banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 19:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
bila jednom je napisao:
chils je napisao:
moze pitanje za lavica i jelly-a jeste vas dvojica aktivni pripadnici SPC ako nije previse intimno naravo.

ovo pitanje i mene zanima?

vidi molim te, kaze gospodin lavic treba trpiti...nisam osoba da drugom zelim ono sto ni sam sebi na zelim, ali bas se pitam sta bi vam odgovorili ljudi koji su nesrecni u braku, a vi im kazete, morate trpiti :roll:
a da vi bi ste im savjetovali, moliti se, kao sto ste naveli primjer gdje se navodno neki alkoholicar izlijecio i od jednom shvatio da voli svoju zenu :roll: ...

Inace moram priznati da vas teorija je prelijepa, alo kao sto kazem to je samo TEORIJA, praksa je nesto drugo...pogotovo u dansnjem vremenu...

izvini lavic je reko da obodvoje moraju trpiti: "Brak iz ljubavi traje ceo život jer postoji trpljenje sa obe strane a to znači usklađivanje karaktera".
Sa cime se ja slazem, jer u braku se ne treba gledati sta mozes dobiti nego dati, naravno obje strane, sto nas i nas Gospod uci.
Naravno da je teorija jedno, kao i svaka teorija.Praksa je drugo ali bez teorije tj. nacela nema ni prakse.Zato nacelo+trud=praksa

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jan 2010, 16:14
Zar ne pokusavamo biti civilizovan narod, sta to treba da se trpi i kakav je to zivot ako moras da trpis

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ihtus je napisao:
bila jednom je napisao:
chils je napisao:
moze pitanje za lavica i jelly-a jeste vas dvojica aktivni pripadnici SPC ako nije previse intimno naravo.

ovo pitanje i mene zanima?

vidi molim te, kaze gospodin lavic treba trpiti...nisam osoba da drugom zelim ono sto ni sam sebi na zelim, ali bas se pitam sta bi vam odgovorili ljudi koji su nesrecni u braku, a vi im kazete, morate trpiti :roll:
a da vi bi ste im savjetovali, moliti se, kao sto ste naveli primjer gdje se navodno neki alkoholicar izlijecio i od jednom shvatio da voli svoju zenu :roll: ...

Inace moram priznati da vas teorija je prelijepa, alo kao sto kazem to je samo TEORIJA, praksa je nesto drugo...pogotovo u dansnjem vremenu...

izvini lavic je reko da obodvoje moraju trpiti: "Brak iz ljubavi traje ceo život jer postoji trpljenje sa obe strane a to znači usklađivanje karaktera".
Sa cime se ja slazem, jer u braku se ne treba gledati sta mozes dobiti nego dati, naravno obje strane, sto nas i nas Gospod uci.
Naravno da je teorija jedno, kao i svaka teorija.Praksa je drugo ali bez teorije tj. nacela nema ni prakse.Zato nacelo+trud=praksa

Ajoj ljudi vi sumu od drveca ne vidite.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

batine, alkoholizam, prevare svakako ne.
Rekao bih samo, da se kamen od kamen tese a covjek od covjeka.Tako je u zivotu, ne postoje idealni ljudi, tako ni u braku, zbog toga treba imati strpljenja, jer nesvjesno jedni drugima stajemo na zulj, a poznato je da iz bezazlenih stvari nastaju i rasprave i osvete i ratovi i razvodi.Zbog toga je bitna komunikacija, a to iziskuje mnogo strpljenja.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

RSboljaPolovinaBiH je napisao:

pa pokazi nam sumu tj drvece.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:

Ako sam ne mozes vidjeti dzaba da ti ja pokazujem.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ihtus je napisao:

Ako sam ne mozes vidjeti dzaba da ti ja pokazujem.

ja je vidim, i o tome pisem kako umijem, posto ti navodno nesto znas a moj odgovor ti se ne svidja, napisi ti nesto, sta mislis o temi.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
ja je vidim, i o tome pisem kako umijem, posto ti navodno nesto znas a moj odgovor ti se ne svidja, napisi ti nesto, sta mislis o temi.

Covjek je zivotinja, i trebalo je pametno smisliti kako ga suspregnuti... Da ne razglabam dalje, ta teorija crkve o braku potpada pod to.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ihtus je napisao:

Covjek je zivotinja, i trebalo je pametno smisliti kako ga suspregnuti... Da ne razglabam dalje, ta teorija crkve o braku potpada pod to.

ja nisam zivotinja...
moram ici sad pozz...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 21:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Moja sestra sa prelepim imenom kaže:
,,Zar ne pokusavamo biti civilizovan narod, sta to treba da se trpi i kakav je to zivot ako moras da trpis''

Ma ništa sestrice nemoj da trpiš.
Ko još trpi decu,muža,oca,majku... najuri ih sve i uživaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 21:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ihtus
,,mozes li mi navesti iz Pisma, ovo za Mojsija?
hvala''

Matej 19. 7-8
V Mojsijeva 24

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 09:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Mar 2010, 00:06
hvala na svim odgovorima i moralnim propovjedima, ali ja ne dobih konkretan odgovor! procedura (osim da se obratim u najbližu crkvu)?
Da li se zahtjev podnosi u crkvi u kojoj je vjenčanje bilo? da li oboje moraju podnijeti zahtjev ili je dovoljno da podnese samo jedno (obzirom da postoji presuda o građanskom razvodu braka)?
Postoje li kakva "ročišta"? jer nisam sigurna da bi druga strana i htjela da se pojavi, obzirom da smo oboje već u drugim građanskim brakovima, sa različitim mjestima prebivaišta i iz niza drugih razloga.

koliko dugo traje ta procedura?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 10:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Moja sestra sa prelepim imenom kaže:
,,Zar ne pokusavamo biti civilizovan narod, sta to treba da se trpi i kakav je to zivot ako moras da trpis''

Ma ništa sestrice nemoj da trpiš.
Ko još trpi decu,muža,oca,majku... najuri ih sve i uživaj.

Pa eto ti trpi i uzivaj. U braku ne treba da se TRPI, zar kompromis i dogovor nebi bili bolja opcija, a sto se djece tice, njih imas ili nemas zato jeri ih zelis, a ne zato sto moras da ih imas i tu ne vidim bas nista tako jezivo da mora da se trpi.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 10:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kikesa je napisao:
hvala na svim odgovorima i moralnim propovjedima, ali ja ne dobih konkretan odgovor! procedura (osim da se obratim u najbližu crkvu)?
Da li se zahtjev podnosi u crkvi u kojoj je vjenčanje bilo? da li oboje moraju podnijeti zahtjev ili je dovoljno da podnese samo jedno (obzirom da postoji presuda o građanskom razvodu braka)?
Postoje li kakva "ročišta"? jer nisam sigurna da bi druga strana i htjela da se pojavi, obzirom da smo oboje već u drugim građanskim brakovima, sa različitim mjestima prebivaišta i iz niza drugih razloga.

Te procedure ti draga moja uvijek nepotrebno dugo traju. Spremi rezervni komplet zivaca i drzim ti fige pa kako god da odlucis

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 15:10 
Voajer
Voajer

hvala pametnice, kao i sve drugo, uvijek nešto nepotrebno dugo traje i naravno košta!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
kikesa je napisao:

Nije tacno da procedura dugo traje, ti imas parohiju u kojoj zivis, odnosno eparhiju.
Ako zivis u Banja Luci, obrati se svom parohu, ili u crkvu sv.Trojice arhijerejskom namjesniku o.Ratku Radujkovicu.
Oni ovdje tu proceduru vrse krajnje formalno, a pogotovo u vasem slucaju gdje ste vec oboje drugobracni u gradjansko-pravnom smislu.
Mislim da ce sve biti zavrseno za desetak dana, a odluku ces dobiti po prvom zasijedanju Eparhijskog Crkvenog Suda.
(jedino ne znam da li ce predstavljati problem ako se muz ne pojavi na rocistu,
ili dodatno ako ste brak zapoceli u drugoj eparhiji, pa se naknadno odselili u dvije razlicite Eparhije)

pozz

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 09:40 
Voajer
Voajer

Jamesdin Kurtovic je napisao:
kikesa je napisao:

Nije tacno da procedura dugo traje, ti imas parohiju u kojoj zivis, odnosno eparhiju.
Ako zivis u Banja Luci, obrati se svom parohu, ili u crkvu sv.Trojice arhijerejskom namjesniku o.Ratku Radujkovicu.
Oni ovdje tu proceduru vrse krajnje formalno, a pogotovo u vasem slucaju gdje ste vec oboje drugobracni u gradjansko-pravnom smislu.
Mislim da ce sve biti zavrseno za desetak dana, a odluku ces dobiti po prvom zasijedanju Eparhijskog Crkvenog Suda.
(jedino ne znam da li ce predstavljati problem ako se muz ne pojavi na rocistu,
ili dodatno ako ste brak zapoceli u drugoj eparhiji, pa se naknadno odselili u dvije razlicite Eparhije)

pozz

upravo je tako! Vjencali smo se nekad davno u jednoj parohiji a sad svako na svoju stranu, i u različite eparhije!!!
Kako je moguće da se moj bivsi suprug vjencao u drugoj eparhiji a da se prethodno nije razveo?! to je nesto sto juce saznadoh

nekad davno se vjencali u Kostajnici i nismo se razveli crkveno, a sada...tj prosle godine se on ponovo vjencao u Sarajevu!!!
To ne mogu da shvatim!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
kikesa je napisao:

U crkvi sve ima svoju cijenu pa tako i razvod.
koliko platiš toliko će i da traje procedura, s tim da može da se završi i za sat.
btw.
Crkveni brak bez opštinskog ionako ne vrijedi ni pišljiva boba, zato se taj tvoj bivši i mogao ponovo vjenčati.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 23:00 
Voajer
Voajer

eugene of savoy je napisao:
kikesa je napisao:

U crkvi sve ima svoju cijenu pa tako i razvod.
koliko platiš toliko će i da traje procedura, s tim da može da se završi i za sat.
btw.
Crkveni brak bez opštinskog ionako ne vrijedi ni pišljiva boba, zato se taj tvoj bivši i mogao ponovo vjenčati.

razumijem ja da se mogao opstinski vjencati i ja sam se opstinski vjencala, ali on sada ima 2 crkvena braka, tj ponovo se vjencao crkveno a nije se razveo od prvog crkvenog vjencanja!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kao što i rekoh tej crkveni ne vrijedi ni pišljiva boba i možeš ih imati 50.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]