jer tome Mojsiju koji nas izvede iz zemlje Misirske ne znamo šta bi.

24. A ja im rekoh: ko ima zlata, neka ga skida sa sebe. I dadoše mi, a ja ga bacih u vatru, i izađe to tele.

25. A Mojsije videći narod go, jer ga ogoli Aron na sramotu pred protivnicima njegovijem,

26. Stade Mojsije na vrata od okola, i reče: k meni ko je Gospodnji. I skupiše se pred njega svi sinovi Levijevi.

27. I reče im: ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po okolu od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svojega i prijatelja svojega i bližnjega svojega.

28. I učiniše sinovi Levijevi po zapovijesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri tisuće ljudi.

29. Jer Mojsije reče: posvetite danas ruke svoje Gospodu, svak na sinu svom i na bratu svom, da bi vam dao danas blagoslov.

30. A sjutradan reče Mojsije narodu: vi ljuto sagriješiste; zato sada idem gore ka Gospodu, eda bih ga umolio da vam oprosti grijeh.

31. I vrati se Mojsije ka Gospodu, i reče: molim ti se; narod ovaj ljuto sagriješi načinivši sebi bogove od zlata.

32. Ali oprosti im grijeh: ako li nećeš, izbriši me iz knjige svoje, koju si napisao.

33. A Gospod reče Mojsiju: ko mi je zgriješio, onoga ću izbrisati iz knjige svoje.

34. A sada idi, vodi taj narod kuda sam ti kazao. Evo, moj će anđeo ići pred tobom, a kad ih pohodim, pohodiću na njima grijeh njihov.

A Zeitgeist kaže da je to zbog toga što je to bio period Bika, u tom trenutku se ušlo period Ovna. Sve u svemu ni jedna sveta knjiga neće moći da funkcioniše, ako makar jedna titla u njoj nije istinita. Vidiš Ahmed u kakvim smo problemima.

prije svega: piše li u Kur'anu da je Harun a.s. izlio tele ? Eto prve proturiječnosti.

TO su historijske činjenice čovječe. Ako se u 2 knjige nalazi isti događaj znači li to da je prepisano ? I da imaš imalo pojma o Kur'anu ne bi takve stvari pisao. Pogledaj narav Kur'anskog PRAVOG ( ne prevoda ) i Biblijskog teksta. Pogledaj koliko je stvari u Kur'anu, naučnih činjenica koje nikad ranije nisu bile poznate.

Pogledao sam Zeitgeist i pogodili su nešto, nešto promašili, međutim... To sa vremenskim periodom i "horoskopskim" računanjem je jedna velika glupost. Ako Kur'an prednjači nauci 1400 godina, tako i ostaje, i što više ljudi budu saznavali više će se diviti Kur'anu... Sjeci mi glavu ako ne bude tako !

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 01 Apr 2010, 19:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Nisu baš u istom rangu Mojsije je to napisao 2000 godina prije objave Kur ana.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol:

Nisu baš u istom rangu Mojsije je to napisao 2000 godina prije objave Kur ana.

A vidi šta Allah kaže faraonu:

Danas cemo izbaviti samo tijelo tvoje da bi bio poucan primjer onima poslije tebe", - ali mnogi ljudi su ravnodusni prema Nasim poukama. (10, 92)

Jesi ti svijesan da je tijelo faraona pronađeno u crvenom moru tek u prošlom stoljeću ?

Eno ga u britanskom muzeju
http://www.youtube.com/watch?v=sYLW_2n021c

Haj sad sam provjeri sve navode i ubjedi se u istinitost Kur'ana. Možda si i dovoljno lud da pomisliš kako je Allahov poslanik a.s iz Mekke otišao roniti u Crveno more i vidio faraona 1400 godina prije sviju nas :cat:

GDJE OVO PIŠE U BIBLIJI I KAKO JE POSLANIK MUHAMMED A.s MOGAO ZNATI ZA OVAKO NEŠTO ?

Vidite li vi koliko je Islam jasan i onaj ko poslije ovakve stvari ostane ravnodušan..... ne znam koliko ohol mora biti da ne prihvati istinu

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogao je slučajno pogoditi.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako je mogao pogoditi mjesto zemlje gdje je najmanja nadmorska visina
kako je mogao pogoditi da nema zraka na velikim visinama
kako je mogao pogoditi da željezo nije porijeklom sa zemlje
kako je mogao pogoditi da se 2 mora ne mješaju
kako je mogao pogoditi da će beduini graditi velike zgrade i da će puno potresa biti ( što ovih dana možeš vidjeti )
kako se usudio reći kad je bilo 20 muslimana koji su proganjani i ubijani, da će osvojiti perziju i bizantiju , dvije najveće imperije tog vremena..

Nema potrebe da nabrajam do sutra kad neki ovdje baš pameti nemaju nimalo

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
koliko je stvari u Kur'anu, naučnih činjenica koje nikad ranije nisu bile poznate.

A to su?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 08:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:
koliko je stvari u Kur'anu, naučnih činjenica koje nikad ranije nisu bile poznate.

A to su?

eno spomenuo sam ti samo jednu, onu da je tijelo faraona sacuvano ostalo potopljeno sto je proslog stoljeca tek potvrdjeno

a posto si trazio

evo ti, pogledaj sad sve ! Onda mi se javi....

1) http://www.youtube.com/watch?v=jaqgo2jDbfA
2) http://www.youtube.com/watch?v=PQUaBOko ... re=related
3 http://www.youtube.com/watch?v=_gpff_Ow ... re=related
4) http://www.youtube.com/watch?v=Gdysidtj ... re=related
5) http://www.youtube.com/watch?v=qjU_dGvq ... re=related
6) http://www.youtube.com/watch?v=v3mv1f2j ... re=related
7) http://www.youtube.com/watch?v=_t0-S1je ... re=related

I to opet nije sve nego dio samo...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

De napiši o čemu se radi, nemam živaca gledat, već napiši te ajete i da vidimo znače li išta

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pišem na drugom forumu , evo imaš ovdje rubriku scientific miracles
http://miraclesofthequran.com/scientific_index.html

Imaš tu dosta, ako ti nije dovoljno guglaj malo. Ja bi ti napisao 1 ili 2 primjera a za detalje nemam vremena

Evo, samo ću jedan:

Pogledaj ovaj ajet:

Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo,uistinu, oni koji ga šire.
(Az-Zariyat, 47)

A vidi sad ovo:
http://csep10.phys.utk.edu/astr162/lect ... nsion.html

da ti samo jedan hint dam: riječ سماء SEMA'a u arapskom se koristi za sve što je gore više , termin se upotrebljava za nebesa i svemir uopšteno.

Eto, sad skontaj da je Isaa bin Meryem alejhisselam samo Allahov poslanik, koji je stvoren bez oca.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2010, 14:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Ne bih puno jer zurim :D
Citiraj:

Citiraj:

Kao sto je i Ahmed primjetio Aron po Bibliji iako veliki poslanik bijase prvi od onih koji nacinise tele...
No, ne samo da nacini tele nego i prinese zrtvu paljenicu,i cak zrtve zahvalne....
Zatim Mojsije po Bibliji jos veci poslanik naredjuje da se ubija i do 3 000 ljudi cak sto vise da se poubijaju brat, i prijatelj i bliznji...nesumnjivo masakar veliki.
Mojsije je ubijao narod izgleda nizasto...jer Bog tek kasnije rece "Ko mi je zgrjesio, onog cu izbrisati iz knjige svoje"...

Narocito jos bode u oko stih

Ili se radi o nekom drugom ili Isus bude ziv za zivota Mojsijeva...

Moze biti da ce biti ispravnije Josua a ne Isus...izuzev ako Isus nije rasporstranjeno ime i u S.Z.

Kad Jošua začu veliku viku naroda, reče Mojsiju: "Vika je bojna u taboru. (Postanak 32:17)

A KJV Bible veli isto

17: And when Joshua heard the noise of the people as they shouted, he said unto Moses, There is a noise of war in the camp.

Mozda se radi o nekom drugom Isusu ili o prevodu imena (iako se imena ne prevode), ili je sasvim nesto trece posrijedi.

Misim dao si dovoljno materijala da se ispise jedan dobar post, ali insan u zurbi pa moram hitno... :D

I usput samo mali smjesak za ovo

:D ko prstom u pekmez

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]