jellyfish je napisao:
Upravo tako Talija. Kad god stjeram u skripac marya on ne odgovori na post. Znaci on smatra vjerovatno da ne treba vrsiti transfuzije, ali zna kako bi ljudi reagovali pa ga je sramota to priznati. Usput, nije uopste problem sto su novijeg datuma, nego sto svojim tumacenjem biblije ugrozavaju ljudske zivote kojima je transfuzija neophodna.
to kako bi ljudi reagovali me ne interesuje, i teško da maryja možeš satjerati u škripac.
to da su transfuzije novijeg datuma ne može da promjeni biblijsko načelo svetosti, to bi jednako bilo da kažete da ubistvo ne krši božiji zakon, 'ne ubij', ako se ubistvo izvrši nuklearnim oružjem jer je to oružje novijeg datuma, dakle, tehnologija ili bilo koji tehnološki napredak ne može da mijenja božije načelo ili zakon koji je sasvim jasno izrečen u bibliji. stvar je samo u tome, da li ćeš se držati božijih mjerila koja su data kroz božiju riječ bibliju ili ćeš sam po svom nahođenju određivati i odlučivati šta jeste, a šta nije, odnosno šta iz biblije prihvatiti, a šta ne. upravo je i sam sotona pokazivao takav otpadnički i neposlušan stav, kao što ga i danas pokazuju svi oni koji se protive božijim pravednim zapovjestima, zakonima, načelima i mjerilima.
što se krvi tiče; bog je noi i njegovoj familij rekao da krv predstavlja dušu, to jest život. zato im je bog zabranio da jedu bilo kakvu krv (1. mojsijeva 9:3,4). budući da smo mi njihovi potomci, taj zakon obavezuje sve nas. bog je izraelcima rekao da krv moraju proliti na zemlju te da je ne upotrebljavaju za vlastite potrebe (5. mojsijeva 12:15,16). božiji zakon o krvi bio je ponovljen kad su hrišćani prvog vijeka dobili upustvo: "da se čuvate (...) od krvi" (djela apostolska 15:28,29).
postoji mnogomedicinskih alternativa koje su se pokazale uspješne i koje su sve više prihvaćene čak i kod nas. svake godine održavaju se medicinski simpozijumi u kojima se edukuje o beskrvnoj hirurgiji koja se pokazala efikasnom i čak sigurnijom od tradicionalne hirurgije koja uključuje transfuziju. tako da za one koji žele da ispoštuju božiji zakon postoji alternativa koja se i čak i kod nas primjenjuje.
hrišćani znaju da jedino isusova prolivena krv uistinu spašava život. vjera u tu krv omogućuje nam oproštenje grijeha i stavlja nam u izgled viječni život (efežanima 1:7).
Zato pravi kršćani neće primiti transfuziju krvi. Oni će prihvatiti druge vrste medicinskog liječenja, kao što je transfuzija beskrvnih derivata. Oni žele živjeti, ali neće pokušati spasiti svoj život kršenjem Božjih zakona (Matej 16:25).
a evo i par linkova na kojima se govori o beskrvnoj hirurgiji koja je sve prihvaćenija u medicini i dolazi vrijeme kada će skroz potisnuti hirurgiju u kojoj se vrši transfuzija.
http://www.hdubl.hr/hr/sS.kongresi.htmhttp://www.mef.hr/studmef/culi-smo/culi-smo-da/operacije-bez-krvi-2.htmlhttp://www.hdubl.hr/hr/info.bol.htmima toga gomila, i opet se pokazalo, novim naučnim dostignućima, da je biblija u pravu.
jelli, ponekad je potrebno i malo se informisati prije iznošenja mišljenja.