mary juana je napisao:
Talija je napisao:
Soki je napisao:
Biblijska knjiga Otkrivenje opisuje prekrasan prizor u kojem vidimo nebrojeno mnoštvo ljudi koji su dobili vječni život na rajskoj Zemlji. Među tim mnoštvom nalaze se i oni koji su umrli, ali su uskrsnuti te su ponovno postali mladi, zdravi i vitalni (Otkrivenje 7:9; 20:12, 13; 21:3, 4).
Čitala sam Otkrovenje i nigdje nisam našla da će biti vječni život na zemlji u materijalnom obliku.

Niti da je život vječni u materijalnom tijelu.
Zašto bi se onda zvao nebeski Jerusalim ako će biti na zemlji?
naravno da je vječni život na zemlji o tome govori biblija, a i sama knjiga otkrovenje koju si pomenula.
postoji nebeski život koji je ograničen na one koji čine hristovo tijelo tzv. pomazanici.
te članove bog odabire po svojoj volji (mt. 20:23; 1. kor. 12:18).
broj tih pomazanih hrišćana uzetih sa zemlje je 144 000 (ot. 14:1, 4; 7:2-4; 5:9,10)
zemaljski život obećan je neograničenom broju, 'drugim ovcama'
ograničen broj sa isusom na nebu (ot. 14:1,4; 7:2-4)
"druge ovce" nisu hristova braća (jovan 10:16; mt. 25:32, 40)
danas se okuplja mnoštvo koje će živjeti na zemlji (ot. 7:9, 15-17)
ostali će vaskrsnuti u život na zemlji (ot. 20:12; 21:4).
možemo ovome i pridodati citate vezane za zemlju koji jasno potvrđuju da je raj ipak rezervisan za zemlju.
na zemlji bio stvoren raj za savršene ljude (1. mo. 1:28; 2:8-15)
božij naum je pouzdan (isa 55:11; 46:10, 11)
zemlja će biti puna miroljubivih savršenih ljudi (ps. 72:7; isa. 45:18; 9:6,7)
kraljevstvo će obnoviti raj (mt. 6:9, 10; ot. 21:3-5)
nikad neće biti uništena niti nenastanjena
planeta zemlja postojat će vječno (priče 1:4; ps. 104:5)
u noino vrijeme uništeni ljudi, a ne zemlja (2. pet. 3:5-7; 1.mo. 7:23)
taj primjer daje nadu u preživljavanje u naše vrijeme (mt. 24:37-39)
zli uništeni; "veliko mnoštvo" preživljava (2.sol. 1:6-9; ot. 7:9,14)
dakle, iz navedenih biblijskih redaka i cjelog konteksta biblije stvar je jasna i jasno je da je soki dobar poznavaoc biblije.
još da dodam, kao što je vidljivo iz otkrovenja 16:14-16, harmagedon je 'boj onog velikog dana boga svedržitelja'. to je rat u koji su uključeni 'carevi svega vasionog svijeta', to jest nacije. sin božiji, imenovani kralj, uskoro će ujahati u tu bitku. ishod je apsolutno siguran. svi oni koji se protive božijem kraljevstvu i koji su dio sotoninog zlog sustava bit će uništeni. preživjet će jedino oni koji su odani isključivo i jedino bogu kojemu je ime jahve.
zapazimo da će neki ljudi preživjeti harmagedon, znači ostat će živi na zemlji i početi je obnavljati. sad zamislite sebe kako ste preživjeli tu kataklizmu. kako će izgledati život na zemlji u božijem obećanom novom svijetu? (2.pet.3:13)
Prijatelju ja ipak mislim da su redci iz Biblije izvadjeni iz konteksta.
23 I reče im: Čašu dakle moju ispićete, i krstićete se krštenjem kojim se ja krstim; ali da sedete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj. Mat.20:23
Ovdje se kaze da Bog jeste spremio mjesto, al nigdjene kaze da je to za 144 000 posebno odabranih.Kontekst govori da su neki ucenici htjeli posebno mjesto kada on bude car, i time su se izdizali iznad drugih ucenika.
24 I kad čuše ostalih deset učenika, rasrdiše se na ta dva brata.
Isus im zato odgovara:
25 A Isus dozvavši ih reče: Znate da knezovi narodni zapovedaju narodu, i poglavari upravljaju njim.
26 Ali među vama da ne bude tako; nego koji hoće da bude veći među vama, da vam služi.
27 I koji hoće među vama da bude prvi, da vam bude sluga.
i na kraju Isus im daje svoj primjer:
28 Kao što ni Sin čovečiji nije došao da Mu služe, nego da služi i da dušu svoju u otkup da za mnoge.
Oni su jasno je ocekivali da ce Isus biti car ( jos tada o svom 1. dolasku, jer znamo kakva su Jevreji imali ocekivanja, ali ovo ne mora biti), i jednostavno su trazili mjesto pored njega, isus ih pita:
22 A Isus odgovarajući reče: Ne znate šta tražite; možete li piti čašu koju ću ja piti i krstiti se krštenjem kojim se ja krstim? Rekoše Mu: Možemo.
to se odnosi na trnoviti put koim je trebao poci.
Ali na kraju Bog odlucuje koga ce uzvisiti, i postaviti u carstvo i na koje mjesto.
ovdje se ne govori obroju onih koji ce uci u carstvo, nego o nekakvoj poziciji.
Ne treba da spominjem da se nigdje ovdje ne spominje da je to na zemlji.
Oni su trbali proci put patnje, i poniznosti da bi dosli u carstvo, o tom se ovdje govori.
17 A kad smo deca i naslednici smo: naslednici, dakle Božiji, a sunaslednici Hristovi: jer s Njim stradamo da se s Njim i proslavimo.Rim.8:17
nastavice se