banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2003, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
EZAN je napisao:
Ma to sto ti pises NEMA VEZE S VEZOM.

Ne znam kako ti samo ne dosadi pisati GLUPOSTI.
P.S.
Za, brojkom i slovom, MILIJARDU I KUSUR ( 1 000 000 000 i jos pokoja cifra sa 6 nula) MUSLIMANA vi pravoslavci izgledate kao neka MANJA SEKTICA.
:lol:

Nemoj tako, nas i rusa.... :D
Ima jedna divna arapska izreka koja kaze
Priroda kise je uvijek ista, ali od nje raste i cvijece u vrtu
i trnje u pustinji. (valjda do zemljista sta li je:)
meni licno se zgadio sav onaj prelazak na relaziji
komunizam pravosljavnje i
komunizam kuran
imam ja negdje neki svoj interni vic
znate, proslo vrijeme, nekad se opet uhvati da bi izbio rat opet ovdje
dje bi sta bi, pobjegao negdje bogu iza nogu da ne gledam
i onda se odlucim. Kupim vikendicu negdje na selu i uredim je
po ideologiji neke religije koju nece napadati ni katolici ni pravoslavci
ni muslimani vec je postuju (ma mora biti takva:))) i onda kada
oni nalete u moju vikendicu a ja sjedim tako u sredini toga svega
i svi oni otvore vrata pogledaju; kazu nije neprijatelj i odu.
I eto ti mira.
Naci nesto gdje te niko nece moci zakaciti ni napadati tako da mozes
da zivis svoj zivot onako kako zelis i pustis da se stvari desavaju
prirodnim tokom cije ime nije drustvo.

sve one strahote koje su se desile

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2003, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Da, i sada su ti isti Rimljani, koji su ubili Isusa glavni predstavnici Božiji na zemlji. Oni i njihovi Pravoslavni prijatelji, pretpostavljam, a svi koji su izvan tih zajednica su osuđeni na propast.
Toliko o sektaškim učenjima.

Nadam se da nije predugačko za tebe.

Pih, ovdje rijec sekta dodje kao nekakva uvreda na ovom forumu.
Izgleda zato sto se nesmije psovati.
Da li se usvaja prijedlog da se rijec sekta stavi kao psovka :D
i da se izbaci iz rijeci foruma i da se pise samo skriveno npr
kao s..... ili tako nesto ili kao onaj mali djavolcic. ili andjelcic.
Pa da se podijelimo u tabore i pozovemo putem prizivanja duhova
mrtvog Isusa ili Antoni De Mola Ili Budu i pitamo - a ocevi nasi
kak'i smo mi bozji ljudi, sjajni, cisto ponosno da obrisete dupe sa nama.
Ja onako kada zamislim Muhameda, Budu i Isusa kako gore negdje piju
pivo i pogledaju na trenutak dole i pitaju - ej koji ce slijedeci dole, a isus
se prekrsti - no ja opet ajd ti Buda dugo te nije bilo, koce ih sada urazumiti.
Uleti tu Lao Ce i kaze - Uzviseni Covjek veli Kada se ne cini nista ljudi se menjaju sami od sebe. Kada je mir iznad svega ljudi se ispravljaju sami od sebe.
Muhamed kaze - Ali oni stalno nesto cine.
I Bog se pojavi i kaze - Mir djeco moja pustite ljude, ionako pripremam
novu rasu.

Ma tako nesto, ali da bude vic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2003, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Harun_Yahya ovakvim postovima daješ utisak da nisi bolji od Maran Ate. Umjesto što mu vraćaš istom mjerom, što mu zlo vraćaš zlim, bilo bi bolje da na zlo odgovaraš dobrim. Za primjer uzmi aharona na ovoj temi. Ako na uvrede uzvraćaš uvredama ne daješ dobru sliku o Islamu. Ispada da su ovde oni koji šire zaista lijepu sliku o Islamu prvenstveno neki od hrišćana.

Brisaću postove koji će nastaviti vrijeđati i iznositi linkove da bi ocrnili neku vjeru iako bi trebalo biti poznato da sadržaj tih sajtova nema veze sa suštinom učenja tih religija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2003, 07:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Zaista, Harun_Jahja, nema potrebe da na takav način razgovaraš i da se prepucavaš.
Bolje bi bilo da ovu temu osvježiš nekim tekstom duhovnog sadržaja ili sopstvenim viđenjima duhovnosti.
Već sam napomenuo da meni nisu potrebni naučni i drugi dokazi istinitosti Kurana jer ja vjerujem u njegovu bogonadahnutost (i i sam sam pronašao mnogo detalja sličnih onom što iznosiš) i zbog toga se ne upuštam u diskutovanje o tome. Ipak je ova tema nešto drugo: poziv na ujedinjenje iskrenih vjernika, a ne poziv za naduravanje šta je ispravno ili ko i koliko čini zločine u ime vjere.
Zato ako imaš šta reći u duhu teme izvoli, a molim te da se okaneš raspre sa onim koji se već mnogo puta dokazao kao neznalica, neistinoljubac i zadjevalo svađe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2003, 10:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Maran ata,
Citiraj:
ПС: Управо си рекао да куран и хадиси "NEMA VEZE S VEZOM"

Ja kao sto se vidi napisah
Citiraj:
Ma to sto ti pises NEMA VEZE S VEZOM.

Obrati paznju na onu malu ali jako znacajnu rjecicu TI.
Ako ti ne mozes pravilno protumaciti recenicu od 9 rijeci, i to jako jednostavnih kako onda ocekivati da si SKONTAO Bibliju ili Kuran (za koji svi znamo da ga nikad u rukama nisi ni imao a kamo li procitao).
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2003, 13:18 
Majstor
Majstor

Boga se voli kao oca(majku). Da li se čovjek svog tjelesnog oca ili matere više boji ili ih više voli?!
Strahopoštovanje prema Bogu je samo prirodna posljedica njegovog upoznavanja (i Njegovih stvorenja).
Strah od Boga nije dobar ni za koga, jer ko ga se boji tome nije čista savjest.
Inače, poznato je da je jedna čašica rakijice dobra za stomak, ali opet ne za svačiji baš. Druga je (čašica) nekom dobra za raspoloženje (ali nekom i za razdraženje), ali treća nikome i ni za šta ne valja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2003, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovde se zadnjih dana mnogo skrenulo sa tema, to sam pustio ali više neću. Zato da ne bi bilo brisanja predlažem da se otvori tema ili dvije na kojima bi frozen iznosio svoja viđenja duhovnosti i života i čega već hoće i da na tim temama frozen polemiše o tome sa Maran Atom, aharonom i drugima. Ove ostale teme neka se bave onim čime treba da se bave a što je naznačeno u njihovim naslovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2003, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Ovde se zadnjih dana mnogo skrenulo sa tema, to sam pustio ali više neću. Zato da ne bi bilo brisanja predlažem da se otvori tema ili dvije na kojima bi frozen iznosio svoja viđenja duhovnosti i života i čega već hoće i da na tim temama frozen polemiše o tome sa Maran Atom, aharonom i drugima. Ove ostale teme neka se bave onim čime treba da se bave a što je naznačeno u njihovim naslovima.

Djindjic brate :D, napokon se pojavi i vlast na forumu.
Postujem i slazem se. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2003, 10:36 
Majstor
Majstor

Slažem se takođe.
Predlažem da Vader, ako mu nije komplikovan i prevelik posao, jednostavno isiječe nepripadajuće rasprave i prebaci ih na te nove teme kada se otvore na kojima će bolje odgovarati.
Uz ispriku što sam i sam učestvovao u ovom neredu ne želeći propustiti momente da kažem ili objasnim ono što sam imao, ako i nije baš u skladu sa temom. Ipak, to namjeravam u budućnosti da izbjegavam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2003, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Подсетимо се мало погани Мухамеданства...

5,51. O vi koji vjerujete ! Ne uzimajte prijateljima jevreje i kršćane.
5:51a Oni su prijatelji jedni drugima. A ko se od vas njima okrene, pa on je uistinu od njih.
5:51b Uistinu! Allah ne upućuje narod zalima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2003, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Хвала на комплиментима... Него, отвори ти Нови Завет - Христов Завет са нама Хришћанима у Библији, и пронађи ми било коју гадост... ето... па да ја и ти поразговарамо. Јел поштено ?

Деде... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2003, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Грешка број 1:
---------------------
У наведеном цитату Јеванђеља није реч о не-Јеврејима као "псима", него о неверницима као "псима".

Грешка број 2:
---------------------
О Христу постоје 4 Јеванђеља. Остало су лажни списи јеретика које су они подваљивали као апостолска. Због тога је и настао канон Светог Писма, да се јасно и гласно раздвоје аутентичне апостолске књиге од осталих.

Грешка број 3:
---------------------
Оно што је теби "пар динара", има далеко шири смисао и значај у контексту Библије. Умирање за "пар динара" је у ствари умирање због греха.

Грешка број 4:
--------------------
Нови Завет је завет Христа-Бога са свим људима. Стари Завет је завет Бога само са Јеврејима, и важио је само до Христа и то само за Јевреје. То што се Стари Завет и даље уврштава у Библију је управо због тога да се има увид у целокупну историју човечанства и земље од настанка, па до престанка. А виде се и наговештаји доласка Месије - Христа, итд... Самим тим што је од Бога дато, корисно је за подучавање, усавршавање, ... као што Апостол и рече.

Грешка број 5:
--------------------
Муслиманима се има итекако шта приговорити. Јел треба поново да идемо кроз сотонске стихове и хадисе да се подсетимо на поган која се тамо износи ?

Грешка број 6:
--------------------
Наведи ми ратове и покоље које је повела, организовала и проводила Православна Црква било где у свету, иако мислим да циљаш на Балкан. Деде... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2003, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Držite se teme. Ako ćete pisati o Kur'anu onda pišite ovde ali ako želite pisati o različitim pogledima na stihove iz Svetog Pisma otvorite drugu temu.

Legolas je napisao:
Prema tome, muslimanima ti nemaš šta prigovoriti

Iako se ne slažem sa onim što je Legolas pisao u ovome ima nešto istine. Maran Ata ne vidi da ono što kritikuje u Kur'anu stoji u više-manje istom obliku i u Svetom Pismu. On ne razumije ni koje je opravdanje zašto su se takve stvari radile u Starom Zavjetu već ih uzima zdravo za gotovo, kad bi razumio ne bi kritikovao Kur'an. Poenta koju može da vidi svako ko iole poznaje svete spise je da Maran Ata o njima ne zna ništa, ni o onom jedinom svetom spisu koje navodno poštuje a to njegovo "poštovanje" se ovde na forumu do sada dobro vidjelo. Sve što piše je njemu na sramotu iako toga sad nije svjestan.

Maran Ata je napisao:
Navedi mi ratove i pokolje koje je povela, organizovala i provodila Pravoslavna Crkva

A šta sa duhovnim, menatalnim, umnim, psihološkim "pokoljima"?!?
Zašto se misli da su fizičko-tjelesni pokolji najgori a ostali oblici "pokolja" se zanemaruju??
Kao što neki pod nasiljem u porodici smatraju samo fizičko nasilje. A šta sa psihičkim nasiljem? Šta ako je psihičko nasilje isto ili i gore od fizičkog?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 00:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
Ovaj maranata se toliko protivi kuranu i islamu da mora da je u proslom zivotu bio jedan od njih i isto tako se protivio pravoslavcima pa mu je sad dato obrnuto stanje da stvari pogleda iz druge perspektive i uvidi greske ali kao sto vidimo on nastavlja istim ritmom u istom smjeru kao da ne uvidja vjerskih fanatika i ogranicenih ima na svim stranama koliko hoces ali je malo onih koji iskreno Oca nebeskog traze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 02:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да, да... рекло би се да си и ти један од "реинкарнисаних" пајаца гуруа Петра из блавог небодера. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A šta sa duhovnim, menatalnim, umnim, psihološkim "pokoljima"?!?
Zašto se misli da su fizičko-tjelesni pokolji najgori a ostali oblici "pokolja" se zanemaruju??
Kao što neki pod nasiljem u porodici smatraju samo fizičko nasilje. A šta sa psihičkim nasiljem? Šta ako je psihičko nasilje isto ili i gore od fizičkog?

i ti mi se zalis da nemas temu neku dao tvoris (ma negdje sam cit'o :D )
otvori temu o ovome, mene je sramota :D posto si vec pisao, stvarno je odlicna.

ima tu svasta da se kaze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 02:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Predlazem da se ova tema nastavi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 03:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Касниш мало. Ту је све већ речено. Сатански стихови и Мухамеданци су разголићени у свој својој беди и јаду. Али, ако те баш инетересује, слободно прочитај детаље који су ту навођени....

Има пикантерија око Мухамедовог педофилства, отимања жене свом посинку Заеду, и много чега још... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 03:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Kao sto rekoh bicu jedna od onih koja ce nastaviti ovu veoma interesantnu temu.

Ovom prilikom se zahvaljujem posebno Aharonu i Vaderu.
"Tolerancija je najvisi stupan moci"
Blago vama dvojici na vasim blagodatima koje vam je Allah dz.s podario,blago vasim roditeljima na sudnjem danu,bice to jedni od radosnih roditelja.Blago i nama sto smo imali prilike nesto nauciti od vas!

Izgubila sam dosta vremena citajuci vase citate,reakcije,imalo je dosta proturijecnosti,mrznje i opisa kakvi ne dolikuju da u opste izlaze iz usana jednog vjernika,tesko takvim jezicima.

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Znash li onoga koji onaj svijet porice?
Pa to je onaj koji grubo odbija siroce,i koji da se nahrani siromah ne podstice.A tesko onima koji kada molitvu obavljaju,molitvu svoju kako treba ne izvrsavaju,koji se samo pretvaraju i nikome nista ni u narucje ne daje. Istinu je rekao Uzviseni Allah

Ovim ajetima zelim Maranu Ati reci,da i ako je Muhamed bio siroce,i bez oca odrastao u tome nista lose nema,ti razmisli.Nepismen,pustinjski covjek ali ga je Allah ipak odabrao da donese covjecanstvu ovako savrsenstvo.Jer,dok i sam nebudes siroce nemozes o tome nista znati,a zalosno je kako ti gledas na sirocice :(
Kur`an nije prepisivan,nije mijenjan,nema novotarija niti kasnijih dodataka,ostao je onakav kakav jeste,jer je uzviseni Allah rekao,"Mi cemo bdjeti nad Kur`anom" sto je ostalo poslije 1425 godina.I takvi kao ti su uvijek pokusavali da izvrcu i istinu prave neistinom,ali vam nekako ne polazi za rukom! Zasto.....?

Onaj hadis,koji govori da je Muhamed stupio sa djetetom u brak,je jako ne pouzdan,jer se prenosi od starog i bolesnog covjeka,koji je posle kratkog vremenskog perioda posle takve izjave preselio.Dakle....smatra se i najvjerovatnije je djevojka pod imenom Aisha imala 16 i cekao do 19-ste pa stupio u brak.Znaci ne donosi predrasude o necemu sto malo poznajes!To je pogresno.

Sto se tice Hadzdza,istina je da mnogi na tom putu stradaju,zasto je to tako to zna samo Allah.Ali,niti svi grijesi mogu biti obrisani obavljanjem Hadzdza.Navescu primjer jedne zene koja je pocinila veliko zlo.

U Iraku na TV postoji emisija u kojoj prisustvuje immam visokog znanja,teolog i profesor.Javlja se zena i zamoli da joj da odgovor na njeno pitanje.

"Ja sam zgrijesila,pa se bojim da mi Allah nece oprostiti"
Allah prasta i milostiv je rece on."Ali ja se ipak bojim da meni nece oprostiti."Allah nece oprostiti samo onome koji Njemu drugog ravnim smatraju.Dakle gospodjo nebojte se On je milostiv i prasta svome robu.Na to ce ona::"Ja sam 7 puta na Hadzdz bila,i nijednom nisam vidjela Kabu"ovaj hodza se uzoholi i povisenim glasom rece"Allahu moj sacuvaj nas takvih kao sto si ti i toga sto si pocinila"rece ona:"Da mene su ljudi privodili i rukama mi pokazivali ,ali ja je nigdje nisam vidjela."
"Pa sta si to pocinila,da nas Allah sacuva?"
Ja sam suradjivala sa sihirbazima(carobnjacima,c.magija),njihove zapise stavljala u usta mrtvaca,shila njihove usne i to je odlazilo zajedno s njima u grob.Time sam mnoge unesrecila cak je pojedine i zovota kostalo"
"da nas Allah sacuva"rekao je on i prekinula se veza.Proshle su dvije 7-ce,dok u istoj emisiji zove mladic i predstavlja se ovako"Ja sam sin one gospodje sto je zvala prije 2-je 7-ce zelim nesto da znasm"
"Bujrum sinko"....rece on.Moja majka je umrla,i kad joj je bila sahrana,nismo je mogli sahraniti,svaki puta bi iskopali grob,i sto bi pokusali da je spustimo u mezar,zemlja bi se pocela zatvarati,tako da iz vise pokusaja nismo to uspjeli.Narod je poceo da bjezi jer se uplasio.Ja sam ostao sam sa njom i placuci vidjeh jednog covjeka u bijeloj odjeci ciji me lik smiri."Ustani sinko idi odavde i neokreci se".Ustadoh ,podjoh i pokusah da se ne okrenem,ali mi je bilo zao i morao sam se okrenuti da pogledam sta ce s mojom majkom biti.s neba se spustio jak plamen i vidio sam da je spaljuje,spalilo je i meni lice,sta je to dragi imame?"upitao je.Sinko tvoja majka je tebe hranila novcem zaradjenim kako ne treba,Allah je tebe postedio grijeha,a onog meleka u bijeloj noshnji si trebao poslusati i ne okretati se,to je bila neposlusnost,zato si izgorio."
Ovo je poucna istinita prica,i detalj koji kaziva da Hadzdz nemoze svakome da koristi,ocistice se od grijeha oni koji su dostojni toga,a ako i stignu do svetog mjesta nece ga vidjeti nit moci prici njemu!
A Allah oprasta kome On hoce.

Kur`an treba razumjeti,pazljivo ga citati.A ko porice bar 1 ajet,porekao je cjeli Kur`an.Nemoze u jedan ajet da se vjeruje a u drugi ne.Dakle,spoznaju nemoze svako da dozivi isto.Nekome ti je dzabe i crtati,on ce opet reci"to je laz ti neistinu govoris" ali i takvi treba da pokazu toleranciju.Pa sad da Allah ucini,da mu s neba zvjezdu spusti,nebili se uvjerio,on ce reci"ma jok!to je sotona,ti si madjionicar" :)
Zato Allah dz.s sa takvima mudro postupa,uvodi ih u poropast svakim danom sve vise,a oni zaslijepljeno zure u pravcu "svoje"svjetlosti nebili svjetlost vidjeli.To je isto kad sunce cekas da na zapadu izadje

sellam i topli pozdrav neka vam Allah ukaze priliku za pravu spoznaju.Neka vam ukaze moc tolerancije,ostar um,neka vam podari iz Svoje riznice blagodati i neka mene medju vama ne zaboravi Amin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 04:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kur`an nije prepisivan,nije mijenjan,nema novotarija niti kasnijih dodataka,ostao je onakav kakav jeste...

Ову неистину Мухамеданци покушавају да продају около, јер изгледа да је у тој секти - лагање дозвољено. Погледајмо мало детаљније:

20 верзија сатанских стихова:
- Warsh
- Qalun
- al-Bazzi
- Qunbul
- Al-Duri
- al-Suri
- Hisham
- Ibn Dhakwan
- Khalaf
- Khallad
- al-Duri
- Abu'l-Harith
- Hafs
- Ibn `Ayyash
- Ibn Wardan
- Ibn Jamaz
- Ruways
- Rawh
- Ishaq
- Idris al-Haddad

Наравно... листа није ни издалека коначна. Погледајмо шта сам сотонин посланик каже:

"Куран је објављен да се чита на седам различитих начина, и читајте га на најлакши начин за вас." (Букари 514,6)

Зашто је ово изјавио ? Јер се Umar bin Al-Khattab бунио код сатаниног посланика како је чуо Hisham bin Hakim-а да говори куран на неколико различитих начина, које су њему биле непознате.

Закључак: Сам сотонин посланик - Мухамед је још у његово време дозволио разне варијације у његовом учењу.

Насупрот томе, Хритос Бог рече: "ЈЕДНА вера..." (Еф. 4,5)

Хај живели ! :wink:

ПС: Ма шта ми наприча... "непоуздан" хадис ха ?!? 8) А и онај како је отео жену посинку Заеду ? А и онај у коме је себи узео 15 жена, а у сотонским стиховима ограничио на 4 ?!? цццц... јах болан... све непоуздано... почевши од самог Мухамеда, па преко курана, итд... не каже народ џаба: "НЕ ВЕРУЈ ПОТУРИЦИ НИ КАД ТИ ЈЕ БРАТ..." :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]